עבור לתוכן

איך בודקים תקינות של כרטיס מסך?

Featured Replies

פורסם

מסתבר שכרטיס מסך שלי nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (Inno3D Tornado GeForce4 MX 440 with AGP 8x)

עבד זמן רב ללא המאוורר (המאוורר נתקע).

כמובן שזה גרם לבעיות במשחקים ולכן הילדים שלי הפסיקו לשחק במשחקים כגון סימס שדורש "מאמץ" מצד הכרטיס.

לאחרונה, כשפרקתי את המארז ראיתי את הבעיה והחלפתי מאוורר.

עם זאת, בזמן האחרון אני חווה יותר מדיי תקלות של כיבוי המסך שלי לשנייה, או בעיות של מסך כחול במחשב כשהמערכת מאתחלת עצמה.

ביצעתי עידכון לדרייבר, אך הייתי רוצה לדעת האם יש דרך לבדוק התקינות של הכרטיס?

אני מניח שהתשובה הלקונית תהיה להתקין אותו על מחשב אחר אבל האם יש דרך לבדוק התקינות באופן אחר? הכוונה לבדיקת מכשירים כזו או אחרת?

פורסם

תראה, אם בזמן שהתקנת קירור חדש לכרטיס מאופן עצמאי, לא פגמת או הוזזת את הכבלים עליו.. אז לא צריכה להיות סיבה

שהוא יכבה לך את המסך סתם ככה,

אם זו בעיה של התחממות שבזמן עבודה במשחקים למשל המסך נכבה, אז אתה יכול לדעת שזה חום - ואת זה אתה יכול לבדוק

ע"י הרצה של תוכנת 3DMARK אשר מאמץ את הכרטיס מסך, תריץ את התוכנה בלופים ובמידה ותראה שבעבודה מסיבית או בטסט שדורש הרבה מהכרטיס מסך הוא קופא או תוקע את המסך, תבין שמדובר בחום ככל הנראה.

יתכן והכרטיס פשוט קיבל בלאי דיי רציני מכל החום מהתקופה שהוא עבד בלי מאורר,

לא יודע כלכך איזה מחשב יש לך, בכל מקרה הכרטיס שיש לך בוא נגיד זה לא "מארי האגדית" והוא לא מחולל נפלאות במשחקים בוא נגיד את זה ככה,

זו רק המלצה אבל למען הילדים שלך הייתי מחליף לכרטיס מסך חדש שגם הם יוכלו להנות ממשחקים הרבה יותר טוב :xyxthumbs:

אבל זו רק המלצה

פורסם

שמע גבר אני מציע לך להריץ בדיקה על 3dmark ולראות עים הבדיקה עובדת בהצלחה עים היא לא עובדת בהצלחה אתה תראה משבצות ציבוניות ועים הכרטיס ממש חם הוא יתקע לך את הבדיקה ולא יתן לך לגמור אותה ואני גם מציע תחליף את הכרטיס למען הילדים שלך בהצלחה גבר.

:xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

שמע גבר אני מציע לך להריץ בדיקה על 3dmark ולראות עים הבדיקה עובדת בהצלחה עים היא לא עובדת בהצלחה אתה תראה משבצות ציבוניות ועים הכרטיס ממש חם הוא יתקע לך את הבדיקה ולא יתן לך לגמור אותה ואני גם מציע תחליף את הכרטיס למען הילדים שלך בהצלחה גבר.

:xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

תנו המלצה לכרטיס חדש?!

פורסם

השאלה היא כמה אתה מוכן להשקיע

פורסם
  • מחבר

השאלה היא כמה אתה מוכן להשקיע

ראשית, היכן אני מוצא את התכנה שהמלצתם עליה?

שנית, נניח בין 300-400 ש"ח - האם אפשר למצא כרטיס טוב (לפחות יותר טוב מזה שהיה לי)?

פורסם

הכרטיס שהוצע לך הוא בחירה טובה מאד בתקציב הזה,

גם חזק בהרבה מהכרטיס המקולקל.

פורסם
  • מחבר

הכרטיס שהוצע לך הוא בחירה טובה מאד בתקציב הזה,

גם חזק בהרבה מהכרטיס המקולקל.

סתם בשביל הידיעה:

איך יודעים להתאים כרטיס מסך? כמובן שזה עניין של תקציב אך מה יבדיל בין כרטיס מסך שיעלה נניח 1,000 ש"ח לבין זה שהצעתם לי? בכרטיס שהצעתם אני לא רואה למשל מאוורר? זה יתרון?

מה נחשב כרטיס יקר והאם הוא מתאים לכל מערכת הפעלה ולוח אם?

פורסם

כרטיסים יקרים עולים מעל 1000 שקלים. הם לא מתאימים לכל מערכת (דרוש ספק כוח חזק מהממוצע), בדרך כלל יש להם קירור רועש במקצת אבל הם מאפשרים להריץ משחקים בהפרדה גבוהה ואפקטים רבים. ההבדל בין כרטיס חזק לחלש הוא מספר התמונות שהכרטיס יכול לצייר בשניה תחת עומס.

זה שלכרטיס אין מאוורר אומר שהוא לא יוסיף לרעש של המחשב - זה יתרון.

בכדי שלוח אם יהיה מסוגל לעבוד עם כרטיסים מתקדמים הוא צריך להיות בעל AGP 4X לפחות, אבל כרטיסים חדשים יותר עברו לממשק אחר לחלוטין (PCI-E).

כרטיס מסך כדאי לבחור לפי רמת המעבד. אין טעם לקנות כרטיס ב-2500 שקל בשביל מערכת פנטיום 3...

פורסם

אני לא חושב ש R9550 יעבוד על P3 גם כן.

חיפשתה גם 3DMARK הנה:

http://www.futuremark.com/download/?3dmark03.shtml

זה גירסת 2003 אני לא מאמין שהכרטיס שלך יצליח להפעיל את 2005.

פורסם
  • מחבר

כרטיסים יקרים עולים מעל 1000 שקלים. הם לא מתאימים לכל מערכת (דרוש ספק כוח חזק מהממוצע), בדרך כלל יש להם קירור רועש במקצת אבל הם מאפשרים להריץ משחקים בהפרדה גבוהה ואפקטים רבים. ההבדל בין כרטיס חזק לחלש הוא מספר התמונות שהכרטיס יכול לצייר בשניה תחת עומס.

זה שלכרטיס אין מאוורר אומר שהוא לא יוסיף לרעש של המחשב - זה יתרון.

בכדי שלוח אם יהיה מסוגל לעבוד עם כרטיסים מתקדמים הוא צריך להיות בעל AGP 4X לפחות, אבל כרטיסים חדשים יותר עברו לממשק אחר לחלוטין (PCI-E).

כרטיס מסך כדאי לבחור לפי רמת המעבד. אין טעם לקנות כרטיס ב-2500 שקל בשביל מערכת פנטיום 3...

אוקיי, אז המעבד שלי כרגע הוא amd אטאלון 1600. מה מתאים לו?

אני עצמי לא משחק אבל הילדים שלי כן .

אליבא דמשחקים - האם כל ההדור הנוכחי של המשחקים מציב את אותו האתגר לכרטיס המסך? כלומר, האם "סימס" שהם נוהגים לשחק מפעיל את הכרטיס תחת אותם "עומסים" כמו משחק אסטרטגיה שמופץ לאחרונה (לא משנה איזה משחק אסטרטגיה - זה לצורך הבנת העניין הכללי).

אני למשל לא מפעיל יישומים הדורשים מהכרטיס "מאמץ" מיוחד אז עבורי גם כרטיס פשוט יספיק. השאלה היא, איך ניתן לדעת אם כרטיס שנקנה היום יתאים גם בעוד שנה ויותר, אלא אם כן עובד כאן הכלל הרגיל כמו לשאר רכיבי המחשב (שזה מתיישן מהר...).

פורסם

ענית לעצמך, מתיישן מהר אבל אני חושב שיספיק לילדים שלך לזמן מה, ולך בכלל אין מה לדאוג, הכרטיס שהציעו לך הוא האפשרות האופטימלית לצרכים ולתקציב :xyxthumbs:

פורסם

שוק המחשבים בעולם הוא דבר מסריח ביותר.

כל הזמן יוצאים משחקים חדשים, שדורשים ביצועים חזקים יותר וכרטיסי מסך חזקים יותר..

כל חודש יורדים המחירים וניתן להגיד שאפעם לא משתלם לקנות אבל אין מה לעשות, זה טבע הדברים

הכרטיס שהוצע לך פה הרבה אבל הרבה רבה יותר טוב מהג'יפורס 4 MX שיש לך, הוא יריץ סימס נהדר ואתה תראה את הבדל הביצועים בין הישן לחדש

כאמור לא מדובר בכרטיס HIGH END, אל תצפה ממנו ליותר מדיי ולא פחות מדיי, לתקציב זה התמורה המקסימאלית שתוכל לקבל,

כאמור מדובר בכרטיס לשוק החלש. הוא יענה לצרכים שלך

פורסם

כן יכול להיות שהכרטיס הזה מתאים לך בינתיים, אבל אני משער שהילדים שלך לא ישחקו כל החיים בסימס, ואם ירצו משחק חדש אפילו של היום- נראה לי הכרטיס לא יריץ אותו כל כך טוב, ובטח לא בעוד כמה זמן שהוא לגמרי יתיישן.... כך אני לא בטוח ששווה לשלם 400 ש"ח רק בשביל משחק שהם משחקים בנתיים....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים