עבור לתוכן

בעיות עם התקנת XP על מחשב חדש (לוח מקשים לא פועל)

Featured Replies

פורסם

ברשותי מחשב חדש בקונפיגורציה הבאה:

לוח - GIGABYTE GA-K8N Ultra-9

מעבד Athlon 63 3000+ 959

דיסק - SATA2

כרטיס מסך - 6600GT של GIGABYTE

הלוח הוא בעל Chipset nforce4 ultra

כאשר אני מתקין XP PRO ההתקנה עוברת בשלום אולם לאחר האתחול (כאשר XP לוקח פיקוד) המקלדת מפסיקה להגיב (PS2).

כאשר אני מנטרל את ה USB על לוח האם אז המקלדת עובדת, אבל אז אין לי עכבר.

בנוסף התקנת הדרייברים של ה 6600 הופכת את המערכת ללא יציבה ונראה שהמחשב מנסה כל הזמן לבצע משהו ברקע כגון המתנה להתקן או התקנת דרייור.

האם מישהו כבר נתקל בתופעות האלה ובעיקר איך יוצאים מזה. קניתי מחשב חדש וכבר שלושה ימים שאני משתעשע בהתקנת XP

:nixweiss:

פורסם

וואו, לא חשבתי שלעוד מישהו יש את הבעיה הזאת עם המקלדת, גם אני קניתי מחשב חדש:

amd 3000+ venice

gigabyte k8nf-9

western digital 80GB SATA

leadtek 6800GT

המחשב עובד סבבה אבל קורה לי בדיוק אותו דבר עם המקלדת, הלכתי לKSP (משם קניתי את המחשב) ואמרו לי להתקין מחדש וינדוס, זה לא עזר...

בנתיים אני פשוט מפעיל את המקלדת ידנית כל פעם (כנס לdevice manager, ותעשה למקלדת disable ואז enable) ואז היא עובדת עד הריסט הבא, קצת מציק אבל אפשר לחיות עם זה עד שמישהו ימצא פיתרון...

יכול להיות שעדכון ביוס יפתור את זה, הייתי מנסה את זה בעצמי אבל בגלל שאני לא יכול לגבות את הביוס על פלופי (אין לי) אני קצת מפחד...

פורסם

נתקלתי בבעיה הזאת עם לוח GA-K8NXP9

הפתרון היה לאפס את ההגדרות של הביוס

בעיקרון מה שצריך זה להכנס לביוס ולבדוק אם מקלדת USB מאופשרת ולשחק בהגדרות של המקלדת שם, אבל אני מאמין שגם טעינת הגדרות ברירת מחדל או הגדרות אופטימליות יעבוד

פורסם

נתקלתי בבעיה הזאת עם לוח GA-K8NXP9

הפתרון היה לאפס את ההגדרות של הביוס

בעיקרון מה שצריך זה להכנס לביוס ולבדוק אם מקלדת USB מאופשרת ולשחק בהגדרות של המקלדת שם, אבל אני מאמין שגם טעינת הגדרות ברירת מחדל או הגדרות אופטימליות יעבוד

למה שמקלדת USB תהיה מאופשרת? הרי שנינו משתמשים במקלדת PS2...

כאילו, אני לא אומר שאני לא ינסה, אני פשוט יהיה מאוד מופתע אם זה מה שיסדר את הבעיה...

פורסם

גם המחשב שאני טיפלתי בו היה עם מקלדת PS2 אבל זה פתר את הבעיה ...

תנסה בכל מקקרה לטעון את ההגדרות ברירת מחדל של הביוס

נ.ב

במחשב ההוא הבעיה הייתה לא רק בווינדוס אלא גם בלינוקס מנדרייק זאת הסיבה שבכלל בדקתי בביוס

פורסם

גם המחשב שאני טיפלתי בו היה עם מקלדת PS2 אבל זה פתר את הבעיה ...

תנסה בכל מקקרה לטעון את ההגדרות ברירת מחדל של הביוס

נ.ב

במחשב ההוא הבעיה הייתה לא רק בווינדוס אלא גם בלינוקס מנדרייק זאת הסיבה שבכלל בדקתי בביוס

אני לא יכול לטעון את ההגדרות ברירת מחדל כי אז הוא לא מזהה את ההארד דיסק, ניסיתי לאפשר את המקלדת USB, לא עזר...

פורסם

אז טוענים ברירת מחדל ומגדירים מחדש את הSATA בלי לגעת בשאר

יותר מזה אני לא יכול לעזור

פורסם
  • מחבר

Hello again,

I'm writing in english only because this installation of XP do not have hebrew, yet.

I have tried to reinstall windows, and play with BIOS USB keyboard disable/enable. This was not helpfull. I have tried to disable the USB bridge (No USB support) and that helps the Keboard but again no mouse.

I have read in an article that the couse is that the USB drivers interfere to the keyboard.

So here what was done:

I have installed SP1, SP2 and the latest drivers for MB chipset etc. There is no keyboard driver since it is a simple ps2 keyboard.

I also updated the BIOS to the latest F6 version with no help.

It seems that there is here an issue with Gigabyte board.

Oriz,

Your solution realy works but it is very dissapointing to pay thousand of shekels and to find out that your dream PC not working properly.

פורסם
  • מחבר

טוב,

יש פתרון לבעיה והוא פשוט מאוד.

צריך להעביר ב BIOS את ה USB Mouse למצב DISABLE.

נכון שהעכבר שמחובר הוא בד"כ USB

אבל זה פשוט לא משנה, אז הבעיה היא באמת התנגשות של ה USB.

תודה על הרעיונות

shlomom

פורסם

חבר שלי קנה מסך LCD חיבר אותו למחשב פתאום העכבר לא עבד נתקע הוא חיבר אותו בלי מתאם ישירות ל USB זה עבד.

התנגשויות חומרה מטופשות..

בלוחות הישנים שיש 2 התקנים של USB תמיד ששמים שני התקנים בו זמנית דוגמא (מצלמה,עכבר) בשני ה USB המחשב נתקע.

פורסם

טוב,

יש פתרון לבעיה והוא פשוט מאוד.

צריך להעביר ב BIOS את ה USB Mouse למצב DISABLE.

נכון שהעכבר שמחובר הוא בד"כ USB

אבל זה פשוט לא משנה, אז הבעיה היא באמת התנגשות של ה USB.

תודה על הרעיונות

shlomom

מדהים איך אפשר לפתור בעיות מוזרות עם דברים לא קשורים...

בכל מקרה, תודה רבה, זה עובד סבבה (גם העכבר), קצת מוזר אבל לא נורא, העיקר שזה עובד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים