עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

הכנת מערכת קירור מים ביתית - מספר שאלות מומחים.

Featured Replies

פורסם

טוב אז לאחר קריאת המדריך להכנת מערכת קירור מים ביתית החלטתי לבנות אחת ולהשתמש במיכל מים גדול ומעוצב במקום רדיאטור (כ - 10 ליטר במיכל שקוף מפרספקט שאני בונה...)

אבל לפני הכל יש לי כמה שאלות..

1. בלוק קירור - איזה מומלץ, האם יש סוגים, והאם תוכלו לתת לי מספר לינקים לכמה סוגים שאבחר כי אני לא נתקלתי בכאלה.

2. חיבור הבלוק ללוח האם - כיצד זה נעשה? והאם תושבת הלוח משנה משהו? (939)

3. צינורות לבלוק - איזה צינורות מומלץ מבחינת קוטר\סוג והאם החיזוק שלהם לבלוק עם באנדים מספיק או שיש סוג אחר של חיבור (למניעת דליפות מיותרות).

4. חשמל למשאבה - כמומלץ במדריך אשתמש במשאבת דגים השאלה שלי היא האם ניתן לגרום למשאבה לפעול כאשר אני אדליק את המחשב מהכפתור הרגיל או שהיא צריכה לפעול 24/7? (המחשב בשימוש אקראי גם של אחי והוא קצת חמור :smile1: ).

5. שאלה אחרונה - מאחר והחלקים הם בייצור עצמי ההוצאות שלי הם על בלוק ומשאבה בשאיפה להגיע עד 250-300 שקל... - השאלה שלי אם לא שווה ללכת על קירור אוויר (BIG TYPHOON למשל) ולגמור עם זה? (למרות שהאתגר שבעניין מגרה מאוד ואני מתכוון ליישם אותו...)

זהו זה. תודה רבה מראש לעונים ממתין בכמיהה לתשובות כי אני מייחל כבר לבנות אותה :jump: :jump: :jump:

תודה. :hat:

פורסם

טוב אז לאחר קריאת המדריך להכנת מערכת קירור מים ביתית החלטתי לבנות אחת ולהשתמש במיכל מים גדול ומעוצב במקום רדיאטור (כ - 10 ליטר במיכל שקוף מפרספקט שאני בונה...)

אבל לפני הכל יש לי כמה שאלות..

1. בלוק קירור - איזה מומלץ, האם יש סוגים, והאם תוכלו לתת לי מספר לינקים לכמה סוגים שאבחר כי אני לא נתקלתי בכאלה.

http://forums.procooling.com/vbb/showthread.php?t=9263

2. חיבור הבלוק ללוח האם - כיצד זה נעשה? והאם תושבת הלוח משנה משהו? (939)

ברגים. וכן , לכל תושבת מיקום אחר של חורים

3. צינורות לבלוק - איזה צינורות מומלץ מבחינת קוטר\סוג והאם החיזוק שלהם לבלוק עם באנדים מספיק או שיש סוג אחר של חיבור (למניעת דליפות מיותרות).

המומלץ זה בערך 1ס"מ של צינור סיליקון טוב ואיכותי

4. חשמל למשאבה - כמומלץ במדריך אשתמש במשאבת דגים השאלה שלי היא האם ניתן לגרום למשאבה לפעול כאשר אני אדליק את המחשב מהכפתור הרגיל או שהיא צריכה לפעול 24/7? (המחשב בשימוש אקראי גם של אחי והוא קצת חמור :smile1: ).

קוראים לדבר הזה RELAY

5. שאלה אחרונה - מאחר והחלקים הם בייצור עצמי ההוצאות שלי הם על בלוק ומשאבה בשאיפה להגיע עד 250-300 שקל... - השאלה שלי אם לא שווה ללכת על קירור אוויר (BIG TYPHOON למשל) ולגמור עם זה? (למרות שהאתגר שבעניין מגרה מאוד ואני מתכוון ליישם אותו...)

אני אומר לא, התוצאות הרבה יותר טובות תאורתית , אני בונה לבד ואני בטוח שאני אהיה מרוצה

אם תרצה עזרה צור איתי קשר

זהו זה. תודה רבה מראש לעונים ממתין בכמיהה לתשובות כי אני מייחל כבר לבנות אותה :jump: :jump: :jump:

תודה. :hat:

פורסם
  • מחבר

1. האתר שהבאת לי הוא תמונות, אני מחפש לינקים לרכישה ואם כבר תשובה 2 היא עקרונית אז שיהיה לינקים לסוקט 939...

2. נחמד שאתה אומר לי את שם הפעולה (RELAY) השאלה היא איך עושים, אם קיים מדריך וקצת מידע יועיל גם...

3. עזרה תתקבל בברכה מכל אדם :)

פורסם

1. האתר שהבאת לי הוא תמונות, אני מחפש לינקים לרכישה ואם כבר תשובה 2 היא עקרונית אז שיהיה לינקים לסוקט 939...

הבנתי שאתה רוצה לבנות

2. נחמד שאתה אומר לי את שם הפעולה (RELAY) השאלה היא איך עושים, אם קיים מדריך וקצת מידע יועיל גם...

זה מעביר חשמל 220V כשיש חשמל 12V שעובד במחשב, כלומר המחשב עובד, ויש המון מדריכים על זה , רק תחפש

3. עזרה תתקבל בברכה מכל אדם :)

פורסם
  • מחבר

יש למישהו הפניות לאתרים כיצד להכין לבד בלוק קירור?

פורסם

ממממ הבלוק זה אחד החלקים החשבוים ביותר במערכת אם לא הכי...

במדריך נאמר כי "בניית בלוק מים מומלצת אםיש לך אבא שלך זגג" או משהו כזה קח את זה בחשבון...

היה פה פעם דווקא מדריך נחמד בעברית מישהו הכין מהגוף קירור של ה 478 שלו בלוק מים למעבד אבל אפילו למחר המדריך הייתה דליפה...

אני אישית לך ממליץ דווקא לקנות את הבלוק אפילו זול (ככל שההספק של המשאבה שלך יותר גדול ככה אתה תרגיש יותר את ההבדלים בין הבלוקים הזולים והיקרים )

בקיצור תבנה זה מאוד קשה לדעתי!!!

פורסם

יש בפרויקט של אריק נראה לי מדריך להכנת בלוק אבל אני חושב שהוא עשה את זה עם מכונה וזה לקח לו כמה ימים

פורסם

עדיף לחסוך קצת ולקנות כבר בלוק ולא לעשות לבד  8)

פורסם
  • מחבר

כן אבל הבלוק הכי הכי זול שמצאתי היה 250 שקלים, מה שמיקר את העסק לכמעט 500 שקל עם משאבה...

וזה עוד המערכת הזולה ללא רדיאטור...

אולי עדיף ללכת על ה BIG WATER המוכנה או אפילו לחזור בחזרה לאופציית ה BIGTYPHOON...

עריכה: מצאתי בזיגזג ב 188 שקל בלוק נחושת...

השאלה שלי היא אחת - כמה נותר להשקיע במשאבה נורמלית?

יש פה אנשים עם ניסיון? שקנו ויודעים איפה ואיזה לחץ?

אני ממש מפחד להוציא סכום של 300 שקל בסוף ללכת לקנות BIG TYPHOON ב 250...

עצות...

פורסם

עדיף לחסוך קצת ולקנות כבר בלוק ולא לעשות לבד 8)

ממש לא כי אז הוא יכול לעשות עיצוב תותח בעלות של אולי עשרים שקל

פורסם
  • מחבר

מאיפה אתה מגיע למסקנה שזה 20 שקל?

אתה מכיר מישהו שמוכר בלוק של נחושת ב 20 שקלים?

פורסם

הנחושת עולה 20

כל השאר זה עבודה וכלים

וזה חינם

ככה שבאמת

אני מתכוון להשקיע בערך 100 ש"ח על הנחושת + כמה דברים שאני צריך בשבילה

וזה יתן לי את ה4 בלוקים שאני צריך

פורסם

ראיתי בקישור שמישהוא הביא פה זה ניראה לי ממש קשה להגיע לגימור כזה ביד ועוד אני לא מבין איך הם עשו את הצורות האלה ועוד משהוא שאני לא מבין זה איך הם מחברים את הפרספקט לנחושת ואת החיבורים לצינורות בלי שיהיה דליפה

פורסם

זיהו שזה מאוד מסובך.

תביא תמונות נראה איך זה יוצא אבל העיקר התוצאות בטמפ' ולא היופי של הבלוק.

:smile1:

פורסם

http://w1.863.telia.com/~u86303493/Computer/concrete_web.jpg

http://w1.863.telia.com/~u86303493/Computer/shiny_web.jpg

או זה

http://w1.863.telia.com/~u86303493/Computer/drillcore/drillcore2.jpg

http://w1.863.telia.com/~u86303493/Computer/drillcore/drillcore_in.jpg

עכשיו לפי מה שמבינים מהתמונות הפרספקט הוא סתם סוגר הכוונה היא שאין בו תבנית אם משהו ולא הבנתי שני דברים דבר ראשון איך עושים חיתוך כזה מדויק לנחושת (CNC ?)

איך סוגרים על הנחושת את הפרספקט ומחברים את החיבורים לצינורות בלי שתיהי דליפה?

איך בכלל מתכננים תבנית יעילה אני מאמין לצורות שהם עשו שם יש משמעות ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.