עבור לתוכן

קניתי מחשב חדש, די טוב... אבל אני בקושי מצליח לעשות לו אוברקלוקינג :-( הנה המפרט

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם....

קניתי מחשב חדש, חלק מהחלקים הזמנתי מחו"ל כדי לחסוך :-) כרגע הכל מורכב ומוכן ואני עובד עליו. הנה המפרט שלו:

לוח אם: Asus P5GDC Deluxe

מעבד: Pentium4 2.8Ghz (Presccot 520) LGA775+Zalman CNPS7700-AlCu 120MM Fan

זיכרון: Kingston HyperX DDR 512x2 CL2 400Mhz

כונן קשיח: Maxtor 160GBx2 Raid

ספק כוח: OCZ Modstream 450W

כרטיס מסך: Video card Asus N6600GT

צורב: NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X

סידי: DVD LG x16

מארז: Thermaltake Soprano VB1000SNS Silver Window

השקעתי המון, המארז טוב ומאוורר.... כל הכבלים מעוגלים, הכל יושב טוב והחוטים מסודרים!

ללא אוברקלוק הטמפ' של המעבד היא בין 45-50 במנוחה, ובמאמץ היא מגיעה מקסימום ל 61 מעלות

הלוח לא מתחמם מדי (איזור ה 40 מעלות) והספק בדרך כלל די קר, אבל במאמץ הוא גם מגיע לאיזור ה 50...

יש ללוח אפשרויות מובנות כאלה לאוברקלוק אבל לא ממש הצלחתי להשתמש בהן N.O.S וכל זה...

אז ניסיתי את הידני, אבל אני לא מבין מה בדיוק צריך לעשות שם!!!!

שיניתי את המכפלה מ 200 ל 221 וככה הוא עובד ב 2.96ghz אם אני לא טועה.... אם אני מוסיף מתח זה לא יציב... בקיצור לא יודע מה בדיוק לעשות שם וגם אין לי מושג לבי תזמון זכרונות!!!! אני אשמח לקבל עזרה.....

בתודה מראש לכל מי שיגיב, דניאל.

פורסם

תנעל AGP, ל33.66 ,ותוריד את הבאס של הזיכרון ל320-333MHTZ.

ותעלה במכפלות כל פעם ב5,לא יותר.

תראה שהכל יציב,תריץ PRIME95 פעמיים,[אם אין לך ,יש פה במדור הורדות] ותמשיך הלאה.

בהצלחה אחי,

ד'''א-יש לך מחשב פצצה..

כמה עלה הכל?

פורסם

ותעלה במכפלות כל פעם ב5,לא יותר.

להעלות FSB 5 כל פעם..

פורסם

כן,ברור

אלה מה? :-\

:|

פורסם

רשמת להעלות מכפלה!

פורסם

אלו מכפלות של הצ'יפ..

220 נגיד,כפול 14X המכפלה של המעבד =3080MHTZ.

פורסם
  • מחבר

הכל עלה 5500 אבל הלוח, מעבד, זכרונות וכרטיס מסך זה מארה"ב... אז יצא פה חסכון לא רע לדעתי. ::)

אוקיי קודם כל לגבי הזכרון - זה לא דופק לי את המהירות שאני מוריד לו את התדר?! אני חושב שאי אפשר לכוון אותו בדיוק בBIOS אלא רק איזה 3 סגנונות. לגבי המכפלה של המעבד - יש לי בין 200 ל 400 וזה בקפיצות של 1...

מה זה להריץ פעמיים את הפריים? אני אמור לעשות אותו על tolerant test? כמה זמן לוקחת בדיקה מלאה? ולמה הוא לא מאמץ את המעבד ב100 אחוז???

ומה לגבי AGP?! יש לי בכלל PciEX!!!!!

ולגבי מתחים??? תזמונים???

אני ממש חייב עזרה..... :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

אוקיי בדקתי כמה דברים וזה ככה:

יש לי את המכפלה של הבאס שזה בין 200 ל 400 בקפיצות של 1. כאשר זה על 200 כברירת מחדל אז המעבד עובד על 2808Mhz.

מתחת לזה רשום DRAM ואפשר לשים על אוטומטי או על 400mhz או על 333mhz. ככל שמעלים את התדר של הבאס (מ200 ומעלה) אז הDRAM עולה בהתאמה (למשל 410 או 343 - בהתאמה).

מה שמוזר זה שבלי אוברקלוק בכלל אני מקבל ב3dmark 2005 בערך 3450 נקודות, ואם אני מנסה להוריד את הזיכרון ל 333 ולהעלות את התדר באס למשל ל 240 (ואז הזיכרון כבר נהיה 400) - אז לא ממש יוצא לי מזה משהו בתוצאות הבדיקה!!!!

המעבד עובד אמנם ב 3.37 במקום 2.8 אבל התוצאות ממש דומות ב 3dmark....

יש גם את הקטע של התזמונים שאותו אני לא ממש מבין. כרגע החזרתי הכל לברירת מחדל, אבל שמתי את הזכרונות על 2-3-3-7 שבתכלס לפי היצרן הם אמורים לעבוד בתזמון 2.5-3-3-8 של (שהם ב 200X2MHZ)

בקיצור אין לי שמץ של מושג מה יצא לי פה ומה עשיתי או מה לא עשיתי ואני אשמח לקבל קצת ייעוץ.....

צירפתי 2 תמונות מסך מהביוס שלי, אני מקווה שזה עוזר....

[attachment deleted by admin]

פורסם

תגידו אין סיכון כלשהו למעבד שמרצים PRIME95 נכון ? כי כתוב במדור ההורדות " רוצים להרתיח את המחשב שלכם ולנצל את ה100 אחוז שיש לו" :|

פורסם

כל עוד המעבד לא מגיע הרבה מעל 70 מעלות כתוצאה מהשימוש בתוכנה, אז אין.

התוכנה עצמה לא פוגעת במעבד.

פורסם
  • מחבר

הורדתי את הזכרונות ל333 ואז העליתי את המכפלת באס והמעבד עלה והזכרונות יחד איתו.

המתח של המעבד נמצא על מצב אוטומטי. הצלחתי להגיע עם המעבד ל 3.55Ghz הוא עובד בערך ב 1.525 וולט מקסימום והטמפ' המקסימלית במאמץ היא 62 מעלות.

אבל אני לא מצליח בכלל עם הזכרונות ולא מבין איך זה הולך!!!! הם בקושי מוכנים לעבור את ה 400Mhz הם כרגע על איזה 408 עם אני לא טועה והתזמונים שלהם הם 2-3-3-7 . השאלה היא מה אפשר לעשות כדי להפיק מהם יותר. כרגע הם על מתח אוטומטי אבל בלוח בכל מקרה יש רק 2.6 או 2.7 או 2.8 או 2.9 מה זה הכל?! אי אפשר יותר??? ומה זה בכלל התזמונים האלה?! אני לא יודע איך לשחק עם זה ומה מתאים למה.... :-[

ודרך אגב, משהו מוזר לי באוברקלוק של המעבד... איך הוספתי לו כל כך הרבה והטמפ' שלו עדיין טובה וכמעט לא השתנתה? (בסביבות 45 מעלות במנוחה, וזה פרסקוט!!!) ולמה השיפור שקיבלתי ב3dmark2005 הוא בקושי איזה 100 נקודות???? (הכי גבוה שהגעתי זה 3590 - זה טוב בכלל?)

מה עושים???? :kopfpatsch:

[attachment deleted by admin]

פורסם

תן לזיכרונות CAS2.5

פורסם
  • מחבר

ו...?

(CAS זה הערך הראשון, נכון?)

מה עם השאר?

כאילו איך זה הולך בכלל?! כאילו יש יחס מסויים בין שאר המספרים?

גם שעשיתי על אוטומטי ואז זה שם על 3-5-5-15 (אם אני לא טועה) אני חושב שזה עדיין לא רצה לעשות אובר... :-(

פורסם

אל תשכח ש 3DMARK05 בודק יותר את ביצועי כרטיס המסך ולא את ביצועי המעבד

בשביל זה יש בנצ'ים אחרים לדוגמא : SUPER PI

פורסם

תרים את התיזמונים ל2.5-4-4-8 (באינטל התזמונים לא משנים הרבה בביצועים) ואז תנסה לדחוף את הזיכרון עוד באובר

אם בכל זאת הוא לא מתקדם הרבה תן לו עוד קצת מתח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים