עבור לתוכן

מצאתי כתבה על איך קירור מים עובד ישנה אבל די טובה

Featured Replies

פורסם

http://www.koolance.com/technical/cooling101/001.html

אני התחלתי לחקור את הנושא לא מזמן . לא הבנתי למה הנוזל שמשתמשים הוא מים(יכלו להשתמש גם בשמן)  ולמה נחושת כלכך חשובה ויותר טובה מאלומיניום. בחיפושי בגוגל נתקלתי באתר הזה שהסביר די טוב את הפיסיקה של קירור מים וקירור בכלל.

לפי העמוד השני המים הם נוזל שמוליך חום די טוב יחסית לנוזלים אחרים וגם יכול לצבור כמות גדולה מאוד של חום(מתחממים לאט). נחושת היא מתכת שמוליכה חום מעולה אבל לא צוברת הרבה חום (מתחממת מהר).כסף קצת יותר טוב מנחושת בהעברת חום אבל המתכת יותר יקרה פי 6 . 

אז כעיקרון מה מערכת קירור מים עושה זה מעבירה חום מהמעבד אל המים ואז מעבירה את חום המים לרדיטור שיש לו שטח פנים גדול ( גדול יותר מכל heat sink שאפשר לשים על המעבד ) כדי לקרר את המים בקירור אוויר רגיל. 

מישהו מכיר עוד אתרים שמסבירים טוב על הפיסיקה של מערכת קיררור מים /אוויר או משווה בניהם מחינה מדעית?

האם זה נכון שמתי שיש יותר נוזלים במערכת המערכת מקררת יותר טוב?

פורסם

http://www.koolance.com/technical/cooling101/001.html

אני התחלתי לחקור את הנושא לא מזמן . לא הבנתי למה הנוזל שמשתמשים הוא מים(יכלו להשתמש גם בשמן)  ולמה נחושת כלכך חשובה ויותר טובה מאלומיניום. בחיפושי בגוגל נתקלתי באתר הזה שהסביר די טוב את הפיסיקה של קירור מים וקירור בכלל.

לפי העמוד השני המים הם נוזל שמוליך חום די טוב יחסית לנוזלים אחרים וגם יכול לצבור כמות גדולה מאוד של חום(מתחממים לאט). נחושת היא מתכת שמוליכה חום מעולה אבל לא צוברת הרבה חום (מתחממת מהר).כסף קצת יותר טוב מנחושת בהעברת חום אבל המתכת יותר יקרה פי 6 . 

אז כעיקרון מה מערכת קירור מים עושה זה מעבירה חום מהמעבד אל המים ואז מעבירה את חום המים לרדיטור שיש לו שטח פנים גדול ( גדול יותר מכל heat sink שאפשר לשים על המעבד ) כדי לקרר את המים בקירור אוויר רגיל. 

מישהו מכיר עוד אתרים שמסבירים טוב על הפיסיקה של מערכת קיררור מים /אוויר או משווה בניהם מחינה מדעית?

האם זה נכון שמתי שיש יותר נוזלים במערכת המערכת מקררת יותר טוב?

כל בגורי מגמת ביולוגיה\ כימיה \ פיזיקה יודעים טוב מאוד את כל ההיבט מדעי של קירור המים

הדבר היחיד שאני לא יודע זה מה ההעלויות ורמות הסיכון של קירור מים.. פתאום ישפריץ לי מים יהרוס לי את כל המערכת.. והביג וואטר של טרמל טק הבנתי עולה 400 שקל..

האם זה קולל הכל ? יענתו קירור מלא כולל רדיטאטור ובלוק למעבד ולכרטיס מסך ?

פורסם
  • מחבר

כל בגורי מגמת ביולוגיה\ כימיה \ פיזיקה יודעים טוב מאוד את כל ההיבט מדעי של קירור המים

הדבר היחיד שאני לא יודע זה מה ההעלויות ורמות הסיכון של קירור מים.. פתאום ישפריץ לי מים יהרוס לי את כל המערכת.. והביג וואטר של טרמל טק הבנתי עולה 400 שקל..

האם זה קולל הכל ? יענתו קירור מלא כולל רדיטאטור ובלוק למעבד ולכרטיס מסך ?

למדתי את כל הפיסיקה וכו לפני המון זמן רק יש שם מספרים ובזה אני יותר מבין מהחומר הזה יותר טוב מהחומר הזה.

אני גם חושב להתקין קירור מים המחשב שלי לוהט. ה Big water כמו רוב המערכות לא כולל vga water block וצריך לקנות אותו בנפרד.

לפי דעתי אם תשתמש במים מזוקקים אתה די בטוח כי מים מזוקקים לא מוליכים כלכך טוב.

מצאתי עוד כתבה בנושא שיש לה גם סקלת התנגדות של מים

http://www.cougarlabs.com/cool1.html

כעיקרון לפי הטבלה שלהם למי ברז יש התנגדות של 1Kohm ולמים מזוקקים 50Kohm עד 10 Mohm בקיצור לא ממש מוליכים טוב. בקיצור עם המים טהורים ברמה גבוהה אין לך ממה לחשוש. אם זה ישפריץ מים על הספק זה יהיה יותר גרוע מאשר על הלוח כי בספק יש מתח 220 וולט והלוח מקסימום 12 (לא בטוח).

בכלל בפלורידה יש מגנט ענק ( http://www.magnet.fsu.edu/ )  שמקררים אותו עם מים מזוקקים אבל אני לא בטוח עם חלקי הנחושת מצופים במשהו.

פורסם

מים מזוקקים לא מוליכים בכלל חשמל אבל הם לא טובים בגלל שהם יכולים לרתוח או לקפוא (למרות שאני לא מאמין שזה יקרה :D ) אז בדר"כ שמים כזה נוזל קירור מיוחד עם טמפרטורות קפיאה ורתיחה גבוהות יותר מעורבב עם מים .

פורסם

יש נוזל מיוחד כזה שפותח על ידי נאסא והוא לא מוליך ואין שום סכנה ללוח אם. :lol:

פורסם

הנוזל הירוק הזה שבד"כ בא עם הקיטים המוכנים מה שמיוחד בו שהוא לא מוליך חשמל ככה שאם ישפריץ קצת לא יקרה כלום :P

פורסם

ניתן גם להשתמש בנוזל קירור שמיועד לרכבים, ניתן לקנות בתחנות דלק וכדו' במחיר ממש זול והוא לא מוליך חשמל והוא גם בצבע ירוק :)

פורסם

שצבע ירוק יהיה הדאגות שלי עכישו...

שמעתי שאחד קנה קירור מים וזה התחיל להשפריץ לו לכל כיוון ואין כמובן כיסוי על זה... הלכה לו מערכת מאוד יוקרתית...

לפי דעתי אם אין לך כסף מיותר ואתה לא אקספרט של חברות מקורות, לא כדאי ללכת על קירור מים - זו רק דעתי האישית.

פורסם

שמע אם אתה מחבר הכל כמו שצריך לא אמורה להיות שום בעיה

בעיות יכול להיות בכל דבר אבל זה לא אומר לא להשתמש בו (למשל רכב)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים