עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מערכת קירור מים

Featured Replies

פורסם

ניסיתי למצוא באתרים של חנויות שאני מכיר בלוק קירור מים..ומצאתי רק אחד של זלמן שנראה לי סתם גדול ומיותר

אני יודע שיש בלוק פשוט יותר, רק לא מצליח למצוא אותו...איפה בעצם משיגים?

יותר פשוט אגב, בעיקר בפרמטרים של התקנה ומחיר

עריכה:

מסתבר שהנציגים של פנדה עוזרים... :P

הגיוני של הבלוקיחם עולים 290 ומעלה?

ולשאלה העיקרית...

כמה פרקטי הרעיון של לבנות מערכת בתוך צידנית? המערכת אמורה להיות ללא רדיאטור, כי התפקיד של הרדיאטור הוא רק להגדיל את שטח הפנים כדי שהמים יתקררו מהר יותר...ככה הבנתי

הרעיון הוא לבנות שני מיכלי מים, האחד שאליו יתנקזו המים וסביבו יהיה קרח יבש,

והמיכל השני יקבל מים מהמיכל הראשון ע"י צינורות, וממנו לתוך הבלוק.

הסיבה שהמיכל הראשון בצידנית היא כדי לשמור על הקרח (כדאי להגיד שוב, שנמצא בתוך הצידנית אבל מחוץ למיכל המים) למשך זמן ארוך יותר...ככה שהוא יצטרך להמריא ולאזן את הטמפרטורה רק בתוך הצידנית בכל פעם שייכנסו מים חמים שהגיעו מהמעבד

פורסם

הקרח היבש יקרר יותר מידי את המים ואז הם מסוגלי לקפוא לך בצינורות ( אתה הולך לעשות משהו בסגנון של chilled liquid .....) וזה מאוד מסוכן למשאבה לך במקרה של עליית לחץ במע' וגם לא הכי בריא לדעתי להיות לד ריכוז גז CO2 ...... עדיף לך כבר להכניס מידי כמה זמן איזה קרחון כזה כמו שמשתמשים בצידניות ...

יותר זול ובטיחותי ...

והגיוני מואד שהמחירים בשמיים...

פורסם

פחמן דו חמצני לא רעיל.

פשוט שאתה נושם רק אותו אז לא מגיע אלייך חמצן ואז בגלל זה נחנקים ומתים אז פשוט מאוררים את החדר...

חוץ מזה קרח יבש בשניה שהוא נוגע במים הם קופאים ככה שזה רעיון גרוע :silly:

פורסם

+ יש תהיה לך בעיה של עיבוי

פורסם

גם נכון .... ( שחכתי מזה לגמרי!!)

פורסם
  • מחבר

בעיה של עיבוי בגלל שהטמפרטורות יהיו נמוכות מדי ביחס למעבד...? לא בטוח שהבנתי

לגבי הקפיאה של המים...

מדובר בכמות יחסית גדולה מים וכמות קטנה יותר של קרח יבש, שאין ביניהן מגע ישיר...

הקרח היבש רק אמור ליצור סביבה מאוד קרה שדרכה המים עוברים לפני שהם מגיעים חזרה למיכל העיקרי שממנו הם מגיעים למעבד...

היות ואני חושב שהרעיון מונפץ אני מסכים לגמרי עם הסכנות שכתבתם...רק ניסיתי לחשוב אם העובדה שמדובר בזרימה תמידית של מים לא פותרת את הבעיות, משתי סיבות:

1. המים נמצאים בסביבה הקרה למשך זמן מאוד מאוד קצר, ואז אני חושב שבמקרה הכי גרוע הם רק יתקררו בצורה קיצונית, אבל לא יקפאו...לא נראה לי שיהיה להם מספיק זמן

2. מדובר במים יחסית חמים...כך שגם ההתקררות שלהם תהיה יחסית...

אבל עכשיו יש שתי בעיות...

איך משיגים קרח יבש?

ולמה לעזעזאל בלוק עולה כמו שני שליש מערכת שלמה (אמנם לא משהו...אבל בכל זאת של TT)?

פורסם

תבנה לבד בלוקים

אני התכוונתי לבנות מערכת עם CNC אבל האיש לא מתקשר יותר אלי אז אני כנראה לא אצליח לגעת בCNC :'(

אבל אני כנראה אחזור לCROSS DRILL , עיצוב קל למרות שאני רוצה להשתמש בעיצוב די לא רגיל של CROSS DRILL

פורסם
  • מחבר

CNC  ???

לגבי הבלוק

חשבתי לחטוא ולקנות מערכת מוכנה, את ה BIG WATER...היא עולה בערך כמו סכום הרכיבים שבה בנפרד...ואת הרכיבים אני בלאו הכי חייב לקנות

בחישוב גס:

בלוק- נניח ואני אשיג את ההכי זול -200

צינורות- 10

רדיאטור- 50

נוזל קירור- 70

משאבה- 50

מאוורר- 50

זה יוצא 430

המערכת המוכנה עולה 500 כולל הכול ואני עוד לא צריך להסתבך עם אטימה והכל, כי הם כבר דאגו לזה

ויחד עם זה יש לי אפשרות לתמרן ולשחק עם הרכיבים עצמם...

ובלי קשר:

קניתי עכשיו בחנות דגים משאבה של 400 ליטר לשעה...ובבלוקים של DANGER DEN ראיתי שהקטן ביותר עושה 700...השאלה אם 400 יספיק לי...כי זו משאבה די פצפונת, ואין לי בעיה להחליף אותה

ואם אתם שואלים את עצמכם למה לי משאבה אם אני שוקל לקנות קירור קומפלט...התשובה נעה בין אין לי מושג, לבין נסיון לעשות פייסים למים... :P

פורסם

CNC מחרטה ממוחשבת , אתה נותן למחשב קובץ וגוש נחושת , והוא חורט על זה לפי מה שהקובץ אומר

לגבי הבלוק

חשבתי לחטוא ולקנות מערכת מוכנה, את ה BIG WATER...היא עולה בערך כמו סכום הרכיבים שבה בנפרד...ואת הרכיבים אני בלאו הכי חייב לקנות

בחישוב גס:

בלוק- נניח ואני אשיג את ההכי זול -200

צינורות- 10

רדיאטור- 50 איזה רדיאטור חשבתה לקנות ב 50? תנסה להשיג מאיזה מוסך רדיאטור של אופנוע

נוזל קירור- 70

משאבה- 50 ה 400 ליטר זה חלש מדי

מאוורר- 50

זה יוצא 430

המערכת המוכנה עולה 500 כולל הכול ואני עוד לא צריך להסתבך עם אטימה והכל, כי הם כבר דאגו לזה

ויחד עם זה יש לי אפשרות לתמרן ולשחק עם הרכיבים עצמם...

כל מערכת ביתית שתרכיב כמעט בטוח תביס את המערכת של TT כי שלהם מאוד חלשה

ובלי קשר:

קניתי עכשיו בחנות דגים משאבה של 400 ליטר לשעה...ובבלוקים של DANGER DEN ראיתי שהקטן ביותר עושה 700...השאלה אם 400 יספיק לי...כי זו משאבה די פצפונת, ואין לי בעיה להחליף אותה

ואם אתם שואלים את עצמכם למה לי משאבה אם אני שוקל לקנות קירור קומפלט...התשובה נעה בין אין לי מושג, לבין נסיון לעשות פייסים למים... :P

פורסם

ובלי קשר:

אם אתה שוקל לקנות קירור קומפלט , לא כדאי להתקרב למערכת של TT .

לגבי משאבה - יש עוד נתון יותר חשוב מכמה ליטרים היא עושה בשעה והוא גובה ראש(H_MAX,הגובה שהמשאבה מסוגלת לדחוף מים למעלה בצינור בקוטר "1)

ויש משאבות עם הספק נמוך של ליטר/שעה אבל עם גובה-ראש גדול (שזה אומר שהמשאבה חזקה).

למשאבות של אקוריומים(דגים) יש גובה-ראש חלש יחסית לתפוקת ליטר/שעה.

פורסם
  • מחבר

אז רק כדי שאני אוכל להתחיל לבנות את המערכת, כמה שאלות אחרונות:

1. איזו משאבה כן תספיק לי? 600 ליטר לשעה למשל זה טוב?

2. אני מוותר על רדיאטור ואני פשוט אשתמש בהרבה מאוד מים...ועדיין שוקל את הרעיון של קרח יבש... :xyxthumbs:

3. הבלוק הכי זול הוא של TT...הוא מספיק טוב?

4. שאלה טיפשית (בפני עצמה, וגם ביחס לשאר...שהן לא פחות טיפשיות): כשאני מנתק את המאוורר של המעבד, הלוח תיאורטית לא אמור להידלק...או לפחות להתריע...אז לכל אלו שבונים מערכות מים בעצמם...הפתרון הוא פשוט לחבר מאוורר אחר? מה בעצם עושים? ואז איך מודדים את הטמפ'?

למשאבות של אקוריומים(דגים) יש גובה-ראש חלש יחסית לתפוקת ליטר/שעה.

אז מה האופציות האחרות...

DANGER DEN ושות' הן לא אופציה כי הן עולות פי ארבע...

השאלה אם תפוקת מים לשעה מאוד גבוהה יכולה לפצות על גובה ראש...ואם לא...אז מה כן יכול לפצות

פורסם

אז רק כדי שאני אוכל להתחיל לבנות את המערכת, כמה שאלות אחרונות:

1. איזו משאבה כן תספיק לי? 600 ליטר לשעה למשל זה טוב?  - בארץ אין לך הרבה אפשרויות : או לקנות משאבה טבולה של-- 1200ליטר/שעה ATMAN עולה פחות מ- 100   ש"ח או אפשרות יותר יקרה ויותר טובה לקנות מפנדה Hydor L30 ב- 276 ש"ח

בחו"ל כמובן שהמחירים יותר זולים בהרבה ויש לך אופציות יותר טובות.

2. אני מוותר על רדיאטור ואני פשוט אשתמש בהרבה מאוד מים...ועדיין שוקל את הרעיון של קרח יבש... :xyxthumbs:-לפי זו לא אפשרות טובה, כל הזמן תוסיף קרח כדי שהטמפ' תשאר קרירה :silly:

3. הבלוק הכי זול הוא של TT...הוא מספיק טוב?   --לאאאא

4. שאלה טיפשית (בפני עצמה, וגם ביחס לשאר...שהן לא פחות טיפשיות): כשאני מנתק את המאוורר של המעבד, הלוח תיאורטית לא אמור להידלק...או לפחות להתריע...אז לכל אלו שבונים מערכות מים בעצמם...הפתרון הוא פשוט לחבר מאוורר אחר? מה בעצם עושים? ואז איך מודדים את הטמפ'?

אז מה האופציות האחרות... -ניתן לחבר את המאוורר של הראדיאטור או לשנות את האופציה הזאת בביוס

DANGER DEN ושות' הן לא אופציה כי הן עולות פי ארבע...

השאלה אם תפוקת מים לשעה מאוד גבוהה יכולה לפצות על גובה ראש...ואם לא...אז מה כן יכול לפצות - בעיקרון לא אבל זה תלוי בדגם, תפרט מהי התפוקה שלה.

פורסם
  • מחבר
לקנות משאבה טבולה של-- 1200ליטר/שעה ATMAN

איפה?

3. הבלוק הכי זול הוא של TT...הוא מספיק טוב? --לאאאא

אני אנייח שאתה אובייקטיבי...היות ואתה מוכר בלוקים של DANGER DEN :lol:

מצד שני זה גם כנראה אומר שאתה מבין בתחום...אז אתה יכול להמליץ על משהו במחיר שפו שהוא לא TT?

ניתן לחבר את המאוורר של הראדיאטור או לשנות את האופציה הזאת בביוס

ואז איך אני מנטר את הטמפ' של המעבד?

פורסם

את המשאבה ניתן לקנות בכל חנות דגים/חיות מחמד.

אני אנייח שאתה אובייקטיבי...היות ואתה מוכר בלוקים של DANGER DEN     :lol:

eek3.gif

מצד שני זה גם כנראה אומר שאתה מבין בתחום...אז אתה יכול להמליץ על משהו במחיר שפו שהוא לא TT?

תגדיר מחיר שפוי !!!!!

דרך הביוס ודרך תוכנות הניטור  :P
פורסם
  • מחבר

דרך הביוס ודרך תוכנות הניטור

אז יש משהו שכנראאה פספסתי...בקר הטמפ' לא נמצא על גוף הקירור של המעבד...ואז ברגע שאני אוריד אותו...לא יהיה אף חיישן באיזור המעבד שינטר?

מחיר שפוי להבנתי הוא לא יותר מ-150-200 ש"ח...

אני גם מנסה להבין כמה הבדל יש בין שתי חתיכות נחושת...

ההבדל הוויזואלי היחיד הוא של DANGER DEN יש O RING...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.