עבור לתוכן

תזהרו כאשר אתם קונים צ'נברו... ושאלה לגבי איוורר

Featured Replies

פורסם

אחרי שאתה מחבר את המאוורר אל הלוח אם אתה יכול לשלוט על מהירות הסיבוב שלו (RPM) דרך תוכנה כמו SpeedFan או עם התוכנה שקבלת בבנדל של הלוח.

פורסם
  • מחבר

נסכם: הלוח נותן לי מתח למאוורר או שהוא רק עוזר לי לשוט על המהירות סיבוב ועדיין אני צריך לחבר את המאורר לספק?

פורסם

אחרי שאתה מחבר את המאוורר אל הלוח אם אתה יכול לשלוט על מהירות הסיבוב שלו (RPM) דרך תוכנה כמו SpeedFan או עם התוכנה שקבלת בבנדל של הלוח.

:xyxthumbs:

טעות שלי. חשבתי שהוא בא עם מולקס כמו במה שיש לי ... http://www.thermaltake.com/dcfans/35drivebay/a1873.htm

אבל הוא בא עם 3 פין רגיל ככה שהוא גם נותן מטח .

ד"א אתה צריך לחבר אותו לחיבור שיש לך שליטה עליו, אצלי למשל אפשר לישלוט רק על המאוורר שמחובר כ CPU FAN , אבל יש לוחות שאפשר לישלוט בכולם .

אהה ותיהיה מוכן להרבה רעש ... ;)

פורסם
  • מחבר

יש לי GA-K8NF-9 לחבר אותו ל SYS FAN (שנמצא בפינה השמאלית התחתונה )? האם אני יוכל לשנות את המהירות שלו משם? כי 45 DB נשמע לי יותר מידי

פורסם

הכותרת קצת מאיימת, הלו כן?

ולמה הדבר דומה? להוצאת הודעה כגון: הזהרו ממעבדי אינטל/AMD בבוקס.

מי שחפץ יכול להחליף את הקרור האורגינאלי באחר בהתאם לשימוש בו הוא עושה במעבד.

לצורך העניין בא נסכם שצ'נברו הוא יצרן מוכר והמארזים הינם לעילא.

קיים יבוא מקביל של מוצרי צ'נברו כאשר כל יבואן מחליט על תכולת המארז.

בעבר יובאו המארזים עם מאוורר 120 מ"מ ומכלול נוסף ל- 4 כוננים קשיחים (מעבר לשניים).

במסגרת התחרות החופשית על כיסו של הלקוח, יובאו מארזים (על-ידי יבואן אחר) ללא ה"אופציות" וכך נגזר גם מחירם.

מכאן ועד להוצאת הודעת אזהרה כוללת וגורפת לגבי היצרן/מארז המרחק רב.

בברכה

צביקה

פורסם

אתה יכול לחבר אותו לכול כניסת 3 פינים פנויה שיש לך הלוח,

במידה והמאוורר צורך הספק חשמלי גבוהה לא מומלץ לחבר אותו ללוח, אלא אל חיבור מולקס.

פורסם

כי 45 DB נשמע לי יותר מידי

וכהוא קרוב לגריל זה אפילו יותר מעצבן ..

גם לי יש צנברו (כתבתי את זה בדף הראשון כאן .. ;)) ויש לי מאוורר דומה אבל יותר חלש ויותר שקט  30DB וביגלל שהוא צמוד לגריל הקידמי הוא נישמע יותר גרוע מ40DB ..

זה תלוי בלוח ואני לא מכיר אותו  תיצתרך לנסות .

אתה יכול לחבר אותו לכול כניסת 3 פינים פנויה שיש לך הלוח,

במידה והמאוורר צורך מתח חשמלי גבוהה לא מומלץ לחבר אותו ללוח, אלא אל חיבור מולקס.

לחבר כן . לישלות על מהירות אולי ... נחזיק לך אצבעות ;) .

פורסם
  • מחבר

לצביקה: צ'נברו מארז טוב מאוד על זה אין בכלל ויכוח. הנקודה שלי היא שכדאי לאנשים לשאול עם איזה מאורר המארז מגיע כדי לא לגלות הפתעות "נעימות" כמו אלה שקרו לי.

לגבי השליטה מהלוח: יום חמישי יגיעו שאר החלקים שהזמנתי, נרכיב ונקווה לטוב!!

ולמר XPloiTeR : איך אני יכול לדעת מה הצריכת הספק של המאורר הנ"ל?

פורסם

אמור להיות כתוב על המדבקה במרכז המאוורר, תכפיל את עוצמת הזרם (אמפר, מסומן כ"A") במתח (12V) ותקבל את ההספק (W)

פורסם

מאוורר 80 מ"מ צורך כ- 1.5W ומאוורר 120 מ"מ צורך כ- 3W.

מבחינת הספק זהו עמס זניח,

אך ככלל,

רצוי לחבר כל ציוד היקפי ישירות לצמות ספק הכח.

באפן זה, כאשר ציוד זה מתקלקל, עלול להיווצר קצר, אשר יפגע בלוח האם.

שכן, בעת צריכת זרם גבוהה, המוליכים הדקים שעל לוח האם המוליכים את המתח ללציוד ההיקפי עלולים להינתך.

מעבר לכך, ציוד מיצוני מקרין רעשים על קווי הזינה שלו.

מכיוון שהלוח ניזון מאותה צמת חיבורים אשר ממנה הוא מספק את המתח לציוד האחר, הרי שעל קווי המתח הפנימיים שבלוח האם יש "רעשים".

זו גם הסיבה שבספקי הכח החדשים (V2.0) פיצלו את אספקת המתח של ה- 12V של הלוח מזה של שאר הציוד ההיקפי.

ערב טוב

צביקה

פורסם

מאוורר 80 מ"מ צורך כ- 1.5W ומאוורר 120 מ"מ צורך כ- 3W.

זה לא ממש נכון, יש מאווררים שלוקחים גם 30W כדאי לדעת מה אתה מחבר ללוח לפני שאתה מחבר אותו.

פורסם

1:0

מה שנכון נכון

רק ששכחת לציין שמאוורר זה משמש בשעות הפנאי לשאיבת אבק בקירבי :P

כאשר מדברים על מאוורר למארז ובמקביל על פעולה שקטה,

אף לא אחד יבחר במאוורר שמפיק 65dBA !!!

ושיעביר את חיבורי ה- USB מהחזית לפנל האחורי ;D

לילה טוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים