עבור לתוכן

מה בעצם היתרונות של מסך LCD על גבי מסך CRT (שטוח)?

Featured Replies

פורסם

חוץ מיתרון של חסכון במקום..האם זה בריא יותר לעיניים או איכותי יותר?

עריכה: מצטער, מצאתי את הת'רדים הרלוונטיים רק אחרי שפתחתי את זה

בינתיים לא ראיתי שיש יתרון גלוי

פורסם

בריא יותר לעיניים - מסך LCD לא מרצד. מצד שני, ניתן לקבוע למסכי CRT איכותיים קצב ריענון גבוה מאוד ולא לכולם זה משפיע. עניין של טעם אישי.

איכותי יותר - אם יש חיבור דיגיטלי (DVI-D), טקסט יהיה חד יותר. מצד שני, הצבעים יהיו טובים פחות ויהיו "מריחות" במשחקים (תלוי בפאנל עליו מבוסס המסך).

תוסיף לרשימת היתרונות גם את צריכת החשמל הנמוכה יותר, העמידות להפרעות אלקטרומגנטיות (בעיקר רמקולים וסלולארים), פליטת הקרינה הנמוכה (זניחה גם במסכי CRT טובים), שטח התצוגה הגדול יותר (מסכי CRT מבזבזים קרוב לאינץ', כך שמסך CRT 19" נותן לך שטח תצוגה של 18" בלבד) והיכולת לסובב חלק מהמסכים, נוח לעבודה עם טקסט רב.

ברשימת החסרונות תמצא את קצב העדכון האיטי של חלק מהפאנלים שגורם למריחות שכבר הזכרתי, את מספר הצבעים הנמוך שיש לפאנלים אחרים, את אורך החיים הקצר יותר שלהם, את המחיר הגבוה יותר ואת בעיית הפיקסלים השרופים, שיכולים להופיע במסך. חיסרון נוסף שמשפיע בעיקר על גיימרים הוא שלמסכי LCD יש רזולוציה טבעית אחת, בד"כ 1280*1024 למסכי 17-19", שמעליה הם לא יכולים לעבוד ומתחתיה איכות התמונה נמוכה בצורה משמעותית. אם למחשב שלך יש מספיק כח לרזולוציה גבוהה יותר, לא תוכל להשתמש בו. אם אין לו מספיק עוצמה לרזולוציה הזו, איכות התמונה תרד עוד יותר.

אז מה כדאי? שיקול שלך. אני קניתי מסך LCD מסוג VP191 של ויוסוניק ועד עכשיו אני די מרוצה, אבל עוד לא ניסיתי משחקים עליו.

פורסם

עוד דבר הוא שלמרות שלמסכי LCD יש פחות צבעים עדיין רואים בהם הרבה יותר יפה ו"חי" במיוחד תמונות או כל דבר אחר בעצם

פורסם

לדעתי לא.

ההיתרון היחיד שיש למסכי LCD על מסכי ה-CRT זה הבהירות ובגלל זה LCD יכול להראות טוב יותר,במסכי LCD יש פי 2 יותר אור ממסכי-CRT וזה מאד משפיע על האיכות!

יתרונות של מסכי CRT:

יותר רזולוציות (ואין בעיה שאתה יכול להשתמש רק ברזולוציה אחת)

גודל נקודה קטן וטוב שנותן תמונה הרבה יותר חלקה טובה.

יותר צבעים ויותר מתאימים לתמונה (מסכי LCD עובדים רק עד 6500K)

עומק צבעים טוב יותר הם תומכים באמת ב-32 BIT (שמסכי LCD תומכים חלקם 24 BIT ועוד כמה ש רק 16)

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכנן לקנות... רק שאלתי להתעניינות כללית, כי אני רואה שהרבה עוברים למסכי LCD

תודה על התשובות

יש לי מסך 19 אינץ' של סמסונג - SM959NF, שמגיע ל 1600X1200 @85HZ ול-2048X1536 על 67 HZ (נדמה לי)

כך שמבחינת רזולוציות הוא יותר טוב על הנייר מכל LCD שראיתי.

השאלה אם הפליטת קרינה נמוכה ואם כל שאר ההבדלים מורגשים בכלל (כגון איכות טקסט\תמונות, צריכת חשמל וכו')

עם זאת, החיסכון במקום והניצול של שטח התצוגה הם יתרונות בולטים לLCD

פורסם

יש לך מסך מצוין.

אל תעבור ל-LCD :-X

אבל באמת עם מסך LCD יש פחות קרינה,וגם הטקסט יותר חד.

אבל אם אתה משחק הרבה אז ברור שעדיף CRT ,הוא בנוי לזה :xyxthumbs:

פורסם

גודל נקודה קטן וטוב שנותן תמונה הרבה יותר חלקה טובה.

שטויות.

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכנן לעבור. כמו שאמרתי זה סתם לידע כללי

ולא, אני לא משחק בכלל לאחרונה..

ראיתי אצל חבר נטחן אחד שלי מסך LCD , והוא נראה ממש טוב - התמונות נראות גם ממש חדות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים