עבור לתוכן

זרימת אוויר במארז - הצעות ספציפיות ?

Featured Replies

פורסם

לא מזמן רכשתי מחשב חדש (בחתימה).  אני חייב לציין שאני לא כל כך מרוצה מהטמפ', יש אנשים שיגידו שאני סתם בכיין - אני לא צריך לשמוע את זה.

מה שכן, אני צריך ייעוץ לגבי זרימת אוויר טובה יותר וללא קישורים למדריכי האתר הזה שעברתי עליהם כבר... (מעדיף מדריכים מקצועיים באנגלית אם אפשר)

בימים אילו: (IDLE)

מעבד: 36-40

צ'יפסט: 37-40

כ.מסך:  44-48

קישור למארז שלי:

http://www.thermaltake.com/xaserCase/sviking/va4000bwssviking.htm

קודם כל, המאוורר הקידמי מושך את האוויר לאחר שהיה צריך לעבור דרך חריצי הדלת הקדמית, חריצי המארז ופילטר. זה לא נגמר פה, בתוך המארז האוויר צריך לעבור את התושבות של ההארדיסקים. יש לי 2 HD, הפרדתי אותם לקצוות, אך עדיין האוויר מתקשה לעבור שם.  אם אני שם יד בתוך המארז אחרי התושבות אני לא מרגיש אוויר בכלל!  (אין שום כבלים שעלולים להפריע בקו הזרימה).

הזמנתי כבר קירור של Zalman VF700-AlCu לכ.מסך ואני מחכה לו.  ומשחה AS-5.

יש לי כבר Slot Exhauster מתחת לכרטיס  (האוויר החם שיוצא מתחת לכ.מסך נשאב החוצה, כך יש שיפור בטמפ' המעבד)

השאלה היא, איזה מאוורר להוסיף, כמה ואיפה למקם אותו?  אני צריך שהאוויר ה"קר" מקדימה יכנס בצורה יעילה יותר...

חשבתי לשים אותו בתושבות כוננים ה-cdrom, יש לי שם מקום אבל מאיפה יבוא האוויר ?

אשמח לקבל עיצות בנושא, תודה.

פורסם

תדלל את הסינון ויזרום אויר

פורסם
  • מחבר

איך בדיוק אני ידלל את את הסינון ?  אני לא ממש מעוניין לשבור את המארז היקר הזה (יחסית).

אני חושב שהבעייה העיקרית היא תושבות ה-HD, הם דיי סגורות והאוויר אמור לזרום דרך 3 פתחים מאורכים (פעמיים)  אשר בתכלס משמשים להפרדה בין כונן לכונן.

(וזה עוד אחרי שהאוויר עובר על HD 2  - כנראה מתחמם...)

חשבתי לחבר מאוורר נוסף בצד השני של התושבות אשר ימשוך את האוויר מהמאוורר הראשון... נראה מיותר או הכרחי ?

פורסם

רעיון נחמד, זה יגביר את הזרימה מהכויין ההוא... אתה צריך גם שאיבה נכונה וטובה...

פורסם
  • מחבר

איך אתה מגדיר שאיבה נכונה וטובה ?

יש המלצות על מאוורר (לא רועש מדי) ?

אין לי בעייה לנקב עוד כמה חורים בתושבות, אבל גם אין לי מושג איך... אין לי מכשירים יקרים בהישג יד :(

פורסם

לנקב חורים בתושבת? למה הכוונה?

והתכוונתי לשאיבת אויר חם נכונה

פורסם
  • מחבר

כפי שציינתי התושבות של ה-HD דרכה עובר האוויר מכילות רק 3 פתחים ארוכים (X2 - משני הצדדים) אשר אותם ההארדיסקים לא חוסמים.

הפתחים האילו לא מספיקים, וקשה לי להאמין שזאת מטרתם (למרות שתיכננו ככה את המארז ואין אפשרות אחרת לאוויר להכנס)

חשבתי לנקב עוד כמה חורים בתושבת הזאת , החורים לא יפריעו להכנסת\הוצאת HD אך יועילו בזרימת האוויר.

אם התכוונת למשוך אוויר אל מחוץ למארז, אז זאת לא הבעייה, יש מאחורה 120MM וגם "אגזוז" שיושב על slot.

פורסם

אגזוז? תוכל להסביר?, בקשר להוצאה הבנתי, עכשיו אם תוכל להביא תמונה מאתר היצרן ולערוך אותה או משהו דומה שאני יבין יותר בבירור אוכל לעזור לך :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אולי זה יעזור :

http://www.geocities.com/der_boimeler/fan.jpg

זה הייצרן צייר  :silly:

כפי שאפשר לראות, במארז זה תושבות ההארדיסקים מסובבות ב-90 מעלות ביחס לתושבות מארז "רגיל". הכוננים פונים לכיוון חלון המארז.

ד"א, אגזוז זה מאוורר שיושב על סלוט PCI (לא מתחבר אליו) ומושך אוויר מהמארז החוצה ... ההוא מתחתי מסביר טוב יותר :)

פורסם

קוראים לזה Slot Exhauster אם כתבתי את זה נכון.. זה פשוט שואב את האוויר החם מהמארז במין תעלה כזו ומוציא אותו החוצה.

פורסם

לא נראה לי שזה ממש יעזור להוריד את החתיכות האלה..

פורסם
  • מחבר

אז מה אתה אומר, פשוט לדחוף עוד מאוורר בצד השני שיעזור לראשון ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים