פורסם 2005 באוגוסט 2220 שנים ה HD שלי יושב כרגע על 29C והמעבד ישב מקודם על 26. הכל במנוחה כמובן. התנאים היו טיפה מזגן, וטיפה מאוורר?יש חשש מטמפ' נמוכות מדי?
פורסם 2005 באוגוסט 2220 שנים חח אחי תחשוב קצת בהיגיון למה שטמפ' נמוכה תפגע ברכיבים? תחשוב שמוכרים מערכות קירור גז שמביאים את המעבד ל-20 + .... ומה עם התמונה של הקירור חנקן (-196) שנמצאת בוואטר שלי ? לא חשבת על זה? בקיצור , כמה שהמעלות יותר נמוכות ,-יותר חיים למעבד ,יותר ביצועים, שום דבר לא מזיק
פורסם 2005 באוגוסט 2220 שנים -196 זה לא 0 K?אם כן אז משהו לא מסתדר לי, הרי ב0K האלקטרונים מפסיקים לזוז ואז המעבד בעצם לא עובד.נ.ביש סכנות בקירור יתר על המידה, בקירור של מתחת ל0 אבל לא ניכנס לזה עכשיו
פורסם 2005 באוגוסט 2220 שנים נ.ביש סכנות בקירור יתר על המידה, בקירור של מתחת ל0 אבל לא ניכנס לזה עכשיומה הסכנות?
פורסם 2005 באוגוסט 2220 שנים מחבר ואאלה תודה. פשוט חשבתי שמזגן זה לא דבר קבוע אז אולי שינוי טמפ' גדולים יביאו לפגיעה ברכיבים תודה
פורסם 2005 באוגוסט 2220 שנים מזדגן זה דבר טוב למחשבים הוא במילא לא יכול להביא את הרכיבים למצבים כ''כ קריטיים של קור .. ככה שאין לך מה לדאוג.. תפעיל חופשי, ותהנה
פורסם 2005 באוגוסט 2220 שנים מה הסכנות?עיבוי, באוויר יש לחות=מים כשאתה יורד מתחת ל0 מסביב לרכיב מופיעים מים.יש עוד סכנות כמו החלשת החומר, הלוח אם נחלש, המעבד עצמו ושאר הסביבה שיורדת מתחת ל0 ויכולה לשבר בקלות.
פורסם 2005 באוגוסט 2220 שנים מחבר -196 זה לא 0 K? אם כן אז משהו לא מסתדר לי, הרי ב0K האלקטרונים מפסיקים לזוז ואז המעבד בעצם לא עובד. נ.ב יש סכנות בקירור יתר על המידה, בקירור של מתחת ל0 אבל לא ניכנס לזה עכשיו דווקא ההיפך הוא הנכון. ב 0K, התנדגות של מוליך חשמלי הוא תיאורטית 0 אוהם. מה שאומר שאם תצליח לקרר מוליך בודד לטמפ' כזאת תוכל להעביר בו חשמל בכמות בלתי מוגבלת לכל העולם (תיאורטית כמובן ) אגב, 0K = -273C
פורסם 2005 באוגוסט 2220 שנים האיש דיבר על HDהבעיה בטמפ' נמוכה לHD היא שהשמן יקפא הייתה בעיה עם המשלחת שעלתה לאברסט עם מחשב של IBM אז הם יצרו להם גרסא מיוחדת של HDD שיעמוד בטמפ' נמוכות15-10 זה מסוכן לHDD
פורסם 2005 באוגוסט 2220 שנים כבר נארך דיון בפורום ומישהו הביא מאמר שכשסיליקוןמגיעה ל -200 הוא מפסיק לתפקד כמוליך למחצה והופך למוליך מלא ולכן אין טעם להשתמש בקירור קיצוני יותר מחנקן נוזלי (הליום נוזלי לדוגמא)
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.