עבור לתוכן

ארטיפקטים עם 6600GT

Featured Replies

פורסם

היי לכולם,

אני חושב שגיליתי שמקור בעית הארטיפקים שלי הוא טמפרטורה גבוהה מדי של הכרטיס מסך (יש לי Albatron GF6600GT). כשהתחילו הארטיפקטים, פתחתי את המארז והרגשתי שצלעות הקירור של הכ. מסך היו פשוט לוהטות! השארתי את המשחק לעבוד קצת כשהמארז היה פתוח וזרימת האוויר הייתה טובה יותר, והארטיפקים נפסקו וגם הרגשתי שצלעות הקירור כבר לא כ"כ חמות.

עכשיו כמה שאלות,

האם הקירור שמגיע עם הכרטיס לא אמור לדאוג לכך שהדברים האלו לא יקרו??? (לא עשיתי OC או משהו כזה) בנוסף יש לי שני מאווררי 120MM במארז, חשבתי כשקניתי את המחשב שהכל צריך להספיק...

אם אני צריך להחליף קירור, מה כדאי לקנות? (ד"א אם זה לא שייך לפורום הזה אז אפשר להעביר, פשוט חשבתי שרוב ההודעה מתאימה יותר לכאן)

אשמח לקבל עצות ;)

תודה מראש!

פורסם

נסה לאלתר מאוורר מתחת/צד הכרטיס מסך כדי להוריד טמפ'.

אם זה לא ילך או לא יניב תוצאות טובות אז תצטרך לקנות קירור טוב יותר :-\ כאמור, נסה בינתיים את האופציה הזולה - יכול להיות שזה יפתור לך את ה"בעייה" :)

פורסם

אין אחריות על זה?

החברה צריכה לדאוג שהקירור יספיק לפי מה שאני יודע...

פורסם

פותח הדיון צודק.

החברה אמורה מלכתחילה לתת קירור שיספיק, ללא ארטיפקטים..אז מה הקטע פה?

אם תאמר לנו מהי הטמפ' של הכרטיס מסך, זה ייעזור קצת יותר.

פורסם
  • מחבר

אין לי מד-טמפרטורה על הכרטיס, אבל אני יכול לומר שהרגשתי הבדל בחום של צלעות הקירור כשנגעתי בהן בשני המצבים השונים שתיארתי.

בנוגע לשאלה האם החברה צריכה לדאוג לקירור טוב מספיק, מישהו שמבין בעניין אמר לי שלא תמיד החברות דואגות להתאים את הקירור כך שיתאים למקומות חמים יחסית כמו מדינת ישראל, ושהם דואגים רק למקרים הנפוצים של אירופה וארה"ב הקרות ברובן. זה נשמע לי הגיוני, ואם זה באמת כך, החנות תגיד לי שפשוט אין להם מה לתקן בכרטיס... האם לדעתכם זה נכון?

אה ד"א, כשקיבלתי את הכרטיס בהתחלה לא חיברתי אותו טוב לספק כוח, והוא פעל כמה זמן ללא מתח חשמלי מספיק וגרם לריבוטים ולכל מיני בעיות. בסוף (בעזרתכם) גיליתי מה הטעות שעשיתי וחיברתי נכון. אולי עד שעשיתי את זה משהו הספיק להיפגם בקירור של הכרטיס, או שזה לא סביר?

שוב תודה :)

פורסם

אין לי מד-טמפרטורה על הכרטיס, אבל אני יכול לומר שהרגשתי הבדל בחום של צלעות הקירור כשנגעתי בהן בשני המצבים השונים שתיארתי.

בנוגע לשאלה האם החברה צריכה לדאוג לקירור טוב מספיק, מישהו שמבין בעניין אמר לי שלא תמיד החברות דואגות להתאים את הקירור כך שיתאים למקומות חמים יחסית כמו מדינת ישראל, ושהם דואגים רק למקרים הנפוצים של אירופה וארה"ב הקרות ברובן. זה נשמע לי הגיוני, ואם זה באמת כך, החנות תגיד לי שפשוט אין להם מה לתקן בכרטיס... האם לדעתכם זה נכון?

אה ד"א, כשקיבלתי את הכרטיס בהתחלה לא חיברתי אותו טוב לספק כוח, והוא פעל כמה זמן ללא מתח חשמלי מספיק וגרם לריבוטים ולכל מיני בעיות. בסוף (בעזרתכם) גיליתי מה הטעות שעשיתי וחיברתי נכון. אולי עד שעשיתי את זה משהו הספיק להיפגם בקירור של הכרטיס, או שזה לא סביר?

שוב תודה :)

אתה בטוח ?!?

6600gt אמור להגיע חיישנים

תעשה מאפיינים על השולחן עבודה כנס ל -->nvidia display->[שם המסך]

שם כנס בתפריט לTemperature settings

ושם אמורות להיות רשומות הטמפרטורות

פורסם

גם לי יש את אותה בעיה... אתה רואה ארטיפקטים סגולים וירוקים קופצים כאלה ?

בכל מקרה.. הטמפ' אצלי היא 51 במנוחה ואני חושב פחות מ60 במאמץ

הכרטיס שלי קצת שונה.. הוא 6600GT EXTREME של לידטק

כמובן PCI-E על לוח של DFI LP NF4U-D וספק 480 של אנטק TP2

והמארז מקורר :P 1088AMG

פורסם

גם לי יש את אותה בעיה... אתה רואה ארטיפקטים סגולים וירוקים קופצים כאלה ?

בכל מקרה.. הטמפ' אצלי היא 51 במנוחה ואני חושב פחות מ60 במאמץ

הכרטיס שלי קצת שונה.. הוא 6600GT EXTREME של לידטק

כמובן PCI-E על לוח של DFI LP NF4U-D וספק 480 של אנטק TP2

והמארז מקורר :P 1088AMG

אז כנראה הכרטיס שלך לא תקין .

כי זה טמפ' סבירות מאוד לכרטיס הזה

פורסם

לא יכול להיות שהבעיה נובעת מרכיב אחר במחשב ?

אולי זה משהו שקשור לדרייברים או פאטצ'ים

כרגע אני עם 78.01 וביוס מעודכן ללוח אם

פורסם
  • מחבר

בדקתי את הנושא הזה הרבה מבחינת תוכנה וניסיתי המון אפשרויות של דרייברים+הגדרות, והמסקנה הסופית שלי הייתה שזאת בעיית חומרה, כמעט בטוח שקשורה לקירור.

פורסם

תבדוק את הטמפ' דרך הדרייבר כמו שאמרו לך ? הכרטיסים האלה חמים

כול סידרת ה 6600 GT היא בעלת חיישן טמפ'

שהגישה אליו היא בדרייוור של הכרטיס.

תראה מה הטמפ'

כי אולי הכרטיס לא תקין ואז תנצל אחריות כמה שיותר מהר

פורסם
  • מחבר

אין לי את האופציה הזאת של temperature settings בדרייבר...

פורסם

תנסה להריץ COOLBITS או דרך הRIVATUNER יש לך אפשרות לנטר את הטמפ של הכרטיס

פורסם

אולי תנסה לאוורר את המארז יותר?

פורסם

לאחורנה אני שומע המון בעיות של ארטיפקטים עם הכרטיסים של 66GT, במיוחד ה - Leadtek 66gt EE, כמו שלי,

שגם לו יש ארטיפקטים כבר המון זמן והטמפ' שלו בסדר גמור...בימים האלו אני אמור ללכת לחנות.

בקשר לבעייה,

אני הייתי הולך לחנות,

מראה להם את הארטיפקטים בעינייים שלהם ושהם יישברו את הראש מה לעשות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים