עבור לתוכן

למה לקנות AMD?! (לאנשים רציניים בלבד)

Featured Replies

פורסם

MDK סליחה שאני אומר את זה אבל אני חושב שאתה יותר מידי מורח ת'עניין הזה זה כבר הופך להיות דבילי.

אבא שלך אוהב אינטל, אז מה הבעיה שלך לשלם עוד 200 ש"ח בשביל אינטל?!

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה

לי היה אטלון 1200

אני לא אשקר ואגיד שלא היתה בעיה של חום אבל עם HSF טוב הכל הסתדר

אני עכשיו עם סלרון טאולין נחמד מאוד בלי בעיית חום ועם ביצועי אוברקלוק נחמדים מאוד בקיצור קנה אינטל עם ליבת נורטווד וקרע לו את הצורה באוברקלוקינג...

מחשב הבא תקנה AMD

פורסם

אבא שלי מעדיף לקנות מחברה ולא מבית פרטי (ע"ע זיגזג \ פלונטר)

אם אתה מתכוון למחשב מותג לדוגמא: ניורון וכו" אז חבל על הכסף

כרטיסי מסך מעפנים, זיכרונות SDRAM עם P4 והמחיר בשמיים

פורסם

יש לי הצעה לכולם בואו נבחן אותה

יש לי דורון 1000 וישל לי לוח nforce של msi

הבעיה שלי היא שהוא לא מתחממם הוא זול והוא מריץ כל דבר שאני צריך הכל אצלו בסדר אני משתמש ב cakewalk למוסיקה וניסיתי אפילו את 3d studio הכל פועל יופי והלוח מתאים גם לאתלונים היותר מהירים היה ואני יצטרך בעתיד בנוסף יצא ה nforce2 שכאשר יגיע לשוק באמת כל מה שצריך זה מארז לוח מעבד זיכרונות ו שני מסכים אז למה להגיע לאתלון לא צריך אותו מבחינת מעבדים כל מה שמעל גיגה וחצי זה כבר בזבוז כסף לא צריך את המעבדים האלה אז למה שיהיה עניין בבעיות חימום שלהן אם אין צורך בהם????????????????? :) :) :)

חומר למחשבה: אם מה שלמעלה נכון אז

1. למה לקנות אתלון?

2. למה לעזאזל לעשות oc זה מיותר ומסוכן!

פורסם
  • מחבר

MDK סליחה שאני אומר את זה אבל אני חושב שאתה יותר מידי מורח ת'עניין הזה זה כבר הופך להיות דבילי.

אבא שלך אוהב אינטל, אז מה הבעיה שלך לשלם עוד 200 ש"ח בשביל אינטל?!

תבין זה עניין של עיקרון!!! אני עד עכשיו התווכחתי עם כולם שעדיף AMD ואם פתאום אני אחליף את הדעה שלי זה יהיה מאוד חשוד... ::) וזה ממש לא עוד 200 ש"ח MISTER INTEL.... :(>:(

כדי להגיע לאותם ביצועים אני אצטרך לוותר על דברים אחרים כמו רמקולים\מסך וכו'....

פורסם
  • מחבר

ומה בקשר ל-מה ששאלתי?!

חוץ מזה לא אמרתם מה כדאי לי לעשות - איך אני אשכנע את אחי ואת אבי ש-AMD יותר טוב?!

הם מביאים כל הזמן אנשים שאומרים שאינטל עדיף.

תסביר להם על הFPU . חישובים מטמתיים שלא עברו אופטימיזצייה ל SSE2 יעבדו פי 3 יותר מהר על AMD

מה ? ? ? ? ?

פורסם

ומה בקשר ל-מה ששאלתי?!

חוץ מזה לא אמרתם מה כדאי לי לעשות - איך אני אשכנע את אחי ואת אבי ש-AMD יותר טוב?!

הם מביאים כל הזמן אנשים שאומרים שאינטל עדיף.

תסביר להם על הFPU . חישובים מטמתיים שלא עברו אופטימיזצייה ל SSE2 יעבדו פי 3 יותר מהר על AMD

מה ? ? ? ? ?

FPU = Floating Point Unit

בגלל שמשתנה "רגיל" במחשב הוא 16 סיביות נותן לך בערך 64000 ערכים (או 32000 פלוס ומינוס) היה צורך לעבוד עם מספרים עצומים קידדו את המספר לערכים שבין 4 מיליון או משהוא כזה כולל נקודה עשרונית עם דיוק גבוהה

הקידוד הזה נקרא "נקודה צפה"

ישנם הרבה חישובים והצבות כדי לפרוס את הקידוד ולקבל מספר מה שלוקח המון זמן CPU (משהוא כמו כוח עיבוד אם אתה לא יודע מה זה) וזה ביזבוז של זמן יקר ולכן מאז דור ה 486 וחלק מה 386 נוספה יחידה מיחדת למעבד שתעשה חישובי נקודה צפה יחידה זו נקראת FPU

הרחבות SSE1\2 או MMX או 3D NOW ! כולם בעצם סידרת פקודות מיוחדות לאותו FPU שמקצרות תהליכים

למה התכוון כותה הפוסט מעל זה ?

ה FPU של AMD מהיר יותר מזה של INTEL כשלא משתמשים בפקודות לעיל

אבל אם התוכנית תומכת ב SSE2 חישובי הנקודה הצפה יהיו מהירים יותר על INTEL

חשוב !!

לפי מה שידוע לי יש\יהיה (אני לא בטוח) מעבד AMD שתומך גם ב SSE

פורסם

MDK , תנסה להראות לאחיך ולאביך בנצ'מרקים של מעבדי AMD ו INTEL ...

אם זה לא ישכנע אותם, אז ניראה לי ששום דבר כבר לא יעזור...

פורסם

יש לי הצעה לכולם בואו נבחן אותה

יש לי דורון 1000 וישל לי לוח nforce של msi

הבעיה שלי היא שהוא לא מתחממם הוא זול והוא מריץ כל דבר שאני צריך הכל אצלו בסדר אני משתמש ב cakewalk למוסיקה וניסיתי אפילו את 3d studio הכל פועל יופי והלוח מתאים גם לאתלונים היותר מהירים היה ואני יצטרך בעתיד בנוסף יצא ה nforce2 שכאשר יגיע לשוק באמת כל מה שצריך זה מארז לוח מעבד זיכרונות ו שני מסכים אז למה להגיע לאתלון לא צריך אותו מבחינת מעבדים כל מה שמעל גיגה וחצי זה כבר בזבוז כסף לא צריך את המעבדים האלה אז למה שיהיה עניין בבעיות חימום שלהן אם אין צורך בהם????????????????? :) :) :)

חומר למחשבה: אם מה שלמעלה נכון אז

1. למה לקנות אתלון?

2. למה לעזאזל לעשות oc זה מיותר ומסוכן!

1. כי הפרש המחירים קטן מאוד, כי את'לון תומך ב-SSE, כי הביצועים טובים יותר.

2. כדי להעלות ביצועים בלי להוציא עוד כסף.

3. שמעת פעם על סימני פיסוק?!

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שזה עניין של ביצועים.

הם רוצים לקנות intel בגלל שזו חברה גדולה!

חוץ מזה אח שלי בכלל לא רוצה עכשיו AMD בגלל בעיות ההתחממות שלהם...חבר שלו שעובד ב-pchardware החנות, אמר שהם מתחממים יותר מדי ועדיף אינטל.

פורסם

הם לא מתחממים יותר מדי - הם פשוט מתחממים. הם חמים יותר ממעבדי אינטל, אבל אם אתה משתמש רגיל מן השורה, לא מבצע אוברקלוק וכו' וכו', זה לא אמור להפריע לך וזה לא יפריע לך.

פורסם

בקיצר, מה אתם מציעים לי לעשות ? ? ? :-\ אני בסך הכל נער, לעומת כל המבוגרים שחושבים שעדיף אינטל, כל אחד עם סיבה שונה... :( ואבא שלי, מטבעו מקשיב לאנשים מבוגרים שלכאורה נדמה כי הם יותר מנוסים, ואח שלי שלא מבין במעבדים יותר מדי מאמין גם שאינטל עדיפים.

בבקשה תעזרו לי ! אני קורא עזרה לכל המנוסים שביניכם!

נסה להראות להם את הטבלה הבאה; כן, היא ערוכה ע"י AMD, אבל כולה על טהרת האמת! ;D

טבלת השוואה בין AthlonXP ל P4 NorthWood!

פורסם
  • מחבר

הם לא מתחממים יותר מדי - הם פשוט מתחממים. הם חמים יותר ממעבדי אינטל, אבל אם אתה משתמש רגיל מן השורה, לא מבצע אוברקלוק וכו' וכו', זה לא אמור להפריע לך וזה לא יפריע לך.

אני לא אבצע אוברקלוק, אבל היו פה בפורום יותר מדי מקרים בהם התחממו יתר על המידה ללא שימוש מיוחד, אפילו שזה היה עם מארז ENERMAX + קירור איכותי כמו volcano 7!!!!!

פורסם

AMD זולים משמעותי מאינטל , וכמו כן הם חזקים משמעותי מה המעבדים המקבילים של אינטל. לכן מבחינת ביצועים אין שום בעייה עם AMD. כמו כן גם הלוחות אם לAMD זולים יותר .

מבחינת טמפרטורת AMD עובד בצורה אולטימטיבית מתחת ל 65 מעלות (עם מקדמי הבטחון השונים), וההיטסינק הג'נרי במארז מאורר היטב מסוגל לתת לך גם 52 מעלות (לי הוא נותן 48), לכן הטמפרטורה היא לא בעייה, כל עוד אתה מתקין את ההיטסינק בצורה תקינה.

מבחינת OC אינטל יותר מוצלח מAMD בגלל ש AMD עובד בטמפרטורה גבוהה.

מסקנה - אם אתה לא מתכנן OC , ואתה יודע איך להרכיב את ההיטסינק (או שמרכיבים אותו בשבילך) אין שום סיבה שהמחשב לא יעבוד בצורה תקינה, בביצועים טובים יותר מאינטל.

פורסם
  • מחבר

AMD זולים משמעותי מאינטל , וכמו כן הם חזקים משמעותי מה המעבדים המקבילים של אינטל. לכן מבחינת ביצועים אין שום בעייה עם AMD. כמו כן גם הלוחות אם לAMD זולים יותר .

מבחינת טמפרטורת AMD עובד בצורה אולטימטיבית מתחת ל 65 מעלות (עם מקדמי הבטחון השונים), וההיטסינק הג'נרי במארז מאורר היטב מסוגל לתת לך גם 52 מעלות (לי הוא נותן 48), לכן הטמפרטורה היא לא בעייה, כל עוד אתה מתקין את ההיטסינק בצורה תקינה.

מבחינת OC אינטל יותר מוצלח מAMD בגלל ש AMD עובד בטמפרטורה גבוהה.

מסקנה - אם אתה לא מתכנן OC , ואתה יודע איך להרכיב את ההיטסינק (או שמרכיבים אותו בשבילך) אין שום סיבה שהמחשב לא יעבוד בצורה תקינה, בביצועים טובים יותר מאינטל.

מארז מקורר היטב = ENERMAX 350W ? ? ?

רגע אז אתה בעצם אומר שההיטסינק ומה שבא עם המעבד מספיק ? ? ?

איזה מארז יש לך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים