עבור לתוכן

כמה שאלות לגבי לוח P4S800D של Asus ובכללי על אוברקלוקינג.

Featured Replies

פורסם

אמממ... שלום.

לאחרונה חשבתי על להריץ את המעבד שלי קצת בגלל ש"התלהבתי" מהאוברקלוקר'ס הגדולים שיש לכם פה באתר...

בעקרון, המחשב שלי מספיק לי ביותר, אך בכל זאת אני מעוניין לשפר ולהאיץ אותו עוד כמה שאפשר.

רכיבי המחשב הם ככה:

Asus P4S800D

Intel 2.8 HT עם היחידת קירור המקורית של אינטל שבאה עליו

Radeon 9600 256mb

256X2 (=512) MB DDR NCP

ספק ג'נרי 480W עם מאוורר הוצאת אוויר.

ובנוסף קיבלתי את המחשב גם עם מאוורר 8' (נראה לי, לא בטוח. איך אני בודק בדיוק?) שמוציא אוויר. המאוורר יושב בצד האחורי העליון של המארז.

מלבד אלה אני בעצמי הוספתי עוד מאוורר בחלק הקדמי התחתון שמכניס אוויר (אותו מאוורר כמו האחורי, אבל דיי ישן, ככה שאני מניח שהוא פחות טוב ממנו).

אני אציין כמה דברים:

*במחשב הזה אני לא נוגע כמעט במשחקים, אך בכל זאת, פעם בכמה זמן פתאום בא לי איזה משחק (ככה שאני מעדיף לשפר אותו כמה שיותר)...

*המחשב דלוק 24 שעות 7 ימים בשבוע 365 ימים בשנה (פרט להפסקות חשמל כמובן... וריסטרטים פעם ב....) לכן הוא מתחמם יותר.

טוב אז קיצר,

היום עשיתי לו אובר קלוקינג קטן דרך הביוס (שלא עודכן עדיין, קצת פחד- אבל אם תמליצו לי ותגידו לי בדיוק איך לעדכן אפשר לסדר גם את זה)

והאצתי את הבאס (או איך שזה נקרא) מ200 ל214 - ועכשיו יש לי 3000 מגה הרץ...

ואני רוצה להאיץ יותר (לפי מה שראיתי פה באתר יש כאלה שמ2.8 הגיעו ל3.9 ככה, אבל אני מספיק לי אפילו 3.2-3.4 ). הקטע ש:

גם ב2.8 הטמפ' הייתה בנורמל כמעט 40 מעלות של המעבד ואחרי האוברקלוקינג במנוחה זה עלה ל44 ככה...

וכשאני מפעיל משחק (מה שיש לי מותן על המחשב כרגע- וייס סיטי ברזולוציה של 1600X1200) אני כבר רואה את הטמפ' של המעבד עולה ל50 מעלות

עם סמל של אש ליד... דבר שמלחיץ אותי נורא (ישר יצאתי מהמשחק...) והטמפ' ירדה שוב ל45+.

בכל מקרה אשמח אם תגידו לי מה לעשות,

חבל לי להחזיר ל2.8 עכשיו...

לגבי אבק במארז- ניקיתי לפני כחודש אותו לגמרי (אבל אפשר לנקות שוב, זה לא העניין... השאלה אם זה יועיל).

*כרגע המארז פתוח משני הכיוונים, שיתקרר לו קצת...

בנוסף- בשביל לא לשלוח עוד הודעה סתם אצרף פה כבר עוד משהו:

לגבי הכרטיס מסך, ניסיתי בעבר להאיץ אותו קצת עם תוכנה של חברת omega אך זה לא ממש הזיז לו..

יכול להיות שעשיתי משהו לא בסדר? אפשר לקבל עצות איך להאיץ את הכרטיס מסך גם ואיך לעשות את זה בדיוק?

(אשמח לקבל גם לינק לתוכנה).

דבר קטן ואחרון שכבר ממש לא קשור-

יש לי את המחשב כבר שנה וחצי בערך ועד היום אני לא יודע מה זה חיבור מסויים שיש לי מאוחרה. הוא עגול כמו חיבור של rca

וכתוב לידו S/PDIF Out (הוא מחובר ללוח). אני מניח שזה משהו בקשר לכרטיס קול. יציאה לסאב אולי??

אשמח לדעת מה זה אחרי כ"כ הרבה זמן...

תודה רבה ומצפה לתשובה (על כמה שיותר דברים) כמה שיותר מהר,

ניסים.

פורסם

יש לך עוד מקומות פנויים במארז למאוררים?

תראה עקרונית המעבד שלך הוא אחלה מעבד בנחה שזה נרטווד ואני מניח שכן ונפלת על סטפינג טוב אין סיבה שלא תגיע לOC טוב.

לעניין, אם אתה רוצה לקרר יותר את המעבד אני ממליץ שתרכוש משחה טרמית - AS5 בכ35 שקלים, תמרח על המעבד זה לבד יוריד לך בממוצע 4 מעלות במצב מנוחה ובOC אולי יותר...אם אתה מעוניין להשקיע יותר כסף תמיד אפשר קירור טוב יותר למרות שהטמפ' שלך לא קריטית בOC..

בקשר לכרטיס מסך יש די הרבה מדריכים באתר ותשובות שנענו כאן פשוט תעשה חיפוש תמצא סיפוק ותשובה לכל שאלה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על העזרה...

ואני אמשיך:

אמרת שהטמפ' שלי לא קריטית בOC, אבל פה באחת ההודעות המעוגנות ראיתי שהטמפ' אמורה להיות עד 45 ככה, לא?

וחוץ מיזה שאם אני משתמש בתוכנה SpeedFan אז ברגע שאני רואה שהמעבד מגיע ל50 (במאמץ) במקום וי (כסימן ל"הכל טוב") מופיע לי סמל של להבה (שזה בראש שלי מעביר משהו לא כ"כ טוב)...

אם הטמפ' לא קריטית אז למה זה מתריע על משהו לא תקין (חום יתר יענו)??

בקשר למשחה הטרמית- בכל חנות מחשבים אפשר למצוא אותה?

לגבי הכרטיס מסך- אוקיי אני אחפש, אין בעיה, תודה. כדרך אגב- מה ההבדל העקרי בין הradeon 9600 לradeon 9600 pro? ואיך אני יודע מה יש לי? זה מראה לי Radeon 9600 Series ... אז יש לי את הרגיל אם ככה?

בקשר למאוררים- יש לי עוד מקום במארז בצד האחורי מתחת למאוורר שכבר מחובר (זה שהגיע עם המחשב כקניתי אותו), אז אני באמת אחבר שם עוד אחד (של ספק ישן שנשרף... עכשיו קראתי את המדריכים פה באתר... חביב מאוד- מי חשב על זה בכלל?!?! חחח...)

אשמח אם תמשיך לעזור לי לגבי השאלות החדשות...

תודה

פורסם

45 זאת טמפ' LOAD טובה...50 בLOAD בOC זה לא קריטי כלל...אך יש מקום לשיפור.

תוכל למצוא את המשחה בכל חנות שמכבדת עצמה - שים לב מחירה בין 30-35 שקלים.

בקשר לכרטיס מסך ההבדל בין שני הכרטיסים הוא מהירויות שעון של הליבה ושל הזכרון כאשר הכרטיס שלך רץ על 325/200 הPRO רץ על 400/300 סביר להניח שגם יש לך זכרונות בעלי תזמונים נמוכים יותר, תוכל להתקרב לביצועיו של הPRO בעזרת OC אם לא תעבור אותם אפילו.. - לא בטוח שזה ההבדל היחידי אני חושב שכן.

למקם עוד מאורר שיוציא אוויר בצדו האחורי של המארז יהיה תוספת נחמדה.

אני רואה שיש לך קצת עניין במודינג ניצול חלקים ישנים וכו'...שקול עוד כל מיני שיפורים קירור שיעזרו לך בOC לכרטיס המסך ולשאר המערכת כגון פאן קארד שיקרר את כרטיס המסך שלך ויתן לו אוויר שבדר"כ לא מגיע לאזור ההוא כלל או בניית פאן קארד משלך שיקרר אותו.

או אפילו הוספת מאורר 4 נוסף בקדמת המארז בצורה של הכנסתו לשני כלובי 5.25" פנויים כמו שאני עשיתי וכו'...

בקשר לספיד פאן ולסמין הלהבה המלחיץ אל דאג, הסימן מופיע לפי טמפ' שנקבעות בקוניפ. כלומר אתה יכול לשנות את זה כך שטמפ' של 40 תהיה אידיאלית למעבד שלך בעוד 53 נגיד זה מסוכן והוא לבד ישנה את הסמל בהתאם למצב שאתה נמצא בו.

פורסם

לגבי הכרטיס מסך- אוקיי אני אחפש, אין בעיה, תודה. כדרך אגב- מה ההבדל העקרי בין הradeon 9600 לradeon 9600 pro? ואיך אני יודע מה יש לי? זה מראה לי Radeon 9600 Series ... אז יש לי את הרגיל אם ככה?

זה לא אומר כלום, לי יש 9600XT והדרייברים מזהים אותו גם כ radeon 9600 series , בקיצור בשביל לבדוק מה בדיוק יש לך תוריד EVEREST

מכאן: http://www.lavalys.hu/downloads/everesthome200.exe

תכנס אליה ושם בצד שמאל כנס לDISPLAY ואז ל GPU ותביא תמונת מסך ( אם אתה לא יודע איך לצלם 2 כפתורים מעל DELETE במקלדת יש כפתור PRT SCR אתה לוחץ עליו וזה מצלם את תמונת המסך ואז הולך לצייר , מדביק , שומר ואז מעלה ל- http://www.imageshack.ws/ ומביא לינק ;) )

לגבי ה S/PDIF Out זה יציאת אודיו למערכות בתיות של 5.1 ערוצים, משהו כזה ... לעוד מידע תריץ חיפוש בפורום אודיו וקולנוע ביתי (http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=17.0 ) על המילה S/PDIF ותראה אם פתחו שמה כבר תראד על זה, אם לא תפתח ותשאל ותקבל מידע יותר מדוייק ומפורט :)

וכדי שנוכל לעזור לך טיפה יותר תוריד גם את CPU-Z מכאן: http://www.cpuid.org/download/cpu-z-128.zip

תפתח את זה ותביא צילומי מסך מהטגית הראשונה (CPU) ומהתגית הרביעית (MEMORY)

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

שוב שלום (ותודה לעוזרים)...

אמממ, קראתי פה את התגובות שלכם, עזרו לי מאוד, תודה רבה קודם כל.

הבנתי שיש למחשב (ולי) יכולות יותר גבוהות אז האצתי אותו ל3.22 (230X14)

והוספתי עוד מאוורר בצד האחורי של המארז שמכניס אוויר למארז.

הנה תמונה:

http://www.yaldo.net/cpu.jpg

בנוסף ניקיתי את ה"ראשים" של המאווררים ושימנתי אותם וניקיתי בכללי את כל המארז מאבק ולכלוך.

אז עכשיו הטמפ' הנורמלית בלי מאמצים מיותרים (שזה אומר: אינטרנט, רשת ביתית, איי סי קיו, מסנג'ר, אינטרנט סקיוריטי) היא כ45 מעלות.

זה מספיק טוב?

http://yaldo.net/temp.jpg

(שמתם לב לדומיין המגניב שלי?? yaldo.net ... ולמי שלא הבין- יענו "ילדונת" .. חחח)

*זה עדיין לפני ששמתי משחה טרמית, אני אקנה בקרוב... לא יצא לי עדיין... זה בכלל יהיה משמעותי? וככה אין על המעבד משחה טרמית שבאה אורגינל עם הקירור המקורי שלו??

בכל מקרה- באמת התקנתי את הeverst 2 (לפני זה היה לי 1.5.1) וזה זיהה לי radeon 9600 pro !!

תמונות (Red-AnGel - אני יודע לצלם מסך, לא להגזים... ואף יש לי שרת משלי... אז לא צריך להירשם למקום אחר בשביל להעלות את התמונות... חחח) :

http://www.yaldo.net/radeon.jpg

לגבי הcpu-z הנה גם תמונות:

http://www.yaldo.net/cpu2.jpg

http://www.yaldo.net/memory.jpg

אשמח אם תגידו לי מה עוד אפשר לשפר (כמה שיותר טוב) ואיך (המעבד, זכרונות, כרטיס מסך...) ...

וכמובן להפיק את המיטב מהזכרונות (256X2 DDR של חברת ncp- איך הם באמת? טובים? לא טובים? אידיאלים לאוברקלוקינג?)

(הכל עם הקירור הרגיל שיש לי כרגע- 3 מאווררים במארז, מאוורר ספק, מאוורר מקורי למעבד של אינטל ועוד מאוור עם יחידת קירור קטנה ומקורית שעל הכרטיס מסך).

תודה.

נ.ב.

ראיתי שהeverst זיהתה לי 1wify בלוח... יענו סלוט שלו. מה זה אומר? אפשר לחבר רשת אלחוטית? יש לי חיבור? זה חיבור מיוחד?!?

(ושוב תודה.)

פורסם

1) תהפוך את המאורר אתה בעצם עשית פה מצב של ביטול כאשר מאוורר מעליו מוציא אוויר המאוורר מתחת מכניס זה יוצר לופ לא הכי חכם, ששניהם יוציאו.

2) משחה טרמית תוריד כ-4-5 מעלות ואולי יותר בOC ובמאמץ.

3) עם המאוורר המוקרי באה מדבקה טרמית והיא לא מוליכה טוב כלל.

4) NCP ממה שהבנתי די נחמדים לOC אפשר לעשות איתם לא קצת...אבל אי אפשר לדעת עד שלא מנסים:)

5) אם אתה רוצה לדעת אם יש לך וויפיי וכמה שיותר פרטים על הלוח שלך פשוט תכנס לאתר של אסוס ותרשום את הדגם הוא יתן לך מספיק מידע ובצורה מסודרת.

אממ תגיד יש לך שרת פרטי והכל?

פורסם
  • מחבר

1. כן, חשבתי על זה כבר בזמן שהירכבתי אותו... צודק. יסודר...

2. סבבה תודה, אפשר להשיג את זה בכל חנות מחשבים?

3. אוקיי, טוב לדעת.

4. מה זה "עד שלא מנסים"? שלא יקרה לי משהו לזכרונות חס וחלילה... המחשב הזה זה החיים שלי... חחחח... למרות שיש עוד שניים בבית...

5. כן ברור, אבל מה הכוונה פה ב"וויפי"? מה אני יכול לעשות עם זה? הרי בכל מקרה אמור להתחבר לשם כרטיס, לא? זה כולה סלוט...

ולא נתתם לי הצעות לשיפור האוברקלוק... אם יש כאלה...

יענו ראיתי כאלה שמשנים תדרים של זכרונות, כרטיסי מסך וכאלה.

כדאי לשנות?

אם כן- מה? ואיך?

תודה.

---------------------

לגבי השרת הפרטי "והכל"- בעברי הייתה לי חברת אחסון אתרים אז היה לי שרת שלם קומפלט שלי פרטי, אבל מכרתי אותה אחרי שנה של עבודה (עקב בגרויות)...

אבל עדיין אפשר לומר ש"יש לי מניות בחברה"... ככה שיש לי אחסון עליה בשבילי כמה שאני צריך...

למה? מחפש שרת/אחסון אתר/ריסיילר/שרת רדיו/שרת משחק? משהו בסגנון?

חחח

אפשר לסדר לך משהו טוב... דבר איתי בפרטי אם כן.

----------------------

חזרה לנושא- עצות לשיפור? אשמח לשמוע...

פורסם

2) ברוב הינויות...תחפש AS5 שהיא בן הטובות

4) חס וחלילה. אם תעשה נכון דבר חא יהרס וגם אם לא רק תהיה ערני ואני מבטיח לך שכלום לא יהרס למען האמת צאיך להיות די ** בשביל להרוס.

הכוונה הייתה שאי אפשר לדעת אם חלק כלשהו טוב לOC.

5) רשת אלחוטית...

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה...

אפשר גם דרכים להאיץ את הכרטיס מסך אולי? אני ארגיש בכלל משהו אם אני אאיץ אותו?

ועוד דבר- ככל שאני מריץ את המעבד למהירות גבוהה יותר ראיתי והבנתי שגם התדר של הזכרון עולה...

איך אני יודע על כמה התדר של הזכרון יכול להגיע בלי לגרום לו נזק??

וכנ"ל הלוח... הרי ברור שיש לשניהם מגבלות כלשהם באוברקלוקינג... איך אני אמור להבחין ולדעת עד כמה?

רק לפי יציבות המחשב והטמפרטורות?!?!?

אני מניח שלא...

פורסם

עד כמה שאני יודע כן.

אבך לצערי בשל היותי בעליו הלא כל כך גאה של לוח אם של אינטל הניסיון שלי הוא מצומצם כך ש...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים