עבור לתוכן

פלטייר (Peltier) לשימוש בייתי

Featured Replies

פורסם

פלטות Thermoelectric Cooler, או פלטייר (Peltier), משמשות במודולים לקירור של מחשבים לקירור של המעבד או חלל המארז, באמצעות אפקט של הזזת והעברת חום מצד אחד של יחידת הפלטייר לצידה השני, דבר המתבטא ביכולת להוריד טמפרטורות בצורה משמעותית אפילו מתחת לאפס.

Image00011s.jpg

האם קיימים מאווררים בקוטר של כ-40 ס"מ שמשתמשים בפלטייר? אני מתכוון למאוור שלא מיועד לקרר חדר בדומה למזגן, אלא לנשוב אוויר לכיוון מסויים, ובניגוד למאווררים רגילים שנושבים אוויר בטמפרטורת החדר, באמצעות שימוש בפלטייר המאוורר ינשוב אוויר קר בלפחות 10 מעלות צלזיוס מטמפרטורת החדר.

האם פלטייר בקוטר של 40 ס"מ הוא דבר יקר?

במידה וניתן לרכוש פלטייר (איפה?), האם ניתן ליצור מוד שמשתמש בפלטייר ושני מאווררים סטנדרטיים (מאוורר אחד שמקרר את החלק החם, ומאוורר אחד שנושב אוויר קר מהחלק הקר), ואיך?

מה דעתכם על המוצר הבא:

301618.JPG

פורסם

ניתן לרכוש פלטייה בכל חנות מחשבים או באשקלון מאקטיב קול

מאוורר 40CM לא שמעתי על דבר כזה למחשבים

אפשר לקרר את פלטיה עם מאוורר 1 אבל בשביל איוורור מאז צריף פלטיה נוספת תיאורתית לפחות

פורסם
  • מחבר

אני לא מדבר על מאוורר בגודל של 40 ס"מ למחשב, אלא למאוורר רגיל לחדר שמשתמש בפלטייר (כמו הפלטייר שמשמש לקירור רכיבי מחשב).

מה לגבי הקולר (מצנן) של Mayer? באיזו טכנולוגיה הוא משתמש (הוא לא משתמש במים או בגז)? האם הוא יעיל לקירור (זה לא מזגן)?

פורסם

לגבי מה שאתה רוצה אין לי מושג, אבל אני יענה לך על המצנן הזה :

זה הדבר הכי "מסריח" (תרתי משמע) שראיתי בחיים שלי.

יש את זה לאחי, וזה לא יעיל, בנוסף עולה 500 שקל.

אני יסביר לך איך הוא עובד-

למטה יש קערת מים גדולה, שמים של מים קרים. מאחורה יש מטלית דקה וארוכה, ורחבה הנגללת מלמעלה למטה כמו מסוע של סופר מרקט.

שהיא מגיעה למטה היא נרטבת במים קרים ועולה למעלה רטובה.

מקדימה יש מאוורר צורת צינור (כמו טורבינה), השואב אויר שמאחור לקדימה.

האויר עובר דרך הבד האורירי הזה הרטוב והקר, ומוציא לך אויר קר לחדר.

תיאורטית זה נכון ורעיון מעולה,אבל זה לא עושה כלום חוץ מאויר רגיל שכל מאוורר עושה.

ואם כן, זה מוריד לך את הטמפ בחדר ב 2-3 מעלות לא יותר, זה בתנאי שאתה שם קוביות קרח למטה...

משתמשים בזה בגני אירועים,אבל בכאלה ענקיים, יותר אפקטיביים.

שום גז שום בטיח.... :lol:

פורסם
  • מחבר

ערוץ 10, תודה על המידע. חשבתי לקנות את המצנן הזה, אבל התחזוקה הגבוהה שלו ביחד עם אפקטיביות נמוכה הופכת אותו לבלתי כדאי.

פלטייר יכול להוריד את הטמפרטורה במארז של מחשב לאפס מעלות צלזיוס. מישהו יודע איך אפשר ליישם אותו על מאוורר רגיל (לא של מחשב) לקירור של חדר? האם קיימים מוצרים אפקטיביים ולא יקרים המשתמשים בפלטייר לקירור של חדר כמו מאוורר?

פורסם

מזגנים ?

פורסם

ערוץ 10, תודה על המידע. חשבתי לקנות את המצנן הזה, אבל התחזוקה הגבוהה שלו ביחד עם אפקטיביות נמוכה הופכת אותו לבלתי כדאי.

פלטייר יכול להוריד את הטמפרטורה במארז של מחשב לאפס מעלות צלזיוס. מישהו יודע איך אפשר ליישם אותו על מאוורר רגיל (לא של מחשב) לקירור של חדר? האם קיימים מוצרים אפקטיביים ולא יקרים המשתמשים בפלטייר לקירור של חדר כמו מאוורר?

אתה רוצה להגיד שאתה מחפש דרך לקרר חדר עם פלטייה של מחשב??

פורסם

כן מטורף נכון? :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

אני לא מדבר על פלטייה של מחשב, אלא על פלטייה יותר גדולה שתתאים לגודל של מאוורר רצפתי סטנדרטי.

אני מתכוון ליישום של טכנולוגיית הפלטייר שמשמש לקירור של מחשבים, לצורך קירור של חדר ללא שימוש בגזי חממה שגורמים לחור באוזון.

במידה והדבר אפשרי, אז מזגן שמבוסס על פלטייר במקום על קירור באמצעות גז, יכול להיות פתרון נחמד. אין צורך בצנרת ובתחזוקה של גז, ואין פגיעה באיכות הסביבה. הבעיה היא שפלטייר מוריד את הטמפרטורה, אבל לא את הלחות. כדי להיפטר מהלחות יש צורך במעבה אוויר יכול להיות ארוז ביחידה נפרדת מיחידת הקירור.

יש רעיונות? הדבר אפשרי?

פורסם

מה שאתה רוצה זה פשוט לבנות מזגן.

לא חושב שמייצרים או שקיימת בכלל פלטייה בגודל שאתה מחפש.

פורסם

[ltr]first, gas phase change coolers (IE air conditioners) are closed systems, so as long as the gas doesn't leak the ozone is safe. green house gases should worry you more. second, peltier plates can't be used as room coolers because the way the peltier effect works. peltier has a cold side and a hot size just like phase change coolers, but unlike air cons, which gases' are easily transfered from the cold side to the hot side, the peltier plate has a hot side and a cold side, so unless you gonna break the wall it won't work. third, a peltier plate that is used to cool a cpu uses 200W, one big enough to cool a room will take at least 5kW, which electricity is supplied by the electricity company, which burn coal, again not very environment friendly.

edit: just noticed you said green house gases damage the ozone, green house gases doesn't damage the ozone, they are very bad to the environment, but they don't damage the ozone layer.[/ltr]

פורסם

בן אדם פשוט תקנה מזגן חדש

עם הגז החדש (הירוק)שלא פוגע בשכבת האוזון אם אתה כל כך מחובר לשכבת האוזון שלנו..:]

לי יש מזגן 1 וחצי כח סוס בחדר שדלוק כמעט כל היום

מה שעוזר למחשב שלי להתקרר עוד יותר

בימים החמים של הקיץ במיוחד..:]

פורסם
  • מחבר

בנייה של מזגן זה מעבר ליכולות שלי. אבל, במידה והדבר אפשרי מבחינה טכנולוגית ואפקטיבי כמו מזגנים שמבוססים על גז, אז זה נראה לי רעיון לא רע לליין חדש של מזגנים שמבוססים על פלטייר.

הרעיון שלי היה להרכיב מוד פשוט משני מאווררים רצפתיים בקוטר של 36 ס"מ ופלטייה בגודל מתאים שמוצבת ביניהם, כך שהמאוורר האחורי מקרר את החלק החם של הפלטייה, והמאוורר הקדמי זורק אוויר קר מהחלק הקר של הפלטייה לעבר חלל החדר. הרעיון הוא שבמקום שהמאוורר ינשוב אוויר בטמפרטורת החדר, הוא ינשוב אוויר בטמפרטורה נמוכה בכ-10 מעלות צלזיוס מטמפרטורת החדר.

טוב, לפי ההסבר של BigDickBastard אני מבין שהדבר לא אפשרי בשל בעיות טכניות ותצרוכת חשמל גבוהה, חבל.  :(

לגבי גזי החממה, אתה בטוח שהם לא פוגעים בשכבת האוזון?

למיטב ידיעתי, גזי חממה כמו CFCs ו-Halons, שנמצאים בשימוש בין השאר גם במקררים ובמזגנים, מתפרקים ומשחררים אטומים של כלור וברום כאשר הם מגיעים לשכבת האוזון. האטומים החופשיים של כלור וברום מתרכבים עם מולקולות של אוזון ויוצרים ענני קרח בטמפרטורות הנמוכות השוררות באיזור הקוטב הדרומי, דבר הגורם לדלדול של שכבת האוזון, ויצירת "חור" בשכבת האוזון מעל אנטארטיקה.

פורסם

מה שאתה מנסה בעצם לעשות פה זה להמציא מזגן מסוג חדש שיהיה יעיל\זול\קטן\טוב יותר ממזגן סטנדרטי שלא הומצא עד היום.

אם זה היה ניתן ליישום\משתלם זה היה קיים כבר לא?!

פורסם
  • מחבר

קודם כל, אני לא מנסה להמציא מזגן מסוג חדש, אלא מתעניין האם קיים מוצר כזה.

שנית כל, ידוע שיצרני המכוניות והנפט מעדיפות להמשיך לייצר מכוניות מונעות במוצרי נפט ונהרסות בקלות יחסית, כדי שאנשים ימשיכו לצרוך נפט ולקנות מכוניות חדשות, למרות שניתן לבנות מכוניות יותר חזקות ואמינות שמונעות באמצעים חלופיים יותר זולים ונקיים ומנצלים את האנרגיה המופקת ביעילות הרבה יותר גבוהה.

ייתכן ויצרני המזגנים מעדיפים למכור לנו מזגנים גדולים ויקרים שצורכים תחזוקה גבוהה, מאשר מזגנים קטנים וזולים שצורכים תחזוקה נמוכה.

בכל אופן, לפי ההסבר של BigDickBastard, זה כנראה לא אפשרי.

הערה: אם כל ממציא היה חושב שהרעיון שלו בלתי אפשרי ליישום, מכיוון שאם זה היה ניתן ליישום ומשתלם זה בטח כבר היה קיים, אז הרבה המצאות לא היו מתממשות וכולנו היינו נמצאים בתקופת האבן מציירים על קירות לאור של מדורות (בטח גם לא היה אש בגלל שזה רעיון די טפשי ליצור אש באמצעות שני אבני צור).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים