עבור לתוכן

מיקום מאווררים 120MMX2 על רדיאטור במערכת קירור מים HOME MADE. (סקיצות בפנים)

Featured Replies

פורסם

טוב -

אז הכל מוכן - בניתי מערכת קירור מים שבה המארז עומד לו פה על השולחן כרגיל ואילו המיכל והרדיאטור למטה (ליד הסאב של המחשב).

בניתי מיכל מים מאלומיניום ורציתי לדעת משהו - אני רוצה למקם את שני ה 120MM שלי על הרדיאטור ורציתי לדעת מה תהיה האופצייה המומלצת...

סקיצה מס' 1 - בה יושבים המאווררים בין המיכל מים לרדיאטור ומקררים את הרדיאטור כך שהאוויר החם נפלט החוצה...

סקיצה מס' 2 - מה שנראה ברוב הקירור מים - המאוורר יושב על הרדיאטור עם הרוח לכיוון המיכל - פה אני חושש שהמיכל יקבל את כל החום אז חשבתי שאם האופציה הזאת טובה יותר אז להשאיר רווח של 3 ס"מ לתת מקום לאוויר החם "לברוח" - מאחר והמאווררים שלי הם גם זוהרים שכאלה אופציה זו אסטטית יותר (לא שבאמת אכפת לי אני מחפש - קור קור קור!!!) :smile1:

מה אתם ממליצים?

[attachment deleted by admin]

פורסם

לא זה ולא זה >:(

הייתי הולך על השניה רק שהמאווררים הפוכים ושואבים אויר מהראדיאטור החוצה.

תוכל לפרט יותר על הקירור.....

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי....

המערכת מורכבת ממיכל מים בגודל 3 ליטר בערך - שעליו מורכב בצד רדיאטור ועליו אני מנסה למקם מאווריים בצורה הקרירה ביותר...

מה הכוונה במשפט: "הייתי הולך על השניה רק שהמאווררים הפוכים ושואבים אויר מהראדיאטור החוצה"

פורסם

התכונתי שעדיף ללכת על האופציה השניה, אבל שהמאווררים הפוכים ושואבים אויר מהראדיאטור .

פורסם
  • מחבר

מה עם האופציה הזאת?

כמו במדריך לבניית מערכת קירור מים ביתית - מאוורר שדוחף אוויר ואחד שמוציא את האוויר החוצה?

למרות שלדעתי אם 2 של 120 מ"מ ישפכו אוויר מאותו כיוון זה יקרר הרבה יותר אבל שוב - אתם המומחים :smile1:

[attachment deleted by admin]

פורסם

תשמע אני לא מתיימר להבין במערכות קירור אוויר, אבל אני מהנדס מכונות במקצועי ויש לי קצת ידע במעבר חום וזרימה.

באופן עקרוני אתה צריך למקם את המאוורר לפי העקרונות הבאים

1.שהאוויר שיכנס אליו(סביבה הקרובה) יהיה בטמפרטורה הנמוכה ביותר האפשרית, קח בחשבון שאחרי שהוא עובר את הרדיאטור האוויר הזה מתחמם (לוקח את החום מהצנרת -אז אתה לא רוצה שהוא יגיע למיכל ויחמם אותו כיוון שאתה רוצה לקרר את המים (או הנוזל במיכל)

2.מעברי אוויר פתוחים

3.לפני שאתה שם 2 מאווררים תבדוק את היעילות של 1 -תמדוד טמפרטורת האוויר ביציאה מהרדיאטור- אם בהוספת מאוורר נוסף הטמפרטורה הזו ירדה סימן שעלית ביעילות.

לסיכום הסידור הוא כזה

מיכל ,לידו מאוורר או שניים,שנושפים אוויר על הרדיאטור,ויציאה חופשית לסביבה.

פורסם

מכון שאתה הולך על מערכת אלומיניום סגורה, שבה בעצם ימוקמו הרדיאטור והמכל ובטח גם המשאבה אני הייתי מתייחס לזה כמו אל מארז שכן זה אחד.

הייתי שם את הרדיאטור מאחורה, בצד האחורי שלא רואים ושני מאוררים 120 שיוציאו אוויר, מקדימה הייתי לוקח את שני המאוררים היפים שיש לך שיכניסו אוויר.

אם תיצור את המערכת אטומה וקטנה אבל כך שאוויר לא ילכד בשום מקום זה יכול להיות מאוד יעיל, אם אתה לא יכול אל תנסה.

אתה מקבל פה תוצאה כפולה, דבר ראשון אוויר הכי טרי שיש נכנס למארז הזה, אוויר מקדמת המארז - המחשב - פינת העבודה, לאחר מכן הוא מקרר את המיכל ותלוי עד כמה טוב תייצר את המארז ואת החלקים שבו תוכל ליצור וואקום עם שני המאוררים מאחורה או לפחות להשתמש בכוח השאיבה הענק שיש למאוררי 120מ"מ לקרר את האוויר ואז לזרוק אותו שוב על הרדיאטור.

שים לב - אני ממליץ שהמאוררים שמוציאים מאחורה יהיו לפני הרדיאטור ולא מאחוריו כך שאחרי שהאוויר יעבור ברדיאטור הוא יצא מיד החוצה.

אין לי כל ניסיון במערכות קירור מים, אבל יש לי ניסיון במערכות קירור אוויר ובסירקולציה נכונה ולכן אני חושב שזאת תהיה הדרך הנכונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים