עבור לתוכן

למבינים בחומרה ועסקי מחשבים , כנסו בבקשה...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין לפתוח מעבדת תיקונים למחשבים ואני זקוק למידע כמה שיותר

בנושאים הבאים :

1)כמה אחוזים מרוויחים על מכירת חלקים בלבד ?

2)בהרכבת מחשב מלא כמה מרויחים על ההרכבה ?

3)כמה עולה ללקוח להחליף כרטיס או HD או מעבד , ואם למשל להחליף HD

עולה 50 ולהחליף כרטיס מסך עולה 50 אז אני גובה 100 עבור העבודה או שנהוג לעשות מחיר.

4)אני מעוניין לעשות שרות של עד הבית לתיקונים , אז כמה נהוג לקחת עבור קריאת השרות ? ואם מבצעים שדרוג בקריאה אז האם נהוג לקחת בנוסף

על העבודה גם את קריאת השרות ?

-אני פונה לכל אחד שיודע מנסיון או יכול לעזור לי באחת מהשאלות

בבקשה תעזרו לי.

נ.ב : איפה אפשר לקנות חלקים בתור חנות במחירים הכי זולים ?

או איזה יבואנים בכלל מספקים חלקי מחשב לחנויות ?

אודה מאד מקרב לב על כל עזרה מכל סוג שהוא בנושא.

בתודה מראש

Tochkel

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין לפתוח מעבדת תיקונים למחשבים ואני זקוק למידע כמה שיותר

בנושאים הבאים :

1)כמה אחוזים מרוויחים על מכירת חלקים בלבד ?

ברך כלל והכי פשוט 10 % ככה גם תרוויח וגם יחזרו אליך!!! אתה יכול גם לקחת יותר בדברים מסויימים אבל זנ נתון לשקולך!

2)בהרכבת מחשב מלא  כמה מרויחים על ההרכבה ?

ראיתי שחנויות לוקחים 100 ש"ח!! אבל אם אתה מוכר למישהו מחשב שלם עצה שיווקית קטנה תרכיב בחינם או שתרוויח על כל פריט 11 אחוז ותרכיב בחינם ;D

3)כמה עולה ללקוח להחליף כרטיס או HD או מעבד , ואם למשל להחליף HD

עולה 50 ולהחליף כרטיס מסך עולה 50 אז אני גובה 100 עבור העבודה או שנהוג לעשות מחיר.

תלוי בך! לקוח מרוצה יחזור אליך!!!! אם הוא קנה ממך את הפריטים תעשה מחיר! שהלקוח ירגיש טוב ויחזור!!!

4)אני מעוניין לעשות שרות של עד הבית לתיקונים , אז כמה נהוג לקחת עבור קריאת השרות ? ואם מבצעים שדרוג בקריאה אז האם נהוג לקחת בנוסף

על העבודה גם את קריאת השרות ?

בגלובלי! אתה יכול לחייב מרגע שיצאת מהביית ולקחת 100 ש"ח לשעה!!

עצה שלי!!!! אם אתר רוצה שיקראו לך פעם נוספת תחייב לפי מה שנראה לך שהעבודה שלך שווה!!!

מחיר הוגן = לקוח מרוצה = לקוח מספר לחברים = חברים קוראים לך = אתה מרוויח עוד כסף!!!

רק אחרי שתהיה מפורסם ומלא לקוחות קח כמה שאתה רוצה ;D

-אני פונה לכל אחד שיודע מנסיון או יכול לעזור לי באחת מהשאלות

בבקשה תעזרו לי.

נ.ב : איפה אפשר לקנות חלקים בתור חנות במחירים הכי זולים ? כל ספק...אתה צריך להירשם כדילר והא לרוץ עם זה!

יש את אזטק-ארוטק-כלנית אני חושב גם כן ועוד כל מיני

או איזה יבואנים בכלל מספקים חלקי מחשב לחנויות ?

אודה מאד מקרב לב על כל עזרה מכל סוג שהוא בנושא.

בתודה מראש

Tochkel

פורסם

ברך כלל והכי פשוט 10 % ככה גם תרוויח וגם יחזרו אליך!!! אתה יכול גם לקחת יותר בדברים מסויימים אבל זנ נתון לשקולך!

אתה לא מעודכן...

החנויות המוכרות (מלשון היכרות, לא למכור) ברשת (כל החדשות... שמתחרות עם פלונטר וכו') מוכרות באחוזי רווח בודדים... וגם זה, אחרי תשלום במזומן..

אני מדבר על 4-5 אחוזי רווח, לא יותר..

ב"מבצעים" שיש מדיי פעם, מדובר במחירי עלות (ואפילו הפסד, אם לא קנו במזומן), פשוט כדי למשוך לקוחות..

פורסם

"אל תפתח"

פורסם

oh lord

עם אתה לא יודע מאיפה להתחיל למה שתפתח דבר שאתה לא יודע דבר אליו??

פשוט תפסיד כסף...

פורסם

זה לא ישתלם לך כול כך לפתוח עסק בתחום בגלל שיש יחסית יותר מדי עסקים כאלה בתחום... אם אתה רוצה לפתוח כדי לעשות קודם סקר מקיף ואני מתכוון אצל חברת סקרים מכובדת כך תדע איפה לעשות ובאיזה תנאים...

פורסם

מניסיון- אל תפתח

הרווח קטן ואתה תמיד " לא בסדר"

אם תמכור איכות - תהיה יקר

אם תמכור זבל תמכור אולי הרבה אבל יהיו לך תקלות

המלצה אל תכנס למכירת ציוד

רק למתן שרות עם אפשרות למכירת ציוד (במחיר עלות)

בשרות תנסה לסגור על הסכמים כי זה כסף בקופה .

אם תרצה עצות תפנה אלי לדואר

פורסם

אם אתה רוצה לפתוח כדי לעשות קודם סקר מקיף ואני מתכוון אצל חברת סקרים מכובדת כך תדע איפה לעשות ובאיזה תנאים...

העלות של עריכת סקר כזה שתועלתו מימלא מוטלת בספק תהיה גבוהה מכל הרווחים "מהעסק" במשך תקופה ארוכה.

כמו שזה נראה שולי הרווח מאוד נמוכים(כ-5 עד 10% ,על פי התגובות הקודמות) , למה אתה צריך את זה?כל טעות עיסקית הכי קטנה תעביר אותך מיד להפסד.ושיהיה ברור הפסד= להשקיע עוד כסף שעלול ללכת לאיבוד.

על פי השאלות לא נראה שאתה מתמצא מספיק בתחום כך שאתה עלול להסתבך בקלות ואז תפסיד הרבה כספים.אם אתה ממש מוכרח לעסוק בתחום, תעבוד כשכיר תקופת זמן מסוימת ואחרי שתבין איך העסק עובד תעשה את הצעד לעצמאות(או שלא).

בהצלחה

פורסם

שלום לכולם.

עצה שלי!!!! אם אתר רוצה שיקראו לך פעם נוספת תחייב לפי מה שנראה לך שהעבודה שלך שווה!!!

מחיר הוגן = לקוח מרוצה = לקוח מספר לחברים = חברים קוראים לך = אתה מרוויח עוד כסף!!!

אני יודע שאמא שלי הגרפיקאית אוכלת את הלב כל פעם אחרי שהיא נותנת הצעת מחיר ללקוח ("אוף, למה נתתי כזה מחיר נמוך! אני מרוויחה מזה רק XXX ש"ח..."). אז אל תלך רק על המחיר שנראה לך אלא תוסיף עוד קצת. כמובן, צריך להתחשב גם במשפט השני (מחיר הוגן = לקוח מרוצה = לקוח מספר לחברים = חברים קוראים לך = אתה מרוויח עוד כסף!!!), פשוט צריך למצוא את הפשרה בינהם.

ועוד עצה: לך לכמה חנויות מחשבים, תבקש להזמין מחשב, ותראה איזה רווח הם מרויחים על כל פריט (בתנאי שאתה יודע את המחיר של היבואן). כך תדע איזה מחיר לתת. ואל תתן מחירים נמוכים בצורה חריגה, אני באופן אישי הייתי מפקפק בחנות שמוכרת במחירים נמוכים.

פורסם
העלות של עריכת סקר כזה שתועלתו מימלא מוטלת בספק תהיה גבוהה מכל הרווחים "מהעסק" במשך תקופה ארוכה

ובתור אחד שעבד בחברת סקרים, זה סתם בולשיט אחד גודל.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה רבה לכולם על העזרה אנשים,

אשמח לקבל עוד טיפים בנושא לחיוב ולשלילה

ועוד פעם : באמת באמת תודה , לא ציפיתי לכל כך הרבה תגובות ועזרה,

cwm16.gif

TOCHKEL

פורסם

אני לא חושב שיש מקום היום לעוד אנשים/חנויות בתחום המחשבים, לפחות של מכירת חומרה/מחשבים.

מבחינת האנשים שמבינים בחלקי מחשב, הם כמעט תמיד יקנו מאחת החנוניות הגדולות(זיגזג, פלונטר וכו'). לאנשים פרטיים שמוכרים חלקי מחשב אין מוניטין כ"כ גבוהה בקרב אנשים שמבינים בחומרה וגם בקרב אנשים שלא מבינים, כי תמיד הם חושבים ש"מרמים" אותך כמו שעושים להם במוסך. אין מה לעשות, זאת הבעיה במקצוע הזה, היות וגם אם תהיה הכי בסיידר שבעולם תמיד "יחשדו" בך, אם באמת החלק שהחלפת היה צריך החלפה. כמו-כן, קשה מאוד להסביר לאנשים למה הם צריכים לקנות לוח-אם של חברה טוב, לפחות כמו GIGABYTE, ולא של איזה חברת אלומת שם, כשהם כמעט ולא יראו את הבדלי הביצועים...

מבחינת אנשים שלא מבינים, תמיד אפשר לפתוח חנות שכונתית, אבל גם-כאן יצא לך שם של מאכר, כי אולי אנשים ייקנו ממך, אבל תמיד יחשדו בך, מה גם שאתה לא תוכל לתת מחירים תחרותיים מאוד למקומות מבוססים כמו פלונטר, זיגזג וכו', היות ואתה צריך לשלם הוצאות עסק(השכרה של המקום, דלק לרחב, טלפונים...).לכן, אני חושב שיהיה לך קשה מאוד להתברג לתחום החומרה בארץ, אלא אם כן אתה תעבוד בתור אדם שנותן שירותים ועושה התקנות אם מבקשים ממך(תמיד תחזיק מחירון של חלקים), אבל מעבר לזה את עלול להכבות. עוד דבר, אל תבנה על מתן שירותים במחשבים כמשהו שיכול להחזיק לך שכר דירה או משהו, כי יש ימים שיכולים להיות לך לקוחות וכאלה שלו, כי לא תמיד יש תקלות במחשבים. עצה שלי, תעבוד בתור שכיר ואם אתה רוצה עוד כמה ג'ובות מהצד, תעשה עוד כמה עבודות וזהו....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים