עבור לתוכן

למה טוב BMP.?

Featured Replies

פורסם

למה משתמשים בקסצי BMP.?

אם JPEG (באיכות מקסימלית) מציג את אותה איכות בעשירית מהגודל?

היום למשל העברתי קובץ BMP במשקל 200MB ל 6MB של JPEG, וזה נראה אותו דבר 1:1.

פורסם

אז זהו שזה לא נראה בידיוק אותו דבר. BMP תמיד יהייה יותר איכותי.

פורסם

למה משתמשים בקסצי BMP.?

מי משתמש ?

BMP זה פורמט RAW, משתמשים בו רק למטרות מאוד אקזוטיות, בערך כמו השימוש ב-WAV..

אז זהו שזה לא נראה בידיוק אותו דבר. BMP תמיד יהייה יותר איכותי.

שטויות במיץ. באיכות דחיסה מספיק גבוהה אתה בחיים לא תשים לב להבדל באמצעים קונבנציונלים (העיניים שלך..) ובזום רגיל (100%).

פורסם

ב-Windows 2000 צריך להשתמש בקבצים בפורמט BMP ל-Wallpapers. אפשר אמנם לשים קבצים בפורמט JPG בתיקיית Web, אבל אז אי אפשר לבטל את הרקע המעצבן של הטקסט של האייקונים בשולחן העבודה.

כמו-כן, קיימות תוכנות שונות שמחייבות שימוש בפורמט BMP, כמו תוכנות עריכה גרפית.

פורסם

סיבה ראשונה - Bitmaps קיימים עוד מגרסת windows הראשונה. אז מחשבים היו מסכנים מדי בשביל לפתוח Jpegs בתדירות גבוהה. מה גם ש Jpeg לא כזה מוצלח לתמונות קטנות, והוא תמיד 24bit או 8bit (גווני אפור) - וכש- windows יצא לא היו נפוצים כרטיסי מסך שמסוגלים להציג יותר מ- 256 צבעים.

סיבה שניה - bitmaps יכולים לעבוד עם palletes ומאפשרים לקודד צבעים מסוימים למטרות שונות ('צבע' שקוף, 'צבע' עם שהופך את הצבע של מה שמתחתיו) - במקרים האלה דווקא עדיף היה לעבוד עם gif, רק ש- gif לא תומך ביותר מ- 256 צבעים.

מאז ה- GDI+ (נדמה לי שהוא נכנס ב- windows98) הפורמט של bmp יכול גם להכיל Jpeg או gif, ואני חושב שגם png, אבל אני לא בטוח.

אגב, ממה שאני הבנתי, png אמור להחליף את jpeg, bmp ו- gif87 (בלי אנימציה) כי הוא תומך גם ב- 24-ביט וגם בערוץ alpha (שקיפות) והוא גם דוחס.

פורסם
  • מחבר

בומרנג :xyxthumbs:

ויש לי שאלה, PNG הוא באיכות זהה לJPEG בדחיסה והאיכות תמונה?

תודה לכולם על המידע.

פורסם

[ltr]*as far as I know* PNG is a non destructive format, meaning it will not change the original image, not by 1 bit. it works by finding areas with the same color, bordering them and assign the area a color. however PNG doesn't support the alpha channel, TIFF and TGA do, however they hardly have any compression.

again, *as far as I know*, I never really bothered to check it out.[/ltr]

פורסם

יש שתי גרסאות ל- png

png-8 ו- png-24.

ל-24 יש alpha channel.

פורסם

פורמט BMP הןא אכן איכותי מאוד.

לרוב אני משתמש בו כאשר אני צריך לעשות אנימציות שיש צורך להסיר מהם צבע ספציפי.

כאשר אתה שומר כ JPG איכותי הוא עדיין לא כמו BMP. אם תעשה זום גדול אתה תראה שהצבע הוא לא ממש הצבע הנקי

יש בו "ליכלוכים" של אותו צבע בגוון מעט שונה שזה יכל להפריע לפעמים.

פורסם

לקרוא לו "איכותי" זה קצת מוזר, כי הוא פשוט לא דוחס כלום ושומר את כל המידע (כמו פורמט של audio CD), וקבצים במימדים גדולים תופסים המון מקום.

אותה איכות אפשר לקבל ב- tiff, targa או png עם דחיסה בלי אובדן איכות ועם יותר אפשרויות (alpha, 16 bit/channel...)

פורסם

בדיוק מה שאמרתי :)

BMP זה פורמט RAW, משתמשים בו רק למטרות מאוד אקזוטיות, בערך כמו השימוש ב-WAV..

פורסם
  • מחבר

פורמט BMP הןא אכן איכותי מאוד.

לרוב אני משתמש בו כאשר אני צריך לעשות אנימציות שיש צורך להסיר מהם צבע ספציפי.

כאשר אתה שומר כ JPG איכותי הוא עדיין לא כמו BMP. אם תעשה זום גדול אתה תראה שהצבע הוא לא ממש הצבע הנקי

יש בו "ליכלוכים" של אותו צבע בגוון מעט שונה שזה יכל להפריע לפעמים.

אתה מדבר על JPEG באיכות הכי מקסימלית נכון?

BTW אתם רואים שצריך פורום גרפיקה.... :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים