עבור לתוכן

זקוק לעזרה בקניית מאווררים למארז!

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

עקב טמפ' גבוהות במיוחד של המעבד (כ60+) לאחר שנה שאני נמצא עם המחשב הנוכחי ללא שום מאוורר במארז (מלבד המאוורר שעל ההיטסינק מעל המעבד), החלטתי לפנק את עצמי ואת המעבד בקניית 2 מאווררים חדשים.

אני מחפש אחר 2 מאווררים, האחד ימוקם בחזית והשני מאחור, שנייהם 80mm.

היות ואני מעודכן בקשר למכיר של המאווררים כיום בשוק לא החלטתי מה יהיה התקציב שאני מוכן להשקיע בקניית המאווררים, אבל בעקרון אני מחפש אחר משהו שיעשה את העבודה במינימום מחיר.

מודה מראש מקרב לב :xyxthumbs:

פורסם

אני קניתי שני מאווררים,

אחד- שחור, רגיל, מחיר- 10 ש"ח

שני - שקוף+4 לדים ציבעוניים, מאוד יפה, מספק את הסחורה לא פחות טוב מהראשון, מחיר 40 ש"ח

רק תבדוק שיש לך מקום לחבר שני מאווררים על הלוח, כי לי יש מקום רק לאחד :(

פורסם

המקום על הלוח ממש לא חשוב, כל מאורר היום מגיע עם חיבור לספק כוח (ואם לא, אז עם מתאם).

השאלה מה התקציב שלך, כמה מקומות פנויים יש לך במארז ובאיזה גודל.

עדיפות למאוררים יפים (יש חלון) ?

עוד דבר חשוב,

לפני הרכבת המאוררים החדשים במארז, אתה חייב לסדר חוטים (אפשר עם אזיקונים), שלא היו חוטים בחלל המארז, שהיו צמודים לשילדה (לברזלים) כמה שאפשר... לאפשר זרימת אוויר טובה.

בנוסף לזה לנקות אבק, מכל המחשב זה חשוב, אבל בעיקר מהמאורר הבודד שקיים עכשיו (כמו שאמרתי בתארד הקודם גם מהכנפיים וגם חשוב מאוד מבין הסנפירים של ההיטסינק עצמו).

ושההרכבה תתבצע בחוכמה, זרימת אוויר בסיסית ונכונה היא בסדר הבא:

מקדימה מכניס אוויר, מאחורה מוציא אוויר, בדלתות מכניס, בגג מוציא וברצפה כמעט ולא עושים אבל כל מקרה משם זה מכניס אוויר.

בכל אחד מהם יש היגיון ככה שברוב המקרים לא יהיה חכם להתחכם.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הבקשה שלי עלולה להיות קצת מסובכת ואני ממש אודה למי שיוכל לעזור.

נתחיל עם הפרטים:

המארז הוא Antec Lanboy שמגיע עם 2 מקומות פנויים למאוררים בגדלים של 80mm, האחד בחזית והאחר מאחורה.

פירוט מלא:

http://www.antec.com/ec/de/support_productInfo_details.php?ProdID=15000

אני כרגע נמצא באוסטרליה, ונורא חשוב לי שהמבחר יהיה מהאתר הבא:

http://www.scorptec.com.au/index.php?catid=00000010

כן, יש לי חלון במארז ואם תאורה תעזור להפיק 'חיים' במארז, בשמחה (כל עוד זה לא מתבצע על חשבון האיכות).

בעיקרון מה שחשוב לי שהמאווררים יעשו את העבודה בצורה טובה ויהיו שקטים.

התקציב שלי עומד על כ 50$ אוסטרלי גג.

ד"א, יש לי סה"כ 350W ספק כוח, זה לא הרבה כמו שאני יודע ולכן במידה וזה לא מספיק, אז אני מאווררים ללא תאורה יעשו גם כן את העבודה.

בקשה אחרונה וחשובה מאוד היא באיזו צורה להתקין את המאווררים בכדי לקבל סירקולציית אוויר אופטימלית?

ו

תודה רבה לעוזרים ושוב, תודה לוקוס על התמיכה :yelclap:

פורסם

יש את המאוררים הרגילים של טרמלטייק.

אם אתה רותה להאיר את החלק הקידמי אז כנה טאנדרבלייד של טרמלטייק.

פורסם

מאחורה אם יש לך מקום "ספאר" מסביב למאורר הייתי קונה את הסיילנט קט 90ממ שמגיע עם מתאם ל80ממ.

הסיילנט קט מאורר שקט עם זריקת אוויר מדהימה! בגלל שהוא 90ממ יש לו יתרון מראש, ובכללי הוא מאורר ממש מומלץ.

http://www.scorptec.com.au/index.php?prdid=00011572

ומקדימה נדמה לי שאין לך מקום מסביב למאורר אז אישית הייתי קופץ על ה TLF-R82 של קולרמאסטר, בארץ הם נגמרו ועברו ל S82 שזאת גירסא מוחלשת.

הלדים שלו לא באים על חשבון ביצועים, כמעט כל מאוררי ה80ממ באתר שהצגת נותן בסביבות ה30CFM (זריקת אוויר) אבל הקולרמאסטר שקטים יותר מהשאר , נראים טוב, ויש להם מיסב שונה ובלעדי למאוררי קולרמאסטר.

student, האיש ביקש 80ממ לא 120ממ, מה ההיגיון להציע מאוררים כאלה מסריחים ? (הרגילים מרעישים והטונדרבלייד חלש).

פורסם
  • מחבר

אני ממש מודה לך על העזרה המיידית, תודה :xyxthumbs:

פורסם

צריכת הספק של לדים היא מזערית, ושל מאוררים בכללי גם ככה לא צריכה רצינית, הספק שלך יחזיק בלי בעיה.

בקשר לחיבור מאוררים כמו שכתבתי בהודעה הקודמת מקדימה מכניס מאחורה מוציא... בצד אחד של המאורר אתה תראה פסי פלסטיק, לצד הזה הוא זורק אוויר.

פורסם

אחי כשמים את המאוררר מקדימה או מאחורה צריך להיות פתח כדי שהאויר יוכל להכנס או לצאת או שלא חייב וככה אני לא יצטרך לחתוך את המארז?

(מקווה שהבנתם למה אני מתכוון)

פורסם

לא אתה לא תתצתרך לחתוך את המארז.

אתה מבין כל עוד יש אוויר בעולם למאווררים תמיד יהיה מה לשאוב.

פורסם

אחי כשמים את המאוררר מקדימה או מאחורה צריך להיות פתח כדי שהאויר יוכל להכנס או לצאת או שלא חייב וככה אני לא יצטרך לחתוך את המארז?

(מקווה שהבנתם למה אני מתכוון)

מה הכוונה?

בשביל להכניס או להוציא מאורר במארז אתה כמובן חייב להצמיד את המאורר לשילדה, מאוררים שסתם מחוברים במארז רק יערבלו את האוויר ולא יגמרו להכנסה או הוצאה של האוויר.

כמובן ברגע שאתה מצמיד לשלדה אתה חייב שהיו חורים כלשהם אפילו קטנים, בשביל שהאוויר יצא או יכנס, אתה לא יכול להצמיד מאורר לקיר ולצפות שבחדר השני יהיה רוח.

אם השאלה שלך היא אם צריך חורים גדולים, אז זה מומלץ אבל לא חייב, גם דרך חוטים קטנים כמו שיש לפעמים בדלתות המארז אפשר לחבר מאורר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים