עבור לתוכן

רכשתי BIG TYPHOON - התרשמות כללית + צריך מכם טיפים ל-OC

Featured Replies

פורסם

אז ככה אלהן. רכשתי אתמול ביט טייפון של טרמל טייק כי דיי היה לי כבר עם הקירור סטוק שהגביל אותי ל OC אופציונאלי...

הקירור נרכש למעבד 3500+ NEWCASTLE שלי...

הוא היה תחילה עובד עם קירור סטוק מקורי של AMD + ומדבקה הטרמית ! ההתקנה של ההיטסיק של AMD אמורה להיות פשוטה אבל מסתבר שהמעבד ממש ממש נדבר בצורה ברברית להיטסינק אז דיי פחדתי לשלוף אותו אז אחי הטיפש הזה בא ושלף אותו בכח !  :o ! נלחצתי  הייתי בטוח שהוא עיקם לי פינים ! חיש מהר החיברתי מהר את המעבד ללוח זכרונות וכרטיס מסך, וראיתי שהכל מגיב אז הייתי יכול להיות רגוע :)

קצת על הביג טייפון וההתקנה שלו..

ההתקנה : מסורבלת ומציקה - דורשת הסרה של הלוח מהמארז, גו'ק לא כזה זריז, + הסרה של פלייט התושבת והתופסן העליון שלה... כאמור לא בכל הלוחות זה מתברג... במקרה שלי GIGABTYE... הפלייט של הסוקט הייתה תפוסה עם מה שנקרא " ניטים חד פעמיים" הסרת ! נדפקת ! חחח ככה שאין חרטות שאתה מתקין את הביג טייפון בלוחות 939 כי אתה חייב להצויא את הפלייט.. ברוב לוחות היותר יוקרתיים כמו DFI זה מתברג, אבל בגי'גה בייט זה היה תפוס בניטים חד פעמיים...

בכל מקרה ההתקנה הייתה מאוד לא נוחה.. זה התקנה דיי קשה לאדם אחד בייחוד שההיטסיק של הטייפון כלכך ענק צריך 4 ידיים כדי לחבר אותו כמו שצריך..

והתקנתי את הביג טייפון ושמתי גם AC5 כמבון..

ועכשיו לתוצאות...

לפני כן בIDLE הייתי מקבל 40-43 מעלות

עם ביג טייפון IDLE

30 מעלות

סה"כ 10-13 מעלות הבדל...

ההבדל היותר קריטי הוא בLOAD.. הביג טייפון נראה שסוחב עומסים כמו של פריים עם OC דיי קטן של 5%.. הטמפ יפה מאוד בפול לואד של פריים מגיע ל- 43...

עם ה OC.. הבעיה אצלי היא המארז... הקומפיוקייס

ברגע שאתה סוגר את הדלת שת המארז, בגלל שהביג טייפון כלכך גדור נוצר גודש חום דיי רחב סביבו ולכן הטמפ שלו לא יורדת ממש ככה שעם הדלת נגיד אני מחממם אותו

לוקח המון המון המון זמן לטמפ לרדת !

ככה שלאנשים עם מארז צפוף זה לא הפתרון האידיאלי.. אני בכל אופן חושב לעשות MOD מקיף למארז כולל חלון "כוורת" בנתיים אבל אני רץ עם OPEN CASE.. לא כואב לי הלב :)

יתרון של הקירור מלבד להורדת מעלות המשמעותית שלו

זה שהוא ממש אבל ממש שקט.. ! ה RPM של המאורר שלו דיי נמוך ואפילו בEASY TUNES זה מראה את זה כביכול בWARNING שה RPM נמוך אבל אל חחש הביג טייפון עושה את העבודה..

בכל מקרה אני דיי מרוצה מהביג טייפון שקניתי, הוא מציב ביצועים ממש ממש לא רעים.. ולא לשכוח שיש לי ליבת ניוקאסל חמימה... לבעלי הוניס יתפנקו על טמפ של 25 מעלות ככה IDLE.. ^^ בכל אופן

עכשיו לטיפים שאני צריך מכם.. תראו לא יצא לי להתעסק כלכך עם OC למעבדי AMD ואני לא כלכך מבין איך העסק עובד... קצת קראתי על זה

אבל הייתי שמח אילו מישהו היה מסביר לי פה באופן מקיף כיצד לעשות OC איכותי.. הסברים על HTT.. FSB וכ'ו אשמח להכל.. אני מוכר עם המושגים אבל אשמח להסבר מפורט.. בנוסף הזכרונות שלי "לא מדהימים" ל OC... ADATA 400 עם תזמונים שואתיים בסטוק.. 3-4-4-8... הם סוחבים יציב CAS 2.5-3-3-6 אבל אני מבין שב OC זה לא ילך אז החזרתי את התזמונים לסטוק.. אשמח אם מישהו אוכל להסביר לי איך לעשות OC עם הזכרונות הזנותיים האלו.. אני צריך לעשות להם DOWNCLOCK לא ? ולהחליש את המהירות שלהם או משהו כזה...

בכל מקרה אני יודע שההודעה דיי ארוכה, אני מקווה שקצת יכולתי לתת קווי מטער על הביג טייפון והניסיון שלי איתו.. לא שזה איזה קירור חדיש ומטורף אבל סתם אם יש אנשים שרצו לדעת קצת .. בכל מקרה מלבד ההתקנה המסורבלת הביג טייפון עושה את העבודה

ואני אשמח לטיפים וממכים ואולי מדריך בעברית לעשות OC ב AMD...

תודה מראש ושנה טובה  :hi:

פורסם

בביוס איפה שאתה משנה תיזמונים יש לך אפשרות MEMMAXCLOCK ותשים אותו על 166

ואחר כך מעל האפשרות הזאת יש לך HT ותשים אותו על X3 ולא על AUTO

ובסוף התפריט הזה יש לך אפשרות 2T TIMINGS ותשים אותו על DISABLE

פורסם
  • מחבר

מה זה בידיוק HHT ? זה כמו באס רק בין הלוח לזכרונות ?

ומדוע לשים על 3 ?

אגם אני עם גירסאת ביוס V7 של גי'גה בייט... האם אני צריך לעשות דאונגרייד לגירסא ? כי אני לא יודע אם זו תומכת טוב ב OC

אני זוכר V5 לא הייתה תומכת בשינוי תזמונים..

בנתיים עשייתי OC בלי לגעת בזכרונות ולא בוולטג' רק בבאס ודרך התוכנה EASY TUNES

העלתי ל 2300 והרצתי בדיקה של OCCT והכל יציב... האם OCCT היא בדיקה מהימנה ? כי היא דיי זריזה והבנתי שהיא טובה אבל לא יודע עד כמה מהימנה..

פורסם

occt לא בדיקה טובה :nono::kopfpatsch:

עדיך לך לבדוק יציבות עם התוכנה s&m

פורסם

S&M..תשנה ל100 אחוז מאמץ..כדי להיות בטוח שזה יציב..

וגם תריץ סופר פי..תמיד מעניין אותי לראות תוצאות..

פורסם
  • מחבר

עשיתי 2.4 וב S&M יציב.. אני חושב שזה לא היה ב LONG והזכרון 166 עם ה OC זה 171 נראה לי ויציב...

אבל ששמתי על 200 את הזכרונות זה קרב בבדיקה האינטנסיבית :(

אין אפשרות לעשות שהזכרונות יהיו בידיוק על 200 עם ה OC ? בלי לעלות עוד את הבאס ?

כי 2700DDR זה דיי זנותי :(

אני לא מוצא בביוס גירסא 7 את האופציה של לשנות את היחסים הדיויידר שזה יהיה 200... :(

מישהו יכול לעזור לי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים