עבור לתוכן

בעיית איטיות מוזרה

Featured Replies

פורסם

לאחרונה אני נתקל בתופעה של הורדה איטית ביותר (5-10KB) בהורדה מFTPים שאני מוריד מהם באופן קבוע כבר כמה שנים. אם זה היה רק FTP אחד לא הייתי חושב על זה יותר מדיי, אבל 3 (בעצם כל הFTPים שאני משתמש בהם) ביחד? בלי שום קשר ביניהם? נראה לי מוזר.

אז ככה:

אני מחובר דרך אינטרנט זהב בחיבור  1.5 כבלים. יש לי ראוטר EDIMAX 6104-KP ושלושה מחשבים בבית.

ניסיתי דרך כל אחד מהמחשבים כאשר הם מחוברים ישירות למודם, כלומר לא דרך הראוטר, וזה לא עזר. כמובן שבדקתי ווירוסים וספיי וור למיניהם וזה לא העניין. המחשבים הם מחשבים מטופלים ומתוחזקים כמו שצריך (אני טכנאי מחשבים במקצועי). כאשר אני מוריד את קובץ הבדיקה דרך ספק האינטרנט, אני מקבל מהירות הורדה מלאה. כנ"ל בגלישה באינטרנט, הכל עובד בסדר גמור.

הניחוש שלי הוא שאחד השרתים בדרך, עושה בעיות, אבל המהירות נמוכה מדיי והתופעה משתחזרת כבר זמן רב מדיי כדי שזאת תהיה סתם תקלה. משהו כאן לא בסדר ואין לי מושג מה. מיותר לציין שבתמיכה של אינטרנט זהב לא ידעו לעזור לי. הקונספט שלהם לבדיקת מהירות זה להוריד את ITUNES מהאתר של APPLE. מבחינתם זה אומר הכל.

למישהו יש אולי רעיון לתופעה המוזרה הזו, או שיכול לתת לי הצעה איך אני ממשיך מכאן?

עריכה:

שכחתי לציין שגם ניסיתי עם הפיירוול מנוטרל בכל אחד מהמחשבים. אני ב99% בטוח שהבעייה לא אצלי. אני רוצה להיות 100% בטוח :)

פורסם

תעשה tracert לשרת ותראה היכן יש קפיצה בפינג. אמנם פינג גבוה אינו מעיד על בעיית מהירות הורדה סבירה, אבל קפיצה עצומה במיוחד באחד ה-hops יכולה לעורר חשד. אם זה לא עוזר, חבר את המודם ישירות למחשב ובדוק. לאחר מכן, אם אתה מחובר עם חייגן, נסה להשאיל חשבון של חבר מספקית אחרת ובדוק מולה.

פורסם

הדבר הראשון שאתה עושה במצב כזה הוא לאפס את הראוטר

להוציא אותו ואת המודם ואת המחשבים מהחשמל (את המחשבים כמובן לכבות מסודר)

סדר הדלקה :

1. מודם , ולחכות שהוא יסתנכרן (link/synch/line/cable/online)

2. ראוטר + מחשבים (או מחשב אחד בלבד, בשלב ראשון)

אם זה עזר, סימן שפשוט התמלאה טבלת ה NAT של הראוטר, וזה מה שגרם לבעיה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם.

ניסיתי את שני הדברים האלו כבר. הפינגים לא עוברים את ה150MS שזה טוב לכל הדעות.

ולראוטר עשיתי כבר כל מה שאפשר. אתחול רגיל, איפוס לDEFAULT והכנסת הנתונים מחדש. אבל שום דבר לא שינה. גם כאשר אני מחובר ללא הראוטר, כלומר מחשב ישירות למודם זה לא משנה דבר.

פורסם

אתה מחובר עם "חייגן"?

פורסם
  • מחבר

כן, חייגן L2TP.

פורסם

כן, חייגן L2TP.

נסה להשיג מחבר (המחובר כמוך בכבלים אך אל ספק אחר) שם משתמש וססמא, שנה את שרת ה-VPN אליו החייגן מתחבר לזה של הספקית שלו ותנסה להתחבר ולבדוק את סטטוס ההורדה במצב הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים