עבור לתוכן

טמפרטורה מזייפת

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

לפני כ4 חודשים קניתי מחשב חדש ומאז הייתה לי בעיה של זיוף הטמפרטורה של המעבד.

למשל, אני סתם גולש, הוא נמצא על 49 מעלות, למרות שהוא ממש קר(בדקתי עם האצבעות, זה נקרא?), האוורור בו ממש טוב(מאוורר 120 מ"מ מקדימה שמכניס אוויר, 2 מאווררים מאחורה שמוציאים אוויר,מאוורר מהצד שמכניס אוויר).

אבל מה קורה כאר אני יפעיל סתם תוכנה או משחק אפילו ממש קטן? תוך פחות מחצי דקה יעלו המעלות ב-15 מעלות בערך. בוא נגיד שיגיעו ל-62 מעלות בערך

(אני על סטוק)

ניסיתי לשים משחה טרמית חדשה. לא עזר. אני כמעט בטוח שלא יכול להיות שהמעלות אמיתיות. זה ממש מגוחך. השאלה היא:

האם יש סיכוי שהחיישן לא מזייף?

מה אני יכול לעשות בנידון כי אני רוצה לעשות אוברקלוק?

מפרט: AMD A64 3000+

לוח אם:VIA K8T800pro AMD Hammer

אם צריכים עוד מידע על המפרט אז רק תגידו..

תודה רבה.

פורסם

גד?

מי היצרנית של הלוח? אביט? אסוס? יכול להיות שהחיישן מזייף, בכל מקרה תנסה לבדוק גם דרך תוכנת צד שלישי (אוורסט\סנדרה) וגם דרך הביוס.

תבדוק שההיטסינק יושב טוב על המעבד, יכול להיות שהוא קצת לא יושב טוב ובזמן מנוחה אם שימוש קטן הוא עדיין מצליח להפטר מהחום אבל בזמן מאמץ הוא לא.

פורסם
  • מחבר

היצרנית של הלוח היא אביט.

וההיטסינק יושב במקומו טוב(אני חושב) כי כבר פעם אחת הוצאתי אותו בשביל לשים משחה טרמית. אני חושב שהוא יושב חזק.

(גיא מיכאל השמן(STINGER) התקין לי אותו)

פורסם

גד?

מי היצרנית של הלוח? אביט? אסוס? יכול להיות שהחיישן מזייף, בכל מקרה תנסה לבדוק גם דרך תוכנת צד שלישי (אוורסט\סנדרה) וגם דרך הביוס.

תבדוק שההיטסינק יושב טוב על המעבד, יכול להיות שהוא קצת לא יושב טוב ובזמן מנוחה אם שימוש קטן הוא עדיין מצליח להפטר מהחום אבל בזמן מאמץ הוא לא.

תשמע דביר( ;)), אני נוגע במעבד שהוא אמור להיות על 70 מעלות, ואני לא מרגיש שום חום מיוחד, בגלל זה אני חושב שהחיישן שלו מזייף..גם לא הגיוני שהטמפרטורה עולה ב20 מעלות בשנייה...

בכל מקרה, אני אבדוק היום בערב אם ההיטסינק שלו יושב טוב, למרות שאני לא חושב שזאת הבעיה.

פורסם
  • מחבר

כשאני בודק בכל תוכנת צד שלישי וגם בביוס מראה אותם מעלות... אז או שהחיישן מזייף, או שהמחשב חם מידי(למרות האורור הטוב..)

פורסם

זה דיי ידוע שהחיישן בלוחות של אביט מזייף, אני לא יודע אם הם תיקנו את הבעיה אבל יכול להיות שלא.

איפה בדקת? בתוכנת צד שלישי או בביוס?

יכול להיות שהמשחה לא מרוחה טוב, אבל אם היא לא הייתה מרוחה טוב אז גם בidle הטמפ' היו צריכות להיות גבוהות.

פורסם

זה דיי ידוע שהחיישן בלוחות של אביט מזייף, אני לא יודע אם הם תיקנו את הבעיה אבל יכול להיות שלא.

איפה בדקת? בתוכנת צד שלישי או בביוס?

יכול להיות שהמשחה לא מרוחה טוב, אבל אם היא לא הייתה מרוחה טוב אז גם בidle הטמפ' היו צריכות להיות גבוהות.

בכל התוכנות ואמצעי הניטור(כולל הביוס) הטמפ' לא הגיונית.

והמשחה מרוחה טוב.

פורסם
  • מחבר

בדקתי באוורסט ובביוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים