עבור לתוכן

ההיטסינק של הצ'יפט nfroce4 פשוט רותח!!!!

Featured Replies

פורסם

שלום. אני רציתי לבדוק בעצם מה גורם לחום הכבד על כרטיס מסך..

ואני רואה שהצ'יפסט שממוקם לידו, ההיטסינק שלו פשוט רותח שאי אפשר להניח עליו את היד !

אני עם k8nf9 אבל זה עם קירור פסיבי בלבד ולא כמו התמונות הישנות שמראות שיש עליו קירור של ג'יגהבייט קטן כזה

k8nf9.jpg

שלי לא נראה ככה אלא הוא נראה כמו בתמונה למטה..

שלי נראה ככה :

GPDeal_10.jpg

תהיתי האם זה תקין שהוא ככה רותח ? כיצד אפשר להוריד את החום הרב עליו..

אשמח לטיפים של OC מקצועיים..

בנוסף עוד שאלה לגבי הג'יפה שלי, מתחתיה יושב כרטיס SBLIVE במרחק סלוט אחד (יש רק שני סולטיי PCI וזה הכי רחוק שאפשר ממנו)

האם זה חוסם את האוויר והזרימה אליו ? ומה דעתכם על החלפת קירור הסטוק של הכרטיס מסך ? כדי ?

אשמח לטיפים לשיפור זרימת האוויר.

פורסם

קודם כל תבדוק את זרימת האוויר במארז שלך. איזה מאווררים יש ולאיפה הם מכוונים.

אם יש זרימה טובה אז אני מאמין שמודינג קטן יפתור לך את הבעיה.

מה שכדאי לעשות זה פשוט להוסיף מאוורר 80 בדלת או איזה 120 שקט שיזרוק אוויר בדיוק על הציפסט וכמובן גם על כרטיס המסך.

לא סיפור גדול.

לחלופין, אפשר לנסות לשים קרור אקטיבי לציפסט אבל:

1) אם תחליף את הכל (סינק+מאוורר) זה ידרוש פירוק של הלוח.

2) לא בטוח שזה יסתדר עם כרטיס המסך.

3) עוד אופציה זה פשוט להוסיף מאוורר לציפסט אבל ראה סעיף 2.

אני חושב שהאופציה של מאוורר בדופן שמזרים אוויר נקי ישירות על האזור הזה היא האופציה המועדפת וכמובן שכדאי לשים אותו עם פילטר מתאים.

פורסם

בעיה ידועה עם הלוח הזה...

בחירה צולעת של גוף הקירור וגם הצ'יפסט עצמו (הדגם) בעייתי ומתחמם יותר מגירסת ה Ultra... תקע עליו קירור אקטיבי ותקווה לאיכות.

פורסם

כן גם לי יש את הלוח הזה וגם כמעט קיבלתי כוויה ששמתי על זה את היד אבל אי אפשר לשנות קירור כי זה עוד חצי סנטימטר שמוסיפים זה כבר יפגע בכרטיס מסך :( למישהו יש רעיון אולי אחר? וזה מסוכן שהצ'יפסט חם כ"כ?

פורסם

מה שכדאי לעשות זה פשוט להוסיף מאוורר 80 בדלת או איזה 120 שקט שיזרוק אוויר בדיוק על הציפסט וכמובן גם על כרטיס המסך.

פורסם

גם לי יש אותה בעיה וזה מה שאני עשיתי

על המאורר של המעבד חיברתי מאורר נוסף באמצעות בורג אחד

כאילובפינה אחת חיברתי את המאורר הנוסף באמצעות בורג למאורר שעל הגוף קירור

כך זה ניראה אצלי

ועכשיו זה גם מקרר את הציפסט הרותח וגם את הזיכרונות

[attachment deleted by admin]

פורסם

thats a good idea

but

from where excactly the fan suck it air off?

פורסם
  • מחבר

יש לי מאורר גדול 90MM מקידמה אבל נראה לי שרפתי אותו, בגלל שגי'גה בייט הקמצנים נותנו לי רק חיבור אחד למאורר ולכן חיברתי את האחורי, ואת היקדימי חתחתי את הכבלים וחיברתי אותם ישירות לכבל חשמל ונכראה שבאתי לנקות את המארז הוזזתי בטעות והכבלים נגעו אחד בשני :kopfpatsch: כן - היה ניצוץ והחשב עשה ריסטרט אבל הכל עולה ככה שלא נגרם נזק למזלי..

אבל נראה עכשיו המאורר מסרב לעבוד (כיאילו הוא נשרף :( )

בכל מקרה אני חושב שאני ארכוש מאורר צד אבל אני צריך לעשות קידוחים בדלת המארז ואין לי דרמל או כוסית (ראש) מתאים לחיתוך של מאורר 90MM..

וגם אין לי ניסיון ואני מפחד להרוס את המארז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים