עבור לתוכן

קצת שאלות לגבי מעבדים...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,יש לי כמה שאלות,במידה ויש לי כעת מעבד INTEL במארז אז אני אוכל לשים בו גם מעבד AMD,ואיזה מעבד? Tray או BOX? ומה ההבדל ביניהם?

פורסם

לא, לא תוכל להחליף ביניהם, אם תרצה תצטרך להחליף לוח אמ, TRAY זה כשאר אתה קונה את המעבד הוא בא אלייך בשקית נילון ללא המאוורר וללא ההוראות,

BOX יש לך קופסה ששם יש לך הוראות מאוורר של המעבד.... תקנה BOX...

פורסם

לא תוכל להחליף מעבד INTEL במעבד AMD ולהשאר עם אותו לוח, אלא אם כן מדובר בלוח מיוחד שמגיע עם 2 ערכות שבבים ל-2 סוגי המעבדים, או עם כרטיס הרחבה שעליו יש גם תושבת למעבד וגם ערכת שבבים המתאימים למעבד מהסוג השני. 99% שאין לך לוח כזה, ולכן התשובה היא לא.

פורסם
  • מחבר

לא תוכל להחליף מעבד INTEL במעבד AMD ולהשאר עם אותו לוח, אלא אם כן מדובר בלוח מיוחד שמגיע עם 2 ערכות שבבים ל-2 סוגי המעבדים, או עם כרטיס הרחבה שעליו יש גם תושבת למעבד וגם ערכת שבבים המתאימים למעבד מהסוג השני. 99% שאין לך לוח כזה, ולכן התשובה היא לא.

ברור שלא אוכל להחליף...זה היה שאלה לגבי המארז,לא לגבי הלוח.

אז כן אוכל להחליף?

נ.ב: אני לוקח את הלוח MSI K8N Neo4-F NFORCE4 כי הוא הכי זול לשבב nForce 4 ultra וגם שמעתי עליו ביקורות מצויינות,בקיצור,אוכל להחליף?

פורסם

לגבי המארז אין שום בעיה ומעבדי AMD יכולים להיכנס במקום מעבדי אינטל ולהפך.

פורסם

הלוח שציינת הוא לא ULTRA אלא NF4 רגיל

ה ULTRA קצת יותר יקר כמובן וכולל בעיקר תמיכה ב SATII

ראה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=1891

פורסם

אם מדובר באותו מארז, כמעט בטוח שאפשר להתקין בו לוח שמתאים למעבד AMD, אבל הנה כמה נקודות שאולי כדאי לחשוב עליהן (ואולי בכל זאת לקנות מארז חדש):

1. ספק כח - אני מניח שאתה מתכוון להשתמש גם באותו ספק כח שבו השתמשת עד עכשיו (זה שהגיע עם המארז). המחשבים של היום דורשים הרבה מאד הספק, ולכן ייתכן שהספק שיש לך כרגע (במיוחד אם הוא בן כמה שנים) לא יספיק. בכל מקרה עדיף לשקול קניית ספק טוב (ישנם מארזים המגיעים עם ספקים טובים ולא עם סתם ספקים ג'נריים).

2. איוורור - תבדוק האם המארז הקיים מספיק מאוורר (יש מאווררים שמכניסים ומוציאים אוויר אליו וממנו), הסיבה - הספק גבוה, אשר מוביל לחום רב, שיש להפטר ממנו (חום - רע למחשב).

3. מחשב נוסף - במקום שיהיו לך לוח ומעבד (וכנראה גם חלקים נוספים) סתם זרוקים באיזו פינה בבית, אולי כדאי להשאיר את המארז הקיים ולהשתמש בו בתור מחשב נוסף, ולמחשב החדש לקנות מארז חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים