עבור לתוכן

אילו תוכנות פירמוט יש ובמה כדאי להשתמש?

Featured Replies

פורסם

חוץ מהפימורט שהאקס פי נותן, אלו עוד תוכנות קימות ובמה אתם ממליצים להשתמש?

פורסם

איזה סוג אתה מחפש ? זה של ה XP די מספיק לדברים בסיסים.. (אם אתה לא רוצה לעבור מיליון פעם על המידע כדי שלא ישחזרו אותו)..

פורסם
  • מחבר

לא יודע.

פשוט חשבתי אולי יש איזה תחליף לפירמוט של האקס פי.

תוכנה רק בשביל פירמוט וגם אם יש בה כל מיני פי'צרים, למשל של בדיקת הארד דיסק.

פורסם

אתה יכול לבדוק את הדיסק עם SCANDISK, וגם ה FORMAT אמור לבדוק ולסמן סקטורים פגומים בדיסק..

פורסם
  • מחבר

אוקיי.

אבל בכללי, אילו עוד תוכונת יש?

פורסם

יש DOS. ^_^

אתה תמיד יכול לכתוב Format X:\.

פורסם

Windows XP לא מאפשר לפרמט מחיצות של FAT32 שגדולות מ-32GB.

התוכנות המומלצות לחלוקת הדיסק הקשיח למחיצות ופירמוט שלהן הן Norton Partition Magic והתוכנה המקבילה של Acronis.

פורסם

אני לא זוכר מה בדיוק המגבלה, אבל יש מגבלה על גודל מחיצות ב- FAT32

אני חושב שתצטרך NTFS בשביל להתגבר על הבעיה הזו

פורסם

המגבלה הפיזית של FAT32 היא 2TB...

פורסם

המגבלה הפיזית של FAT32 היא 2TB...

המגבלה הפיזית היא אמנם 2 טרה, אבל כפי שכבר נאמר פה winXP לא מאפשר מחיצות גדולות מ-32GB.

בכל מקרה, מחיצות גדולות מידי עובדות "לא יעיל" (אני לא סגור על הפרטים הטכניים, אבל יוצא שמחיצה של 2TB דורשת קובץ FAT גדול של איזה ג'יגה או משהו כזה).

אישית, אני לא מבין מה הבעיה עם NTFS (אבל זו לא הייתה השאלה שנשאלה...)

While the FAT32 file system can support drives up to a standard theoretical size of 2 terabytes, (it "can" be jury-rigged under Windows Millennium Edition to support partitions of up to 8 TB). Windows 2000 Professional and XP Professional cannot FORMAT a volume larger than 32 GB in size using their native FAT32 file system.

FAT32 partition sizes are limited to 32GB in size using the native FAT32 file system format tools under Windows 2000 and Windows XP. (The maximum size is 127.5 GB practical and 2TB standard theoretical.)

(http://www.mcmcse.com/windows_xp/guides/filesystems.shtml)

עריכה: אופס. פתאום ראיתי שהתפרצתי פה לדלת פתוחה. סתם הגבתי להערה של מישהו שאמר בדיוק מה שאני ניסיתי להגיד ובכלל לא עניתי על השאלה...

פורסם

גם ל-FAT32 וגם ל-NTFS יש מגבלה של 2TB.

Windows 2000 ו-Windows XP לא מאפשרות ליצור מחיצות של FAT32 גדולות מ-32GB, וזאת במטרה לקדם את פורמט ה-NTFS. אבל, אם תיצור מחיצות של FAT32 גדולות מ-32GB באמצעות תוכנה של צד שלישי, כמו Norton Partition Magic או Acronis Partition Expert, אז Windows 2000 ו-Windows XP יזהו אותם ויעבדו איתם ללא כל בעיה.

מחיצות של FAT32 בגודל של מעל 32GB דורשת Clusters בגודל של 32K בלבד. אני מניח שמחיצה של FAT32 בגודל תיאורטי של 2TB דורשת גם כן Clusters בגודל של 32K, או לכל היותר 64K.

אני עובד עם מחיצות גדולות של FAT32 בנפח של 120GB ,48GB ו-250GB ב-Windows 2000 Professional, והן עובדות מצויין ללא כל בעיה.

בנוסף לכך, מחיצות של FAT32 עובדות יותר מהר ממחיצות של NTFS בעבודה עם קבצים גדולים, מכיוון ש-NTFS בד"כ משתמש בגודל Cluster של 4K בלבד. אמנם, גודל Cluster גדול מבזבז יותר שטח אחסון, אבל כאשר מדובר במחיצות מאוד גדולות הדבר די זניח. בתמורה, מקבלים מהירות יותר גבוהה, תאימות ליותר מערכות הפעלה ויכולת שחזור קבצים משופרת במקרה של תקלה. עם זאת, רצוי להשתמש גם במחיצות של NTFS לצד מחיצות של FAT32, לצורך עבודה עם קבצים גדולים מ-4GB.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים