עבור לתוכן

הגדרות מסך וקצב ריענון,

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני משתמש במסך של CTX,וכרטיס מסך GF4 mx440 ,

המחשב עובד רוב הזמן ברזולוציה של 800X600 וברוב הקטגוריות והמשחקים שאני משחק זו הרזולוציה שאני פועל איתה.

מה הקצב הריענון שצריך להשתמש?

מה מומלץ?

ואם אפשר לקבל גם כמה הסברים על הנושא של קצב ריענון ומה טומן בחובו הנושא - אשמח לקבל.

תודה רבה ויום טוב.

פורסם

בהנחה שזה מסך CRT - עדיף לא לרדת מתחת לקצב רענון של 85 הרץ כי אומרים שזה מעיק על העיניים.

קצב הרענון תלוי גם במסך וגם בכרטיס המסך, אז אין לי מושג מה הטווח שבו אתה יכול לעבוד - אבל אם תשים את זה על הכי מהיר שאפשר זה יהיה סבבה (אין דבר כזה "מהר מידי" כשמדובר בקצב רענון של מסך CRT, כמובן, כל עוד המסך וכרטיס המסך תומכים בזה ולא עושים בעיות).

עקרונית אפשר לחשוב על "קרן" של אלקטרונים שרצה על המסך שורות שורות בשביל לגרום לכך שתראה שם צבע. 85 הרץ אומר שהקרן עוברת 85 פעמים בשניה (יש פה איזה-שהוא קטע, אז יכול להיות שזה חצי מזה). אם קצב הרענון איטי מידי, אז העין שלך תבחין בזה שהצבע "דועך" ורק אח"כ מתחדש - כלומר, תראה ריצודים במסך (אולי תצליח להבחין בזה כבר ב-60 הרץ, למרות שזה מעלה את התהייה למה לא רואים את זה בטלויזיות רגילות שהן 50 הרץ... - לא ברור לי). ולכן, קצב רענון גבוה אומר תמונה בלי ריצודים.

פורסם

מה שדיברת נקרא תירה שולבת שזה תירה אנכית ואופקית. העין מסוגלת להבחין עד 22 תמונות בשניה מה שאומר שב-50 הרץ ומעלה אפשר להציג וידאו. 50 הרץ זה אומר שהקרן עושה 25 תמונות בקרן אופקית שיוצרת חצי תמונה ועוד 25 תמונות בקרן אנכית שיוצרות עוד חצי תמונות בהתאמה.ככל שהתדר יהיה יותר גבוה קרן האלקטרונים תסרוק את המסך יותר מהר.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה רבה לשניכם,

שמתי את המסך על 85 הרץ וזה הכאיב לי בעיניים ועייף אותי,

העברתי ל-120 והמסך אמר שזה מחוץ לתחום,

הורדתי ל-100 ועכשיו הוא פועל ב-100 הרץ - זה בסיידר?

תודה רבה רבה!

פורסם

100 הרץ זה בסדר גמור.

פורסם

(אולי תצליח להבחין בזה כבר ב-60 הרץ, למרות שזה מעלה את התהייה למה לא רואים את זה בטלויזיות רגילות שהן 50 הרץ... - לא ברור לי).

במסך טלויזיה לא תבחין בזה משום שזמן ההשהיה של הצבע הרבה יותר גבוה משל מסך מחשב.

במסך טלויזיה, לא מתחלפת כל התמונה בדומה למסך המחשב, אלא רק הפיקסלים שצבעם משתנה, לכן לא רואים את ההבהוב בתמונה קבועה, פשוט כי היא לא מתחלפת

פורסם

שטויות במיץ. המסכים זהים בידיוק באופן הפעולה. יש הבדלים בין מסך crt, lcd ופלאזמה. אבל לא בין מסך מחשב וטלויזיה עקרון הפעולה שלהם זהה לחלוטין.

פורסם

שטויות במיץ. המסכים זהים בידיוק באופן הפעולה. יש הבדלים בין מסך crt, lcd ופלאזמה. אבל לא בין מסך מחשב וטלויזיה עקרון הפעולה שלהם זהה לחלוטין.

בסדר ::)

פורסם

אני מבדיל בין 85HZ ל 100HZ....יש הבדל גדול אבל 100HZ לא ממש מומלץ.

כמובן שיש הבדל גדול בין 50HZ בטלויזה ל100HZ רק עיוור לא יבחין...

פורסם

Mentally ill',

כעקרון תבדוק באתר היצרן מה התדר המקסימלי של המסך שלך או תתקין את ה - DRIVER מסך המתאים ואז ניתן לבחור ב properties של המסך (תחת הגדרות תצוגה) להציג רק ערכים הנתמכים ע"י המסך.

בכל מקרה כאן הכלל הוא כמה שיותר גבוה יותר טוב (בהנחה שגם כרטיס המסך תומך בזה).

100HZ זה קצב רענון גבוה וטוב ואם הצלחתה להגיע אליו אז יופי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים