עבור לתוכן

פתיחת צינורות עיבוד ע"י צריבת ביוס

Featured Replies

פורסם

למישהו יש מושג איך אני עורך קובץ ביוס כדי לפתוח ל8 צינורות עיבוד בכרטיס 6200??

פורסם

פשוט אתה צריך לצרוב ביוס של 6600.

פורסם

מישהו פעם שלך לי רשימה של ביוסים עם אפשרות שינוי, חפש בפורום...

פורסם

מי אמר שצריך לצרוב ביוס???

מוד פשוט מאוד בריווא.

כנס לריווא טונר, קוסטימיז הראשון, תבחר בציור של כרטיס המסך.

תעבור לכרטייסית NV STRAP.

תלחץ למטה על אינסטאל.

עכשיו תבחר למטה בקאסטום ואז קאסטימיז כעת יפתח משהו עם BITים וVים.

תסמן V ליד BIT 00 זה הBIT הראשון.

תעשה אישור.

הוא יבקש ריסטרט, תתן לו.

אחרי הריסטרט תכנס לריווא טונר ובאזור של הקוסטימיז הראשון צריך להיות רשום 8X1.5 משהו כזה, בניגוד ל4X1.5

אם רשום 8 זה עבר בהצלחה. אם לא רשום ורשום 4 אז משהו לא בסדר.

צריך להיות לך שיפור של 1000 נקודות ב3dmark03 וכמה מאות ב05.

פורסם

שלום.

רציתי לשאול מה זה צינורות עיבוד ?

ומה זה בדיוק המכפלה במעבד אצלי זה 16?

מה נותן תוצאות יותר טובות במעבד כמו שלי 1.6GHZ L2 256KB באס של 100mhz

מה יתן לי תוצאה יותר טובה הלעת הבאס או שינו המכפלה (אני בדרך כלל מרים את המכפלה בעוד 15-20 MHZ)

תודה מראש :)

פורסם

חבוב אתה בפורום הלא נכון כאן מדובר על כרטיסי מסך..

פורסם
  • מחבר

אני מכיר את המוד של ריווה טיונר ובכל מקרה הסתדרתי לבד.

בריווה יש אפשרות של הוספת סקריפט לתוך קובץ הביוס ואז לצרוב אותו ואז הכרטיס מסך עם צינורות פתוחים בכל מקרה ללא תלות בתוכנה וללא צורך בצריבת ביוס של 6600 וכו'.

פורסם

הצרה בשיטה שלך היא שאם חס וחלילה קורה משהו לכרטיס, אתה לא תוכל לבטל את זה בלי להשתמש בכרטיס PCI

פורסם
  • מחבר

"השיטה" שלי מיועדת למישהו שהוא מספיק מבין מה ואיך הוא עושה.

אם תקח ביוס מהכרטיס עצמו אין כל סיבה שיקרה משהו.

פורסם

לפי מה שאני ראיתי למרות שלא בדקתי את זה לעומק, גם לאחר מחיקת ריווא הצינורות נשארים פתוחים.

ובשני המקרים כרטיס מסך PCI יעזור להחזיר את המצב לקדמותו בעזרת צריבה מחדש של הביוס המקורי, גם במקרה של שימוש בסקריפט וגם במקרה של צריבה חדשה של ביוס.

צינורות עיבוד קובעים במכפלה של מהירות העיבוד של הליבה את כמות הפיקסלים שהכרטיס ירנדר בכל מחזור שעון.

כלומר אם יש לך 16 צינורות עיבוד ומהירות שעון של 400MHZ אז בכל מחזור שעון הכרטיס יעבד 400*16 פיקסלים(לא מדוייק שכן זה עד 16).

צינורות עיבוד זה בעצם שורת פקודות בליבה.

נ.ב

מישהו יכול להסביר לי כיצד לצרוב ביוס של 6600 לכרטיס?אני עם ווין פוקס אבל היא לא מאפשרת לצרוב ביוס שונה, בדקתי ביוס של 6600GT והרגיל בהשוואה שהתוכנה עושה שזה כולל מתחים והכל וזה פשוט זהה פרט לשם.

פורסם

"השיטה" שלי מיועדת למישהו שהוא מספיק מבין מה ואיך הוא עושה.

אם תקח ביוס מהכרטיס עצמו אין כל סיבה שיקרה משהו.

בסדר עד כאן.

אבל במקרה שאתה לא יודע, יש סיכוי לא קטן שעם הזמן (חודש, שנה, מי יודע) יגרם נזק לליבה והצינורות שפתחת לא יעבדו כמו שצריך ואז אתה תקוע עם הזין ביד

פורסם

בסדר עד כאן.

אבל במקרה שאתה לא יודע, יש סיכוי לא קטן שעם הזמן (חודש, שנה, מי יודע) יגרם נזק לליבה והצינורות שפתחת לא יעבדו כמו שצריך ואז אתה תקוע עם הזין ביד

ממש לא נכון.

מה שקורה זה שהצינורות לא עברו בדיקה, אם הם נפתחו סבבה, אם הם נסגרו ונפתחו שוב אחלה אבל הם לא עברו בדיקה.

עם הזמן הם לא יהפכו ללא יציבים ולא יקרה דבר.

אם הצלח לפתוח, לסגור ושוב לפתוח אין שום סיבה שבעולם שבעוד שנה משהו יקרה.

אבל זאת לא השאלה בכלל ואני לא מבין מדוע אתה מנסה להטות את הדיון לכיוון הזה בניסיון להראות ידע שאין לך.

הדיון דן בכיצד אפשר לפתוח צינורות ולא בלמה כדאי או לא כדאי ובמה הם הסיכונים.

כרגע אין שום צורך להגיב יותר בדיון.

פורסם

אם אתה חושב שתרגילים כאלה עוברים ב100% הצלחה, שיבושם לך.

אבל רק תקשיב לזה. פתיחת צינורות שלא אושרו לפעול זה כמו סוג של OC.

עם הזמן זה יכול לגרום לחוסר יציבות בגלל שהצינורות שהיו רדומים לא יעבדו כמו שצריך

בהצלחה לך ילד

פורסם
  • מחבר

אם היית מבין משהו מהחיים שלך ויודע שהצנורות נסגרו כדי להוזיל את הכרטיס אז לא היית מבלבל כל כך הרבה במוח. כניראה שבאמת משהו אצלך - לא תקין.

בקשר למה שאמר קראש-זון אחרי מחיקת התוכנה הצינורות נסגרו אצלי. בגלל זה אני חיפשתי דרך קבועה להשאיר אותם פתוחים ולא להיות תלוי בשום תוכנה.

בכל מקרה זה נעשה ככה: גיבוי של הביוס מהכרטיס עצמו ואז ע"י התוכנה RivaTuner שיניתי את הקובץ ביוס המקורי של הכרטיס כך שיהיה פתוח ל 8 צינורות

ואז צרבתי מחדש. אחרי כל זה התקנתי מחדש את ה RivaTuner וישר היה כתוב שיש לכרטיס 8 צינורות לפני שביצעתי סופטמוד.

פורסם

אם היית מבין משהו מהחיים שלך ויודע שהצנורות נסגרו כדי להוזיל את הכרטיס אז לא היית מבלבל כל כך הרבה במוח. כניראה שבאמת משהו אצלך - לא תקין.

:lol: :lol: :lol: :lol:

אתה באמת חכם... ועכשיו למציאות

אני אכתוב את זה מאוד מפורט, כדי שתבין.

בכרטיסי מסך, כמו בכל מוצר שנוצר בייצור סדרתי, יש גם מדי פעם מוצרים עם דפקטים כמו צינור עיבוד שלא עובד כמו שצריך או בקר זיכרון פגום וכו'.

לדוגמא, אם מדובר ב6800U שרק אחת מקבוצות צינורות העיבוד שלו (יש לו ארבע קבוצות שכל קבוצה מכילה 4 צינורות עיבוד) לא עובדת, אפשר לבטל את השימוש בה אבל להמשיך להשתמש בשלושת היחידות הנוספות, ובעצם למכור את הכרטיס כ6800 רגיל (NU) תוך כדי התאמות נוספות לכרטיס של 6800 כמו ביטול צינור VERTEX וכו'.

כל הרעיון נועד כדי שהיצרן יוכל להשתמש בכמה שיותר ליבות תוך כדי זריקת כמה שפחות כסף על ליבות פגומות.

לפעמים, למראית עין נראה שהכרטיס עם כל יחידות העיבוד שלו עובד בצורה תקינה. אבל יכול להיות שיש פקודה אחת שהכרטיס יקבל והוא יקרוס באופן זמני או תמידי.

בנוסף, גם אחרי הרבה זמן נוצרת שחיקה של היחידה הפגומה שתגרום להרס הכרטיס ולאי-יכולת להשתמש בו באופן תמידי.

עכשיו, נכון שהיצרן גם סוגר צינורות כדי להוזיל את הכרטיס, אבל זה לא תמיד ככה ואתה יכול לבדוק ברשת ולראות בעצמך כאלה שניסו לפתוח צינורות עיבוד בכל מיני כרטיסים ולא הצליחו או שהצליחו זמנית והכרטיס פשוט קרס להם אחרי זמן שימוש מסוים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים