עבור לתוכן

קניתי הרדיסק חדש 250 GB מספר שאלות בקשר למיצוב שלו במערכת.

Featured Replies

פורסם

אהלן

קניתי דיסק חדש, WD250 7200RPM 8cash ATA

(כל ההרדיסקים שלי הם ATA, כי אני על פנטיום 3..)

ברגעים אלה ממש הוא מתפרמט ל NTFS באמצעות ה disk managment של XP (תמונה)

(2 הסידירומים למטה הם וירטואליים, ע"י alcohol :) )

יש לי את כונן D הישן שלי (אותו מפרט בדיוק , רק שהוא 200 GB) מחכה בחוץ בסבלנות, מלא בכל המידע שלי.

אני רוצה לסיים לפרמט את הכונן 250 החדש, ואז להוציא את ה-80 החוצה (כבר קנו אותו ממני)

ולהתקין מערכת XP חדשה מאפס על אחד מההרדיסקים שנשארו. (200, 250)

השאלות שלי :

0. אני יכול במצב כפי שהוא כרגע (אני ב XP, שה-250 הוא ה D שלי, וה-80 הוא ה C שלי שעליו המערכת הפעל) להתקין XP על ה250 ? (כשאני כבר בתוך XP , האם זה אפשרי ?) - אם כן אז איך ?

1. המערכת פעלה עד היום על ההרדיסק של ה-80

איפה יותר כדאי לי להתקין XP עכשיו, על ה 200 או על ה250 ? שניהם בדיוק אותו דבר חוץ מהנפח. (שניהם גם NTFS, ה80 היה FAT32)

2. האם לדעתכם כדאי לי לפצל את הדיסק שאני מתקין עליו XP למחיצות ?

הכוונה אחת למערכת ההפעלה, והשניה לכל השאר (ואם כן, אז כמה לתת למערכת ההפעלה ? האם זה יכלול את program files ואת הpage file ?)

בכלל, אני שונא מחיצות, האם אפשרי לשמור דיסק של 250 ללא חלוקה למחיצות ? מה בכלל הייתרון בחלוקה למחיצות ? (חוץ מ"סדר")

על מה אתם ממליצים ?

3. יש לי שני צורבים ושני הרדיסקים בכל מצב נתון (גם אחרי השידרוג)

האם הכי כדאי לי לקנות עוד בקר IDE ולשים כל מכשיר על ערוץ משלו ?

אם כן, אז מעולה, כי הזמנתי עוד בקר... ושני כבלים...(איזה באלגן למצוא מקום, צריך להזיז את כל הכרטיסים עכשיו..)

השאלה היא רק האם אני מג'מפר ככה כל מכשיר שיהיה MASTER ? או שלהשאיר את מי שSLAVE כרגע כ SLAVE ?

המון תודה לעונים

פורסם
  • מחבר

טוב, מכיוון שאף אחד לא ענה, ומכיוון שעניתי לעצמי על הכל בעצמי, אני אכתוב את התשובות למקרה שמישהו אחר ירצה לדעת

(אז זה לא נחשב הקפצה, כן ?)

(בלי קשר, טיפ למפרמטים : נורא קל לייצא את כלללל החשבונות דואר וההודעות באווטלוק 2003, הכל נשמר לקובץ אחד וקל לשחזר ממנו נורא !)

0. אולי אפשר ואולי לא, לך על בטוח, תוציא את ה 80 החוצה (פיזית) תחבר את ה250 כמאסטר, ותכניס דיסק BOOT של XP

ההתקנה תהיה הכי חלקה שהיא יכולה להיות במצב כזה.

אח"כ כשהכל מותקן, חבר את ה-80 חזרה כ SLAVE, ותוכל להעתיק ממנו מה שאתה רוצה. וואלה.

1. זה לא משנה, הם שניהם לעזאזל אותו דבר, חוץ מהנפח

2. אם אתה כ"כ שונא מחיצות, אל תתקין בהתחלה, שיהיו לך פשוט שני דיסקים פיזיים, אחד של 200 ואחד של 250

בהמשך, אם תרצה, תמיד תוכל לפצל מחיצות בעזרת תוכנת צד שלישי..

3. תשים כל מכשיר על ערוץ משלו. כולם MASTER או בעצם לא משנה, כי הם לבד על הערוץ, אז המחשב יאהב אותם ככה או ככה.

סתם עוד טיפים :

להגדיר את ה PAGE FILE של המערכת, על ההרדיסק השני (לא מחיצה, אלא הרדיסק פיסי נפרד)

מאוד ממהיר את המערכת !

ובכלל, 2 מאמרים שחשוב לעקוב אחריהם בעת התקנה ושיפצור מערכת XP חדשה :

http://www.petri.co.il/install_windows_xp_pro.htm

http://www.petri.co.il/customize_a_new_xp_installation.htm

(דניאל פטרי, בכיר ישראלי במייקרוסופט)

פורסם

מי גאון של אמא :P?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים