עבור לתוכן

איך משנים את היחס של המעבד והזכרונות בביוס הספציפי הזה? K8NF-9

Featured Replies

פורסם

אהלן.

אני רוצה לעשות אוברקלוק ל- AMD 3000 Venice שלי.

הדבר היחיד שמעכב זה שהזכרונות גם עלולים לבצע OC, דבר שאני לא מעוניין בו.

הלוח שלי הוא Gigabyte GA-K8NF-9, חיפשתי וחיפשתי ב-BIOS לא מצאתי שם את היחס בין המעבד לזכרונות.

מישהו יודע מה היחס בין המעבד 3000 לזכרונות GeIL DDR 400 1 ג'יגה?

ובכלל, איפה אמור להיות כתוב היחס שלהם בביוס הספציפי הזה?

פורסם
  • מחבר

מישהו מכיר את הביוס של K8NF-9 ויודע איפה נמצאת האפשרות של היחס שם, ואיך משנים אותה?

הסתכלתי בחוברת של לוח האם, לא מוזכר שם כלום בקשר לזה.

פורסם

תבדוק בביוס איפה ההגדרות של ה FSB וכל זה......ושם (אני מקווה לי יש לוח של גיגבייט אבל ישן יותר לא של 64 ביט) יש לך איזו אפשרות spread spectrum modulated ותבטל אותה ....או תאשר אותה

אני חושב שצריך לבטל..(לא זוכר.).....בכל מיקרה אני מקווה שמה שאני אומר לך נכון ....חכה לעוד תגובות

פורסם
  • מחבר

כן אחי! אני רואה שם בביוס- CPU Spread Spectrum, וזה מוגדר כ- Center Spectrum.

מה זה אומר הדבר הזה? ומה יקרה אם אני אבטל אותו?

פורסם

אחרי שאתה ניכנס לביוס

תילחץ CTRL+F1

ואז יופיע לך אפשרות חדשה

ADVANCED CHIPSET...

תיכנס לשם ויש לך MAX MEMCLOCK ותעשה אותו על 166

פורסם

כן אחי! אני רואה שם בביוס- CPU Spread Spectrum, וזה מוגדר כ- Center Spectrum.

מה זה אומר הדבר הזה? ומה יקרה אם אני אבטל אותו?

אין לי מושג בקשר לזה...תעשה מה שאמרו לך בתגובה לפני

פורסם
  • מחבר
אחרי שאתה ניכנס לביוס

תילחץ CTRL+F1

ואז יופיע לך אפשרות חדשה

ADVANCED CHIPSET...

מה זה אומר 166?

המטרה שלי היא רק להמהיר את המעבד, שהזכרונות לא יומהרו אפילו בטיפה..

יש אפשרות?

פורסם

...(נסה לבטל את האפשרות שאמרתי לך )...אם אתה יכול לבטל פשוט תנסה לעלות  את הFSB לכמה שאתה יכול מבלי שזה מעלה לך את המהירות של הזיכרון...תראה אני לא עד כדי כך מבין בזה....כי לא עשיתי OVERCLOCK עם מעבדים ולוחות אם כמו שלך....

ויש לך את הEASYTUNE תשתמש בה....יש לך שם מצב לינארי או משהו כזה ...תוריד את הוי ליד או פשוט תבטל את האפשרות הזאת בתוכנה ....ואז תעלה את הFSB

.....אבל תעלה אותו בלי הגזמה ......כי לי נכבה כבר המחשב  פעם אחת ופעם אחת הוא פשוט עשה בעיות בוינדוס...מה שטוב בתוכנה שאם קורה משהו הכל חוזר בדר"כ לקדמותו לא כמו בביוס.....

אבל אתה יכול לחכות לתגובות אחרות אני מניח שיש אנשים שמבינים פי 1000 ממני

פורסם
אחרי שאתה ניכנס לביוס

תילחץ CTRL+F1

ואז יופיע לך אפשרות חדשה

ADVANCED CHIPSET...

תעשה כמו שאמרו לך פה. אחרי שתעשה את זה, הזיכרון שלך יפעל ב 166 מגה הרץ במקום ב 200. אם תעלה את ה FSB ל 234, כלומר תוסיף עוד 34 מגה הרץ, הזיכרון שלך יחזור לעבוד ב 200, ואילו המעבד שלך יומהר ל 234 כפול המולטיפלייר שלך.

פורסם
  • מחבר

אה..אוקי.

כלומר אני נכנס שם לאוברקלוק של הזיכרון..

אבל לא חייב 166...נכון?

אם אני רוצה להמהיר את המעבד למשל ב-22 FSB כלומר 200Mhz סה"כ למעבד

אז אני אשים את הזכרונות על 178. ואז אמהיר את המעבד ב-22 ואז הם יחזרו ל200, נכון?

אגב, איך הזכרונות GeIL DDR 400 1GB VALUE , אם אני אמהיר אותם באיזה 20-30 מגה הרץ ואיפלו יותר, הם יעבדו כמו שצריך?

פורסם

אחי, יש שם אפשרויות חלוקה קבועות שרק מהן אתה יכול לבחור. 166/ 133 ולא זוכר מה עוד.

אני חושב שלזיכרון שלך לא תהיה בעיה באוברקלוקינג כזה.

אתה סתם שואל. תבדוק ותיווכח.

נ.ב. יש עוד דברים שיכולים להגביל אותך באוברקלוקינג, כמו תיזמוני זיכרון הדוקים (העלת התזמונים תפגום קצת בביצועים אבל תאפשר אוברקלוקינג גדול יותר ככה שאתה אמור להיות מורווח בסוף), ו HT - אצלך זה כרגע כל Auto שזה 4X. לדעתי, רק אם אתה מתכנן המהרה רבה תוריד ל 3. עכשיו אין צורך.

אם אתה לא יודע איפה כל דבר נמצא אז תסתכל בחוברת, ואל תשכח ללחוץ בביוס CTRL + F1 שפותח לך תפריטים עם שליטה בזיכרונות.

פורסם
  • מחבר

כן, נכון הסתכלתי שם- יש שם אפשרויות של 100, 133, 166, 200 ועוד כמה מתחת ל-100.

התיזמונים של הזכרון שלי הם 3-3-6 , תזמונים טובים,

אבל אם למשל אני אעשה אוברקלוק של עד 400Mhz למעבד, (כלומר העלאה של ה-FSB ב-45Mhz), יש מצב שהם יגבילו אותי ואז אצטרך להוריד אותם ל-166?

אה, יש איזה משהו שלא הבנתי.

אני קניתי את הזכרונות כשהם DDR 400Mhz. ה-Memory Frequency הוא 200Mhz כרגע.

איך זה? נדמה לי שאני מפספס פה משהו..?

ומה התכוונת אחי כשאמרת-

ו HT - אצלך זה כרגע כל Auto שזה 4X. לדעתי, רק אם אתה מתכנן המהרה רבה תוריד ל 3.

HT זה Hyper Transport. מה זה 4X?

תודה רבה אחי! אתה עוזר לי המון! :xyxthumbs:

פורסם

HT - אני קצת מתקשה להסביר מה זה. בגדול זו טכנולוגיה לקישור בפס רחב ובמהירות גבוהה בין התקני החומרה השונים על לוח האם. היא מנוצלת בעיקר על ידי מעבדי AMD. אין אותה באינטל.

קח לינק http://en.wikipedia.org/wiki/HyperTransport

הכפולות הם קפיצות במגה הרצים של ה HT. אני חושב שבקפיצות של 200. אם אתה עושה אוברקלוקינג אתה גם ממהיר את הרכיבים או שאת HT עצמו. לכן, אם אתה נתקע באוברקלוקינג מומלץ להוריד את זה ולראות אם זה עוזר.

דרך אגב: בלוח הזה יש שבב Nforce4-4x שנבדל מ Nforce 4 רגיל בכך שה HT אצלו על 4 במקום על 5. הבנתי שאין שום בעיה להעלות את זה ל 5. (לא שיש הבדל מורגש כולשהו)

אבל אם למשל אני אעשה אוברקלוק של עד 400Mhz למעבד, (כלומר העלאה של ה-FSB ב-45Mhz), יש מצב שהם יגבילו אותי ואז אצטרך להוריד אותם ל-166?

יש מצב, לכן אמרתי שתנסה. אם אחרי האוברקלוק המחשב לא עולה בכלל, אז תקצר את שני הפינים של הביוס כמו שזה מופיע בחוברת. אל תשכח להוציא את הכבל של החשמל לפני זה.

יש גם מצב שהווינדוס יעלה אבל לא יהיה יציב. אצלי, מסיבות שונות המחשב לא היה יציב בכלל אחרי העלה כזאת. לא נראה לי שהוא הספיק להתחמם, אבל דחיתי את העניין עד שאהיה מעוניין באמת באוברקלוק, ואז כבר אשקיע בקירור.

אני קניתי את הזכרונות כשהם DDR 400Mhz. ה-Memory Frequency הוא 200Mhz כרגע.

איך זה? נדמה לי שאני מפספס פה משהו..?

זיכרונות ה DDR יכולים לשלוח או לקבל מידע על על הקצה העולה של הזרם ועל הקצה היורד, לעומת זכרונות SDR שיכולים לעשות אותו הדבר רק על הקצה העולה. זיכרון DDR 400 עובד מעשית על 200 מגה הרץ, אבל נקרא ככה, מפני שהוא עושה עבודה כפולה על הנייר, לעומת זיכרון SDR.

פורסם

היה לי K8NF-9, הכי הרבה שהגעתי עם הלוח הזה היה 2350MHZ... ועם הלוח שיש לי עכשיו אותו מעבד הגיע ל2700... זה לא לוח לOC, למרות שאתה תמיד יכול לנסות את זה בשביל האתגר :)

פורסם
  • מחבר
היה לי K8NF-9, הכי הרבה שהגעתי עם הלוח הזה היה 2350MHZ...

מה??? :o

אני מבין שהמעבד שלך בסטוק היה על 2.2 ג'יגה. עם ה- K8NF-9 הצלחת להעלות את המהירות רק ב-150MHz??

Ivgi אחי, הבנתי איכשהו לא מזמן שהלוח שלי הוא לא nForce4 רגיל. כלומר ההבדל בינו לבין nForce4 רגיל הוא רק ב-5X, 4X??

ואין הבדל משמעותי בביצועים?

כשקניתי אותו לא ידעתי את זה, כולם דיברו עליו שהוא nForce4...

כל לוח אם שהוא לא nForce4 Ultra הוא 4X? כמו למשל הלוחות של MSI וה-DFI Infinity??

או שזה רק אצל ה- Gigabyte??

אז תקצר את שני הפינים של הביוס כמו שזה מופיע בחוברת.

אחי, כשאתה אומר תקצר את שני הפינים, הכוונה להוציא את הבטרייה מלוח האם, ולהחזיר אותה...נכון?

בקשר ל-DDR הבנתי 80%. מה הכוונה הקצה של הזרם העולה והקצה של הזרם היורד??

בזכרונות DDR 550MHz או DDR 667MHz הם גם עובדים מעשית על 200???

המון המון תודה אחי! אתה גדול! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים