עבור לתוכן

חיבור MPLS

Featured Replies

פורסם

התנתקתי מ 013 אחרי שהעבירו אותי לחיבור בחייגן, איזה חברה מספקת חיבור MPLS בלי תיחקור של השב"כ?!

פורסם

כל הספקים יכולים, טכנית, השאלה מי תסכים ללחצים שתפעיל. נטויז'ן וזהב ידועות בעקשנות לא מתפשרת. לפני כמה חודשים 012 הוציאו הוראה שלא לאפשר חיבור כזה בשום מצב. 013 מבקשים תוספת תשלום, אך בפעם האחרונה שהחלפתי ספק הם טענו כי גם תמורת תשלום לא יסכימו - מה שעולה בקנה אחד עם מה שתארת.

נותרנו רק עם בזק בינלאומי המאפשרים זאת כברירת מחדל בפעם האחרונה שבדקתי.

פורסם

מה הייתרון בחיבור MPLS ?

זה נותן לך ייתרון רק אם יש לך מודם כבלים פרוץ/שקוף ואז אתה מקבל UPLOAD/DOWNLOAD בשמיים

אבל אם אין לך מודם פרוץ, אז MPLS לא נותן לך שום ייתרון - אבל ממש שום ייתרון !

וסתם לידע כללי, (אין לי מושג למה, אבל זה נכון :) MPLS יוצא מחוץ לחוק במדינת ישראל, ללקוחות פרטיים

שום ספק אחרי 2005 , לא יספק MPLS.

פורסם

וסתם לידע כללי, (אין לי מושג למה, אבל זה נכון :) MPLS יוצא מחוץ לחוק במדינת ישראל, ללקוחות פרטיים

בגלל שספק האינטרנט שלך לא יכול לנטר אותך - מעשית אתה לא מתחבר אליו אף פעם. החיבור נעשה ישירות דרך הכבלים.

אם הם לא יכולים לנטר אותך, אתה יכול לעשות מה שבא לך בלי לדאוג שנשארו לוגים כל שהם....

פורסם

מה הייתרון בחיבור MPLS ?

זה נותן לך ייתרון רק אם יש לך מודם כבלים פרוץ/שקוף ואז אתה מקבל UPLOAD/DOWNLOAD בשמיים

אבל אם אין לך מודם פרוץ, אז MPLS לא נותן לך שום ייתרון - אבל ממש שום ייתרון !

הוא ועוד איך נותן יתרון, יתרון אדיר. תשתית הכבלים בנויה על IP ומבחינה טבעית (native) נועדה לחבר לקוח לספק שלו ישירות. זהו ללא ספק החיבור הכי שקוף למשתמש והכי קרוב שיכול להיות לחיבור של המחשב שלך עם כבל רשת לראוטרים של הספק. לצערנו, בארץ, ספק האינטרנט אינו ספק התשתית ומאחר והשליטה של מתן וקבלת IP נעשית ע"י ציוד שבשליטת הכבלים, אין לספק יכולת לנטר את לקוחותיו. לכן לא נמצאה ברירה ובחרו לחבר לקוחות ב-VPN. קטונתי מלהיות איש רשת רב מעללים, אך אין ספק כי ה-VPN הוא פשוט קומבינה ישראלית - כן, זה נשמע מוגזם, אבל זו דעתי. בשום מקום אחר לא משתמשים ב-VPN לחיבור לקוח לספק שלו. מבחינתי, ברגע שיאלצו אותי לעבור לחיבור עם חייגן אני מתנתק ועובר לבזק עם מודם רשת ב-PPPoE. צורת החיבור הזו שלא תוכננה מראש כצורת חיבור לקוח לספק היא פשוט חיפוף. זו אחת הסיבות שגרמו לכך שטכנולוגיית הכבלים נחשבת נחותה ל-ADSL כאן בארץ. ככה זה כשמקמבנים...

פורסם

רק דבר אחד : לא כתבת מה הייתרון

החצי שניה שאתה חוסך לך כשאתה לא לוחץ פעמיים על החייגן ?

או מה ?

באמת שלא הבנתי

בחיבור MPLS, בארץ, ללקוחות שיש להם אותו, הם לא מקבלים מהירות גדולה יותר, או שום דבר אחר ללא תוספת תשלום

בקיצור, אולי אתה צודק שזה קימבון ישראלי בגלל השיטה של ספק+תשתית, אבל בכל זאת, אין ב MPLS ייתרון שאני רואה.

אולי אם תתן איזה נימוק לגבי הייתרון שאתה רואה (או תסביר מהו בכלל הייתרון) אני אבין אותך.

MPLS או לא MPLS, החיבור הוא באותה מהירות על אותה תשתית, השיטה שונה, כן זה VPN, אז מה ?

אז תגדיר את החייגן שלך שלא יציג בקשה לשם משתמש וססמא, שלא יציג בכלל את מהלך ההתקשרות, תשים אותו ב STARTUP

תגדיר אותו למליון ואחת התקשרויות חוזרות במקרה של התנתקות, עם רווח של 10 שניות בין התקשרות להתקשרות.

זה הכל.

שוב, אלא אם כן יש לך איזה יתרון משמעותי שאתה יכול לציין כאן..

נ.ב.

אתה אומר שחיבור כבלים נחשב נחות משמעותית מול חיבור ADSL בפרוטוקול PPPOE

אתה מוכן להסביר או לנמק את זה ?

סה"כ לכבלים יש פה ייתרון :

א. התשתית שלהם קיימת מעט מאוד זמן יחסית לכבלי הנחושת של בזק שכאן כבר עשרות שנים

ב. ה UPLOAD שלהם גבוהה יותר (UPLOAD בכל מקרה לא מוגבל ע"י הספק, לפחות במקרה הפרטי של נטויז'ן, די בטוח שגם בספקיות אחרות)

אני אגב גם מבין את צד הספקים

מעבר לזה שהחיבור שקוף בפניהם ואין להם כ"כ שליטה או ראיה שלו, אתה מחובר 24/7 , ותופס רוחב פס

לא עדיף שתהיה מחובר רק כשאתה צריך ?

ואם זה 24/7 , אז תהיה מחובר 24/7, אין בעיה עם זה...

פורסם

מהיכן שמעת את זה?

אתה בטוח שמדובר בחוק ?

פורסם

רק דבר אחד : לא כתבת מה הייתרון

החצי שניה שאתה חוסך לך כשאתה לא לוחץ פעמיים על החייגן ?

או מה ?

באמת שלא הבנתי

בחיבור MPLS, בארץ, ללקוחות שיש להם אותו, הם לא מקבלים מהירות גדולה יותר, או שום דבר אחר ללא תוספת תשלום

בקיצור, אולי אתה צודק שזה קימבון ישראלי בגלל השיטה של ספק+תשתית, אבל בכל זאת, אין ב MPLS ייתרון שאני רואה.

אולי אם תתן איזה נימוק לגבי הייתרון שאתה רואה (או תסביר מהו בכלל הייתרון) אני אבין אותך.

MPLS או לא MPLS, החיבור הוא באותה מהירות על אותה תשתית, השיטה שונה, כן זה VPN, אז מה ?

אז תגדיר את החייגן שלך שלא יציג בקשה לשם משתמש וססמא, שלא יציג בכלל את מהלך ההתקשרות, תשים אותו ב STARTUP

תגדיר אותו למליון ואחת התקשרויות חוזרות במקרה של התנתקות, עם רווח של 10 שניות בין התקשרות להתקשרות.

זה הכל.

שוב, אלא אם כן יש לך איזה יתרון משמעותי שאתה יכול לציין כאן..

אני אגב גם מבין את צד הספקים

מעבר לזה שהחיבור שקוף בפניהם ואין להם כ"כ שליטה או ראיה שלו, אתה מחובר 24/7 , ותופס רוחב פס

לא עדיף שתהיה מחובר רק כשאתה צריך ?

ואם זה 24/7 , אז תהיה מחובר 24/7, אין בעיה עם זה...

אין חייגן = אין צרות. כל עוד אתה מסונכן, יש לך חיבור אמין ויציב לאורך זמן. חייגן מוסיף קומפלקסיות על המחשב של הלקוח - כל חייגן (הגדרות והתאמות, ניתוקים, תוכנה הנשענת על משאבי מערכת - כל אלו מושגים שלא קיימים אצל המחוברים ב-"MPLS"). העניין הוא שחייגן VPN מלכתחילה לא נועד לחבר לקוח לאינטרנט. הוא נועד לחבר אותך לרשת מקומית פרטית של האירגון שלך, של מקום העבודה וכו' - כדי שתשהה שם כמה זמן ותבצע את מה שאתה צריך לבצע וכל זה על גבי חיבור לאינטרנט. אותו מושג עקר שנקרא MPLS הוא למעשה מה שאנחנו מכנים: מתן כתובת IP לפי MAC של המודם. אותו "MPLS" להגדרתך, גם קיים בעת חיבור בחייגן, רק שכאן מתקבל IP פנימי של רשת הכבלים שהוקמה לצורך כך. כלומר, עיוותו למעשה את הטכנולוגיה ויצרו מין מוטציה שלא קיימת בשום מקום. רק חיבור VPN המוטמע במערכות של MS מסוגל לקיים אנכפסולציה על גבי רשת IP כמו הכבלים. אם הכבלים היו בונים מלכתחילה את התשתית שלהם כך שניתן היה לתפעל אותה ב-PPPoE למשל, אז לא היית רואה אותי כאן יוצא נגד השיטה. הכבלים בנו זאת כך כי השירותים שהם יציעו בעתיד ישענו כולם על IP. המעבד לחייגנים "הרג" את הטכנולוגיה המדהימה הזו לצערן של חברות הכבלים שמפסידות לקוחות לטובת ADSL ולצערם של האנשים שיודעים להוקיר אותה...

עובדה היא שלקנפג ראוטר בחיבור ללא "חייגן" הוא הדבר הכי פשוט בעולם, יותר פשוט מב-ADSL. לעומת זאת, בחיבור עם VPN חרב עליך עולמך והכל בגלל ה"קומבינה" הישראלית הזאת. הראטורים שנוצרו לא נועדו להחזיק חיבור VPN-י ליותר מאשר ה-lease שהכבלים מספקים (כשבוע בדר"כ) כי אף אחד ממהנדסי החברה שיצרה את אותם ראוטרים לא העלה בכלל את האופציה שיש ספק שיחבר את לקוחותיו בצורה המעוותת הזו ואף אחד מהלקוחות התמימים לא יודע מזה.

נ.ב.

אתה אומר שחיבור כבלים נחשב נחות משמעותית מול חיבור ADSL בפרוטוקול PPPOE

אתה מוכן להסביר או לנמק את זה ?

סה"כ לכבלים יש פה ייתרון :

א. התשתית שלהם קיימת מעט מאוד זמן יחסית לכבלי הנחושת של בזק שכאן כבר עשרות שנים

ב. ה UPLOAD שלהם גבוהה יותר (UPLOAD בכל מקרה לא מוגבל ע"י הספק, לפחות במקרה הפרטי של נטויז'ן, די בטוח שגם בספקיות אחרות)

ממש לא, אני חושב שתצורת הכבלים על גבי IP היא דבר נהדר וללא ספק עולה על כל צורת חיבור אחרת שקיימת בארץ. ברגע שאתה שם VPN על הכבלים, החיבור הזה נפסל בעיני. בכזה מצב, עדיף להתעקש על מודם רשת דרך בזק וחיבור PPPoE

פורסם

אתה יוצא נגד חייגנים באופן כללי ? או רק נגד חייגני ה VPN ?

כי סה"כ , גם ב PPPOE יש לך חייגן, הוא אמנם מסוג PPPOE ולא VPN, אבל כן, הוא חייגן

בכבלים, בעתיד אני מאמין (אם הם חכמים) יצאו באיזשהם שירותים על הרשת הפנימית שלהם (שרתי משחקים פנימיים לשחקני רשת ישראלים וכו')

זה גם מה שבעתיד ייתן לכבלים ייתרון עצום (רשתות פנימיות).

סה"כ אני לא מאמין שחייגן ה VPN המסכן הזה, שהותאם לצרכים של חיבור אינטרנטי, תופס לך יותר מדי משאבי מערכת במחשב שלך

לא יותר מחייגן PPPOE לפחות.

אני אשמח אם תוכל להביא איזו הבהרה לגבי העובדה שחייגן VPN תופס הרבה יותר משאבים במערכת מאשר חייגן PPPOE.

ובמחשב תקין, החיבור תקין.

פורסם

אתה יוצא נגד חייגנים באופן כללי ? או רק נגד חייגני ה VPN ?

כי סה"כ , גם ב PPPOE יש לך חייגן, הוא אמנם מסוג PPPOE ולא VPN, אבל כן, הוא חייגן

קרא את הודעתי מחדש ואני מבטיח שתדע מה עמדתי בנושא

בכבלים, בעתיד אני מאמין (אם הם חכמים) יצאו באיזשהם שירותים על הרשת הפנימית שלהם (שרתי משחקים פנימיים לשחקני רשת ישראלים וכו')

זה גם מה שבעתיד ייתן לכבלים ייתרון עצום (רשתות פנימיות).

סה"כ אני לא מאמין שחייגן ה VPN המסכן הזה, שהותאם לצרכים של חיבור אינטרנטי, תופס לך יותר מדי משאבי מערכת במחשב שלך

לא יותר מחייגן PPPOE לפחות.

אני אשמח אם תוכל להביא איזו הבהרה לגבי העובדה שחייגן VPN תופס הרבה יותר משאבים במערכת מאשר חייגן PPPOE.

ובמחשב תקין, החיבור תקין.

הוכחות "חותכות" אין לי, אך אין ספק שמאחר וה-PPPoE נועד מלכתחילה לחיבור לקוח לספק (aka, from scratch) הרי שהוא לבטח מספק חיבוריות טובה בכמה דרגות מ-VPN שנמצא בשימוש מכורח המציאות הקיימת וככזה (בין אם תרצה ובין אם לא) הוא מוטציה, "עיגול פינות" ישראלי שאין לו אח ורע בעולם המערבי

פורסם

ממש לא, אני חושב שתצורת הכבלים על גבי IP היא דבר נהדר וללא ספק עולה על כל צורת חיבור אחרת שקיימת בארץ. ברגע שאתה שם VPN על הכבלים, החיבור הזה נפסל בעיני. בכזה מצב, עדיף להתעקש על מודם רשת דרך בזק וחיבור PPPoE

תסלח לי, אולי אני לא משהו בהבנת הנקרא

אבל כשאתה אומר "החיבור הזה נפסל בעיני" אתה עדיין לא מנמק.

במשך כל הדיון הזה, אמרת שחיבור VPN על גבי IP הוא לא טבעי ולא נכון.

האם יש לך ראיה, עובדה, הרגשה בתוך הלב, שחיבור באמצעות חייגן VPN נחות מחיבור עם חייגן PPPOE ?

זה ממש מעניין אותי, אני לא נציג הספקיות בארץ, אני אמנם עובד בתמיכה של ספקית (NV) אבל הדיון נערך כאן מטעמי סקרנות גרידא.

החיבור הזה נפסל בעיניך - השאלה שלי היא - למה ?

פורסם
  • מחבר

רוב הסיבות שהעלתם כאן נכונות, אין לי צורך לעבור ב cache של הספקית שלי, במקרה של חיבור קבוע ההתקשרות היא מול הספק בלבד.

אבל הסיבה העיקרית שאני זקוק לחיבור MPLS היא מפני שאני מתקין רשתות אלחוטיות וישנם נתבים שלא מאפשרים חיבור בפרוטוקול l2tp/pptp שגם Open Access Business שמאפשר להגדיר כתובת סטטית דרך הכבלים בפרופיל חייגן לא פותר.

בכל מקרה התחברתי לבזק בינלאומי, לא התחייבתי לכלום ואני משלם פחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים