עבור לתוכן

בעיה לאחר עדכון BIOS

Featured Replies

פורסם

עד אתמול המערכת שלי הייתה בOC חביב למדי של 290*9 -> 2615MHZ, במתח של 1.525 למעבד והזכרונות היו ב215MHZ על 2.7V

אתמול עדכנתי את הBIOS של הלוח (DFI NF4 Ultra Infinity) לגירסה החדשה 8/11

העדכון הלך טוב (השתמשתי בתוכנה WinFlash 1.76) ולאחר מכן בצעתי כיבוי, הוצאת סוללה, CLEAR CMOS לאיזה 2 דקות, כניסה לBIOS -> עדכון של LOAD SAFE -> שמירה וRESET וכניסה לביוס שוב לצורך השינויים הרצויים) ובפעם הראשונה לאחר העדכון לא ביצעתי OC, הWINDOWS עלה כרגיל והכול בסדר.

לאחר מכן המטרה הייתה כמובן להגיע רחוק יותר מה290*9, ולכן שיניתי את הגדרות בBIOS ל250*9 במתח של 1.5 (למרות שהמעבד עושה את זה ב1.35 רציתי להיות בטוח) וזכרונות בתדר שלא מפריע

היה POST רגיל (גם מחלק של הזכרונות כמו שצריך) אבל שמגיעים לWINDOWS התוכנה CPU-Z וגם CBID זיהתה את הBUS כ200! אמרתי לעצמי שאולי זה רק זיהוי לא נכון אז בדקתי בPIFAST וקיבלת תוצאה שמתאימה ל200*9 ולא ל250*9.

כרגע כול מה שאני לא עושה הBUS לא משתנה! בBIOS הכול נראה בסדר אבל זה לא "נשמר" לWINDOWS, ניסתי לעדכון שוב את הBIOS, ניסיתי לעדכון לגירסה הישנה, ניסית לעדכון דרך הFLOPPY - שום דבר - הכול בסדר (המחלקים של הזכרונות עובדים בסדר, המכפלה של המעבד עובדת בסדר וכו') חוץ מזה שאין שום שינוי לFSB!

עזרה, בבקשה........

פורסם
  • מחבר

עדכון (דווקא טוב!)

הבעיה טופלה חלקית:

הציעו לי בפורומים של DFI לעדכון חזרה לBIOS הקודם כאשר ההגדרות בBIOS נמצאות על optimize, העדכון הלך טוב ועכשיו אני יכול לבצע OC! שוב!

עכשיו, למה טופלה חלקית - בהגדרות של הזכרון אני לא יכול לשנות את הערך של Trp (שזה Row Prechage Time) למשהו שהוא לא AUTO כי אחרת המחשב לא עושה POST

כול שאר הדברים עובדים טוב

לראיה - הגעתי ל310*9!! (סופסוף!)

310x9.JPG

ועכשיו ספציפית בזמן בדיקת הזכרון אני עובד על 300MHZ אבל 1:1 (!!) תזמונים גרועים 3-4-4-8 ומתח של 3.0 אבל עדיין - 300MHZ לזכרונות של 250MHZ, אני מרוצה (הם לא יכולים לעשות 305... הWINDOWS קורס בעלייה)

300mem.JPG

מישהו יודע משהו על הבעיה של ההגדרות הזכרון?

פורסם

מזל טוב שהתגברת על החלק הקשה של הבעיה. זה שהגעת לבאס גבוה יותר בסוף קשור איכשהו לעידכונים או שפשוט הוספת מתח?

תוצאה יפה מאוד. המחשב יציב לגמרי גם בעומסים?

חוץ מזה, חבל שאתה עובד רק עם זיכרון אחד ולא ב Dual.

פורסם
  • מחבר

הפעם הגעתי ל300+ עם מתח גבוה יותר - 1.65V

ב310 המחשב בכלל לא יציב, בקושי הספקתי לשמור את התמונה

ב300 - לא ידוע, לא בדקתי אותו לאורך זמן רק על PIFAST פעם אחת והיה בסדר (בדיקה של 30 שניות זה ממש לא בדיקת יציבות)

הזכרון פה הוא יחיד כי קניתי רק סטיק יחיד של PC4000 של ADATA, הזכרון השני שיש לי הוא TCCC PC3200 של SAMSUNG או סטיק פשוט של ADATA PC3200 שבטוח לא יכולים לעשות 300MHZ אולי בקושי 220-225 בכוח

עקרונית אני עובד עם 1GB זכרון בDUAL במצב נמוך יותר -

290*9@1.525V

1GB 218@2.5-4-3-6@2.7V

יציב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים