עבור לתוכן

איך פועל קירור מים ומה זה פתיחת צינורות? (אני ממש n00b בקטע הזה...)

Featured Replies

פורסם

אם משמעם לכם אז תסבירו לי בבקשה אי פועל קירור מים, כיאילו מה זה, איך זה פועל, ממה הוא מורכב ואיך יכול להיות שיש מים בתוך המחשב? :smile1:

ועוד משהו, מה זה פתיחת צינורות? איזה צינורות כבר יש לכרטיס מסך שאפר לפתוח אותם?

כמו שהבנתם כבר אני ממש N00B בכל הקטע של OC וקירור מים והכל אז תסבירו לי קצת איך הכל עובד... :)

פורסם

אוקי נתחיל עם מיים

קירור מיים מורכב מהדברים הבאים:

משאבה - מניעה את המיים בתוך המערכת

בלוק - "מיכל" אטום העשוי מתכת שיש לו 2 או 3 כניסות שלשם לכנסים המיים ויוצאים מהם

רדיאטור - "מעביר" את החום מהמיים לאוויר

צנרת - בסיסי אבל חשוב, אתה לא רוצה שמיים יזרמו סתם ככה

העיקרון הוא שמים מעבירים את החום טוב יותר מהאוויר, לכן קירור מיים יותר אפקטיבי מקירור אוויר (רוב הזמן זה נכון)

פתיחת צינורות

נגיד שיש לך ליבה עם 20 צינורות נקרא לה X ויש ליבה שיש לה 10 צינורות שקוראים לה Y

נניח שיש עודף של X אבל חוסר של Y

המפעל מחליט לקמבן את X שיעבוד כמו Y וחוסם לו 10 צינורות , מכאו שX מסורס שווה לY

אבל אם אתה יודע שהמפעל סירס לך את הליבה והפך אותה מX ל Y אתה יכול לשנות את הליבה חזרה לX ע"י פתיחת צינורות

מובן?

פורסם

יש גם פעמים שהרבה ליבות יוצאות דפוקות או לא יציבות מספיק אז משחררים דגם מסורס

פורסם

good exsamples are 6200 the regular one

and the 6800NU

iin ati are the versions of 9500NP and 9700Np

and of course 9800Se

פורסם

אבל אם אתה יודע שהמפעל סירס לך את הליבה והפך אותה מX ל Y אתה יכול לשנות את הליבה חזרה לX ע"י פתיחת צינורות

מובן?

אוקי וסליחה שאני מתפרץ אבל אייך עושים את זה בעזרת דריור תוכנה BIOS אייך?

פורסם

גם וגם

אפשר לצרוב ביוס של כרטיס אחר (מסוכן ופחות מומלץ) לא כל ביוס מתאים , צריך לבדוק טוב טוב

תוכנה , יש תוכנות שפותחות את הצינורות החסומים, אל לשאל אותי איזה כי אני לא זוכר

פורסם

RIVATUNER או לRADEONS יש את הדרייברים של OMEGA

פורסם
  • מחבר

אוקי נתחיל עם מיים

קירור מיים מורכב מהדברים הבאים:

משאבה - מניעה את המיים בתוך המערכת

בלוק - "מיכל" אטום העשוי מתכת שיש לו 2 או 3 כניסות שלשם לכנסים המיים ויוצאים מהם

רדיאטור - "מעביר" את החום מהמיים לאוויר

צנרת - בסיסי אבל חשוב, אתה לא רוצה שמיים יזרמו סתם ככה

העיקרון הוא שמים מעבירים את החום טוב יותר מהאוויר, לכן קירור מיים יותר אפקטיבי מקירור אוויר (רוב הזמן זה נכון)

פתיחת צינורות

נגיד שיש לך ליבה עם 20 צינורות נקרא לה X ויש ליבה שיש לה 10 צינורות שקוראים לה Y

נניח שיש עודף של X אבל חוסר של Y

המפעל מחליט לקמבן את X שיעבוד כמו Y וחוסם לו 10 צינורות , מכאו שX מסורס שווה לY

מובן?

תודה רבה!

אבל לא ממש הבנתי איך זה עובד, הכוונה איך זה מעביר את החום מהמעבד למים, אך עובר החום?

כי אני יודע שבקירור אוויר זה בעזרת משחה טרמית וההיטסינק ומהצלעות קירור שלו עובר החום לאוויר אבל זה זה פועל עם מים?

תודה שוב. :)

לגבי הצונירות אז הבנתי...

פורסם

המים מקררים את המעבד דבר קר שנוגע בחם...

תחשוב אם תחמם סכין נגיד על הגז ואז תיגע בה זה יעשה לך כווי אבל אם תשפוך על זה מים (אתה תמשע תסס) ואז זה כבר יהיה קר...

פורסם
  • מחבר

אוקי את זה אני יודע שמים מקררים, אני לא בגן :).

אבל אני שואל האם המים ממש נוגעים במעבד? כי זה לא נשמע לי הגיוני שהמים יגעו במעבד...

אפשר בבקשה כמה תמונות מפורטות של הקירור מים, החלקים שלו ובמיוחד החיבור של המעבד, נראה לי שעם תמונות אני יבין הרבה יותר טוב...

פורסם

תראה, קירור מים דומה בצורה מסויימת לקירור אוויר - יש סינק בקירור אוויר, המאורר מקרר את הסינק אבל בקירור מים, המים "לוקחים" את החום איתם ו"נוסעים" בצינורות. בשלב מסויים הם עוברים דרך הרדיאטור - כמו הסינק ביקירור אוויר, הרדיאטור במקום לקרר את הסינק שנוגע במעבד הוא מקרר את המים ש"לקחו" איתם את החום.

ולא, בשום מקרה אין מגע בין המים לשום חלק של המחשב!

פורסם

תמונות אני קצת עסוק אבל להסביר בכיף

אז ככה:

יש את הבלוק שהוא יושב במקום המאוורר על המעבד, הבלוק נראה מו חתיכת מתכת אטומה לא תמיד יש סוגים שונים, בתוך הבלוק עוברים המים, עכשיו המעבד והבלוק צמודים כמובן עם משחה טרמית ביניהם, החום של המעבד עובר לבלוק, המים שעוברים בבלוק מקררים אותו ואמים החמים ממשיכים הלאה.. לרדיאטור שיקרר אותם בשנית...

עריכה:

הקדמת אותי, לא נורא נשלים לתשובה מלאה

פורסם

ולא, בשום מקרה אין מגע בין המים לשום חלק של המחשב!

אני מוכרח להגיד לך שאתה טועה

יש מגע ישיר אבל לא בקירור מיים רגיל

יש תחום קיצוני יותר של קירור מיים והוא מסוכן בהרבה מקירור מיים רגיל DIRECT DIE , מגע ישיר בין הנוזל לליבה

אבל לא נעסוק בזה

רציתה תמונות של בלוקים הנה:

http://forums.procooling.com/vbb/showthread.php?t=9263 האמת שאלו תמונות של בלוקים שנבנו לבד , אבל חשוב העיקרון

והנה תמונות של מערכות שלמות

http://www.ocforums.com/showthread.php?t=138275

פורסם
  • מחבר

תמונות אני קצת עסוק אבל להסביר בכיף

אז ככה:

יש את הבלוק שהוא יושב במקום המאוורר על המעבד, הבלוק נראה מו חתיכת מתכת אטומה לא תמיד יש סוגים שונים, בתוך הבלוק עוברים המים, עכשיו המעבד והבלוק צמודים כמובן עם משחה טרמית ביניהם, החום של המעבד עובר לבלוק, המים שעוברים בבלוק מקררים אותו ואמים החמים ממשיכים הלאה.. לרדיאטור שיקרר אותם בשנית...

עריכה:

הקדמת אותי, לא נורא נשלים לתשובה מלאה

תודה רבה!

זה בדיוק ההסבר שרציתי! :yelclap:

וד"א ודה רבה גם על התמונות הם מאוד עזרו.

עכשיו הפכתם עוד n00b למישהו שכבר מבין פחות או יותר מה זה קירור מים...

בקיצור תודה לכל מי שהגיב פה, עכשיו עוד שאלה; האם צריך איזשהם מים מיוחדים או שאפשר מים מהברז פשוט (לא שאני מתכוון לבנות אלא רק לידע כללי.)

פורסם

מיים מהברז = :behead:

ולמה? כי במיים רגילים יש כל מני שטויות ומינרלים שדופקים מתכות

משתמשים במיים מזוקקים (בלי שטויות ומינרלים) + תוספים נגד קורוזיה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים