עבור לתוכן

celeron D 2.4 overclocking

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם !!!

אני חדש בפורום.ניש לי את המעבד שבכותרת והצלחתי לעשות להביא אותו למהירות של 2.66GHz על ידי שינוי מהירות ה- FSB ולא על ידי שינוי המכלפה היות ואפשרות זו חסומה. הבנתי שיכול להיות שאני לא יכול להגיע למהירויות יותר גבוהות כי צריך גם להוסיף קצת מתח למעבד (כמובן בגבולות הטעם בטוב, עכשיו הוא רץ על   1.348). הבעיה היא שלא הצלחתי למצוא את האפשרות של שינוי המתח למעבד.

יש לי לוח אם asus p4s800dx. יש אפשרות של שינוי ה- VID בהגדרות של המעבד והבנתי מה- datasheet של המעבד שזה אומר לשנות את המתח, ניסיתי אבל זה לא שינה כלום.

חומרת נוספת :

supertalent DDR 512MB 3200

gigbyte geforce 5200

Stock spu cooling

ראיתי ב- oc database פה שאם אותו מעבד הגיעו למהירות של 3.9, כמובן שאין לי מטרה להגיעה למהירות הוז עם הקרור שיש לי  :screwy:

אם למישהו יש הצעות איך לשנות את המתח למעבד או הצעות אחרות אשמח לשמוע.

המשך סוף שבוע נעים !!

פורסם

שלום.

גם אני חדש פה יחסית :o , בכול אופן רק רציתי להגיד לך שאם אתה לא יכול לעשות O.C מספיק טוב אתה יכול להוסיף מארור שיקרר את ההיטסטם אני עשיתי O.C מ1.6GHZ ל 1.8GHZ אבל אז הטמפרטורה של המעבד הייתה גבוהה מדי בסביבות ה54c ועכשיו אחרי שהוספתי מאורר של 80M אני עושה O.C ל2.0GHZ

והטמפרטורה לא עוברת את ה50c שזה די נחמד, זה גם לא צורך הרבה חשמל...

מקווה שעזרתי קצת :s05:

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה !

בלי OC טמפרטורת מעבד שבמאמץ 52 ועם OC זה עלה ל- 54 והבנתי שזה די סביר לקירור יצרן במעבד prescot הידועים במזג החם שלהם.

יש לי מאורר 80mm שמוציא אויר ומאוורר 90mm שמכניס אויר לכיוון כרטיס מסך, בדרך הזאת הצלחתי להוריד את הטמפרטורה של הלוח אם מ- 40 ל- 31~

(בקרוב הוספת מאוורר קדמי מכניס ואחורי מוציא יוחלף למאוורר חזק יותר.

זה לא שאני לא מצליח להעלות מהירות כי המעבד מתחמם וקורס זה כי הוא פשוט לא עולה.

יכול להיות שהזכרון גם עושה את הבעיה והוא לא יכול לעבוד בקצבים גבוהים מידי ???

פורסם

שלום רב.

אין על מה ;) , יכול להיות שהזיכרונות שלך לא יעמדו גם בO.C של המעבד בשל כך שגם הם מתחממם ומושפעים באופן ישר מן הO.C של המעבד...

אם הO.C לא פועל דרך ההגדרות בביוס ששינת אתה יכול לבקש לינק לתוכנה לO.C (פששש כמה פעמים חזרתי על המילה הזאת) בכול אופן שווה לנסות, אבל תיבדוק את הטמפרטורה של הזיכרונות !

ב-ה-צ-ל-ח-ה !

פורסם
  • מחבר

אין לי דרך לבדוק את טמפרטורה של הזכרונות חוץ מלגעת בהם אלא להסתמך על חיישן טמפרטורת ה- m.b.... זה זכרון עם - heatsink....

מה שיותר מעניין אותי זה מה קובע ה- VID של - CPU ואיך אני יכול להרים את המתח.... אני לא בהכרח הולך לעשות את זה אבל זו שאלה שמתרידה אותי ולא נותנת לי לישון בלילות :pissed: ??? :sleep:

פורסם

שלום רב.

אוקיי אתה יכול לתת לי בבקשה את הטמפרטורה של המעבד והכרטיס מסך?

פורסם
  • מחבר

cpu~46, ~52max no overclocking

כרטיס מסך לא יודע כי אין עליו חיישנים אבל ה- heatsink וזכרנונות שלו קרים למגע כי יש מאוורר 92mm שמותקן על הדלת וזורק עליו אויר טרי מבחוץ.

פורסם

שלום רב.

טוב אם כך אני לא חושב שיהיה לך בעיה לעשות O.C יותר רציני, כפי שכבר אמרתי אם אתה לא מצליח להעלות כמה שאתה רוצה ישנם תוכנות שעושות זאת, אתה יכול לבקש לינק לתוכנה אחת (אני אישית לא משתמש בתוכנות) או שאתה יכול לעשות חיפוש בפורום אולי כדי שתחפש בהורדת קבצים...

יש עוד משהו ששכחתי?

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה להיות תלוי תוכנות, מעדיף את ה BIOS שתמיד הולך להשאר עם המחשב. תוכנות זה דבר שבא והולך, היום אני מתקין אותה משנה מחר אני מסיר אותה ומה אז ... חוץ מזה ה- BIOS תומך בשחזור הגדרות במידה מה OC האחרון לא הצליח.

פורסם

שלום רב.

אם אתה מעדיף לא להשתמש בתוכנה, וגם אתה לא יכול לעשות O.C מספיק גבוה בביוס שלך אז אתה יכול לעדכן את הביוס לגירסה חדשה יותר, ושם יכול להיות לך אפשריות לשנות את הFSB למהירות יותר גבוהות...

אך אם יהיה כישלון בעידכון הביוס למשל אם באמצע העידכון יש הפסקת חשמל או מהחשב פשוט יכבה אז יכול ללכת לך הביוס או אפילו כל לוח האם,הסיכוי שדבר כזה יקרה הוא נמוך מאוד, אך יצרניות של לוחות האם לא מכסות דבר כזה בביטוח גם אם יש אחריות לכול החיים על הלוח אם...

ב-ה-צ-ל-ח-ה :yelclap:

פורסם

לדעתי הלוח מגביל אותך באוברקלוק.

היה לי סלרון 2000 שהייתי מגיע איתו ל-2.8 עם הלוח שלי.

כשהעברתי אותו למחשב אחר, עם לוח P4S800, הוא היה יציב בקושי על 2400. על 2800 הוא לא עשה POST בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים