עבור לתוכן

אני מעוניין לקנות דותן עם CT-479, איזה לקנות FSB 400 או 533 ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם אני חדש בפורום...!

איזה מעבד דותן עדיף לאובר קלוק עם לוח P4C800-E DELUX, דותן עם FSB של 400 או 533 ?

ההתלבטות היא בגלל המכפלה, נניח דותן בעל מהירות שעון 1700MHZ עם FSB 400 המכפלה שלו היא 100X17 במידה ואני יחבר אותו על הלוח הנ"ל עם CT-479 ניתן יהיה תיאורטית להכפיל לו את הביצועים עד 3400MHZ עם FSB 800 ללא המהרה של הלוח והזכרונות שישארו על 800/400. לעומת זאת דותן בעל מהירות שעון של 1729MHZ בעל FSB של 533 המכפלה שלו היא 133X13 ולכן במידה ונמהיר את המעבד עד למהירות הלוח שהיא 200X4=800MHZ כתוצאה מהמכפלה הנמוכה מהירות השעון שתתקבל תהיה 2600MHZ.

מקווה שלא הסתבכתם מהחישובים... השאלה היא האם זו תאוריה נכונה או שפיספסתי משהו ?

ןעןד שאלה, האם הדותן FSB 400 אכן מסוגל בכלל להגיע ל-3400MHZ ואם כן מה המתח שהוא אמור לצרוך והאם הלוח הנ"ל יוכל לספק לו אותו או שאני יצטרך לבצע וולטמודינג ?

ראיתי פה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=124659.0 שהבחור היה צריך לבצע וולט מוד ללוח ע"מ לעבור את ה-201FSB והשאלה שלי היא למה ? מדוע הלוח לא נתן לו להרים את המתח יותר ? בקיצור.... אם אפשר קצת הסברים בנושא לפני שאני קונה את החלקים הנ"ל...

תורה מראש לכולם ! :xyxthumbs:

פורסם

עדיף לך 533FSB הוא גם בלי OC חייית ביצועים

ועם OC וקירור טוב מאוד רצוי מאוד מים ואם יש לך כסף אז גז

ראיתי פה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=124659.0 שהבחור היה צריך לבצע וולט מוד ללוח ע"מ לעבור את ה-201FSB והשאלה שלי היא למה ? מדוע הלוח לא נתן לו להרים את המתח יותר ? בקיצור.... אם אפשר קצת הסברים בנושא לפני שאני קונה את החלקים הנ"ל...

כי הלוח לא אפשר עוד VCORE שנחוץ למעבד

פורסם
  • מחבר

אם אני קונה אותו זה רק בשביל OC ולכן עדיף מכפלה גבוהה יותר לא ??

ציטוט: כי הלוח לא אפשר עוד VCORE שנחוץ למעבד

למה הרי הלוח הזה נותן חופשי גם 1.7V ?

ואני יחדד את השאלה השניה שלי שוב: נניח שאני יקח דותן 2GHZ בעל FSB 400MHZ אם אני ירים את ה-FSB של הלוח ל-190 תהיה לי בעיה מבחינת מתחים למעבד ?

ועל איזה קירור אויר אתה יכול להמליץ לי בשבילו שיתאים עם המתאם הזה (CT479) ?

נ.ב. המכפלה של הדותן פתוחה או נעולה ?

פורסם

מצטרף לשאלה...... :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

מצטרף לשאלה...... :nixweiss:

לאיזה מהן...??

פורסם

אם המעבדים בעלי מכפלה פתוחה אני פשוט לא יודע .....

פורסם
  • מחבר

ולשאר השאלות יש לך תשובה ?

כי אני ממש לחוץ על העניין ולא יודע מה להזמין

אולי יחיאל שכבר עבר את התהליך יעזור פה ?

פורסם

קודם כול ברוך הבא לקהילת הדותן בנתיים רק לי יש דותן+מתאם לפחות פה בארץ אבל הזמנתי עוד אחד לבן אדם נוסף...

בכול מקרה אז כך דותן 400 לא יעשה לך יותר מ 160 וגם עם הקרור הטוב ביותר שתימצא במסיבה אחת שזה המיגבלה של המעבדים האלה!!!

לעומת זאת הדותן 533 יכול לעשות לך גם 340!!! שזה כבר ליגה אחרת לגמרי...

עם יש לך עוד שאלות תשאל אותי בשימחה!...

כמו כן מאיפה בדיוק אתה מיתכוון להשיג אחד עם משלוח לארץ אני ישמח לדעת?

כמו כן עם תירצה אני יכול להמזין לך בקלות..

יחיאל

פורסם
  • מחבר

מעבד אם אני יקנה זה רק בארץ מחיון הפצה מלל סופט אני פתוח אצלהם כדילר, וזה בגלל האחריות שאני יקבל בארץ בלי כאבי ראש מיותרים, מה גם שהמחירים בחו"ל לא יותר זולים בהרבה...

המתאם אמור להגיע אוטוטו ליבואן של אסוס בארץ-מידיקום (בערך שבועיים, כך הם אמרו בטלפון. כששאלתי למה אין עד עכשיו הם ענו שהם הזמינו את המתאם הזה כבר מזמן מאסוס העולמית אך עקב חוסר אצל היצרן (אני מדגיש: יצרן) לא שלחו להם אותו, אך עוד שבועיים מגיע משלוח חדש והם מקווים שהוא יהיה בין החבילות שיגיעו) כך שאני ימתין עוד שבועיים בערך אם עדיין לא יגיע אני ישקול הזמנה מחו"ל.

ואין מצב לעבור את ה-160 ב-400 ? אתה סגור על זה ?

ועוד שאלה למה עשית את כל הוולט מודים האלה ללוח והקירור למייצבים, מה הוא לא יכול לספק מתח גבוה מ 1.5Vבלי זה ? הרי ההגדרות בביוס מאפשרות תיאורטית עד 1.9, אז 1.6Vצריך להיות בעיה ? אצלי חופשי הוא נותן על הנורטווד 1.65...

עושה 340 ? הלוח שלי על 260 כבר צועק הצילו... והזיכרונות בכלל... על 240 עובד אצלי בלי בעיה.

פורסם

אוקיי... מוזר אני דווקא דיברתי איתם לפני בערך שבוע והם אמרו לי שאין מצב בזמן הקרוב שהם יביאו את המוצר מסיבה אחת שאין לו ביקוש בארץץ לפחות לפי מה שהם אומרים!!!.טעות!!! בכול מקהר נגיד ותצליח למצוא מתאם מה עם מעבד? בארץ אין דותן 533 בכלל!!! אלה רק ה-400 העלובים..

בכול מקרה אחי אין מצב לעבור את ה160 עם הדותן 400 וגם בכלל לא בטוח שתצליח לעבור אותו עם בכלל....

עשיתי את כול המודים והקרור למיצבים מסיבה אחת שלפני זה הייה פרסקוט 3.2 E0 ;D שעשה 4700 עם הקרור גז שלי.. כך שמיצבים וכו וכ הייה חייב ובלי קשר לא יזיק למיציבם להיות טיפה יותר קרירים.. המלצה שלי... כמו כן עשיתי את כול המודים כי בלדיהם הלוח לא שווה הרבה עם כול הנפילות מתח וכו וכ מומלץ מאד שגם אתה תעשה...

יחיאל

פורסם
  • מחבר

איזה גירסה הלוח שלך היה (הבנתי שהוא הלך, משתתף בצערך...) ?

לגבי מידיקום, דיברתי עם הסוכנת מכירות שעובדת מול החנות שבה אני עובד, והיא שאלה בהנהלה וזה מה שענו לה וזה מה שהיא אמרה לי.

לגבי דותן 533 ודאי שאפשר קח לינק לנועה מחשבים: '>http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3687&catcode

קח לינק לאתר של חיון: http://www.chayon.co.il/CategoryProducts.asp?CatName=Pentium%20M%202MB%20cache/533MHz&DefID=22&catalog=Intel&category=226

שים לב: המחיר הוא מחיר מומלץ לצרכן לפני מע"מ, בתור דילר המחיר פחות בין 10 ל- 5%.

פורסם

גירסה 2 וכבר הזמנתי אחד חדש..

פורסם
  • מחבר

אוקיי גם לי יש גירסה 2 והוא חדש יחסית בן שלוש וחצי חודש משהו כזה... הראשון היה מהגירסאות הראשונות ונדפקו לו הסלוטים של הזיכרון אז הוחלף.

עכשיו, נניח המעבד הזה:http://www.chayon.co.il/Product.asp?catalog=Intel&DefID=22&Oid=321&Category=226&CatName=Pentium%20M%202MB%20cache/533MHz

יש מצב להרים אותו ל-240 בלי וולטמודים ?

כי אם כן זה מספיק לי לעת עתה...

ואיזה קירור אוויר יתאים לו עם 240 ? כמה מתח הוא יצרוך לדעתך ? איזה ביוס לעדכן, 1021 ?

אם תוכל לענות לי על כל השאלות האלה אני יודה לך מאוד.

פורסם

אז כך... להרים אותו ל 170 לא תצליח בלי המודים!!! ועכשיו בקשר ל240 שאתה "רוצה" להגיע זה יוצא לך 14כפול 240 =3360 אז אני כבר אומר לך בשביל כזה דבר אתה תהייה חייב קרור גז אחד חזק וטוב... וכמובן כול המודים וגם הכול תלוי בסטפינג של המעבד שתקבל כי להגיע ל3300 לא כול המעבד יכול!! בוכל מקרר עם קרור אוויר גם עם הטוב ביותר שתימצא (ושיתאים למתאם זה חשוב!! ) לדעתי לא תעבור את ה2800 אבל זאת דעתי (עם בכלל חח)

לגבי המתח כול מעבד יש לו את הדברים שלו אחד צריך 1.62 ואחר צריך 1.66 ויש גם כאלה שצריכים 1.7 הוכל תלוי במעבד אחי ובאוברקלוק שאתה ורצה להגיע אליו!!... והביוס הטוב ביותר שיצא הוא אחד ממש ממש חדש יצא רק אתמול לאוויר העולם ח הוא אומנם בטא אבל הוא מאפשר מולטי מתוך הביוס וזה מאד חשוב... 1023!!

יחיאל

פורסם
  • מחבר

מה הכוונה מולטי ?

והזלמן שלי יתאים למתאם עם ברגים קצת יותר ארוכים ? או שהבריח שנכנס לתוך התושבת השחורה יתקל בג'מפר ובכבל מתח ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים