עבור לתוכן

הקץ לסכסוך ?

Featured Replies

פורסם

יש כאלה שזה כן אכפת להם!

החוק הזה פוגע במיעוט בחברה, ולאותו מיעוט יש את כל הזכויות למחות עליו, בכל דרך חוקית! (בג"ץ לדוגמא), זה שמיעוט, בתוך המיעוט בוחר למחות בדרך לא חוקית, זה כבר לא בסדר, אבל לצעוק, בינתיים זה חוקי.

• תגובות 104
  • צפיות 7.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הם מחו, זה לא עזר, חלאס.

פורסם

יופי "חלאס"... עכשו הם בטוח יפסיקו...

אם כולם היו מוותרים כלכך בקלות על כל דבר, המדינה לא הייתה קמה מלתחילה...

פורסם

יופי "חלאס"... עכשו הם בטוח יפסיקו...

אם כולם היו מוותרים כלכך בקלות על כל דבר, המדינה לא הייתה קמה מלתחילה...

מחינו נגד המנדט -> אין מנדט

יהודים מוחים נגד מדינת ישראל -> שאלוקים יעזור לנו

פורסם

הם מחו, זה לא עזר, חלאס.

:lol:

אז יורדים קצת ברמת החיים לזמן מוגבל. אתה לא מוכן לעשות את ההקרבה הקטנה הזו למען המדינה שלך?

לא מדובר פה בירידה ברמת הקיום לזמן מוגבל. מדובר מחסור בלתי אפשרי באוכל, נשק או דלק. המדינה פשוט תפסיק לתפקד.

תבוסה ללא תנאים פירושה הרמת דגל לבן, מסירה של כל כלי הנשק ברשות הפלשתינים, הסגרת כל אנשי הטרור הפלשתינים לידי צה"ל, וקבלת כל התכתיבים של מדינת ישראל.

Dream on. זה פשוט לא יקרה. הם כבר עכשיו מוכנים למות ולהתאבד, בתנאים הקיימים. תנתק להם את החשמל, טלפון ומים ותהפוך את המצב ליותר גרוע, ולא ליותר טוב. זה מאוד מזכיר, במובן מסויים, את הרעיון שמאחורי תוכנית מרשל. רע לאנשים -> הם פונים לשיטות קיצוניות מתוך תחושה של "לא יכול להיות יותר גרוע". טוב לאנשים -> הם רק רוצים לחיות בשקט ושלא יטרידו אותם, כי יש להם מה להפסיד.

אמרתי כבר שהארסנל הגרעיני של מדינת ישראל נועד כנגד מדינות ערב. ולפי דעתי, יש לעשות בו שימוש לא רק כאשר צבאות האוייב עומדים בשערי הערים שלנו, אלא כצעד מונע. יש להשמיד את האוייב לפני שלאוייב תהיה היכולה להשמיד אותך.

צעד מונע. זאת גישה לא בריאה. אני חושב שאחד מהחסידים הגדולים שלה היה איזה אחד, סטלין משהו. הוא לא גרס שיש להוציא להורג את כל מי שיכול לאיים עליך עכשיו, מחר ובעוד 20 שנה? זאת גישה קיצונית להחריד, שההגיון שמאחוריה מביא למסקנה שיש לבצע השמדת מנע של כל הפלשתינאים. של כולם בכלל, כי יום אחד הם עלולים לאיים עלינו

פורסם

המצע של מולדת היה טרנספר בהסכמה. אבל, אם מותר לעשות טרנספר בכוח ליהודים, אז אפשר לעשות טרנספר בכפיה גם לערבים.

רק תבין את ההשלכות -> סיום קיומה של מדינת ישראל כמדינה לגיטמית.

אף קהילה בעולם לא תסבול את זה.

המצב הוא לא ממש כמו לפני מלחמת העולם הII

וטוב שכך.

"אלי סיני" פירושו בכיוון לסיני, ולא בתוך סיני.

טרנספר לערבים בהחלט בר ביצוע. כל מה שצריך לעשות זה לקבל את ההחלטה.

אני בטוח שלתוכנית כזו יש רוב גורף בקרב היהודים אזרחי מדינת ישראל.

זה לא ממש משנה אם יש רוב לזה או אין, ממשלת ישראל לא תיקח אחריות על סיומה של מדינת ישראל.

לישראל יש את היכולת המבצעית להשמיד את מתקני הגרעין האיראניים, ולצורך העניין גם את כל הצבא האיראני.

הבעיה היחידה (אם זו בעיה בשבילך) היא שהמבצע כרוך בנזק סביבתי מאוד גבוה. לי אין שום בעיה עם זה, מה איתך?

חלומות באספמיה...

אני מאמין שלהשמיד את מתקני הגרעין ישראל מסוגלת מבחינה צבאית, אבל הצבא האיראני גדול, ולישראל היום בתקיפה אווירית אין מספיק כח (ועוד ממרחק כזה) להשמיד את הצבא האיראני.

הנזק שאני מדבר עליו הוא לא נזק סביבתי לנוף המדברי של איראן, אלא לטייסות שלמות שיימחקו לפני שנגיד לכור בבשהר.

ה"מתנחלים" לא מפעילים כוח כנגד הצבא. המשטרה והצבא הם אלא שמפעילים כוח אלים לא סביר כנגד אזרחים בלתי חמושים.

אין שום סיבה שה"מתנחלים" יעזבו את הבתים שלהם ויסכימו להתפנות מרצון.

המשפט הראשון שלך תמוה, בייחוד אחרי שראיתי תמונות של מתנחלים (שאני מאמין שהם דווקא לא מהגוש) בועטים בשוטרי מג"ב.

המשפט השני שלך שגוי,

כח בלתי סביר זה שלמשל חצי ממי שהיו בכפר מימון היו גומרים בבי"ח, ואתה יודע שזה לא נכון.

דווקא יש שוטרים חבולים.

אין שום סיבה שיתפנו? מסכים איתך שזה לא מרצון אמנם, מי ירצה לעזוב בית... אבל אם היה חוק שהיה אומר לי לעזוב את הבית, אני הייתי נאבק בו, ואם עוברת נקודת זמן מסויימת ורואה שעברתי את נק' האל חזור, אני פשוט אחפש מקומות חלופיים לגור בהם, כי פשוט לעשות אחרת זה להיות עיוור למציאות.

ולעצור אזרחים ישראלים שלא עברו על החוק, רק מכיוון שהם מתנגדים לתוכנית ה"התנתקות" של שרון כן מותר?

אם הבעיה היא שהוא אזרח ישראלי, אז אני בעד שלילת האזרחות הישראלית שלו.

הם כן עברו על החוק, בין אם זה היה צו אלוף שהכרייז שטח צבאי סגור, ובין אם זה צווי הרחקה עקב פעילות מחתרתית משהו (כמו נגד פדרמן, או לבנת (אח של))

בדיוק כמו שעושים טרנספר ליהודים (אפילו בקצת פחות "נחמדות").

זה שונה, כי זאת לא אוכלוסיה שלך.

זה לא החלטה של המדינה שלך, שאמרה לך לצאת ממקום מסויים.

אני מניח שלא שמעת את הנאום האחרון של טוני בלייר, ראש ממשלת בריטניה, לאחר מתקפת פיגועי ההתאבדות בלונדון ב-07/07.

http://www.number-10.gov.uk/output/Page7853.asp

הנה הנאום, תראה לי על מה אתה מדבר...

ותראה את קן ליווינגסטון, ראש עיריית לונדון

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1121796127415

http://www.thesun.co.uk/article/0,,2004600000-2005330407,00.html

(הסאן מתנגד לליווינגסטון, אבל זה לא משנה את ראש העיר, חוץ מזה שהסאן הוא צהובון...)

עוד כינה את הפלסטינים המתאבדים כ"קדושים"martyrs

הם לא תחת שליטתי. יש להם שלטון עצמאי משלהם (הרשות הפלשתינית).

אתה אולי צריך שתהיה להם מדינה כדי שתרגיש שיש לך לגיטימציה. לעומת זאת, אני לא צריך לתת להם מדינה כדי להבין שאנחנו כבר עכשיו נמצאים במצב מלחמה.

מלבד זאת, אני מוכן לחתום לך שהממשלה האימפוטנטית שלנו תמשיך לספוג ולספוג מבלי להכות בחזרה גם אחרי ה"התנתקות", וגם אחרי שתהיה להם מדינה.

ברור כדי שתהיה לגיטימציה, כל עוד הם לא ממש מדינה, נגד מי תכריז מלחמה? נגד אנשים? נגד חוליות של 5 אנשים?

ובשביל זה תפגיז ערים שלמות בפיזור רחב? אולי אתה מעדיף MRLS?

אני לא טועה. מקסימום מצטמצים קצת. מבזבזים פחות, לא קונים מכוניות חדשות, מוותרים על נופש בחו"ל... אף אחד לא ימות מזה.

אני מדבר על השדולה היהודית בארה"ב. אני לא מצפה לשום דבר מהאירופאים הצבועים.

כמה שאתה לא מבין איך כלכלה עובדת,

בלי משקיעים, בלי נפט, בלי מזוט, בלי התמיכה של ארה"ב וגרמניה (מבחינה צבאית... אירוני), איך תפעיל מטוסים? איך יהיה לך חשמל?

לישראל אין מאגרי נפט.

זה לא שמצמצמים קצת, זה חותכים את הראש.

אני דווקא חושב שאני מאוד מציאותי.

או שלא... לאור מה שאתה חושב שיקרה לכלכלה...

אז יורדים קצת ברמת החיים לזמן מוגבל. אתה לא מוכן לעשות את ההקרבה הקטנה הזו למען המדינה שלך?

היתתי עושה אפילו הקרבה גדולה יותר, אבל אתה טועה ב"קצת" וב"זמן מוגבל", ועוד אתה חושב שישראל תהיה עוצמה צבאית ככה...

אני יכול לקחת מהפלשתינים מים, חשמל, טלפון...

את זה למען האמת (חוץ ממים) אני לא מבין למה לא לקחו מהם... אלו מותרות.

אמרתי כבר שהארסנל הגרעיני של מדינת ישראל נועד כנגד מדינות ערב. ולפי דעתי, יש לעשות בו שימוש לא רק כאשר צבאות האוייב עומדים בשערי הערים שלנו, אלא כצעד מונע. יש להשמיד את האוייב לפני שלאוייב תהיה היכולה להשמיד אותך.

לא משתמשים בגרעין כצעד מונע, אלא כמפלט אחרון, איזה מזל שאתה לא ראש הממשלה.

מי שמבצע כאן רצח עם זה הפלשתינים שרוצחים יהודים על ימין ועל שמאל רק בשל היותם יהודים, וללא כל תגובה מצד ממשלת ישראל וצה"ל.

מנסים,

היום הרגו שניים מבחירי הגיהאד, אחרי הפיגוע בנתניה הרגו חמישה,

אל תגיד שלא עושים כלום.

אה, ובינתיים אף אחד משני הצדדים לא מבצע רצח עם.

פורסם

:lol:

אני דווקא הייתי רציני.

אני לא מדבר על כל המחאה באופן כללי, זכותם להפגין ולצעוד וכיוב', אבל כמה אפשר לומר שהחוק הוא לא חוקי ולא דמוקרטי? הרי הסמכות העליונה במדינת ישראל שמגדירה מהו חוק ומהי דמוקרטיה קבעה את ההיפך, והוכיחה את זה (אתם מוזמנים לקרוא את פסיקת בג"ץ בנושא, שמתי קישור אליה בת'רד השני). זה שמישהו יגיד שהחוק לא חוקי ולא דמוקרטי לא הופך אותו לכזה, וזה כבר מתחיל לחזור על עצמו..

פורסם

אז זהו.. שיש סיבה אחת.

היא נקראת "חוק יישום תוכנית ההתנתקות". אתה יכול לצעוק עד מחר שהוא לא דמוקרטי וכו' וכו' וכו', אבל היי - לאף אחד לא אכפת  :-X

במדינה דמוקרטית, האזרחים לא חייבים לקבל את החלטות השלטון ומותר להם למחות כנגדן ולהתנגד להן.

אם היו באים לפנות אותך ואת המשפחה שלך מהבית, אז בטח היה לך מאוד אכפת. :pissed:

הם מחו, זה לא עזר, חלאס.

אין דבר כזה הם מחו, זהו זה, שבו בשקט וקבלו את החלטת הממשלה והכנסת.

מותר להם למחות ולהמשיך למחות ולמחות שוב ושוב גם אם זה מעצבן אותך וגורם לך לאי-נעימות.

מחינו נגד המנדט -> אין מנדט

יהודים מוחים נגד מדינת ישראל -> שאלוקים יעזור לנו

לא מדובר במחאה נגד מדינת ישראל.

מדובר במחאה כנגד החלטות הממשלה והכנסת, ובעד מדינת ישראל וארץ ישראל.

לא מדובר פה בירידה ברמת הקיום לזמן מוגבל. מדובר מחסור בלתי אפשרי באוכל, נשק או דלק. המדינה פשוט תפסיק לתפקד.

אתה כזה פאסימי. התמונה ממש לא קודרת כפי שאתה מצייר אותה.

Dream on. זה פשוט לא יקרה. הם כבר עכשיו מוכנים למות ולהתאבד, בתנאים הקיימים. תנתק להם את החשמל, טלפון ומים ותהפוך את המצב ליותר גרוע, ולא ליותר טוב. זה מאוד מזכיר, במובן מסויים, את הרעיון שמאחורי תוכנית מרשל. רע לאנשים -> הם פונים לשיטות קיצוניות מתוך תחושה של "לא יכול להיות יותר גרוע". טוב לאנשים -> הם רק רוצים לחיות בשקט ושלא יטרידו אותם, כי יש להם מה להפסיד.

אם הם לא יכנעו, אז הם ימותו. כך או כך, זה ממש לא משנה לי.

האנאלוגיה שאתה עושה רחוקה מרחק שנות אור מהמציאות. הרוב המוחלט של המחבלים המתאבדים הם לא אנשים עניים שלא נותר להם דבר להפסיד, כפי שהיה נהוג לחשוב. מדובר בד"כ בגברים צעירים ומשכילים מהמעמד הבינוני שלא נמצאים על סף רעב.

יכולים לאיים על

צעד מונע. זאת גישה לא בריאה. אני חושב שאחד מהחסידים הגדולים שלה היה איזה אחד, סטלין משהו. הוא לא גרס שיש להוציא להורג את כל מי שיכול לאיים עליך עכשיו, מחר ובעוד 20 שנה? זאת גישה קיצונית להחריד, שההגיון שמאחוריה מביא למסקנה שיש לבצע השמדת מנע של כל הפלשתינאים. של כולם בכלל, כי יום אחד הם עלולים לאיים עלינו

הכוונה שלי הייתה לגבי איראן שמצויידת בטילים ארוכי-טווח שמכסים את כל שטחה של מדינת ישראל (טילים שלמערכות ההגנה הישראליות אין כל תשובה כנגדם), קרובה להשגת נשק גרעיני, ומצהירה בפה מלא על כוונתה להשמיד את מדינת ישראל.

אם מדינת ישראל חפצה בחיים, היא צריכה להשמיד את איראן, לפני שלאיראנים תהיה את היכולת להשמיד אותה.

רק תבין את ההשלכות -> סיום קיומה של מדינת ישראל כמדינה לגיטמית.

אף קהילה בעולם לא תסבול את זה.

המצב הוא לא ממש כמו לפני מלחמת העולם הII

וטוב שכך.

RK, מה קרה לאופטימיות שלך?

איך זה שטרנספר של ערבים הוא לא לגיטימי, אבל טרנספר בכוח של יהודים הוא לגיטימי?

זה לא ממש משנה אם יש רוב לזה או אין, ממשלת ישראל לא תיקח אחריות על סיומה של מדינת ישראל.

ויתור על חבלי מולדת והקמת מדינה פלשתינית בארץ ישראל, פירושם סיומה של מדינת ישראל.

חלומות באספמיה...

אני מאמין שלהשמיד את מתקני הגרעין ישראל מסוגלת מבחינה צבאית, אבל הצבא האיראני גדול, ולישראל היום בתקיפה אווירית אין מספיק כח (ועוד ממרחק כזה) להשמיד את הצבא האיראני.

הנזק שאני מדבר עליו הוא לא נזק סביבתי לנוף המדברי של איראן, אלא לטייסות שלמות שיימחקו לפני שנגיד לכור בבשהר.

כמה פצצות גרעיניות וגמרנו עניין.

המשפט הראשון שלך תמוה, בייחוד אחרי שראיתי תמונות של מתנחלים (שאני מאמין שהם דווקא לא מהגוש) בועטים בשוטרי מג"ב.

המשפט השני שלך שגוי,

כח בלתי סביר זה שלמשל חצי ממי שהיו בכפר מימון היו גומרים בבי"ח, ואתה יודע שזה לא נכון.

דווקא יש שוטרים חבולים.

החיילים והשוטרים הם אלה שפרצו לכפר מימון ללא סיבה בכוונה להתעמת עם אנשי הימין (שהגיעו מההתנחלות ירושים, מההתנחלות חיפה, מההתנחלות קרית שמונה, ועוד...).

המפגינים בכפר מימון לא חמושים. לעומת זאת, השוטרים שניצבים מולם חמושים באלות, סוסים וזרנוקי מים.

יש אולי כמה שוטרים עם חבלות קלות, אבל הרבה יותר מפגינים שכיסחו להם את הצורה ללא סיבה, ביוזמה של המשטרה.

אין שום סיבה שיתפנו? מסכים איתך שזה לא מרצון אמנם, מי ירצה לעזוב בית... אבל אם היה חוק שהיה אומר לי לעזוב את הבית, אני הייתי נאבק בו, ואם עוברת נקודת זמן מסויימת ורואה שעברתי את נק' האל חזור, אני פשוט אחפש מקומות חלופיים לגור בהם, כי פשוט לעשות אחרת זה להיות עיוור למציאות.

אני מניח שאתה מאוד תמים או שאתה פשוט משקר.

חוץ מזה, אתה אולי לא אידיאולוג, אבל ה"מתנחלים" בגוש קטיף גרים שם מסיבות אידיאולוגיות ולא מעוניינים לעבור דירה.

הם כן עברו על החוק, בין אם זה היה צו אלוף שהכרייז שטח צבאי סגור, ובין אם זה צווי הרחקה עקב פעילות מחתרתית משהו (כמו נגד פדרמן, או לבנת (אח של))

על איזה צו אלוף אתה מדבר? ירושלים זה שטח צבאי סגור? קרית שמונה זה שטח צבאי סגור? נתיבות זה שטח צבאי סגור?

אני מניח שהמטרה שלך (יודנריין) מקדשת את האמצעים.

זה שונה, כי זאת לא אוכלוסיה שלך.

זה לא החלטה של המדינה שלך, שאמרה לך לצאת ממקום מסויים.

תחליט הם כן אוכלוסייה שלי או לא אוכלוסייה שלי? חשבתי שאמרת שיש לנו אחריות לגביהם, לא? אז, מותר לנו לגרש אותם.

זה שאתה אומר שזה שונה כי זאת לא האוכלוסייה שלי, זה צביעות לשמה.

http://www.number-10.gov.uk/output/Page7853.asp

הנה הנאום, תראה לי על מה אתה מדבר...

לא התכוונתי לנאום הזה שהושמע מיד לאחר פיגועי ההתאבדות, אלא לנאום האחרון שלו שהתקיים מספר ימים מאוחר יותר, אחרי שהתגלתה זהותם של המחבלים המתאבדים.

ותראה את קן ליווינגסטון, ראש עיריית לונדון

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1121796127415

http://www.thesun.co.uk/article/0,,2004600000-2005330407,00.html

(הסאן מתנגד לליווינגסטון, אבל זה לא משנה את ראש העיר, חוץ מזה שהסאן הוא צהובון...)

עוד כינה את הפלסטינים המתאבדים כ"קדושים"martyrs

אותו אני מכיר. מדובר באנטישמי נתעב. אני לא רואה אותו ממטר.

ברור כדי שתהיה לגיטימציה, כל עוד הם לא ממש מדינה, נגד מי תכריז מלחמה? נגד אנשים? נגד חוליות של 5 אנשים?

ובשביל זה תפגיז ערים שלמות בפיזור רחב? אולי אתה מעדיף MRLS?

על איזו הכרזת מלחמה אתה מדבר? אתה לא קולט שאנחנו נמצאים במצב מלחמה מזה כ-5 שנים?

הם מפגיזים ישובים אזרחיים שלנו ללא אבחנה, לנו מותר להפגיז ישובים אזרחיים שלהם ללא אבחנה. עין תחת עין, שן תחת שן.

כמה שאתה לא מבין איך כלכלה עובדת,

בלי משקיעים, בלי נפט, בלי מזוט, בלי התמיכה של ארה"ב וגרמניה (מבחינה צבאית... אירוני), איך תפעיל מטוסים? איך יהיה לך חשמל?

לישראל אין מאגרי נפט.

זה לא שמצמצמים קצת, זה חותכים את הראש.

שוב פעם אתה פאסימי. מה קרה לאופטימיות שלך?

אין מצב שסנקציות נגד ישראל יחזיקו יותר משבוע שבועיים.

או שלא... לאור מה שאתה חושב שיקרה לכלכלה...

ישראל שרדה בזמנים הרבה יותר קשים. קצת סנקציות זמניות לא יהרסו אותנו.

היתתי עושה אפילו הקרבה גדולה יותר, אבל אתה טועה ב"קצת" וב"זמן מוגבל", ועוד אתה חושב שישראל תהיה עוצמה צבאית ככה...

אני לא טועה. אני פשוט לא רואה שחורות כמוך.

את זה למען האמת (חוץ ממים) אני לא מבין למה לא לקחו מהם... אלו מותרות.

הפוליטיקאים יפי הנפש חוששים איך זה יראה בתקשורת כאשר יראו ילד פלשתיני מסכן רוכן על ספרי לימוד עם נרות ולא יכול להתחבר לאינטרנט בבית הספר, מכיוון שהישראלים לא נותנים לו חשמל.

גם מים אפשר לא לספק להם. הם רוצים עצמאות? שיחפרו בארות מים בעצמם.

לא משתמשים בגרעין כצעד מונע, אלא כמפלט אחרון, איזה מזל שאתה לא ראש הממשלה.

הבעיה היא שלישראל אין אורך נשימה.

מה אתה רוצה לעשות, לשגר טילים גרעיניים על איראן אחרי שהיא תשמיד אותנו? אתה תהיה מת, וכל המדינה תושמד, אבל העיקר שיש לך לגיטימציה!

מנסים,

היום הרגו שניים מבחירי הגיהאד, אחרי הפיגוע בנתניה הרגו חמישה,

אל תגיד שלא עושים כלום.

אה, ובינתיים אף אחד משני הצדדים לא מבצע רצח עם.

אתה צוחק? איזה מן דבר זה לחסל שניים שלושה טרוריסטים? אתה מצפה להגיע להכרעה בצורה כזו? צריך להיכנס בהם בכל הכוח!

פורסם

הציטוטים כולם של BORG

בשלב זה לאופטימיות שלי כמעט אין גבולות, אבל אם יקרה מה שאתה אומר (טרנספר אטום ומה לא),

אז האופטימיות שלי נגמרת, אני פשוט רואה את מה שיהיה, אז כבר אין מקום לאופטימיות,

אתה אומר שאין סיכוי שזה יחזיק יותר משבועיים... תאמין לי שלא, זה לא משחק ילדים זה "בלי חרטות",

על סמך מה אתה אומר שזה לא יחזיק יותר משבועיים... זאת פשוט טעות בתפיסה (מיסקוספציה), לאירופאים אנחנו תקועים, "עושים צרות", ועם האמריקאים יש לנו קשר מאוד שביר.

חוץ מזה שאל תשכח שברגע שעושים דבר כזה, הסיכוי שאיזושהי מדינה ערבית כולל מצריים תמכור לנו נפט,

אמנם יש לנו מאגרי גז טבעי, אבל הוא לא כל כך גדול, ולא כח מכונית יכולה לנוע אחריו.

אם המשבר הזה יקרה, אנחנו נצטרך לפתח תחבורה חלופית שלא כוללת נפט, וזה יקח כמה שנים...

אתה אומר שישראל שרדה, אבל זאת לא הייתה אותה תקופה...

אתה כל הזמן אומר מקסימום שבועיים וזה לא יחזיק, אני רוצה לשמוע נימוק ולא סיסמא.

כמה פצצות גרעיניות וגמרנו עניין.

תרשה לי :lol:

באותה נימה :'(

כמו ילד שאומר "תזרוק, תזרוק עליו הכל"

אתה אימפולסיבי, ואני מבין את זה, גם אני לפעמים, אבל אתה לא חושב עד הסוף.

אתה באמת חושב שזה כל כך "שגר ושכח" מהכל?

כולל מה שיקרה אח"כ?

למה אתה חושב שאנשים אחראיים שאמונים על בטחון המדינה במשהב"ט לא עשו את זה? אתה חושב באמת שלא חשבו על זה?

לאיראן יש מספיק טילי שיהאב שיוכלים להגיע לישראל "בפיזור רחב", אם ראשי קרב אולי לא גרעיניים עדיין, אבל גם כימי וביולוגי הורגים...

וישראל "קצת" יותר קטנה מאירן.

אני מניח שאתה מאוד תמים או שאתה פשוט משקר.

חוץ מזה, אתה אולי לא אידיאולוג, אבל ה"מתנחלים" בגוש קטיף גרים שם מסיבות אידיאולוגיות ולא מעוניינים לעבור דירה.

משקר? לא, תמים? לא.

אידיאולוגיה? אני אולי יעבור לנגב באחד מין הימים, שתהיה לי אפשרות לעשות זאת, בשביל להקים יישוב, זה סוג של חלום.

האם יש לך סוג חלום כזה?

אידיאולוגי או לא, יש החלטת ממשלה, אמנם אתה אומר לא חוקית, אבל לא הצלחת להוכיח את זה.

לא מעוניינים לעבור דירה? אין בעיה, שיחזרו לשם אחרי ההתנתקות ויגורו שם, הבנתי שלא הולכים להרוס בסוף את הבתים (האמת חבל להשאיר את זה לטרוריסטים).

על איזה צו אלוף אתה מדבר? ירושלים זה שטח צבאי סגור? קרית שמונה זה שטח צבאי סגור? נתיבות זה שטח צבאי סגור?

אני מניח שהמטרה שלך (יודנריין) מקדשת את האמצעים.

אני מניח שאתה בטח לא יודע את המשמעות של מה שאמרת... יודנריין זה "נקי מיהודים"

ומטרה שלי? זאת ממש לא, אולי אתה בעד התערבבות עם הערבים?

תחליט הם כן אוכלוסייה שלי או לא אוכלוסייה שלי? חשבתי שאמרת שיש לנו אחריות לגביהם, לא? אז, מותר לנו לגרש אותם.

זה שאתה אומר שזה שונה כי זאת לא האוכלוסייה שלי, זה צביעות לשמה.

לא אוכלוסיה שלי מבחינת "מדינה יהודית"

לא התכוונתי לנאום הזה שהושמע מיד לאחר פיגועי ההתאבדות, אלא לנאום האחרון שלו שהתקיים מספר ימים מאוחר יותר, אחרי שהתגלתה זהותם של המחבלים המתאבדים.

אשמח אם תציג אותו פה, כי באמת חיפשתי ולא מצאתי (ולא יצא לי לשמוע אותו).

אותו אני מכיר. מדובר באנטישמי נתעב. אני לא רואה אותו ממטר.

אתה לא מבין שזה לא משנה שאתה לא רואה אותו ממטר?

זה עדיין ראש עיריית לונדון, ויש לו השפעה מסויימת, אולי אתה לא רואה אותו ממטר, אבל אתה חיי בישראל לא בלונדון.

על איזו הכרזת מלחמה אתה מדבר? אתה לא קולט שאנחנו נמצאים במצב מלחמה מזה כ-5 שנים?

הם מפגיזים ישובים אזרחיים שלנו ללא אבחנה, לנו מותר להפגיז ישובים אזרחיים שלהם ללא אבחנה. עין תחת עין, שן תחת שן.

לדעתי צריך לנקוט בגישה אחרת ירי מפוזר זה פשוט בזבוז של תחמושת, ולשם מה? לא ייצא כלו כולל הרתעה.

יש לי הצעה יותר הומנית, אבל מרתיעה, שאני לא מבין למה לא ביצעו אותה קודם,

לעטוף את גופת המתאבד בעור חזיר,

ומכיוון שאחנו גם הומניים, ושולחים כנראה את הגופה חזרה לפלסטינים, נשלח אותו עטוף ככה, בתוספת חזיר מתנה למשפחה.

אתה צוחק? איזה מן דבר זה לחסל שניים שלושה טרוריסטים? אתה מצפה להגיע להכרעה בצורה כזו? צריך להיכנס בהם בכל הכוח!

בטרוריסטים? או בכל האוכלוסיה הפלסטינית?

פורסם

הציטוטים כולם של BORG

בשלב זה לאופטימיות שלי כמעט אין גבולות, אבל אם יקרה מה שאתה אומר (טרנספר אטום ומה לא),

אז האופטימיות שלי נגמרת, אני פשוט רואה את מה שיהיה, אז כבר אין מקום לאופטימיות,

אתה אומר שאין סיכוי שזה יחזיק יותר משבועיים... תאמין לי שלא, זה לא משחק ילדים זה "בלי חרטות",

על סמך מה אתה אומר שזה לא יחזיק יותר משבועיים... זאת פשוט טעות בתפיסה (מיסקוספציה), לאירופאים אנחנו תקועים, "עושים צרות", ועם האמריקאים יש לנו קשר מאוד שביר.

חוץ מזה שאל תשכח שברגע שעושים דבר כזה, הסיכוי שאיזושהי מדינה ערבית כולל מצריים תמכור לנו נפט,

אמנם יש לנו מאגרי גז טבעי, אבל הוא לא כל כך גדול, ולא כח מכונית יכולה לנוע אחריו.

אם המשבר הזה יקרה, אנחנו נצטרך לפתח תחבורה חלופית שלא כוללת נפט, וזה יקח כמה שנים...

אתה אומר שישראל שרדה, אבל זאת לא הייתה אותה תקופה...

אתה כל הזמן אומר מקסימום שבועיים וזה לא יחזיק, אני רוצה לשמוע נימוק ולא סיסמא.

קודם כל, על טילי שיוט בעלי ראשי קרב גרעיניים הנורים מצוללות המשייטות בלב האוקיינוס לא צריך לקחת אחריות.

כאשר אני מדבר על גינויים וסנקציות לשבועות ספורים לכל היותר, אני מדבר על הערכה מאוד פסימית. רוב הסיכויים שזה יעבור די חלק עם פה ושם גינויים מהשפה לחוץ, מכיוון שהאמריקאים ועכשיו גם האירופאים לא ממש אוהבים את האיראנים והפלשתינים, מאחר והם יודעים שפיגועי ההתאבדות פוגעים גם בהם בעריהם הראשיות. בסתר ליבם, הם אפילו יודו לנו על שפטרנו מהם את הצרה הזו.

תרשה לי  :lol:

באותה נימה  :'(

כמו ילד שאומר "תזרוק, תזרוק עליו הכל"

אתה אימפולסיבי, ואני מבין את זה, גם אני לפעמים, אבל אתה לא חושב עד הסוף.

אתה באמת חושב שזה כל כך "שגר ושכח" מהכל?

כולל מה שיקרה אח"כ?

למה אתה חושב שאנשים אחראיים שאמונים על בטחון המדינה במשהב"ט לא עשו את זה? אתה חושב באמת שלא חשבו על זה?

לאיראן יש מספיק טילי שיהאב שיוכלים להגיע לישראל "בפיזור רחב", אם ראשי קרב אולי לא גרעיניים עדיין, אבל גם כימי וביולוגי הורגים...

וישראל "קצת" יותר קטנה מאירן.

אני מדבר מתוך ראייה אסטרטגית מפוקחת.

האנשים האמונים על ביטחון המדינה עובדים תחת מגבלות קשות העומדות לנו לרועץ.

לישראל יש יכולת ליירט את רוב טילי השיהאב, והיא יכולה גם לספוג פגיעה של 20 טילי שיוט לא גרעיניים. מלבד זאת, לאיראן אין עדיין יכולת מכה שנייה כמו לישראל, כך שלאחר השמדת איראן, לא ישוגרו טילים איראניים בעלי ראשי קרב כימיים וביולוגיים כנגד ישראל.

משקר? לא, תמים? לא.

אתה בטוח?

אידיאולוגיה? אני אולי יעבור לנגב באחד מין הימים, שתהיה לי אפשרות לעשות זאת, בשביל להקים יישוב, זה סוג של חלום.

יפה, רק כדאי שתעשה את זה מהר לפני שיחליטו להחזיר גם את הנגב.

האם יש לך סוג חלום כזה?

לא. נוח לי איפה שאני גר. עם זאת, אני לא מוכן לוותר על שום חבל ארץ בישראל, בטח שלא תמורת גשם של פצמ"רים וקסאמים.

אידיאולוגי או לא, יש החלטת ממשלה, אמנם אתה אומר לא חוקית, אבל לא הצלחת להוכיח את זה.

ראית בחדשות את הילדה הקטנה בת ה-12 שיודעת ש"יהודי לא מגרש יהודי"? מוסר זה לא משהו שזקוק להוכחה, זהו ערך מובן מאליו.

לא מעוניינים לעבור דירה? אין בעיה, שיחזרו לשם אחרי ההתנתקות ויגורו שם, הבנתי שלא הולכים להרוס בסוף את הבתים (האמת חבל להשאיר את זה לטרוריסטים).

מצחיק, אתה ממש בדרן.

אני מניח שאתה בטח לא יודע את המשמעות של מה שאמרת... יודנריין זה "נקי מיהודים"

ומטרה שלי? זאת ממש לא, אולי אתה בעד התערבבות עם הערבים?

אני יודע טוב מאוד מה אמרתי, ואני עומד מאחורי המילים שלי.

מה שהממשלה עושה זה הפיכת יהודה, שומרון וחבל עזה לנקיים מיהודים (יודנריין).

התוצאה של המהלך הזה היא הקמת מדינה פלשתינית נקייה מיהודים ביש"ע לצד מדינה דו-לאומית (יהודים וערבים). זה מה שאתה רוצה שיקרה?

לא אוכלוסיה שלי מבחינת "מדינה יהודית"

מה הקשר? יהודים מותר לגרש וערבים לא? למה מה קרה? אנחנו גרים בארץ ישראל או באירופה?

אשמח אם תציג אותו פה, כי באמת חיפשתי ולא מצאתי (ולא יצא לי לשמוע אותו).

אין לי מושג איפה אפשר למצוא את הנאום הזה. ראיתי אותו בחדשות בערוץ 2 או 10 (אני לא זוכר).

אתה לא מבין שזה לא משנה שאתה לא רואה אותו ממטר?

זה עדיין ראש עיריית לונדון, ויש לו השפעה מסויימת, אולי אתה לא רואה אותו ממטר, אבל אתה חיי בישראל לא בלונדון.

יופי, אז ראש עיריית לונדון הוא אנטישמי. בינתיים, מי שמנהל את בריטניה הוא טוני בלייר ולא ראש עיריית לונדון (אני מצטער שאין לי קישור לנאום של ראש ממשלת בריטניה).

לדעתי צריך לנקוט בגישה אחרת ירי מפוזר זה פשוט בזבוז של תחמושת, ולשם מה? לא ייצא כלו כולל הרתעה.

יש לי הצעה יותר הומנית, אבל מרתיעה, שאני לא מבין למה לא ביצעו אותה קודם,

לעטוף את גופת המתאבד בעור חזיר,

ומכיוון שאחנו גם הומניים, ושולחים כנראה את הגופה חזרה לפלסטינים, נשלח אותו עטוף ככה, בתוספת חזיר מתנה למשפחה.

כבר הציעו את זה מזמן, אבל לא רצו לפגוע ברגשות המוסלמים. יש גם בעיה של היהדות בנוגע לחזיר. חוץ מזה, פוסקי ההלכה המוסלמים הוציאו פסק הלכה שקובע כי מחבל מתאבד מגיע לגן עדן ישר לאחר ביצוע פיגוע ההתאבדות, כך שאם מחללים את הגופה שלו אח"כ זה לא מונע ממנו את הכניסה לגן עדן, ככה שזה לא יעזור.

לירי תותחים מאסיבי ומתמשך בפיזור גבוה בקרב ערים פלשתיניות יש אפקט הרתעה ויצירת לחץ ציבורי גבוה בהרבה מירי מדוייק של טילים הנורים ממסק"רים. כאשר יורים ירי מדוייק, רוב התושבים מרגישים בטוחים בביתם. אבל, כאשר נופלים אלפי פגזים מקום בערים הפלשתיניות, אז שוב תושב לא מרגיש מוגן בשום מקום ונוצר לחץ מאסיבי להסגרת אנשי הטרור וקריאה של האזרחים לכניעה ולשלום.

בטרוריסטים? או בכל האוכלוסיה הפלסטינית?

באנשי הטרור, בתשתיות הטרור, בכל אוחזי הנשק ברשות הפלשתינית, ובכל האוכלוסייה שתומכת בטרור.

פורסם
קודם כל, על טילי שיוט בעלי ראשי קרב גרעיניים הנורים מצוללות המשייטות בלב האוקיינוס לא צריך לקחת אחריות.

כאשר אני מדבר על גינויים וסנקציות לשבועות ספורים לכל היותר, אני מדבר על הערכה מאוד פסימית. רוב הסיכויים שזה יעבור די חלק עם פה ושם גינויים מהשפה לחוץ, מכיוון שהאמריקאים ועכשיו גם האירופאים לא ממש אוהבים את האיראנים והפלשתינים, מאחר והם יודעים שפיגועי ההתאבדות פוגעים גם בהם בעריהם הראשיות. בסתר ליבם, הם אפילו יודו לנו על שפטרנו מהם את הצרה הזו.

נכון שלא, אבל מאיפה אתה יודע מה יש לנו, מפרסומים זרים של עיתון גרמני (דה בילד)?

למה אתה באמת חושב שארה"ב לא עושה את זה? זה גם מאיים עליה, ואתה הרי אומר שאף אחד לא יוכל לדעת, נכון?

חוץ מזה, אם יש לנו ("עמימות" ידידי), כמה טילים גרעיניים לדעת יכולה לשאת צוללת, כמה צוללות יש לישראל, ולמה אתה חושב שזה ישמיד את איראן... ראית את הגודל שלה?

עריכה:

ושלא יהיו לך ספקות, אני בעד תקיפה באיראן (אמנם לא בנשק לא קונבציונלי), אבל פשוט איני יודע מה מצבת הכוחות

אני מדבר מתוך ראייה אסטרטגית מפוקחת.

האנשים האמונים על ביטחון המדינה עובדים תחת מגבלות קשות העומדות לנו לרועץ.

לישראל יש יכולת ליירט את רוב טילי השיהאב, והיא יכולה גם לספוג פגיעה של 20 טילי שיוט לא גרעיניים. מלבד זאת, לאיראן אין עדיין יכולת מכה שנייה כמו לישראל, כך שלאחר השמדת איראן, לא ישוגרו טילים איראניים בעלי ראשי קרב כימיים וביולוגיים כנגד ישראל.

למעשה מכל מה שאני ראיתי עכשיו, אתה אומר שהדמוקרטיה וכל הגבלותיה עומדות לנו לרועץ.

("טרנספר", Nuke the mathaf**kers', ועוד כמה התבטאויות שלך)

אתה מבין שכימי כמו VX באיזור מיושב כמו גוש דן, הורג נכון?

ו20 כאלה? זה קטסטרופה.

ולמה אתה חושב שיהיו רק 20...

ואיך לעזאזל אתה יודע מה המערך של איראן בנוגע למכה שניה סתם מעניין אותי, אתה חושב שהם לא יכולים לשגר את כל מה שיש להם אם הם רואים שהם בסכנה?

מצחיק, אתה ממש בדרן.

ואני ממש רציני.

אני יודע טוב מאוד מה אמרתי, ואני עומד מאחורי המילים שלי.

מה שהממשלה עושה זה הפיכת יהודה, שומרון וחבל עזה לנקיים מיהודים (יודנריין).

התוצאה של המהלך הזה היא הקמת מדינה פלשתינית נקייה מיהודים ביש"ע לצד מדינה דו-לאומית (יהודים וערבים). זה מה שאתה רוצה שיקרה?

מדינת ישראל תשאר בשליטה יהודית לנצח, אפילו אם זה יפגע בערבים שחיים פה (אני לא אוהב את המילה הזאת, אבל יהיה סוג של אפרטהייד שלטוני, לא אוטובוסים וכאלה, אבל השפעתם בכנסת תרד)

אין לי מושג איפה אפשר למצוא את הנאום הזה. ראיתי אותו בחדשות בערוץ 2 או 10 (אני לא זוכר).

בפעם הבאה שאתה מציג דבר כזה תביא הוכחות... כי זאת לא ממש הנימה שאני שמעתי.

תחפש קישור... אני הייתי ממשיך לחפש אבל אני בכלל לא יודע מה אמרו בוא, לך יהיה יותר קל...

מי שמנהל את המדינה הוא בלייר, אבל גם לראש עיר כזאת יש השפעה על תושביה.

כבר הציעו את זה מזמן, אבל לא רצו לפגוע ברגשות המוסלמים. יש גם בעיה של היהדות בנוגע לחזיר. חוץ מזה, פוסקי ההלכה המוסלמים הוציאו פסק הלכה שקובע כי מחבל מתאבד מגיע לגן עדן ישר לאחר ביצוע פיגוע ההתאבדות, כך שאם מחללים את הגופה שלו אח"כ זה לא מונע ממנו את הכניסה לגן עדן, ככה שזה לא יעזור.

לירי תותחים מאסיבי ומתמשך בפיזור גבוה בקרב ערים פלשתיניות יש אפקט הרתעה ויצירת לחץ ציבורי גבוה בהרבה מירי מדוייק של טילים הנורים ממסק"רים. כאשר יורים ירי מדוייק, רוב התושבים מרגישים בטוחים בביתם. אבל, כאשר נופלים אלפי פגזים מקום בערים הפלשתיניות, אז שוב תושב לא מרגיש מוגן בשום מקום ונוצר לחץ מאסיבי להסגרת אנשי הטרור וקריאה של האזרחים לכניעה ולשלום.

יעזור, פשוט בארץ פחדנים ומסורסים, ע"י הדתיים מצד אחד והמוסלמים שחיים פה מצד שני.

עד שלא ינסו אי אפשר לדעת, והרתעה מסויימת זה יכול לצור.

באנשי הטרור, בתשתיות הטרור, בכל אוחזי הנשק ברשות הפלשתינית, ובכל האוכלוסייה שתומכת בטרור.

זה חתול ועכבר, בחיים לא תחסל את כל האוכלוסיה שמבצעת טרור ותומכת בו, תמיד יהיו עוד.

לא למדת משהו מנסיון העבר?

פורסם

נכון שלא, אבל מאיפה אתה יודע מה יש לנו, מפרסומים זרים של עיתון גרמני (דה בילד)?

יש לי את המקורות שלי. ;)

למה אתה באמת חושב שארה"ב לא עושה את זה? זה גם מאיים עליה, ואתה הרי אומר שאף אחד לא יוכל לדעת, נכון?

ארה"ב הומנית, דבר הפועל לרעתה.

דרך אגב, ארה"ב מפתחת בימים אלו פצצות גרעיניות טקטיות (בניגוד לפצצות גרעיניות אסטרטגיות הנמצאות בארסנל שלה) בעלות היקף השמדה מצומצם, בכוונה להשתמש בהן גם נגד צבאות של מדינות חסרות יכולת גרעינית.

חוץ מזה, אם יש לנו ("עמימות" ידידי), כמה טילים גרעיניים לדעת יכולה לשאת צוללת, כמה צוללות יש לישראל, ולמה אתה חושב שזה ישמיד את איראן... ראית את הגודל שלה?

במזרח תיכון מגורען, חובה על ישראל לבטל את מדיניות העמימות.

לישראל יש שלושה צוללות דיזל מדגם דולפין, כאשר יש כוונה להצטייד בקרוב בשתי צוללות נוספות.

כל אחת מצוללות הדולפין של חיל הים מצויידת במספר משמעותי (אני לא אציין את המספר המדוייק מפאת ביטחון שדה) של טילי שיוט מדוייקים ארוכי-טווח בעלי ראשי קרב גרעיניים.

הארסנל הגרעיני המצוי ברשות צוללות הדולפין מספיק להשמדת הצבא האיראני, ללא צורך בנטילת אחריות.

ושלא יהיו לך ספקות, אני בעד תקיפה באיראן (אמנם לא בנשק לא קונבציונלי), אבל פשוט איני יודע מה מצבת הכוחות

מצבת הכוחות של הצבא האיראני וריחוקה של איראן לא מאפשרים ביצוע מתקפה קונבנציונלית על כל אתרי הגרעין האיראנים בעת ובעונה אחת ע"י ישראל. לשם כך, יש צורך בארה"ב שהבהירה כי היא מותירה את העניין האיראני לטיפולה של ישראל.

למעשה מכל מה שאני ראיתי עכשיו, אתה אומר שהדמוקרטיה וכל הגבלותיה עומדות לנו לרועץ.

("טרנספר", Nuke the mathaf**kers', ועוד כמה התבטאויות שלך)

אתה מבין שכימי כמו VX באיזור מיושב כמו גוש דן, הורג נכון?

ו20 כאלה? זה קטסטרופה.

ולמה אתה חושב שיהיו רק 20...

ואיך לעזאזל אתה יודע מה המערך של איראן בנוגע למכה שניה סתם מעניין אותי, אתה חושב שהם לא יכולים לשגר את כל מה שיש להם אם הם רואים שהם בסכנה?

לא הדמוקרטיה עומדת לנו לרועץ, אלא ההגבלות של הממשלה שמתיימרת להיות נאורה (כלפי אוייבנו לא לגבי אזרחיה שלה).

לאיראן יש טילי שיהאב 3 שמערך טילי החץ יכולים ליירט, טילי שיהאב 4 (לא מבצעיים ב-100% עדיין) שמערך טילי החץ יתקשה ליירט, ו-20 טילי שיוט מדוייקים ארוכי-טווח שנרכשו מגורמים פליליים בצבא אוקראינה שאותם מערך טילי החץ לא יכול ליירט.

אני מבין שטיל הנושא גז VX יכול לגרום למספר נפגעים די גבוה (בתנאים המתאימים, ובמידה והוא לא ייורט). אני גם מבין שאם ראשי הקרב הכימיים יוחלפו בראשי קרה גרעיניים, אז אתה יכול להגיד יפה שלום לכל מדינת ישראל (אם יהיה לך מספיק זמן לעשות את זה).

האיראנים לא יכולים לשגר את כל מה שיש להם אם הם רואים שהם בסכנה, מכיוון שלאיראן אין יכולת מכה שנייה כמו לישראל. לאיראנים יש פחות משגרים מאשר טילים, ולוקח זמן לחמש ולתדלק טיל כהכנה לשיגור (הטיל לא יכול להיות מתודלק כל הזמן). אי אפשר לירות טיל באליסטי ארוך-טווח בהתרעה של רגע. מלבד זאת, סביר מאוד להניח שלאיראנים לא תהיה שום התרעה, מכיוון שמאוד קשה להבחין בטילי שיוט הטסים מתחת לגובה המכ"ם.

מדינת ישראל תשאר בשליטה יהודית לנצח, אפילו אם זה יפגע בערבים שחיים פה (אני לא אוהב את המילה הזאת, אבל יהיה סוג של אפרטהייד שלטוני, לא אוטובוסים וכאלה, אבל השפעתם בכנסת תרד)

מי חולם עכשיו?

בעוד כ-20 שנה בערך, הערבים אזרחי מדינת ישראל אמורים להפוך לרוב והיהודים יהיו למיעוט במדינת ישראל.

זה חתול ועכבר, בחיים לא תחסל את כל האוכלוסיה שמבצעת טרור ותומכת בו, תמיד יהיו עוד.

לא למדת משהו מנסיון העבר?

ניסו לדבר איתם בשלום, ניסו סיכולים ממוקדים, ניסו כיבוש מלא באמצעות כוחות קרקע גדולים. עדיין לא ניסו מצור מלא (כולל ניתוק אספקת שירותים) והפגזה מאסיבית על מקורות ירי ושילוח מחבלים מתאבדים עד להשגת כניעה מלאה ללא תנאים. שווה לנסות, לא?

פורסם

Borg לא צריך שום מצור ושום נעליים ביום שלצה"ל ימאס הוא פשוט ילחץ על הכפתור וינתק להם את החשמל.

בקשר להתקפה על איראן הלוואי שמישהו באמת היה עושה את זה אבל זה לא תסריט מציאותי מצטער גם אם אתה מאוים אתה לא יכול לבצע מתקפה גרעינית כנגגד מדינה שלמה, ארה"ב הייתה מאויימת במשך כמעט חצי עשור ע"י ברה"מ והייתה תקופה שרק לה היה נשק גרעיני וגם היא לא תקפה למרות שהיא הייתה כבר אז מעצמת על.

אתה לא יכול להרוג מיליוני אזרחים רק בגלל חשש, התקפה על מתקני הגרעין כמו שהייתה בעיראק היא דבר אחר אבל זה לא מבצעי וגם אם תנסה זה יהיה הרבה יותר מורכב מבעיראק.

אין הרבה מה לעשות חבל שהאירופים כאלה מטומטמים כי בעוד 5 שנים יהיו לאיראן טילים עם טווח של 5000 קילומטר ואחרי זה 6000 וזה רק יגדל ואז נראה איך צרפת גרמניה ושאל הפלצנים יפי הנפש ירקדו על הראש.

פורסם
יש לי את המקורות שלי.

אז אל תפרסם אותם פה ;)

ארה"ב הומנית, דבר הפועל לרעתה.

דרך אגב, ארה"ב מפתחת בימים אלו פצצות גרעיניות טקטיות (בניגוד לפצצות גרעיניות אסטרטגיות הנמצאות בארסנל שלה) בעלות היקף השמדה מצומצם, בכוונה להשתמש בהן גם נגד צבאות של מדינות חסרות יכולת גרעינית.

ארה"ב לא ממש הומנית... אין דבר כזה מלחמה הומנית.

לארה"ב היו הרבה הזדמנויות מול רוסיה בייחוד משבר הטילים בקובה, אם כבר, אז כבר שם היתה צריכה להיות שואה גרעינית, ולא שהיא תהיה יזומה.

פצצות גרעין זה ממש לא דבר שיהיה מקובל היום, גם לא מצוללות (ותאמין לי, עם כל הסודיות, ארה"ב מבחינה מודיעינית יודעת עלינו המון...)

פצצה גרעינית זאת פצצה גרעינית, אפילו עם ההקף של הנזק מצומצם, נשורת גרעינית תהיה.

אגב, ברוחות המדבר, נשורת גרעינית יכולה לטייל אלפי קילומטרים, ולהגיע עד אלינו... כך שזה לא ממש יהיה חכם להתקיף את איראן בגרעין.

במזרח תיכון מגורען, חובה על ישראל לבטל את מדיניות העמימות.

לישראל יש שלושה צוללות דיזל מדגם דולפין, כאשר יש כוונה להצטייד בקרוב בשתי צוללות נוספות.

כל אחת מצוללות הדולפין של חיל הים מצויידת במספר משמעותי (אני לא אציין את המספר המדוייק מפאת ביטחון שדה) של טילי שיוט מדוייקים ארוכי-טווח בעלי ראשי קרב גרעיניים.

הארסנל הגרעיני המצוי ברשות צוללות הדולפין מספיק להשמדת הצבא האיראני, ללא צורך בנטילת אחריות.

אם לא מבטלים אז יש את הסיבות שלהם, זה לא סתם אינרציה.

וחוץ מזה, מי אתה שתחליט לבטל? אתה בטוח לא רואה את התמונה השלמה, ובטוח חסרות לך משוואות, לפתרון יחיד.

מאותה סיבה שלא מתקיפים למשל עם הדולפינים....

מצבת הכוחות של הצבא האיראני וריחוקה של איראן לא מאפשרים ביצוע מתקפה קונבנציונלית על כל אתרי הגרעין האיראנים בעת ובעונה אחת ע"י ישראל. לשם כך, יש צורך בארה"ב שהבהירה כי היא מותירה את העניין האיראני לטיפולה של ישראל.

ועוד פעם, אתה לא באמת יודע את זה, הכל ספקולציות, אתה הרי לא יושב ליד ראש משהב"ט או הרמטכ"ל.

ושארה"ב מותירה את איראן לטיפולה של ישראל, זה ממש לא נכון, הדבר האחרון שהיא רוצה עכשיו זאת עוד מלחמה מזרחה לה.

לא הדמוקרטיה עומדת לנו לרועץ, אלא ההגבלות של הממשלה שמתיימרת להיות נאורה (כלפי אוייבנו לא לגבי אזרחיה שלה).

לאיראן יש טילי שיהאב 3 שמערך טילי החץ יכולים ליירט, טילי שיהאב 4 (לא מבצעיים ב-100% עדיין) שמערך טילי החץ יתקשה ליירט, ו-20 טילי שיוט מדוייקים ארוכי-טווח שנרכשו מגורמים פליליים בצבא אוקראינה שאותם מערך טילי החץ לא יכול ליירט.

אני מבין שטיל הנושא גז VX יכול לגרום למספר נפגעים די גבוה (בתנאים המתאימים, ובמידה והוא לא ייורט). אני גם מבין שאם ראשי הקרב הכימיים יוחלפו בראשי קרה גרעיניים, אז אתה יכול להגיד יפה שלום לכל מדינת ישראל (אם יהיה לך מספיק זמן לעשות את זה).

האיראנים לא יכולים לשגר את כל מה שיש להם אם הם רואים שהם בסכנה, מכיוון שלאיראן אין יכולת מכה שנייה כמו לישראל. לאיראנים יש פחות משגרים מאשר טילים, ולוקח זמן לחמש ולתדלק טיל כהכנה לשיגור (הטיל לא יכול להיות מתודלק כל הזמן). אי אפשר לירות טיל באליסטי ארוך-טווח בהתרעה של רגע. מלבד זאת, סביר מאוד להניח שלאיראנים לא תהיה שום התרעה, מכיוון שמאוד קשה להבחין בטילי שיוט הטסים מתחת לגובה המכ"ם.

אני לא בטוח שהחץ יכול ליירט טיל כמו השיהאב, הוא לא מתוכנן אליו אלא לטילים בליטטיים כמו סקאד.

ואפילו אם כן... מטח של 100 טילים בעלי ראש כימי VX, הוא מעל ומעבר למה שאנחנו יכולים ליירט, אין לנו כל כך הרבה חצים.

דלק במצב מוצק, כמו שיהיה בשיהאב 4, יכול להגיע לטווחים גבוהים יותר + הוא יכול להיות בSTAND BY לשיגור כל הזמן.

מי חולם עכשיו?

בעוד כ-20 שנה בערך, הערבים אזרחי מדינת ישראל אמורים להפוך לרוב והיהודים יהיו למיעוט במדינת ישראל.

ובגלל זה אני בעד ההתנתקות וחילופי שטחים.....

ניסו לדבר איתם בשלום, ניסו סיכולים ממוקדים, ניסו כיבוש מלא באמצעות כוחות קרקע גדולים. עדיין לא ניסו מצור מלא (כולל ניתוק אספקת שירותים) והפגזה מאסיבית על מקורות ירי ושילוח מחבלים מתאבדים עד להשגת כניעה מלאה ללא תנאים. שווה לנסות, לא?

לא בטוח... כי אם נכשל, הטרור רק יגבר.

ואגב הבנתי שאתה בעד שילוח מתאבדים מהצד שלנו? שכחת לקחת משהו לפני שכתבת את הקטע הזה?

פורסם

Borg לא צריך שום מצור ושום נעליים ביום שלצה"ל ימאס הוא פשוט ילחץ על הכפתור וינתק להם את החשמל.

בקשר להתקפה על איראן הלוואי שמישהו באמת היה עושה את זה אבל זה לא תסריט מציאותי מצטער גם אם אתה מאוים אתה לא יכול לבצע מתקפה גרעינית כנגגד מדינה שלמה, ארה"ב הייתה מאויימת במשך כמעט חצי עשור ע"י ברה"מ והייתה תקופה שרק לה היה נשק גרעיני וגם היא לא תקפה למרות שהיא הייתה כבר אז מעצמת על.

אתה לא יכול להרוג מיליוני אזרחים רק בגלל חשש, התקפה על מתקני הגרעין כמו שהייתה בעיראק היא דבר אחר אבל זה לא מבצעי וגם אם תנסה זה יהיה הרבה יותר מורכב מבעיראק.

אין הרבה מה לעשות חבל שהאירופים כאלה מטומטמים כי בעוד 5 שנים יהיו לאיראן טילים עם טווח של 5000 קילומטר ואחרי זה 6000 וזה רק יגדל ואז נראה איך צרפת גרמניה ושאל הפלצנים יפי הנפש ירקדו על הראש.

לגבי צה"ל, לצערי בזמן האחרון מסתמנת מגמה המשווה לצה"ל מראה פחדני ורכרוכי שמעדיף להתעמת עם אזרחים יהודים לא חמושים ולא אלימים מאשר להילחם בפלשתינים שהם האוייב האמיתי (כן, הם רק ממלאים פקודות, שמענו).

בנוגע לאיראן, אפשר בהחלט להשמיד מדינה שלמה (שמאיימת השכם והערב להשמיד אותך) בנשק גרעיני. במלחמה גרעינית, המערכה מוכרעת בנוק-אאוט בסיבוב הראשון. אין לישראל אפשרות להמתין עד שהיא תותקף, ורק אח"כ להגיב.

ארה"ב לא ממש הומנית... אין דבר כזה מלחמה הומנית.

לארה"ב היו הרבה הזדמנויות מול רוסיה בייחוד משבר הטילים בקובה, אם כבר, אז כבר שם היתה צריכה להיות שואה גרעינית, ולא שהיא תהיה יזומה.

פצצות גרעין זה ממש לא דבר שיהיה מקובל היום, גם לא מצוללות (ותאמין לי, עם כל הסודיות, ארה"ב מבחינה מודיעינית יודעת עלינו המון...)

פצצה גרעינית זאת פצצה גרעינית, אפילו עם ההקף של הנזק מצומצם, נשורת גרעינית תהיה.

אגב, ברוחות המדבר, נשורת גרעינית יכולה לטייל אלפי קילומטרים, ולהגיע עד אלינו... כך שזה לא ממש יהיה חכם להתקיף את איראן בגרעין.

אתה לא יכול להגיד שמדינה שיוצאת למלחמה כנגד משטר רודני במטרה לשחרר עם זר משלטון דיקטטורי, תוך כדי הקרבת מיטב בניה, היא לא מדינה הומנית.

מה לגבי צה"ל? צה"ל הוא צבא מאוד הומני שמעדיף להקריב עשרות רבות מחייליו כדי להימנע מהרג פלשתינים בודדים "חפים מפשע", למרות שיש לו אפשרות לתקיפה מרחוק ומהאוויר מבלי לסכן אף לא אחד מחייליו.

ארה"ב וברה"מ היו בתקופת המלחמה הקרה מעצמות גרעיניות וקונבנציונליות בעלות כוח שווה, פחות או יותר. לאיראן יש יתרון קונבנציונלי אדיר על פני ישראל, כך שברגע שלאיראן יהיה נשק גרעיני, היא תחזיק את כל הקלפים בידיה. מלבד זאת, אין להשוות בין המשטרים בארה"ב וברה"מ למתאבדים השיעיים העומדים בראש ההנהגה האיראנית.

אני לא מחפש אהדה בינלאומית וקבלת לגיטימציה על פעולה צבאית מוצדקת ומקובלת. ישראל צריכה לפעול כדי לשרוד, ולא כדי שיזכרו אותה כמדינה הומנית לאחר שתושמד ע"י אויביה.

אם לא מבטלים אז יש את הסיבות שלהם, זה לא סתם אינרציה.

וחוץ מזה, מי אתה שתחליט לבטל? אתה בטוח לא רואה את התמונה השלמה, ובטוח חסרות לך משוואות, לפתרון יחיד.

מאותה סיבה שלא מתקיפים למשל עם הדולפינים....

הביטחון שיש לך בקברניטי המדינה מוגזם ולא מוצדק (ראה: מלחמת יום הכיפורים).

הסיבה היחידה לכך שלא מבטלים את העמימות הגרעינית ומקדימים מתקפה למכה היא שאין אף אחד בהנהגת המדינה מספיק אמיץ לקחת על עצמו את האחריות למעשה, וכולם מעדיפים לטמון את הראש באדמה ולקוות לטוב.

ועוד פעם, אתה לא באמת יודע את זה, הכל ספקולציות, אתה הרי לא יושב ליד ראש משהב"ט או הרמטכ"ל.

ושארה"ב מותירה את איראן לטיפולה של ישראל, זה ממש לא נכון, הדבר האחרון שהיא רוצה עכשיו זאת עוד מלחמה מזרחה לה.

אני כן יודע.

אני יודע מהי מצבת הכוחות של ישראל ואיראן, ומודע לעוצמה הצבאית הדרושה להשמדת כל מתקני הגרעין של איראן בעת ובעונה אחת. לישראל אין את העוצמה הצבאית הנדרשת לביצוע משימה זו (מבלי שימוש בנשק גרעיני). לארה"ב יש את היכולת לבצע את המשימה, אבל היא חסרה את הרצון.

ידוע לי ממקורות יודעי דבר כי נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש, החליט לדחות את הטיפול בבעיה האיראנית ולהותיר אותה למחליפו בשלטון, כלומר אחרי שלאיראן כבר יהיו מספר פצצות אטום.

אני לא בטוח שהחץ יכול ליירט טיל כמו השיהאב, הוא לא מתוכנן אליו אלא לטילים בליטטיים כמו סקאד.

ואפילו אם כן... מטח של 100 טילים בעלי ראש כימי VX, הוא מעל ומעבר למה שאנחנו יכולים ליירט, אין לנו כל כך הרבה חצים.

דלק במצב מוצק, כמו שיהיה בשיהאב 4, יכול להגיע לטווחים גבוהים יותר + הוא יכול להיות בSTAND BY לשיגור כל הזמן.

החץ יכול ליירט טילי שיהאב בהצלחה חלקית. הבעיה היא שיש להם ראש קרב מתפצל.

שיהאב 4 עדיין לא מבצעי לגמרי (יש להם עדיין בעיות עם דלק מוצק).

מהסיבות שתיארת, אני חוזר ואומר כי ישראל חייבת לתקוף את איראן ראשונה, לפני שאיראן תתקוף אותה ולפני שלאיראן תהיה יכולת של מכה שנייה. לישראל אין את היכולת לספוג מתקפה איראנית.

ובגלל זה אני בעד ההתנתקות וחילופי שטחים.....

זאת אומרת שאתה גם בעד שלילת האזרחות הישראלית מערביי ישראל והוצאת הישובים שלהם אל מחוץ לתחומי המדינה (זה לא כלול בתוכנית ה"התנתקות")?

כמה זמן אתה חושב מדינה פלשתינית עויינת תוכל להתקיים בתוך תחומי ארץ ישראל הקטנה, מבלי לתקוף ולהתפשט לתוך תחומי מדינת ישראל?

ארץ ישראל קטנה מלהכיל שתי מדינות. לפלשתינים יש הרבה מדינות ערביות בעלות שטחים עצומים אליהם ניתן להעביר אותם בהסכמה או בכוח.

הפלשתינים ביהודה ושומרון הם אזרחי ירדן לשעבר, והפלשתינים בעזה הם אזרחי מצרים לשעבר. יש להחזיר כל אחד מהם בחזרה למדינתו.

לא בטוח... כי אם נכשל, הטרור רק יגבר.

ואגב הבנתי שאתה בעד שילוח מתאבדים מהצד שלנו? שכחת לקחת משהו לפני שכתבת את הקטע הזה?

אם נהיה נחושים בהשגת המטרה, אז אני יכול להבטיח לך שלא ניכשל. למהלך כזה יכולות להיות שתי תוצאות אפשריות: כניעה ללא תנאים או השמדה יסודית. באופן אישי, אני שלם אם שתי התוצאות.

לא כתבתי שאני בעד שילוח מתאבדים מהצד שלנו. :nono:

כתבתי שיש להפגיז באופן מאסיבי מקורות ירי פלשתיניים ומקומות שמהם הפלשתינים משלחים מחבלים מתאבדים (אני מצטער אם זה לא היה מספיק ברור, פשוט לא תיארתי לעצמי שמישהו יכול לפרש את המשפט שלי בצורה כזו שגוייה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים