עבור לתוכן

צריך עזרה - מקבל הודעות מוזרות כשאני מחובר לאינטרנט

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. שתי בעיות שאשמח לקבל עליהן מענה ושאולי יש קשר ביניהן:

1)לאחרונה אני נתקל בבעיה מוזרה כשאני מחובר לרשת. מדי כמה דקות, אני מקבל הודעה, כל פעם בנוסח שונה, האומרת שיש לי בעיה כזו או אחרת ב-WINDOWS או ב-REGISTERY של ה-WINDOWS, או שהיא מודיעה לי שיש לי SPY על המחשב ושצריך לנקות אותו, ובכל ההודעות יש הפניה לאתר זה או אחר ואומרים ששם אני אוכל להוריד תוכנה שתפתור את הבעיה. ההודעות הן לא של ה-WINDOWS עצמו, מה גם שהן לא מופיעות כשאני לא מחובר לרשת, כך שנראה לי שזה איזה גימיק שיווקי של החברה הזו. כבר ניסיתי כל מיני תוכנות לניקוי SPY ולניקוי ווירוסים אך שום דבר לא מועיל. יש למישהו רעיון?

2)אני משתמש ב-SPY DOCTOR ובאורח פלא כל פעם שאני עושה FULL SCAN, ואני עושה זאת מדי יום, הוא מוצא מאות SPY על המחשב ומנקה אותם. וכך שוב למחרת, וחוזר חלילה... יש הצעות?

תודה רבה מראש, יניב.

פורסם

הבעיה הראשונה נשמעת כמו Windows Messenger (לא קשור ל- MSN Messenger). זהו service של Windows שנועד להעביר הודעות ברשת מקומית, אלא שמתברר שהוא מאפשר גם שליחת הודעות דרך האינטרנט וספאמרים משתמשים בו לצורך זה. הפתרון הפשוט ביותר הוא לבטל את ה- service הזה:

גש ל- Start->Run, רשום services.msc ולחץ על OK.

ברשימת ה- services, מצא את Messenger ולחץ עליו פעמיים.

בתיבת השיחה שתיפתח, לחץ על Stop כדי לעצור אותו ואח"כ בחר ב- Disabled עבור Startup type.

לחץ על OK וזהו - מההודעות האלו נפתרת.

בקשר לבעיה השניה, כמה מאותם ספייוורים הם בעצם עוגיות וערכים ב- Registry ששומרים את רשימת הקבצים האחרונים שפתחת?

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה רבה על התגובה המהירה והיעילה לגבי הבעיה הראשונה.

לגבי השאלה השנייה לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך. אתה אומר שזה תקין ורגיל?

פורסם

הקיצר, תבטל את הSYSTEM RESTORE, תכנס בSAFE MODE ותעשה את הבדיקות ספיי וורים. תריץ גם HIJACKTHIS במצב בטוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים