עבור לתוכן

אבקש קצת רקע על נושא כרטיסי המסך

Featured Replies

פורסם

עד שהתחלתי להתעניין חשבתי שיצרן אחד מייצר סוג אחד של תקליטים. עכשיו אני מבולבל: יצרנים שונים מייצרים אותו פורמט של כרטיס (למשל GFORCE) וכיו"ב? אז איך אני אמור לדעת מאיזה חברה לקנות כרטיס ג'יפורס או רדאון? ומי החליט על השמות הללו של הכרטיסים? והאם השמות הללו אמורים לייצג משהו, או שזה "סתם" שם? למשל, מה אני אמור לדעת אם כרטיס הוא ג'יפורס, ולהבדיל - רדאון?

בנוסף, נתקלתי במקרים בהם יש אותו מספר כרטיס, אבל יש בהם שוני.

למשל:

1. כרטיס מסך מבית GIGABYTE דגם ATI RADEON 9250 128Mb 64 bit DVI bulk

לעומת,

2. ATI RADEON 9250 128 mb BULK VIVO 128Bit TV-OUT DVI

אז איך אני אמור לדעת שאני לא קונה כרטיס כזה שבסוף עלול שלא להתאים למחשב שלי?

אני למשל, אחרי שהכרטיס שלי כנראה התבשל, קיבלתי כאן המלצה לכרטיב רדאון 9550. האם יש רק סוג אחד כזה?

אודה לקבלת התשובות.

פורסם

זה הולך ככה... ATI מיצרת את המעבדים הגרפים של הראדון ואילו Nvidia מיצרת את המעבדים הגרפים של הgforce

הן מוכרות את המעבדים הגרפים האלה לכל מיני חברות (לדוגמה GIGABYTE ) אשר מיצרות את הכרטיס עצמו עם המעבדים הגרפים האלה ככה שיתכן כרטיס מסוים עם אותו מעבד אך עם תכונות שונות ואף ביצועים שונים לדוגמה מהירות\כמות זיכרון שונה שיכולים להשפיע רבות על החוזק שלו וכן על המחיר הסופי כמו כן יש גם הבדל בפיצ'רים נוספים כגון VIVO וכו' ובבאנדל

פורסם

בנוסף, נתקלתי במקרים בהם יש אותו מספר כרטיס, אבל יש בהם שוני.

למשל:

1. כרטיס מסך מבית GIGABYTE דגם ATI RADEON 9250 128Mb 64 bit DVI bulk

לעומת,

2. ATI RADEON 9250 128 mb BULK VIVO 128Bit TV-OUT DVI

אז איך אני אמור לדעת שאני לא קונה כרטיס כזה שבסוף עלול שלא להתאים למחשב שלי?

אני למשל, אחרי שהכרטיס שלי כנראה התבשל, קיבלתי כאן המלצה לכרטיב רדאון 9550. האם יש רק סוג אחד כזה?

אודה לקבלת התשובות.

השוני העיקרי בין שני הכרטיסים הוא שלראשון רוחב פס זכרון 64BIT ולשני רוחב פס זכרון 128BIT מה שבעצם נותן לו ביצועי זכרון טובים פי 2. לכן לא מומלץ בכלל לקנות גרסאות 64BIT כי הן גרסאות מאוד חלשות.

אם לדוגמא מהירות הזכרון של R9250 היא 400MHZ, אז הR9250 יעביר 6400MB/s, בעוד ה64BIT יעביר מחצית, 3200MB/s. החישוב הוא מהירות זכרון*רוחב אפיק/8 (החילוק ב8 כדי להגיע מביט לבייט).

גם לR9550 יש גרסת 64BIT ו128BIT. הדרך הקלה ביותר לזהות לדעתי היא הכרטיס פיזית, כרטיס שהוא 64BIT בדר"כ צר משמעותית מכרטיס 128BIT.

הנה תמונה של 128BIT ואחרי 64BIT, שניהם של ג'יגהבייט (9550).

photo_r955128d_big.jpg

photo_r955128t_big.jpg

מה גם שהחברה נותנת שם דגם שונה לגרסת ה64BIT וה128BIT.

לדוגמא אצל ג'יגהבייט

9550 128BIT

GV-R955128D

9550 64BIT

GV-R955128T

פורסם
  • מחבר

בקיצור, 64 ביט זה פאסה, ועכשיו יש ללכת לפחות על 128.

פורסם

128 ביט זה גם פאסה... יש כבר מזמן 256 ביט

זה הכל תלוי בתקציב ובמערכת שלך

פורסם
  • מחבר

128 ביט זה גם פאסה... יש כבר מזמן 256 ביט

זה הכל תלוי בתקציב ובמערכת שלך

אנחנו לא גיימריםבמשפחה (מקסימום הילדים שלי משחקים במחקים שילדים אוהבים - סימס, הארי פוטר, שרק וכיו"ב). כשיש סרט ילדים שיוצא ויש לו משחק - הם קונים את המשחק. אני מניח שלזה יספיק 128 ביט, הלא כן?

פורסם

רגע על איזה כרטיס מדובר פה?

פורסם

אנחנו לא גיימריםבמשפחה (מקסימום הילדים שלי משחקים במחקים שילדים אוהבים - סימס, הארי פוטר, שרק וכיו"ב). כשיש סרט ילדים שיוצא ויש לו משחק - הם קונים את המשחק. אני מניח שלזה יספיק 128 ביט, הלא כן?

כן, קח R9550 128BIT.

פורסם
  • מחבר

כן, קח R9550 128BIT.

זה כרטיס שיש שהגדירו אותו מהקטגוריה של "בינוני". לא שהכרטיס לא טוב חלילה (אני רואה שיש לך אחד כזה), אבל אתה בטוח משחק במשחקים יותרא מתקדמים מאשר אצלי בבית - הכרטיס הזה מספק לך את הסחורה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים