עבור לתוכן

עברית שפה קשה- "מדריך" מזורז לעברית

Featured Replies

פורסם

לא מהמזח.

במשפט זה אני מבין שלא מהמזח אבל אולי הכותב רצה להגיד לא, אלא מהמזח? לכן שימו פסיק אם נדרש:

לא, מהמזח.

• תגובות 134
  • צפיות 184.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא מהמזח.

במשפט זה אני מבין שלא מהמזח אבל אולי הכותב רצה להגיד לא, אלא מהמזח? לכן שימו פסיק אם נדרש:

לא, מהמזח.

למה בחרת דווקא במילה מזח :nixweiss::smile1:

פורסם

ועוד דבר שמשגע אותי ומעלה לי את הסעיף, כשצריכים להרכיב משפט ובו שם עצם+תואר מוסיפים את ה הידיעה לתואר ולא לשם העצם, דוגמא:

במקום "הכרטיס מסך" או "הכרטיס קול" צריך להגיד "כרטיס המסך" ו"כרטיס הקול" בהתאמה.

אנשים, תתחילו לפחד מרוחו של אליעזר בן יהודה, כי מה שהולך פה זה לא פחות מרצח השפה העברית.

פורסם

ועוד דבר שמשגע אותי ומעלה לי את הסעיף, כשצריכים להרכיב משפט ובו שם עצם+תואר מוסיפים את ה הידיעה לתואר ולא לשם העצם, דוגמא:

במקום "הכרטיס מסך" או "הכרטיס קול" צריך להגיד "כרטיס המסך" ו"כרטיס הקול" בהתאמה.

מצטער, הצירוף מילים הזה ממש לא נוח ;D

פורסם

אנשים, תתחילו לפחד מרוחו של אליעזר בן יהודה, כי מה שהולך פה זה לא פחות מרצח השפה העברית.

*התחילו ;D

רוצח השפה העברית שכמותך :o

ובקשר למה שכתבת - אנשים רגילים לזה כנראה... כמו שרגילים להגיד "הבייתה"...

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
:hat:רציתי לדעת איך רושמים נקע שבע כי זה באמת עושה לי נקע אבל אח של דוד שלו אמר לי שרושמים נקה שבא בבקשה עזור לי
פורסם

זה שם :kopfpatsch:

זה לא קשור לעיברית,אבל בשביל הרקורד זה נקה.

פורסם

וזה לא שבא זה שבע , המספר 7

פורסם
  • מחבר

מה? איפה ראית את זה :o

פורסם

על האריזה...? :s05:

1400199B.JPG

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

במידה ואתם כותבים פועל בזמן עתיד ובגוף אני (מדבר) עליכם להשתמש בתחילת הפועל באות אית"ן: א' ולא י'.

לדוגמא:

משפט נכון: אני אקנה

הטעות הנפוצה: אני יקנה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

^^ אבל בעיות חמורות יותר משפה תמיד ימצאו פה ::)

אגב "שטרודל" זאת אחלה של מילה, אני משתמשת בה הרבה, AT זה פלצני.

ולהתלונן על סלנג באותו זמן שאתם משתמשים בסמילים (מה המילה?) כדי להביע את עצמכם זה מיותר, זה לא בדיוק מכתב רשמי P:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים