עבור לתוכן

מה זה engine? מנוע?

Featured Replies

פורסם

טוב זה נראה המקום המאתים ביותר לשאלה הזאתי.

בזמן החארון אני משחק במשחקים אבל גם לומד עליהם קצת ונתקלתי במונח engine שפרושו מנוע בעיברית. עכשיו מה זה ה"מנוע" הזה ומה התפקידים שלו?

פורסם

אני חושב שאני עונה בשם כולם כשאני אומר - הא?~! :screwy:

פורסם

נראה לי שהוא מתכוון למנוע שעליו המשחק מבוסס, כמו OPENGL וכו... (אם OPENGL נחשב בכלל למנוע :P)

פורסם
  • מחבר

יואו אני לא יודע איך להסביר את זה בל לפי מה שאני מבין כל המשחקים בנויים על engine שאותו בנה אותה חברה שמייצרת את המחשק. עכשיו פשוט הרבה רעיונות אם חברות היית השאלה הזאתי (כשלדוגמא הם מוצאים משחק גרסא 2 נגיד יצא משחק בשם X ואז מוצאים  X2)

האם X2 יהיה בנוי על אותו engine כמו X?

זה חות מזה אני לא יכול יותר להסביר כנסו ל reviwe של משחקים תקראו רעיונות אם חברות שמייצרות משחקים ואלי תבינו למה הכוונה

פורסם

מה הבעיה שלכם?

וואי...

מן הסתם הוא מתכוון למנוע הגרפי...

טוב אני לא יודע בדיוק איך להסביר, אבל זה מה שאחראי על הגרפיקה וקובע את המראה של הכל

מנוע גרפי יכול לשמש מספר משחקים (כמו המנוע של דום3, או של HL2 למשל) ולאו דווקא משחק אחד

בדר"כ משחקי המשך לא נבנים על אותו מנוע גרפי, שכן יש הבדלי זמן בין המשחקים מבחינת תאריכי

יציאה ופיתוח, ולא סביר שאחרי שנה וקצת עדיין ישתמשו באותו מנוע

(תלוי כמה הוא טוב, אבל עדיין זה נדיר, ותלוי כמה זמן יש בין המשחקים,אם למשל יש 3 שנים,אז לא ישתמשו באותו מנוע,כי זה יראה ישן וכמו המשחק הקודם,מבין?)

טוב זה חצי הסבר שטחי מאוד, אם אתה רוצה הסבר יותר טוב

או שתחכה למתי שיהיה לי כוח בשביל לכתוב ואז אני אכתוב (מה שצפוי לקרות יום שבת עוד שבוע וקצת בערך)

או שתחכה שמישהו אחר יגיב

פורסם
  • מחבר

ידעתי שאני לא דפוק =\ ידעתי שקיים מושג כזה

טוב תודה

זה שזה אחראי על הגרפיקה הבנתי אבל איך באיזה צורה מה זה בדיוק עושה? מזיז צורות או מה?

תודה בכל מקרה אני יחכה למישהוא או לך

פורסם

מנוע זה מה שאחראי על המשחק עצמו. על כל הINPUT, החישובים והOUTPUT. למשל, אם עצם כלשהו פוגע בקיר, אז העצם צריך לשנות את הכיוון שלו. לזה אחראי המנוע. המנוע אחראי גם עם אפקטים שיש וכו'.

פורסם

המנוע זאת התוכנה שאיתה בונים את המשחק אפשר להגיד את זה ככה.

לדוגמה - המנוע הוא זה שבונה את המשחק בתוך מרחב תלת מימדי, הוא שם טקסטורות על מודלים, אחראי על תאורה וכו...

פעם בנית מפה באיזה משחק? או השתמשת בתוכנה כמו 3dstudio max? קצת קשה להסביר ככה

פורסם
  • מחבר

לא בניתית מפות למשחקים למרותש אני מאוד רוצה כנ"ל גם לגבי 3dsmax המחשב שלי פשוט לא מאפשר גרפיקה כל כך קשה.

אני פחות או יותר מבין מה זה מנוע אבל בכל זאת יש לי עוד כמה שאלות:

המונע נבנה על ידי שפת תיכנות?

פורסם

נראה לי שהוא מתכוון למנוע שעליו המשחק מבוסס, כמו OPENGL וכו... (אם OPENGL נחשב בכלל למנוע  :P)

הוא לא

פורסם

opengl הוא לא מנוע, הוא API (כמו Directx או SDL)

זה סט של כלים בסיסיים. (הרבה יותר בסיסיים ממנוע גרפי).

ספציפית, opengl/directx/sdl הם API של גרפיקה

מנוע גרפי יהיה מושתת על API כלשהו (כשכיום הרוב מושתתים על Directx)

פורסם

בצורה הכי מופשטת:

מנוע + תוכן = משחק

בעיקרון המנוע הוא הפלטפורמה התכנותית של המשחק, הוא כולל בדר"כ טיפול בעצמים, היבטים פיזיקליים, ויזואליים וכו'.

התוכן כולל טקסטים, תמונות, מודלים, קבצי קול, סקריפטים ודברים ששייכים ספציפית למשחק מסויים.

אגב, DirectX, OpenGL, SDL הן ספריות. יש להן API.

פורסם
  • מחבר

טוב הבנתי אני חושב

יש לי שאלה

המנוע נבנה בעזרת שפת תיכנות? או שיש תוכנות שבעזרת בונים את המנוע?

פורסם

כן לשתי השאלות.

לכל תוכנה שאמורה "לבנות מנוע" צריך להיות קלט כלשהו. בהתחשב במה שאמרתי קודם, הקלט הזה הוא בדיוק קוד בשפת תכנות כלשהי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים