עבור לתוכן

OC לסלרון 2000

Featured Replies

פורסם

לי יש ליבה של WILLAMETTE אני יודע שהיא יותר חמה וכל זה פחות יציבה אבל היא פחות רגישה למתח?

נניח ואני עושה O.C למעבד נגיד של 15% והמתח לא עבר את 1.7v והמעבד רק מתחמם לאט לאט הוא פשוט יתכבה ואני אוכל להדליקו מחדש לא?

רק אם אני עובר את המתח של 1.7v אז המעבד יכול להשרף?

תלוי אם בלוח שלך יש את האופצייה בביוס שכשהמעבד מגיע לטמפרטורה מסויימת הוא נכבה.

בכל מקרה אתה צריך לבדוק כל פעם טמפטורות ולראות אם למעבד שלך יש סטפינג טוב לאוברקלוק............ויליאמט עובדים בד"כ על 50 + אם אני לא טועה,ולא ,הם יכולים לשרוד מתח של 1.7 אבל לא מומלץ מכיוון שהטמפרטורה תעלה משמעותית :hat:

בהצלחה :P

פורסם

למה אתם מעלים את ה CPU VCORE ?

אני בכל הלוחות שעד היום עשיתי בהם OC לא נגעתי במתחים רק בבאס ובמכפלת ...

יש לי ניסיון דליל בזה :

P3 800 = 1000 MHZ

C900 = 1000 MHZ

זה בערך ההישגים שלי ממש בקטנה ...

אני אישית לא העלתי את הVCORE שלי בכלל למעבד .

למרות שהטמפרטורה שלי הייתה נמוכה במנוחה(27C)אלא רק לזכרונות בשביל יציבות אבל יש מעבדים שחייבים עוד מתח בשביל יציבות 8)

פורסם

סלרון וילי וסלרון נורת'ווד הם עלובים

סלרון פרסקוט (סלרון D) הוא כבר יותר נחמד

למה הוילי והנורת'ווד עלובים ? בגלל 128 זיכרון קאש

אסור ללמד את מעבדת מחשבים יהוד לעשותOC !!!

הוא ימכור את המעבד 2.0 שלו כמו 3.0

אהבתי :xyxthumbs: :xyxthumbs:

חחחחחחחחחחח

ואתה צודק במילותך..

פורסם
  • מחבר

אני עוד אשבור שיא עולמי...בזכותי ישמעו DURON 2800+ PLUS

< שיפור של 55 % מחזור שעון >

דרך אגב זה נכון שאם תדר של מעבד (סיבובי / מחזורי שעון ) הוא למשל 2 GHZ אז זה כמות הסיבובים שהוא עושה בשניה/דקה ?

פורסם

איזה "סיבובים" בדיוק המעבד עושה ?!?

פורסם

איזה "סיבובים" בדיוק המעבד עושה ?!?

הוא מסתובב כמו סביבון,מה לא ידעת? ;D

סתאםםםםם :xyxthumbs:

בטח הוא מתכוון אולי לתעבורה שעוברת בין כל טרנזיסטור לטרנזסיטור[מה שבד''כ גורם לחימום הזה.. ]

פורסם
  • מחבר

טוב נסביר לכם לאט שתבינו ...

בשפה פשוטה קוראים לזה "מהירות מעבד" בשפה מקצועית יותר "מחזורי שעון , מהירות שעון , סיבובי שעון "

השאלה היא כזאת קחו למשל מעבד עם 2 GHZ זה מהירות של עיבוד נתונים ? (דקה,שניה) ?

זאת השאלה כי קראתי באתר שנקרא PC-TIP ישראלי שזה כמות הנתונים שהוא מעבד לככה וככה מחזורי שעון ...

אז רציתי לדעת בצורה מקצועית יותר מה התפקיד של מחזורי השעון לא בצורה מופשטת מעבד מהיר פחות מהיר.

פורסם

טוב.. תנסה יותר לאט :screwy:

בכל מקרה, הרץ 1 אומר אחד לשניה, 2 גיגה הרץ אומר 2 מיליון פעם בשניה...

מה זה אומר ? זה בעצם מהירות סנכרון של הרכיבים בתוך המעבד (שמורכב ממיליוני טרנזיסטורים, שמועוגדים לכמה יחידות לוגיות), כל רכיב דיגיטלי במחשב פועל ע"י אות שעון שמגיע בקצב די קבוע והתפקיד הוא לסנכרן בין כל הרכיבים (המעבד הוא הרכיב הכי מהר, לעומת למשל כרטיס PCI שעובד בקצב סנכרון של 33MHZ)...

חוץ מזה, הוא לא אומר יותר מדי כלום, תוכל לראות דוגמא מובהקת לכך שמחשבי AMD שעובדים בקצבים הרבה יותר איטיים מ INTEL, מגיעים לאותם ביצועים אם לא יותר מרבית המקרים, ולפעמים לביצועים פחות טובים....

פעם באמת כשהמעבדים היו יותר פרמיטיבים, והיה ברור מה הם מבצעים בכל מחזור, היה ניתן להסיק באופן ברור יותר בין הקשר של מהירות המעבד לתפוקת הביצועים שלו, כיום לא ניתן (חוץ מלהגיד שמעבד שבנוי באותה צורה, עבור יותר מהירות, יתן ביצועים יותר טובים)..

פורסם

שלום.

אני לא מעלה את המתח למעבד כאשר אני עושה O.C, אבל נניח והמתח שהמעבד מקבל עולה בגללה שמהירות השעון שלו עולה, אז הוא יכול להשרף בגלל העליה במתח ואז ההגנה נגד החום לא תעזור כלומר איך להגיד את זה המעבד לא פשוט יתכבה ויעלה אחר כך בזכות זה שיש לו הגנה נגד חום רב מדי, הוא מייד ישרף נניח אם אני אעשה O.C של 30% והמתח יהיה גבוהה מדי נכון?

פורסם

המעבד לא מקבל יותר מתח כתוצאה מ OC... יש לוחות אם מפגרים שאכן עושים זאת, אבל זה לא התנהגות נורמלית...

אני בספק שסיטואציה כזו תקרה (כמו שאתה מתאר), אבל כמובן שהכל יתכן...

פורסם
  • מחבר

אבל העלאת מתח למעבד ב OC גורמת לו ליציבות ככה הבנתי לא כך הדבר ?

פורסם

^^

תלויי באיזה מקרים,אם זה OC לא "מתחיל" , אז ברור שעלאת מתח בהחלט עוזרת ומייצבת את העסק.

כי תחשוב בעצמך,אתה ממהיר משהו,הוא צריך יותר אנרגייה, נכון?[שפה זה הV במקרה הזה.]

פורסם

המעבד לא מקבל יותר מתח כתוצאה מ OC... יש לוחות אם מפגרים שאכן עושים זאת, אבל זה לא התנהגות נורמלית...

אני בספק שסיטואציה כזו תקרה (כמו שאתה מתאר), אבל כמובן שהכל יתכן...

אתה מתכוון ללוחות של גיגהבייט? ::):o

פורסם

תראה, כל לוח והשטויות שלו... גם ASUS עושים OC של MHZ בודד כדי להשיג ביצועים טובים יותר ב BENCHMARK...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים