עבור לתוכן

שאלת תם - האם IBM \ HITACHI עדיין מחשבים ליצרנים המובילים של HD?

Featured Replies

פורסם

חברים

אחרי שדרוג כרטיס המסך [בו עזרתם לי מאוד] אני כעת צריך להחליף HD למשהו גדול יותר.

כרגע יש לי 2 HD על המחשב [PIII 1K]

אחד הוא IBM 40GB  עם 2MB שמשמש את מערכת ההפעלה

השני הוא IBM 120GB עם 8MB באפר שמשמש את הTEMP FILE ואת הקבצים הכלליים [סרטים, מוסיקה וכו']

כרגע שניהם מלאים ואני מחפש להחליף \ להוסיף HD במקום או בנוסף ל40GB שמריץ לי את מערכת ההפעלה.

השיקולים פשוטים :

1. SATA לא רלוונטי עבורי, לוח האם לא תומך.

2. לוח האם גם לא תומך ביותר מ-4 בתקני IDE, כבר עכשיו יש לי 2 צורבים ו2 HD, כך שהוספת HD למחשב תהיה כרוכה כנראה במעבר לRAID.

3. האם עדיף ללכת על RAID או ששווה פשוט להחליף את ה40GB בכונן אחר? [חשבתי על 120 או 160GB]

4. למיטב זכרוני IBM הובילו את שוק ה-HD באמצע-סוף שנות ה90 של המאה הקודמת, האם המצב כיום דומה? בזמנו מאוד נרתעתי מWD, האם המצב השתנה? מהו היצרן המומלץ?

אשמח לשמוע את דיעות המומחים

רון.

פורסם

אני בעד להחליף לגמרי.

HITACHI מעולים, אבל בSATA, אני לא בטוח עד כמ הבPATA...

פורסם

אין ממש הבדלים בן HDD סטנדרטי של IBM לבין HDD של כל חברה מוכרת אחרת בשוק,

לך על מה שמשתלם יותר מבחינה כספית ולמי שיש יותר אחריות...

פורסם

..האם הלוח אם שלך תומך ב-raid?.. כפי שנראה לי, הכי פשוט וזול זה לקנות עוד כרטיס בקר IDE ועוד HD ולא להחליף את ה-40 שיש לך.

לגבי החברות, HITACHI נחשבת לחברה מאוד מכובדת בשוק הדיסקים הקשיחים. גם יפנית וגם קנתה את חטיבת הדיסקים של IBM..

גם WD מוכיחים את עצמם כבר כמה שנים טובות והיבואנים בארץ עומדים באופן סביר למדי מאחורי המוצרים.

בשורה התחתונה, הכל פונקציה של מחיר ותקציב אישי.

פורסם

עבור ה-HTPC שלי אני קונה סמסונג, מכיוון שחשוב לי דיסק קשיח שקט. אבל, עבור Desktop אני ממליץ לך על מקסטור. בעיקרון, סיגייט גם מומלץ, אבל אין לי דיסקים קשיחים של סיגייט, כך שאני לא יכול להמליץ לך עליו.

לא משנה איזה דיסק קשיח אתה קונה, תתעקש על Buffer של 8MB לפחות. מדובר בהבדל מאוד משמעותי ומורגש בביצועים בעבודה עם קבצים גדולים, וכנראה גם במשחקים.

במידה ואין לך בעיה עם הדיסק הקשיח 40GB 2MB של המערכת הפעלה, אז אתה יכול להישאר איתו, ולהוסיף דיסק קשיח נוסף על חשבון אחד הצורבים (בשביל מה אתה צריך שני צורבים?). אחרת, אתה יכול להחליף את הדיסק הקשיח הקטן בדיסק קשיח חדש בעל נפח גדול יותר.

אם אתה רוצה להוסיף דיסק קשיח חדש בנוסף לארבעת הכוננים שיש לך כרגע, את תקנה כרטיס PCI IDE (לא RAID - אני לא חושב שיש לך צורך ב-RAID). כרטיסי ה-PCI IDE של Silicon Image מאוד מומלצים (יש לי כרטיס Silicon Image SiI 0680 ATA/133 שמחובר למחשב עם פנטיום 2).

פורסם

היי, רציתי לשאול איזה חברה שמייצרת כוננים קשיחים נחשבת להכי אכותית והכי שקטה יש לי עכשיו כונן קשיח של WD והוא לא עושה לי בעיות אבל יש חברות רבות ואני לא יודע מה הכי עדיף HW/IBM/SAMSUNG/TOSHIBA שכחתי עוד משהו ??? באופן עקרוני

1: יש הבדל משמעותית בין החברות השונות?

2:על מה אתם הייתם ממליצים?

פורסם

^^^

אם הדבר הכי חשוב לך בדיסק קשיח זה שקט, אז לך על סמסונג.

במידה ואתה תוהה, אז מדובר בדיסקים קשיחים איכותיים ואמינים שלא נופלים בביצועים מהמתחרים שלהם.

פורסם
  • מחבר

אוקיי

אז ככה

קודם כל - הדבר הכי חשוב לי ב-HD הוא האמינות.

אחר כך אחריות יצרן. השקט לא כל כך חשוב לי כי ממילא המארז שלי נורא שקט, וגם בתור HTPC, יש רעש סביבה כל כך גבוה שהמהום שקט כזה או אחר לא יעשה לי הבדל מהותי.

אז אני מבין שIBM עדיין נחשבים לטובים ביותר.

אני אנסה ללכת על HD 200GB של IBM \ WD עם 8 מגה באפר.

יש למישהו המלצות איפה לקנות? חנות אמינה עם מחירים טובים?

או שחיפוש בZAP יעשה את העבודה?

תודה שוב לכולם

רון.

פורסם

מוזר שאף אחד כאן לא אמר לך את זה, אין יותר דיסקים קשיחים של IBM. לפני מספר שנים היא מכרה את החטיבה הזו ל-HITACHI שמייצרת כוננים קשיחים תחת אותו שם (DeskStar, TravelStar) אבל אין יותר שום קשר ומעורבות של IBM בנושא ובפיתוח.

לגבי שאלתך בנוגע לחברה בעלת אמינות המוצר הגבוהה ביותר? לעניות דעתי החברה הייתה ונשארה Seagate אך הכוננים שלה בדר"כ מעט יקרים יותר. Western Digital הם לרוב הכי נפוצים וגם מעט זולים יותר.

פורסם

ציינת שהדיסק הקשיח מיועד ל-HTPC. אם כך, הרעש שהדיסק הקשיח מייצר עשוייה להפריע בקטעים שקטים בסרטים. לכן, אני ממליץ לך על סמסונג שהדיסקים הקשיחים שלה מאוד שקטים וקרירים, וגם הביצועים שלהם לא נופלים מהביצועים של דיסקים קשיחים של חברות מתחרות, ובנוסף לכך הם גם די אמינים.

בנוגע ל-Seagate, מדובר בדיסקים קשיחים טובים ואמינים, אבל אמרו לי שהדיסקים הקשיחים שלה מסוג SATA די רועשים.

זה הדיסק הקשיח שאני מתכוון לקנות ל-HTPC שלי: Samsung SpinPoint P120 SATA SP2504C במחיר של כ-750 ש"ח ל-250GB.

פורסם

עבור ה-HTPC שלי אני קונה סמסונג, מכיוון שחשוב לי דיסק קשיח שקט. אבל, עבור Desktop אני ממליץ לך על מקסטור. בעיקרון, סיגייט גם מומלץ, אבל אין לי דיסקים קשיחים של סיגייט, כך שאני לא יכול להמליץ לך עליו.

לא משנה איזה דיסק קשיח אתה קונה, תתעקש על Buffer של 8MB לפחות. מדובר בהבדל מאוד משמעותי ומורגש בביצועים בעבודה עם קבצים גדולים, וכנראה גם במשחקים.

במידה ואין לך בעיה עם הדיסק הקשיח 40GB 2MB של המערכת הפעלה, אז אתה יכול להישאר איתו, ולהוסיף דיסק קשיח נוסף על חשבון אחד הצורבים (בשביל מה אתה צריך שני צורבים?). אחרת, אתה יכול להחליף את הדיסק הקשיח הקטן בדיסק קשיח חדש בעל נפח גדול יותר.

אם אתה רוצה להוסיף דיסק קשיח חדש בנוסף לארבעת הכוננים שיש לך כרגע, את תקנה כרטיס PCI IDE (לא RAID - אני לא חושב שיש לך צורך ב-RAID). כרטיסי ה-PCI IDE של Silicon Image מאוד מומלצים (יש לי כרטיס Silicon Image SiI 0680 ATA/133 שמחובר למחשב עם פנטיום 2).

לי יש של סיגייט כבר 3 שנים. זה החלק שאני הכי מרוצה ממנו במחשב (והRADEON8500LE גם ;) )

חברה מעולה

פורסם

כאחד שהיה לו גם MAXTOR וגם WD וגם HITACHI (בעבר IBM) בלי צל של ספק - HITACHI דיסק הכי מהיר הכי שקט והכי חשוב - אמין .

הניסיון הכי גרוע אצלי היה עם MAXTOR שנדפק לי כל כמה חודשים וסבלתי ממנו הרבה .

עכשיו אני עם ה 160GB 8MB BUFFER של HITACHI ואני מרוצה עד הגג והוא גם שקט ביחס ל WD של אח שלי .

אז ההמלצה שלי היא IBM\HITACHI :).

פורסם

לפי דעתי WD לוקח

משום שלי יש שני דיסקים שלהם אחד 40 ואחד 80 שיניהם שקטים והביצועים שלהם מעל ומעבר למצופה

למרות שה40 בן שנה וחצי

:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים