עבור לתוכן

מה קורא עם טכנולוגית ה OLED

Featured Replies

פורסם

קראתי פעם שהטכנולוגיה הזאת אמורה להחליף את ה LCD להיות טובה יותר אמינה יותר וזולה יותר

מאז לא שמעתי שום דבר על זה

זה מתקדם? זה יכנס בקרוב? מישהו מכיר בכלל?

פורסם

כבר יש בה שימוש ברוב הטלפונים החדשים בעולם ובהרבה מכשירים אחרים (נגנים, שלטים ומכשירים קטנים כאלה).

עם הזמן היא תגיע גם לסלון הביתי, בהנחה שלא יצא משהו שיחליף אותה עד אז.

פורסם

אני שמעתי על זה שהרזולוציה במסכים האלה *** ממש גרוע....

פורסם

מישהו יודע אם גם בOLED יש את הבעיה של הרזולוציה הטבעית?

פורסם

לפי מה שהבנתי, כנראה שהתגברו על הבעיה הגדולה האחרונה, משך החיים של הצבע הכחול.

הדיודות בצגי OLED דועכות, עוצמת התאורה של דיודה שזה עתה יוצרה גבוהה יותר מזו שכבר עובדת זמן רב. אלא שקצב הדעיכה של דיודות שפולטות צבע כחול היה קצר בצורה משמעותית מזה של דיודות בצבע ירוק ואדום. כאמור כנראה שהצליחו להתגבר על המגבלה הזו, כך שאני מתאר לעצמי שבעוד כמה שנים תראה מסכי OLED בשימוש נרחב במכשירי טלוויזיה ומחשבים ניידים.

כרגע משתמשים בהם במכשירים בהם הצג לא עובד שעות רבות, כמו נגנים ניידים, מצלמות וטלפונים סלולאריים, שם משך החיים של הדיודות הכחולות מספיק ארוך.

טכנולוגיות אחרות? מדברים על FED, צגים מבוססי nanotubes, ו- SED, צגים מבוססי אבק יהלומים. צפויים להגיע לשוק כמה שנים אחרי OLED.

פורסם

יש לך מאמרים בעברית על המסכים החדשים...

או סתם הסבר פשוט?

פורסם

טכנולוגיות אחרות? מדברים על FED, צגים מבוססי nanotubes, ו- SED, צגים מבוססי אבק יהלומים. צפויים להגיע לשוק כמה שנים אחרי OLED.

זה לא קצת מפספס את המטרה ? זה לא אמור להיות יקר ?

פורסם

עד עכשיו, הדבר היחיד ששמעתי שעושים עם אבק יהלומים, זה ליטוש יהלומים (ובתהליך - נוצר עוד אבק יהלומים).

זה חומר שנראה כמו פחם, ואני לא חושב שהוא יקר במיוחד.

פורסם

אני מתפלא איך אף אחד לא הזכיר שסמסונג הציגה טלויזיה 40" שמשתמשת בOLED לפני איזה חודש. אמורה לצאת בחורף. אני חושב שהבעיה בOLED לא הייתה הרזולוציה (הטלויזיה תומכת HDTV) או כל דבר אחר, אלא גירעון נוראי, הרבה יותר מפלזמות. בכל מקרה, הסיבה שאני זוכר את זה היא שכל העובי של המסך הזה של סמסונג היה 3 ס"מ :o

הגיוני מאוד, הם לא צריכים נפח למקור אור כמו LCD, המטריצה עצמה פולטת אור ב-OLED...

מה 'כפת לי, אני קניתי כבר ת'LCD 32" שלי. ותשאלו את ההומו הבכיר הזה, הייתי צריך לנקות ת'מיץ שלו ממנה. LCD שולת!!1111 צריך רק לדעת לחפש, להמנע מהיבואנים הראשיים. הטלויזיה המומלצת של טושיבה עולה 50% יותר בארץ שבחו"ל, של פיליפס יותר מפי 2. תתרחקו מהיבואנים הראשיים ותחפשו יבואנים קטנים יותר שמיבאים דגמים חדישים (קונטרסט גבוה, זמן תגובה נמוך) של יצרנים לא קטנים בכלל, כמו BENQ, MARANTZ, וכבר מחר תוכלו לשבת מול מסך ענק ואיכותי במחיר סביר לגמרי ובאיזה 24 תשלומים שכל פועל בניין יכול לאפשר לעצמו.

אני לא מבין מה כולם מחכים לOLED, כבר שנים שאני שומע הבטחות, ואני לא רואה שום התקדמות חוץ מהטלויזיה של סמסונג שזה הולך להגיע לשוק הביתי. וגם אם כן, אתה לא יכול לדעת איך האיכות יחסית לטכנולוגיה קיימת ומוכחת (ואפילו פלזמות כבר הבגרו מכל המחלות ילדות שלהם כמו גירעון, צבע לא אחיד ואורך חיים קצר, פליטת חום ורעש מאווררים... הם כבר לא קניות כאלה גרועות למי שמחפש גודל על פני איכות. אני אישית מעדיף LCD) וגם אם האיכות טובה יותר, אין לך שום מושג שהמחיר באמת יהיה נמוך יותר, ומעבר לכל זה, אם בכלל הטכנולוגיה הזאת תתפתח בארץ... לדוגמא DLP שתופסת תאוצה מטורפת בארה"ב, שנותנת תמונה מעולה ומחיר סביר לטלויזיות גדולות (אבל לא דקות), בכלל לא מתקרבת לארץ...

אם יש לך את הרצון והיכולת, תקנה טלויזיה ע-כ-ש-י-ו. אין למה לחכות. אני כבר ראיתי את SIN CITY על מסך גדול בסלון ביתי, למה שלא תצטרפו אלי?

http://www.samsung.com/PressCenter/PressRelease/PressRelease.asp?seq=20050519_0000123644

פורסם

וואו וואו וואו - איזו דמגוגיה להמונים!!! מיד אני רץ לקנות.

פורסם

...

אם יש לך את הרצון והיכולת, תקנה טלויזיה ע-כ-ש-י-ו. אין למה לחכות. אני כבר ראיתי את SIN CITY על מסך גדול בסלון ביתי, למה שלא תצטרפו אלי?

תסלח לי, ד"ר נוב...הייתי מציע לך לרדת ע-כ-ש-י-ו ממגדל השן שאתה נמצא, אני לא יודע מה האינטרס שלך לכתוב דברים כאלה בסגנון "רק היום" שמאפיין הרבה מידי אנשי מכירות משופשפים, כדאי שתביט סביבך ותראה שיש אנשים שאת חשבון הטלפון והחשמל שלהם משלמים ב-24 תשלומים...

נראה אותך מפרנס משפחה ממשכורת של פועל בניין לפני שאתה מדבר.

פורסם

פיליפס מוכרת מסכי LCOS.

מסך בגודל של 62" HTDV מלא, במחיר של 1,800 דולר (לא החסרתי שום אפס!).

LCOS = קריסטל נוזלי על סיליקון.

אם הטכנולוגיה הזאת באמת כל כך זולה אני לא חושב שיהיה לOLED\LCD מקום בשוק, כי לא ממש תהיה תחרות.

פתחתי על זה ת'רד לפני כמה ימים אף אחד לא אמר כלום :-X

פורסם

תסלח לי, ד"ר נוב...הייתי מציע לך לרדת ע-כ-ש-י-ו ממגדל השן שאתה נמצא, אני לא יודע מה האינטרס שלך לכתוב דברים כאלה בסגנון "רק היום" שמאפיין הרבה מידי אנשי מכירות משופשפים, כדאי שתביט סביבך ותראה שיש אנשים שאת חשבון הטלפון והחשמל שלהם משלמים ב-24 תשלומים...

נראה אותך מפרנס משפחה ממשכורת של פועל בניין לפני שאתה מדבר.

תקשיב, אתה לוקח את זה קשה מדי. באמת. ה"רק היום" הזה כוון לאנשים שמחכים כל הזמן לטכנולוגיה הבאה, כשכל חצי שנה חברות מעבדים משנות את הסוקט. דברים משתנים, אתה רוצה משהו, אל תחכה לטכנולוגיה הבאה, במיוחד ששום דבר לא ידוע עליה.

אין לי שום אינטרס למכור טלויזיות, אני פשוט חושב שLCD, לא משנה של איזה יצרן, לדעתי זאת טכנולוגיה בשלה, ובמצב של השוק היום גם הופכת לאטרקטיבית.

וחוץ מזה, רק שתדע שאני פועל בניין עם 10 ילדים וטלויזיית 32" LCD, ועל ה___ שלי שאין להם אוכל. שיראו תוכניות בישול במקום לאכול.

פורסם

פששש גיל 22 ועשרה ילדים אתה מוכשר אחי!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים