עבור לתוכן

צלעות קירור של פנטיום 4

Featured Replies

פורסם

שאלה קצרה:

האם זה לגיתימי שהמעבד שלי לא יתקרר כמו שצריך (כמעט ובכלל לא) אם צלעות הקירור שקיבלתי עם המעבד?

כי זה מוזר, שבמצב סרק המעבד רץ על 50 - 60 (תלוי בטמפרטורה של החדר, וכמה זמן פעל) ובמעמץ 70 - 80, וזה לא מיתקרר כמעט ובכלל !, אלה אם אני מכבה אותו ...

פרטים חשובים:

Intel Pentium 4 3.0 Prescott

GeForce 6600 GT AGP 128

Asus P5P800 Mainboard

פורסם

זה מעבד מאד חמים ונעים :smile1:

הקירור Stock דיי מעאפן לדעתי.

פורסם

לגיטימי? לא. מציאותי? כן.

ככה זה פרסקוט וככה זה הקירור סטוק המעפן של אינטל

יש הרבה פתרונות קירור אחרים , זה רק שאלה של רצון וכסף.

(אגב , אני שמתי את המאוורר סטוק המקורי של אינטל על הכרטיס מסך שלי בנוסף למאוורר של לידטק וגם שם הוא לא מזהיר בביצועים)

פורסם
  • מחבר

אז כדי לי לקנות צלעות קירור חדשות?

אני רק הייתי צריך אישור כי לא הייתי בטוח כבר מה הבעיה (היו לי כלכך הרבה בעיות מאז שקניתי את המעבד, עכשיו שסידרתי הכול כבר נבהלתי שיש עוד אחת)

פורסם

גם לי היתה את אותה בעיית טמפרטורות במעבד דומה רק 3.2GHZ ...

העפתי את הקירור סטוק של אינטל והתקנתי את הגוף קירור THERMALTAKE SONIC TOWER והיום הטמפ' מעבד עומדת על מתחת ל45 מעלות כמובן שהתקנתי על הגוף עצמו שהוא FANLESS בקר ומאורר :):silly:

פורסם

שאלה קצרה:

האם זה לגיתימי שהמעבד שלי לא יתקרר כמו שצריך (כמעט ובכלל לא) אם צלעות הקירור שקיבלתי עם המעבד?

כי זה מוזר, שבמצב סרק המעבד רץ על 50 - 60 (תלוי בטמפרטורה של החדר, וכמה זמן פעל) ובמעמץ 70 - 80, וזה לא מיתקרר כמעט ובכלל !, אלה אם אני מכבה אותו ...

פרטים חשובים:

Intel Pentium 4 3.0 Prescott

GeForce 6600 GT AGP 128

Asus P5P800 Mainboard

טוב תראה יש לי מעבד כמו שלך והיה לי את הקירור סטוק של אינטל... הטמפ גם לא היו משהו .. אבל ניקיתי את ההיטסינק שהיה מלא כולו באבק!

וזה נתן שיפור משמעותי.... המעבד לא עבר את הטמפ 61 במאמץ של משחקים.... תנסה גם אתה לנקות את האבק שעל ההיטסינק ולראות אם יש שיפור...

כיום אני עם הקירור של ZALMAN 7000B CU והוא לא שינה כמעט את הטמפ ואני מאוכזב ממנו.....

אני הייתי ממליץ בכל זאת להחליף את הקירור סטוק של אינטל כי הוא לא שווה באמת הרבה...

השאלה אם אתה מתכנן OC בעתיד ? אם כן אני הייתי ממליץ לך על הביג טייפון.... אחלה קירור והוא גם לא ממש יקר 235 ש"ח

:xyxthumbs:

פורסם

הצלעות של אינטל באמת לא משהו ותמיד עדיף להחליף אותם

למרות שלהגיע ל70+ זה כבר אומר שמשהו דפוק

ואם הגעת לטמפרטורות כאלה (70+ במאמץ)

והמחשב לא עשה ריסטרט או משהוא באמת דפוק או שהוא פשוט לא הגיע לטמפרטורה הזאת (עם איזה תוכנות בדקת את הטמפרטורה וככו))...

ואיך הסירקולציה אצלך במארז כמה מאווררים יש לך במארז??

ואתה מתכוון לעשות OC?

ומה השימושים שלך במחשב (משחקים/אינטרנט וכו)??

:smile1:

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון ההיטסינק והמעבד חדשים לגמרי, אז אין מה לנקות

לבדיקת טמפרטורה הסתכלתי ב Hardware Sensor Monitor ובביוס

סירקיולציה לא קיימת, כרגע, אני פשוט צריך לעשות חורים לעוד כמה מאווררים

OC לא בזמן הקרוב

השימושים ה משחקים (Mainly) ואינטרנט

ואיד משהוא, כשאני מדבר על מאמץ אני מדבר על משחקים שאת המעבד הקודם היו מחממים תוך פחות מ- 3 דקות, Fable. Simcity 4, lineage 2, ועוד כמה משחקים כבדים

פורסם

יכול להיות שמי שהרכיב את הקירור אולי לא מרח משחה לא כמו שצריך או לא מספיק משחה או משהו רופף שם (תבדוק) :smile1:

ותבדוק את הטמפרטורה בתוכנה של אסוס (יש אותה בדיסק של הלוח)..

ותוסיף עוד 2 מאווררים (מינימום)

אחד מקדימה למטה שיכניס אוויר

אחד מאחורה למעלה שיוציא אוויר חם

שיהיה לך מינימום סירקולציה (לפחות זה) ולמה לעשות חורים אין לך במארז כבר חורים מוכנים (תבדוק טוב חייב להיות משהו)??

ושוב אני לא מאמין שהמחשב שלך הגיע ל70+

כי כבר אז הוא היה נכנס להגנה (מהלוח) ועושה ריסטרט :smile1:

פורסם

פנטיום 4 יכול להגיע לטמפרטורה של 80 מעלות לפני שהוא מאט ובסופו של דבר מכבה את עצמו (אלה אם מוגדר בביוס אחרת, בביוסים שיש את האופציה)

פורסם

הפרסקוט הזה, צריך לברוח ממנו כמו מאש!

(הם גם בדרך כלל באים ביחד) :pissed:

פורסם

פנטיום 4 יכול להגיע לטמפרטורה של 80 מעלות לפני שהוא מאט ובסופו של דבר מכבה את עצמו (אלה אם מוגדר בביוס אחרת, בביוסים שיש את האופציה)

80 מעלות???

לא נראה לי

אולי מקסימום של70-75 וגם זה בלחץ

(ולפי האתר של אינטל אסור לעבור את ה69-70 מעלות!!)

:smile1::screwy::smile1:

פורסם

יש הבדל בין מה שאינטל לא ממליצה לעבור ובין מה שהמוצר מסוגל לבצע במציאות ;D ראה ערך "overclocking"

The engineers working on the Pentium 4 decided to make such circuit more flexible and developed the Thermal Monitor technology. The thermal sensor, thus, moved to the most heat-loaded region of rapid integer ALUs of the Pentium 4 and got an additional comparison circuit and necessary logic. This resulted in a one more die's temperature threshold (85-90°C depending on a processor model), Thermal Control Circuit and several new MSR registers.

כתבה מקורית : (מעניינת דווקא , השוואה בין ATHLON XP ו P4 מבחינת תנאי חום)

http://www.digit-life.com/articles/pentium4athlonxpthermalmanagement

חוץ מזה שבאופן אישי אני ראיתי את המעבד שלי עובר את ה75 וכנראה גם הגיע ל80 שבשלב הזה הוא כבר נכבה

פורסם

ומה קורה למעבד שבלוח שלו לא מוגדר כיבוי אטוטמטי אחרי שהוא עובר את ה75?

ד"א

יש לאינטל מעבדה שמתעסקת במיוחד במשך שנים על לייצר את הקירור הטוב ביותר למעבדים שלה וללמוד כמה שיותר איך להעביר את החום טוב,כנראה שהם לא מצליחים בזה במיוחד :P

פורסם

שילמדו מTT! :lol:

יש להם הרבה מה ללמוד מהם... :screwy:

לי יש 820 PENTIUM D בלי אובר: 58-64 מנוחה, מאמץ: 68-75*

* את המאמץ אני לא ממש בטוח כי למשל שמתי SUPER PI למשך שעה והוא עדיין עמד על 69 אז יש איזו בעיה.

** כל המעלות נימדדו בהולנד, יותר קר מבארץ, אני לא רוצה לדעת מה יהיה כשאני יחזור לארץ...(FIRE!FIRE!!)

את הקירור אני הולך להחליף עוד מעת, הגיע הזמן לנג'ס!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים