עבור לתוכן

ארסנל הנשק של ישראל - כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

שלום, מעניין אותי אילו כלי-נשק יש ברשות מדינת ישראל...

אילו טילים, אילו רובים, אקדחים, טנקים, מטוסים, הכל...

האם יש לכם אתר אינטרנט (חוץ מאתר צה"ל - הוא לא כ"לכ מפורט) שמראים בו אילו כלי נשק יש למדינת ישראל?

תודה רבה, הסקרנות אוכלת אותי! :s05:

פורסם

אתר מפורט על ארסנל הנשק של ישראל, בלי כמובן הנשקים החסויים, והוא לא עוסק בסד"כ, יכולות חסויות של נשק או רק"מ זה או אחר.

http://www.israeli-weapons.com/

פורסם

היה דיון על זה והוא "נעלם"...חחח

פורסם

www.isayeret.com

אתר מעולה

פורסם

הנה הרכש הדנדש של ח"א , רק 100 מיליון ירוקים (להרגע "חלק" שולם ע"י כספי הסיוע)

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3104021,00.html

פראירים ... אני משיג כזה חופשי בחינם מ GTA:SA  :s07:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם! :yelclap:

זה סיקרן אותי זמן רב - אפילו לא ידעתי שלצה"ל יש כלי נשק כאלו, כמו משאית עם לייזר נגד טילים!

שוב תודה רבה! :hi:

פורסם

יש לי שאלה, במיקרה אם מישהו יודע,

מה ההבדל בין M16 קצר לבין M4? גם מבחינת ההרכב של הנשק וגם ההבדל החיצוני ביניהם.

תודה.

פורסם

כמובן יש את הנשק שאתה לא תמצא בשום אתר

וכולם מתכחשים לזה שהוא ישנו

לישראל יש ארסנל גרעיני , בלי קשר למה שאומרים

פורסם

קצת באיחור -

לצה"ל אין משאיות לייזר. זו המטרה הסופית של פרוייקט נאוטילוס, כרגע קיים רק אב-הטיפוס של הדגם הנייח.

אין שום הבדל בין ה- M-16 המקוצר וה- M-4. למעשה, השם הרשמי של ה- M-16 המקוצר הוא M-4. באתר של קולט, יצרנית הנשק, לא תמצא איזכור של "Shortened M-16", רק של M-16 ושל M-4.

פורסם

mrsph666, שמעת פעם על "הסקרנות הרגה את החתול"?

יש דברים שחשבו לדעת

יש דברים שחשוב לא לדעת.

לצה"ל יש ארסנל נשק מגוון שחלק גדול ממנו גלוי, ומה שחסוי צריך להשאר כך.

זה לא באמת יעזור לך לדעת מה יש, למי שזה כן יעזור, אתה לא ממש רוצה שיידע את זה.

פורסם

ויש את ה-M4A1 "פלאטופ" שזו גירסה יותר כבדה של ה-M4 הרגיל, איך יש אפשרות לפרק את ידית האחיזה ("Iron Sight") ולהרכיב במקומה כוונות שונות (כמו טריג'יקון או מפרולייט) - הייתרון הוא שאין צורך לבדוק את הכוונות לאחר ההרכבה.

פורסם

את הM4A1 יש ב CS.

פורסם

אין שום הבדל בין ה- M-16 המקוצר וה- M-4. למעשה, השם הרשמי של ה- M-16 המקוצר הוא M-4. באתר של קולט, יצרנית הנשק, לא תמצא איזכור של "Shortened M-16", רק של M-16 ושל M-4.

טעות.

קודם כל, M4 מגיע מהמפעל בתצורת "פלאטופ" (מה שיותם הסביר), הוא מיועד גם לימניים וגם לשמאליים (אפשר להרכיב את הנצרה גם לכיוון ימין, ומותקן בו מסיט תרמילים) וכמובן שיש לו קנה שונה: הקנה הוא מעובה ונועד לכדורים "ירוקים" בעלי כמות גדולה יותר של אבש"ש שמקנה לקליע דיוק רב יותר (קנה מעובה = יותר עמיד ללחצים הנוצרים בתוכו) ויש בתוכו יותר סלילים מאשר ב-M16, גם כן כדי להעניק דיוק גדול יותר לקליע.

M16 מקוצר/מנוסר/מקוצרר הוא M16 ארוך רגיל לחלוטין שניסרו לו את הקנה והחליפו את המתפסים, זה הכל.

(אגב, בצה"ל אפשר למצוא אינסוף גרסאות של "M16", כולל כאלה בעלי גוף של M4 אבל עם חלק עליון שפירקו מ-M16 רגיל. צה"ל...)

ודרך אגב:

הייתרון הוא שאין צורך לבדוק את הכוונות לאחר ההרכבה.

מה זאת אומרת אין צורך? כוונת אופטית או כוונת ריפלקס לא מתאפסת מעצמה...

פורסם

מקוצרים הם ממש לא מנוסרים (הדרך היחידה לזהות מנוסר זה בגלל החוסר בסתרשף, לא ניתן לקצר קנה ולחבר את הסתרשף בחזרה).. זה נשק שיוצר בכאלו מידות ויש לו אפילו מכלול שונה (קצר יותר ובעל קוטר קטן יותר). בדומה למקוצררים אגב, שגם הם, מודל ספיציפי של ה-M16 ולא אחד שחתכו אותו.

ה-M4 הוא לא המקוצר אגב אלא משפחה שונה לחלוטין מה-M16 .. למיטב ידיעתי אין לנו כאלו בצבא. מה שכן יש לנו, הם הM16A3 בעלי קנה מעובה (ומקוצר).

רוב הכלי נשק שיש לנו הם בכלל M16A2 (כולל רוב המקוצרים).

אגב, בכל מקוצר קיים מסיט תרמילים, ולא רק בM4.

אם כבר, מישהו פה אי פעם ראה M16 אבל 9ממ? :-) (עם מחסנית של עוזי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים