עבור לתוכן

עזרה בקירור המחשב ואולי לסחוט עוד כמה מגהרצים?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מזה כשנתיים (או 3?) פנטיום 4 תושבת 478, במקור רץ על 2.4גיגה אבל זה בפועל על 3.36-3.41 (תלוי בעונה :) ) הבעיה היא שככל שעובר יותר ויותר זמן - קרי עברו יותר משנתיים כבר מאז שקניתי את המחשב אז הוא מתלכלך והאבק די מתחיל להשפיע - הטמפרטורות עולות... המעבד עכשיו בקיץ רץ סדר גודל של 36-35 במנוחה ומגיע במאמץ עד 53-54 אבל זה באמת במאמץ עילאי של קידוד סרטים וכו'

בעבר הוא לא עבר את ה 47-49 עד כמה שאני זוכר ככה שהליכלוך אכן משפיע בצורה ניכרת סהכ...

השאלה שלי היא כזאת (וזה בא רק כי אני בן אדם ממממממממממממש עצלן בכל מה שקשור ללנקות) באיזה קירור פסיבי אפשר להחליף את הקירור של המעבד ככה שהוא א ירעיד קצת פחות וב לא יתלכלך :) (אין מאוורר == אין אבק (כמעט) אני צריךהמלצה על קירור פסיבי באמת טוב אבל מצד שני משהו שלא שוקל קילו כי חבל על הלוח בכל זאת...

המפרט המלא של המחשב: p4 2.4ghz socket 478, stepping m0 SL6Z3

mobo: asus p4c800e deluxe

hdd: wd200gb + maxtor 80gb both pata.

generic ram with NO Cooling at all runs up stable up to 240mhz at 2-3-3-5 2x512mb

video: geforce 6800gt with 2 fans stock cooling at stock speed...

כמו שרשום כרגע לזיכרון אין שווום קירור שבעולם אפילו לא צלעות קירור. - עכשיו הכל רץ על 278FSB ז"א על מחלק של 4:5 מבחינת הזכרון...

לדיסקים הקשיחים אין שום קירור מיוחד. לכרטיס מסך יש את מה שבא איתו - הוא לא מואץ אבל ואין לי כוונה להאיץ אותו גם.

המעבד הייתי רוצה לקרר פסיבית ואם אפשר לסחוט ממנו עוד קצת מגהרצים כי עד כמה שקראתי ניתן להגיע רוב הזמן עם ה STEPING שיש לי עד כדי 3.6 בקירור אוויר.... (זה היה לפני שנתיים אבל! אז אולי היום אפשר כנ"ל בלי אוויר?) אצלי הוא כרגע מקורר על המאוור שבא עם המעבד בלי שום דבר מיוחד.

יש בקופסא עוד 4 מ או 5 מאוררים לקירור הקופסא עצמה.

פורסם

עריכה: וואלה עכשיו ראיתי שכן רשמת את הרכיבים...

פורסם

2.4C M0

יווו חלום! תארגן לך איזה TCCD תעבוד סיכרוני יהיה לך מחשב חלומי :)

ואממ... פשוט תנקה את המאוורר יא עצלן! תעשה את זה 5 דקות וזהו לשנה הקרובה, ותחשוב על זה ככה, זה יותר קל מהלחליף קירור... :/

פורסם
  • מחבר

מה זה TCCD ? איזהשהם זכרונות עם ציפ מסוים או משהו?

מה הכוונה אגב לתעבוד סנכרוני - אני כרגע עובד ב DUAL CHANNEL כבר או שאני מבלבל מושגים? (התכוונת לעבוד 1:1 במחלקים?)

לגבי הניקוי - אני עצלן :) ויש 10 מאווררים לנקות שם בקופסא :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים