עבור לתוכן

האם לדעתכם ישראל הייתה צריכה להרוס את בתי הכנסת בגוש קטיף?

האם לדעתך ישראל הייתה צריכה להרוס את בתי הכנסת בגוש קטיף? 947 הצבעות

1. 1. האם לדעתך ישראל הייתה צריכה להרוס את בתי הכנסת בגוש קטיף?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

זה רק בניין, ברצינות.

זה לא סתם בניין, זה סמל! :kopfpatsch:

ולמה לתת לפלסטינים זריקת מורל שכזאת?

למה בכלל היה צריך לעשות טרנספר ליהודים, ולתת בכך לפלשתינים זריקת מורל שכזאת? :s07:

• תגובות 145
  • צפיות 9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ההתנתקות הייתה החלטה של הממשלה, אני לא רואה טעם להתווכח עליה פה.

אבל ברצינות, אם בנינו בית כנסת אי אפשר להרוס אותו? לא הורסים בניינים על ימין ועל שמאל?

וזה לא סמל, לא כשאתה הורס אותו.

פורסם

ההתנתקות הייתה החלטה של הממשלה, אני לא רואה טעם להתווכח עליה פה.

אבל ברצינות, אם בנינו בית כנסת אי אפשר להרוס אותו? לא הורסים בניינים על ימין ועל שמאל?

וזה לא סמל, לא כשאתה הורס אותו.

:kopfpatsch:

הטרנספר הכפוי של היהודים (לא "התנתקות") היה החלטה של הממשלה, אבל גם אי הריסת בתי הכנסת ע"י צה"ל היתה החלטה של הממשלה.

על שאר מה שכתבת אני יכול לומר רק :s07: :s07: :s07::bash: :bash: :bash:

פורסם

אני דווקא הצבעתי נגד הריסת בתי הכנסת בידיעה שהפלשתינים צמאי השנאה יחגגו על חילול הקודש היהודי. כמו שבורג אמר, זה מהווה קייס לומר למוסלמים במקרה של הריסת מסגדים ישנים וכדומה, שהם עשו בדיוק את אותו דבר (ואגב, למי שיאמר שזוהי פעולה של המון חסר שליטה ולא רשמית, אז אבו מאזן הכריז על הריסת בתי הכנסת לפני שזה קרה, ולא משנה בכלל מה הסיבה שהוא אמר את זה לצורך העניין).

ולעמרי - ברור שזה יקרה, ברור שכשציר פילדלפי הוא בידי המצרים ולא בידי ישראל, סינון הדברים הלא-רצויים יצנח משמעותית... אפשר לחשוב על זה אפילו בלי להקצין - את מי יהיה יותר קל לשחד, חייל צה"ל שמרגיש שהוא בוגד במדינה שלו (למרות שגם זה אפשרי כנראה) או חייל מצרי, שאם לומד בעדינות, לא מרגיש שלהעביר נשק לפלשתינים זה דבר כזה רע... ?

השאלה האמיתית היא אם תהיה משמעות לנשקים האלה. כלומר, אם צה"ל לא נמצא שם, למה טובים מטולי RPG מלבד להראות אותם בתהלוכות?

אני אישית חושב שיהיה רע. וכולי תקווה ואמונה שהממשלה אכן תגיב ביד קשה על אירועים קיצוניים, למרות שת'כלס יש בי חלק (שנקרא אחיזה במציאות) שלא כל כך חושב ככה...

פורסם

אתה מתכוון כדי ליצור תקדים להריסת מסגדים?

מה אנחנו בית הדין בהאג.

עברנו על כל כך הרבה חוקים ומוסכמות ושם אתה רוצה להתחיל לשמור על החוק?

אתה באמת חושב שאם נהרוס מסגד הפלסטינים יוותרו לנו בגלל שהם הרסו לנו את בית הכנסת?

אני לא יהודי (כמו שהממשלה אמורה להיות) ואני לא שם זין אם יהרסו את בית הכנסת המזורגג. כל מה שאני רואה זה מורל גבוה יותר להם

ומורל נמוך יותר לנו.

פורסם

bla7,

באמת נראה לך שזה אפשרי לשחד חיילים של צה"ל במטרה להעביר נשק לרשות הפלשתינית? אולי אני תמים, אבל האפשרות הזאת לא עלתה על דעתי. בכל אופן, לא צריך לשחד חיילים מצרים, אפשר להעביר עכשיו בציר פילדלפי כלי נשק בלי הפרעה, ולמעשה אנשי טרור נכנסים בחופשיות לרצועת עזה על נשקם. לידיעתך, מכוניות עמוסות בכלי נשק נכנסו כבר לרצועת עזה דרך ציר פילדלפי בכמות המשתווה לכמות כלי הנשק המוברחות במשך שנה שלמה דרך עשר מנהרות הברחה שפועלות מסביב לשעון.

דרך אגב, לא הוברחו רק מטולי RPG, אלא טילי נ"ט חדישים המאיימים על פלישה של כוחות שריון ישראלים לרצועת עזה, טילי נ"מ חדישים שיכולים לאיים על כל כלי טיס ישראלי הטס בשמי רצועת עזה, וככל הנראה גם כמה קטיושות.

בל תשכח שהכוונה של הפלשתינים היא להעביר את כלי הנשק האלה ליהודה ושומרון דרך מעבר בטוח שמדינת ישראל אמורה לספק להם.

nice,

אני לא אמרתי שסברתי כי אין להרוס את בתי הכנסת ברצועת עזה במטרה ליצור פרובוקציה שתיתן לנו אמתלה להריסת מסגדים בארץ ישראל, אלא מכיוון שמדובר בסמלים יהודיים. יחד עם זאת, לאור שריפת בתי הכנסת ברצועת עזה ע"י המון פלשתיני והריסתם ע"י דחפורים של הרשות הפלשתינית, אני אראה בחיוב הריסת מסגדים בארץ ישראל (כולל מסגדי הר הבית).

הריסת בתי הכנסת ע"י הפלשתינים לא תרמה הרבה למורל שלהם. הדבר שתרם למורל של הפלשתינים באופן מאוד משמעותי הוא הטרנספר שבוצע ליהודים, הריסת הישובים היהודיים, ונסיגת כוחות צה"ל. לא רק שהדבר העלה את המורל שלהם, הוא גם העלה במידה רבה את תמיכתם של הפלשתינים באירגוני הטרור שהביסו את צה"ל.

דרך אגב, כתבת שאתה לא יהודי. האם כוונתך שאתה לא יהודי מבחינה דתית, או שאתה לא יהודי גם מבחינת לאום? מהי הדת שלך (במידה ויש לך שייכות דתית)? לאיזה לאום אתה משתייך?

פורסם

בורג, לא התכוונתי להגיד שניתן לשחד חיילי צה"ל בגבול - התכוונתי להגיד שאם זה ניתן, על אחת כמה וכמה ניתן לשחד מצרים - או במלים אחרות, שגם אם הגבול לא פרוץ, אפקטיבית עם מספיק כסף הוא פרוץ ברגע שהוא בידיים מצריות...

ומסתבר שכסף הוא לא הכרח (בדיעבד).

פורסם

אז למה כן להרוס את בתי הכנסת? רק כדי שהם יהרסו אותם ולא אנחנו?

אין זאת סוגיה דתית, ואני רואה בהחלטת הממשלה בניגוד לדעת בג"ץ בעיה גדולה הרבה יותר.

בג"ץ קבע כי שני בתי כנסת הם סמליים יועברו בשלמותם, ובעוד אלו שאין להם חשיבות סמלית יהרסו.

זוהי הפשרה החכמה ביותר, וכשאריאל שרון והכנופיה הקטנה שלו מערערים על החלטות כאלה רק בגלל לחץ ציבורי זה הפשע הגדול באמת.

אני אמנם חי בארץ ישראל, אך אינני יהודי דתי, וכך גם אמורה להיות הממשלה לפי תוכנית השלטון הדמוקרטי.

פורסם

לא היה צריך להרוס את בתי הכנסת ברצועת עזה לא כדי שהפלשתינים יהרסו אותם, אלא כדי שהם ימשיכו לעמוד על תילם, תוך כדי תביעה מהרשות הפלשתינים והאו"ם לשמר אותם ולדאוג כי הם לא יחוללו או יהרסו.

עתה, לאחר שהפלשתינים חיללו את בתי הכנסת והרסו אותם, יש לתבוע את העמדתם לדין של האחראים לכך בגין פשעים כנגד האנושות.

דרך אגב, אני גם בעד הפרדת הדת מהמדינה כמו בארה"ב וצרפת.

פורסם

שימור בתי הכנסת על ידי הרשות והאו"ם?

מה אתה רוצה שיעשו, שישמרו עליו עשרים חיילים שיסכנו את חייהם כדי לשמור על בית כנסת שאף אחד לא משתמש בו?

זה נשמע מוגזם.

אין זה עניין לאו"ם, גם בגלל שאנחנו ויתרנו על השטח, והיינו יכולים להרוס את בתי הכנסת.

החלטת הממשלה מצחינה מיחסי ציבור ודאגה למקומם.

פורסם

כן, הייתי רוצה שהרשות הפלשתינית והאו"ם ישמרו על המקומות הקדושים ליהדות, כפי שישראל שומרת על המקומות הקדושים לנצרות, לאיסלאם ולדתות אחרות.

פורסם

אתה רוצה שהאו"ם ישמור על סתם בית כנסת שלא אומר כלום?

אנחנו שומרים על כנסית ומסגדים בגלל שהם נמצאים במקומות חשובים או שהם סמל לדת מסוימת. זה, או שהם נמצאים על שטח ששייך להם,

על השטח שלנו ויתרנו.

עוד אפשרות היא שזה נכס אכריאולוגי, גם זה לא נמצא במקרה שלנו.

פורסם

אתה רוצה שהאו"ם ישמור על סתם בית כנסת שלא אומר כלום?

כן, זה מה שאני רוצה.

לא מדובר פה על סתם בתי כנסת שלא אומרים כלום כדבריך, אלא במקומות קדושים ליהדות המהווים סמל, ובעלי ערך הסטורי ותרבותי.

פורסם

תקן אותי אם אני טועה אבל בית כנסת בהתנחלות הוא מקום קדוש וסמל תרבותי?

הרשה לי לגחך.

זה בית כנסת, זה לא על איזה מקום קדוש, זה לא ממצא ארכיאולוגי, זה לא סמל (כי רובנו אפילו לא מכירים את השמות של בתי הכנסת האלה),

וזה לא תרבותי בגלל שהתרבות שלנו היא לא ההתנחלות, והשינוי על התרבות הוא אפסי. לא קייים.

אתה חייב ללמוד לבחור את הקרבות שלך. לשמר סתם בתי כנסת? נו באמת

פורסם

תגחך כמה שאתה רוצה.

אני לא אדם דתי, ולבתי הכנסת אין שום חשיבות בעיני. אבל, עבור אנשים דתיים, בית כנסת הוא מקום קדוש, וכמדינה יהודית בתי הכנסת מהווים סמלים עבור מדינת ישראל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים