עבור לתוכן

האם הצלחתי בOC קטנים יותר בגלל שהתזמונים של הזכרונות שלי הם CAS3 ?

Featured Replies

פורסם

המפרט בחתימה....

אני מתכנן OC אבל בגלל שיש לי מערכת יקרה (וגם אני מאוד פחדן) וזו הפעם הראשונה שלי בOC אני רוצה לעשות הכל ביסודיות ושיהיה לי את המידע הרב

בקשר לOC ....

טוב השאלה שלי היא בזכרונות אני שמתי לב למקרים שOC של אנשים "נתקע" בגלל התיזמונים של הזכרונות שלהם... ואז אומרים להם לשחרר תזמונים כדי לאפשר המשך לOC.... (אומרים להם במקום 2.5 לשים 3 CAS ואז יהיה אפשרות להמשיך בOC)

אבל הזכרונות שלי הגיעו בCAS 3 זה אומר שאם אני אתקע בOC שלי בגלל זכרונות אני לא אוכל לשחרר תיזמונים (כי אין לי לאיפה הרי 3 זה הכי הרבה) :nixweiss:

ואז הOC שלי יתקע? :s05:

משהו מוכן לתת לי קצת הסבר על זה (בליל לשלוח אותי לסטיקים)?

פורסם

תירא זה לא ממש נכון אתה צריך לנסות וליראות לאן אתה מגיעה

למשל אצלי עשיתי רק הורדת תיזמון לזיכרון שלי הורדתי אותו ל 2-3-3-6 עכשיו במתח מקורי וזה היה 2.5-4-4-8

זאת אומרת שליפעמים שזיכרון רשום עליו קאס 3 זה לא מחייב שהוא חיב לעבוד על 3 הוא גם יכול פחות מיזה

מה שכן עם קאס 3 אני מגיעה עם קצת מתח ל 510 מגהרץ איתו

פורסם
  • מחבר

רגע רגע אני חושב שהתבלבתי פה במשהו.... אולי משהו יסביר לי...

שאני רואה פה דיונים שאומרים לאנשים שהזכרונות מגבילים אותם הם מתכוונים שהם מגבילים אותם בOC למעבד או לזכרונות?

פורסם

תזמונים עלולים להגביל את הOC לזכרון

OC לזיכרון עלול להגביל את הOC למעבד (ואז משתמשים במחלק)

פורסם
  • מחבר

מזה מחלק? טוב לא ממש הבנתי מה הולך פה...

בקיצור שעושים OC למעבד זה משנה עם התיזמונים שלך על CAS 3 או 2.5?

פורסם

בקיצור שעושים OC למעבד זה משנה עם התיזמונים שלך על CAS 3 או 2.5?

לא

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה...

עכשיו מזה מחלק? זה תוכנה?

פורסם

מחלק זה בשביל לעשות OC לא סינכרוני

נשתמש בדוגמה:

כרגע הHTT שלך הוא 200 והזיכרון הוא ב200 -יחס של 1:1

אם תעלה את הHTT ל220, הזיכרון יעבוד גם הוא ב220 (מהירות של DDR440)

נניח שהזיכרון שלך לא עומד במהירות הזאת

תצטרך להוריד את מהירות הזיכרון ל166 (מחלק של 5:6)

כלומר מהירות הזיכרון תהיה 5/6*220 שזה יוצא 183, ככה הזיכרון לא מגביל אותך

פורסם
  • מחבר

אהה אוקי הבנתי אבל נשארו לי שאלות...

1: זה תוכנה המחלק הזה?

2: איל אני יודע אם הזכרונות מגבילים אותי?

3: מזה לשחרר תיזמונים ולמה זה טוב?

פורסם

מחלק זה בשביל לעשות OC לא סינכרוני

נשתמש בדוגמה:

כרגע הHTT שלך הוא 200 והזיכרון הוא ב200 -יחס של 1:1

אם תעלה את הHTT ל220, הזיכרון יעבוד גם הוא ב220 (מהירות של DDR440)

נניח שהזיכרון שלך לא עומד במהירות הזאת

תצטרך להוריד את מהירות הזיכרון ל166 (מחלק של 5:6)

כלומר מהירות הזיכרון תהיה 5/6*220 שזה יוצא 183, ככה הזיכרון לא מגביל אותך

בלי שום קשר לת'רד

קראתי את זה עכשיו וסוף סוף הבנתי על מה מדובר ביחסים שאומרים 1:1 או 5:6

הייתי אומר לשים את הדוגמא שנתת בארכיון... הסברת את זה כל כך פשוט.

תודה רבה.

פורסם

אהה אוקי הבנתי אבל נשארו לי שאלות...

1: זה תוכנה המחלק הזה?

לא, זאת אפשרות בביוס

2: איל אני יודע אם הזכרונות מגבילים אותי?

בודק את הזיכרון עם ממטסט, או מנסה מחלק, אם תהיה יציב עם מחלק אז הזכרונות מגבילים אותך

3: מזה לשחרר תיזמונים ולמה זה טוב?

בד"כ זכרונות מגיעים למהירויות גבוהות יותר עם תזמונים משוחררים

בד"כ עדיף אוברקלוק גבוה ביחס 1:1 עם תזמונים משוחררים מאשר אסינכרוני (שימוש במחלק) עם תזמונים נמוכים

פורסם
  • מחבר

אחי מה זה תזמון משוחרר??

זה להוריד לCAS 2.5 במקום 3 או להשתמש במחלק?

פורסם

תזמונים הדוקים זה תזמונים נמוכים יותר

תזמונים נמוכים=יותר ביצועים (לא תמיד זה משמעותי)

שחרור תזמונים זה CAS3 במקום CAS 2.5 (ישנם עוד תזמונים חוץ מה CAS)

פורסם

הקיצר חביבי ... תרשה לי לעוץ לך עצה- עברתי כאן על השאלות שלך ... והעצה שלי - יש לך סיבה מוצדקת לפחד להכנס לעולם של הOC היות וזה ממש סינית בשבילך... אני מציע שתעזוב OC כרגע (כי לעשות כשלא יודעים מה עושים זה לא חכם) מה גם שהמערכת שלך די חזקה כך שהOC בשביל ך הוא לא כזה חשוב- אני מציע כך לך כמה חודשים שתמשיך לקרוא פה ת'רדים שונים- שתבין מה זה מה, מה זה תזמונים, מה זה מחלק, מה זה הרצים לזכרונות , איזה שיטות OC יש (Oב כללי/OC למערכת/OC למעבד וכו'.ץ..) - כי לפי מה שאני רואה לפי השאלות שלך אני בהחלט לא ממליץ לך להכנס לתחום הזה כי הוא טיפה יותר מורכב מכמה שאלות פשוטות ואין לזלזל בו...

במיוחד שיש לך מערכת חזקה, אז קח ת'זמן, למד עוד את הנושא.... (כבר היו מקרים שאנשים היו לחוצים לעשות Oב ולא ידעו מה הם עושים זרקו מתחים למעבד ושרפו אותו ואח"כ לא הבינו למה היו צריכים להוריד מחלק וכו'... )

בהצלחה..

פורסם
  • מחבר

הקיצר חביבי ... תרשה לי לעוץ לך עצה- עברתי כאן על השאלות שלך ... והעצה שלי - יש לך סיבה מוצדקת לפחד להכנס לעולם של הOC היות וזה ממש סינית בשבילך... אני מציע שתעזוב OC כרגע (כי לעשות כשלא יודעים מה עושים זה לא חכם) מה גם שהמערכת שלך די חזקה כך שהOC בשביל ך הוא לא כזה חשוב- אני מציע כך לך כמה חודשים שתמשיך לקרוא פה ת'רדים שונים- שתבין מה זה מה, מה זה תזמונים, מה זה מחלק, מה זה הרצים לזכרונות , איזה שיטות OC יש (Oב כללי/OC למערכת/OC למעבד וכו'.ץ..) - כי לפי מה שאני רואה לפי השאלות שלך אני בהחלט לא ממליץ לך להכנס לתחום הזה כי הוא טיפה יותר מורכב מכמה שאלות פשוטות ואין לזלזל בו...

במיוחד שיש לך מערכת חזקה, אז קח ת'זמן, למד עוד את הנושא.... (כבר היו מקרים שאנשים היו לחוצים לעשות Oב ולא ידעו מה הם עושים זרקו מתחים למעבד ושרפו אותו ואח"כ לא הבינו למה היו צריכים להוריד מחלק וכו'... )

בהצלחה..

:xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: סבבה אחי אני מתכוון לעשות OC רק שאני אזדקק לזה..... שמשחקים יעבדו קצת בקרטוע ...

אז עד אני אשתמש בהצעה שלך ואמשיך ללמוד....

איפה נמצא המחלק בביוס? באפשרויות המתקדמות שם? איפה שכתוב כמה וולט יש למעבד ואת המגהרץ איפה שלוחצים CTRL +F1?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים