עבור לתוכן

למומחיי הקירור שבניכם: עזרה בבחירה והתקנת קירור מתאים לamd64 3500+ newcastle 939

Featured Replies

פורסם

שלום ברשותי מעבד ניוקסל 3500 בתושבת 939.

הקירור שהתקנתי עליו הוא קירור הסטוק של AMD שבא עם הקופסא.. וכאמור עם המדבקה הטרמית..

המעבד עומד בעונה זאת של השנה (קיץ) בטמפרטורת IDLE של כ-42 מעלות +-

בעבודה אתם יכולים לעשות את החשבון.. זה מגיע ל- 49-50 ככה...

אני מעוניין לצמצם באופן מקסימאלי שרק אוכל את הטמפרטורה ולכן אני צריך עזרה מסוסי הקירור או איך שקוראים להם האוברקלוקרים "דר קול"

אני לא ספץ בתחום הקולינג ואני צריך שתתנו לי לינקים למספר מאוורים איכותיים לא יקרים מדיי (אין לי תקציב ענק עד 250 שח כולל משחה טרמית)

מה שאני צריך זה הסבר למה דווקא המאוור הנל שתציעו לי יהיה הכי טוב לעבודה, כמה טמפרטורה הוא יוריד לי, ואיזה משחה טרמית יש לקנות ?

הבנתי שיש את הארקטיק סילבר 5 שזה אמור להיות משהו טוב, אבל אני צריך גם עזרה על התחזוקה של זה.. כלומר האם אני צריך להחליף כל פרק זמן מסויים את המשחה הטרמית ?? ואני אשמח מאוד אם מישהו יפמפם לי לפה מדריך מפנק איך לשים על מעבד AMD ת'משחה.. ותהקין את ההיטסינק הנחשק !

תודה לעוזרים מראש.. רצוי משהו סוסי שגם יתאים לי ל-OC בהמשך..

פורסם

הפתרון בשבילך הוא קירור מים שום מאורר לא יוריד יותר את הטמפ' אתה יכול להחליף משחה לAS5 זה יכול להוריד בכמה מעלות מעבר לזה קירור מים

פורסם

קח את הגוף קירור הזה של זלמן: http://logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=5868 , הוא ישפר את הטמפ' בסביבות ה7 מעלות ואולי טיפה יותר לכיוון ה10 מעלות.

ואת המשחה הטרמית הזו של Arctic Cooling: http://logicpc.co.il/eng/Itdetail.aspx?icom=3823

השילוב של שניהם ייתן שיפור די משמעותי בטמפ'.

פורסם

שיפור לא יהיה ממש גבוהה, מ 2 סיבות:

טמפ' האויר - קיץ חם

מעבד חם

הטמפ' שיש לך טובות מאוד!

קניית קירור חדש רק תבזבז לך כסף ותתאכזב, קח AS5 מ-KSP ב-30 שקל וזהו סגור עניין

פורסם

גוף קירור thermalright xp-90

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_943&products_id=7266

מאורר thermaltake silentcat

הכל יוצא ביחד 290 אתה מקבל משחה ביחד עם הגוף

באתר יש מדריך למריחת חומר טרמי

ןאם אתה לא יכול לחרוג מהתקציב אז zalman cnps7000b-cu

יוצא 240 וגם איתו אתה מקבל משחה

פורסם

אוף אתם לא מבינים זה לא יעזור לו תגיד: פותח התרד אתה רוצה לבזבז 300 שקל כדי להוריד 3 מעלות?! אני לא וגם לא מציע לך הטמפ' שלך טובות הליבה חזקה וחמה! לא יעזור ודי כבר להציע לו לבזבז את הכסף עדיף שיקנה לעצמו משהו טעים במקום :smile1:

פורסם
  • מחבר

אוף אתם לא מבינים זה לא יעזור לו תגיד: פותח התרד אתה רוצה לבזבז 300 שקל כדי להוריד 3 מעלות?! אני לא וגם לא מציע לך הטמפ' שלך טובות הליבה חזקה וחמה! לא יעזור ודי כבר להציע לו לבזבז את הכסף עדיף שיקנה לעצמו משהו טעים במקום  :smile1:

תראו 3 מעלות לא שווים לי שקל... מצטער חחח

אני רציתי לדעת אם קיים פתרון קירור אוויר איכותי שיכול להוריד את המעלות משמעותית..

תראו הקירור סטוק של AMD באמת לא כזה גרוע.. השאלה שלי האם המשחה הטרמית אכן יותר איכותית מהפד הטרמי שאני מקבל עם הקופסא.. כי ככה המעבד שלי מותקן ולפי מה שהבנתי לליבה והביצועים הטמפרטורה נמוכה יחסית..

עכשיו השאלה שלי מתמקדת במשחה הטרמית, האם היא באמ יותר טובה מהפד הטרמי ? האם אני צריך לתחזק אותה ? (להחליף כל חודש משחה או משהו.. כל תוקפה)

מה העניין של הגריז הטרמי ? חוץ מהעובדה שהוא מוליך חום יותר טוב לצעות קירור הוא ככל הנראה לא ישפיע הרבה אני מאמין.. האם יש באמת משהו ממש משמעותי ששוה את הכסף (מאוורר) ומוריד בין 10-15 מעלות ? אם לא אז עזבו רק תסבירו לי יותר על המשחה הטרמית...

פורסם

שיפור לא יהיה ממש גבוהה, מ 2 סיבות:

טמפ' האויר - קיץ חם

מעבד חם

הטמפ' שיש לך טובות מאוד!

קניית קירור חדש רק תבזבז לך כסף ותתאכזב, קח AS5 מ-KSP ב-30 שקל וזהו סגור עניין

אוף אתם לא מבינים זה לא יעזור לו תגיד: פותח התרד אתה רוצה לבזבז 300 שקל כדי להוריד 3 מעלות?! אני לא וגם לא מציע לך הטמפ' שלך טובות הליבה חזקה וחמה! לא יעזור ודי כבר להציע לו לבזבז את הכסף עדיף שיקנה לעצמו משהו טעים במקום :smile1:

he is right :xyxthumbs:

פורסם

תראו 3 מעלות לא שווים לי שקל... מצטער חחח

אני רציתי לדעת אם קיים פתרון קירור אוויר איכותי שיכול להוריד את המעלות משמעותית..

תראו הקירור סטוק של AMD באמת לא כזה גרוע.. השאלה שלי האם המשחה הטרמית אכן יותר איכותית מהפד הטרמי שאני מקבל עם הקופסא.. כי ככה המעבד שלי מותקן ולפי מה שהבנתי לליבה והביצועים הטמפרטורה נמוכה יחסית..

עכשיו השאלה שלי מתמקדת במשחה הטרמית, האם היא באמ יותר טובה מהפד הטרמי ? האם אני צריך לתחזק אותה ? (להחליף כל חודש משחה או משהו.. כל תוקפה)

מה העניין של הגריז הטרמי ? חוץ מהעובדה שהוא מוליך חום יותר טוב לצעות קירור הוא ככל הנראה לא ישפיע הרבה אני מאמין.. האם יש באמת משהו ממש משמעותי ששוה את הכסף (מאוורר) ומוריד בין 10-15 מעלות ? אם לא אז עזבו רק תסבירו לי יותר על המשחה הטרמית...

אחי אם אתה רוצה להוריד כזאת כמות את המעלות אז אתה מחפש קירור מים...

אבל עזוב אותך מזה... יש לך אחלה קירור סטוק לא צריך יותר...

פורסם

טמפ' במנוחה לא תרד בהרבה מפני שקירור אוויר לא מצליח לרדת מטמפ' החדר אבל טמפ' במאמץ תוכל להשתפר דווקא די משמעותית מפני שבכל מקרה היא רחוקה מאוד מטמפ' החדר ושילוב של משחה טרמית טובה שמרוחה בצורה נכונה וגוף קירור איכותי יכול לעזור מאוד לפחות בהורדת הטמפ' במאמץ.

פורסם

טוב תראה..תרמח משחה..תראה מה הטמפרטורות ותעדכן..שלי לא היתה משחה הטמפרטורות שלי היו 55-60 לפני יומים מרחתי עכשיו הם 35-48

פורסם
  • מחבר

תראו לא יודע מה איתכם אבל זכור לי אז שהתקנתי את ההיטסינק לקחתי מאחי את הלפטופ וצפיתי בסרטון הדרכה של AMD.

לטענתם הפד התרמי שמודבק לך בצורה איכותית כבר על ההיטסינק הרבה יותר טוב ממשחה טרמית.. אבל זה רק מה שהם אומרים

אני לא יודע מה רמת המוליחות שלו אבל בכל אופן, אני חושב שאני פשוט ישאר עם הקירור סטוק ועם מה שיש לי עכשיו...

כנראה שבאמת לא כדאי אפילו לחשוב על OC למרות שלפי מה שאני רואה בחיפוש להרבה מאוד אנשים עם 939 ואפילו משחות טרמיות וזלמן יש טמפ' יותר גבוהה משלי ב IDLE...

אז לא יודע...

בכל אופן תודה רבה, אשמח לקבל עוד קצת חוות דעת ANYWAY מה אתם מאמינים שעדיף? להשאר עם הסטוק בכל זאת ? או להחליף...

פורסם

כמה תמונות שוות אלפי מילים :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

[attachment deleted by admin]

פורסם

לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד לו בזה..לקנות את הזלמן כמו שיש לך? גם אני עובד עם 36 מעלות באותה ליבה עם גוף סטוק ומאוורר 120 ventec :)

פורסם

לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד לו בזה..לקנות את הזלמן כמו שיש לך? גם אני עובד עם 36 מעלות באותה ליבה עם גוף סטוק ומאוורר 120 ventec :)

פשוט אני גר בבקעה אחד מהמקומות הכי חמים במדינה שבקיץ כרגע הטמפ חדר ששלי היא 35 מעלות ::) ::) ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים