עבור לתוכן

מנסה ללמוד שפת C ויש לי בעיה.

Featured Replies

פורסם

אני לומד בעזרת ספר (של מרכז ההדרכה 2000) והורדתי מהדר ושאני מנסה להריץ את אחת התוכנות הראשונות כמו שרשום בספר זה מה שאני מקבל.

מה הבעיה פה? - זה מראה שיש לי בעיה עם הסוגריים המסולסלים הראשונים,זה יוצר לי קובץ אבל התוכנה לא עובדת.

untitled6ts.jpg

פורסם

הוא אומר לך שהMAIN חייב להחזיר INT, אז למה שלא תחזיר INT?

תקרא את הודעת השגיאה.

תעשה בהתחלה int main במקום void main ותוסיף לפני הסוגר המסולסל האחרון return 1;

פורסם

למה הקומפיילר לא מסכים שזה יהיה VOID MAIN אלא דווקא שה-MAIN יחזיר INT?

פורסם

בסי תקין המין הוא ינט ואם הוא מחזיר משהו שהוא לא אפס זה ההודעת שגיאה שמראה מה לא בסדר

בורלנד פיתוחו תקן מיוחד שלהם שלא תואם בדיוק לסי תקין שבו המין הוא void והקומפילר שלהם מתרגם את זה לאינט ושם בסוף החזר אפס

כנראה הקומפילר שלך מכוון על סי לא של בורלנד

את שני הטיעונים לא חיבים לשים אם gcc מקבל את זה אז זה כנראה תקין ודרך אגש למי שמתענין המשתנים הם הוא אופציות של התוכנה שאתה מריץ אותה כול המינוס משדהו או מינוס מינוס משהו ואני לא זוכר מה זה המספר

פורסם
  • מחבר

אז מה לעשות בדיוק?

או אולי עדיף להשתמש בקומפיילר אחר ואז זה יהי בסדר ואם כן אז איזה?

פורסם

תודה על התשובה.

אני באמת משתמש בקומפיילר של בורלנד.

פורסם
  • מחבר

עשיתי ואיך שאני מכניס 3 מספרים ולוחץ אנטר החלון נסגר ונעלם.(אגב אחרי שאני עושה קומפייל אין שום שגיאה).

פורסם

תכילך את conio.h ותרשום בסוף getch(); לפני הRETURN.

יכולים לרשום גם void main(void) זה לא משנה.

פורסם
  • מחבר

יש קומפיילר אחר שבו אני לא יהיה צריך להכניס את כל השינויים האלו? כי רק התחלתי ללמוד עכשיו ואין לי מושג איך ולמה להכניס את השינויים האלו אז זה מבלבל אותי.

פורסם

תשתמש בTURBO C++ של BORLAND (זה תומך גם בקוד C).

פורסם
  • מחבר

לא יודע בדיוק מאיפה ומה להוריד.

פורסם

יש קומפיילר אחר שבו אני לא יהיה צריך להכניס את כל השינויים האלו? כי רק התחלתי ללמוד עכשיו ואין לי מושג איך ולמה להכניס את השינויים האלו אז זה מבלבל אותי.

דווקא כדאי לך להשתמש בזה. כך תלמד לכתוב נכון. לפי התקן פונקצייה הראשית צריכה להיות מטיפוס int וכתוצאה מכך גם להחזיר ערך שברוב המקרים יהיה return 0.

אולי עכשיו אתה לא תבין את זה, אבל אוטוטו אחרי שתלמד על פונקציות הכל יתבהר לך.

פורסם
  • מחבר

או קיי

ולמה לכתוב conio.h ולא stdio.h כמו שרשום בספר?

פורסם

כי conio.h מכיל את הפונקציה getch, ולא stdio.h

אגב, ב-C++ לא נהוג להשתמש בכלל ב-stdio.h, אלא ב-cstdio (זו אותה חבילה בדיוק, סתם קונבנציה יותר חדשה).

(ליתר דיוק, נהוג להשתמש ב-iostream, אבל אם אתה מתעקש להשתמש בפונקציות C, אז תעשה את זה עם cstdio)

פורסם
  • מחבר

או קיי ואחרון:

למה return 1;?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים