עבור לתוכן

מה זה נקודות לתואר?

Featured Replies

פורסם

הממ :-\

עוד לא הסבירו לנו הכל אבל ני אצטרך לבחור מתישהו בתחילת י'... (חודש ראשון בערך)

אנחנו עוד לא יודעים את כל התנאים....

נראה מה הם יהיו.. אז אולי אני אבוא להתייעץ פה... :)

• תגובות 37
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

קורסים בפיזיקה לא יתנו לך לקחת (לפחות בטכניון לא נותנים לתלמידי תיכון שלא סיימו בגרות מלאה בפיזיקה לקחת אפילו פיזיקה 1...), אבל מה שכן, אתה יכול לקחת את הקורס "מבוא למדעי המחשב" שיתן לך רקע בתכנות.

שאלה, דרך איפה מציעים לך ללמוד? שותף שלי למד כשהוא היה בתיכון דרך הפתוחה, ולמשל בטכניון לא כלכך אוהבים את זה ולא מאשרים כמעט כלום של הפתוחה... (ואם מאשרים, זה בלי ציון , ועל ניקוד אקדמי מופחת...)

אני יכול לקחת פיסיקה גם בלי שום בגרות

והציעו לי ללמוד בפתוחה

פורסם

יכול להיות שאילו רק קורסי הקדמה שלא דורשים דרישות קדם קורס(או איך שלא קוראים לזה)?

אילו קורסים הציעו לך?

פורסם
  • מחבר

הציעו לי כל קורס שאני רוצה מתוך רשימה של 20-30 מקצועות

ויש מצב שזה משהו כמו קדם קורס אבל אחרי זה אני עושה את הקורס עצמו וגם לזה לא צריך בגרויות וכאלה

פורסם

בקדם קורס התכוונתי לקורסים כלליים(כמו בדידה או דיסקרטית- אותו דבר) שאתה צריך לפני הקורס שאתה הולך לעבור, ולא קורס יעודי לקורס הספציפי הזה.

פורסם

ממה שאני יודע, הקורסים של הפתוחה לא תמיד נחשבים. אני יודע בוודאות שהקורסים שלהם בחלק גדול מהמתמטיקות נחשבים בכול המקומות, וסביר להניח שהקורסים בפיסיקה לא (כמו שמור כתב, בטכניון לא מאפשרים לך ללמוד שום קורס בפיסיקה בלי 4 יח"ל). כמה חבר'ה שלמדו איתי בתיכון גם לקחו קורסים באוניברסיטה הפתוחה, והם לקחו רק מתמטיקה  :nixweiss:

קשה, משעמם, אבל אין לך מושג כמה שהקורסים האלה יעזרו לך כשתלמד לתואר בצורה רצינית (כשממש תלמד באוניברסביטה אמיתית...)

ומור, המרצים שלנו (לפחות אלה בפיסיקה ומתמטיקה... 90% מהמרצים המחלקה שלי די סבבה) באו מאותם מקומות שמהם הגיעו המרצים שלכם... אולי הם עושים את זה בצורה "חביבה" יותר, אבל הם בכול זאת משתינים עלינו בקשת... בוא נגיד, 70% נכשלים בקורסים בפיסיקה זה מצב נורמאלי לחלוטין אצלנו, ופאקטור זה הודעה של המרצה בכך שהוא לא הייה בסדר... לא הרבה אנשים מוכנים לעשות דבר הזוי כמו להודות בטעות....

פורסם

אלה בדרך כלל הקורסים שמציעים לנוער.

יש גם קורסים במחשבים שמציעים שם כמו מבוא, אלגוריתמים ועוד כל מיני ששכחתי.

חוץ מזה, זה תלוי גם מה הוא רוצה ללמוד בכלל. אנחנו מזיינים פה תשכל עם מקצועות ריאלים(מחשבים, פיזיקה, מתמטיקה), ואולי הוא רוצה לבחור במקצועות ההומנים בכלל, גם המקצועות המתמטיים לא כל כך יעזרו לו.

פורסם
  • מחבר

אני הולך כנראה לפיסיקה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים