עבור לתוכן

פרוייקט קירור כללי. (+ניסיון לקצת שקט).

Featured Replies

פורסם

אפשר לקנות גומיות מיוחדות בשביל ההארד דיסק.

פורסם

או לשים במגירה מיוחדת

פורסם
  • מחבר

RazorJunior, תודה.. קראתי את הת'ראד.

אמ.. כולם פה הזכירו את הגומיות הנ"ל להשתקת רעשי הכוננים. איפה אני יכול להשיג אותם? יש מצב להכין לבד? והם יתאימו גם למאווררים? (כמו שהבנתי פשוט מלבישים אותם על הברגים, אז גם למאווררים רוטטים זה יכול לעזור, לא?)

יש לי לוח של אינטל, d865perl. לצערי כל המערכת נקנתה לפני שהתחלתי להתעניין בנושא ה-OC, ככה שהנושא אבוד. הזלמן נקנה כי לפי דעתי הוא מציג את הפיתרון הטוב ביותר ביחס של מחיר/שקט/ביצועים. (אה, ולפי האתר של ארקטיק סילבר, לוקח ל-AS5 מאתיים שעות להגיע לתוצאות אופטימליות).

בקשר לכ.מסך, אכן ה-NVS 5 הייתה הבחירה מההתחלה. אני רק מחכה לתקציב שאמור להגיע בקרוב.

לפני שלוש חודשים בערך עברתי על כל המאווררים עם WD-40. אני לא זוכר שהיה שיפור רציני.. אבל חבר שלי שהוא גם הבעלים של TDM ימאהה 850 סמ"ק אמר לי שהוא משתמש ב-WD לשרשרת שלו, ושהחומר הזה נוטה להתייבש/להתאדה/להעלם די מהר, והוא לא בא כתחליף לשמן. יש אמת בדבר?

Chevy - תאמין לי שבכיף הייתי כבר זורק אותם ומתפנק על איזה 120 ג'יגה חדש. אבל כאמור אין לי כרגע כסף לזה, ואני לא יכול לוותר על ה-70 ג'יגה האלה.

מגירה להארדיסק נראה לי מיותר, כמו שכבר אמרתי גם יש לי 3 כוננים אז זה לא פיתרון משהו..

שחכתי לציין גם את הערכה הבאה שנמצאת כרגע בדרכה אליי, ערכת סליבינג+מחברים לספק. בקצרה נגיד שיש שם מספיק סליבינג לספק שלי+מאווררים ועוד שטויות, וגם מחלצי מולקס ו-ATX.

אמ.. במהלך החג הזדמן לי לחשוב קצת, והגעתי למסקנה שאני כנראה אנסה לקמבן מקום ל-120mm מקדימה. ככה שעם החוטים מסודרים זה יספיק לי לאיוורר טוב. בקשר לתמונות:

dscn5919800x6001uk.jpg

כן כן.. הרבה בלאגן.. אני מקווה שערכת הסליבינג תגיע השבוע ונוכל לגאול את כל החוטים האלו מייסוריהם. (מאורר ה-80 מתחת לכ.מסך עומד על רגליות שאילתרתי מצ'ופ-סטיק :) עזר לי לשבור שיאים ב-3dmark05 ובסוף החלטתי כרב להשאיר אותו.. לפחות עד שיגיע הסילנסיר).

dscn5920800x6002ji.jpg

הגריל החתוך שרואים פה הוא תוצר של ניסוי קטן.. בזמנו היה לי מקדימה שני מאווררי 80.. ורציתי לראות כמה ישפיע אם אני אחתוך להם את הגרילים.. אז התחלתי מאחד.. ובאמת זה השפיע מאוד.. תוך 12 שעות בקושי ראיתי את לוח האם שלי דרך ענן האבק שנכנס דרך ה"חור". ככה שלא הייתה לי ברירה והייתי חייב להוריד את המאוורר ההוא. אז עכשיו אני עם מאורר אחד שנמצא מאחורי הגריל הימני בתמונה. (בנוסף אפשר לראות גם את "צלעות הקירור" שאילתרתי לאחד הכוננים שלי).

עכשיו מה שאני מרוצה לעשות זה לנסות לחתוך (דרמל של וולף) את החלק הזה ולעשות שם מקום ל-120. אני חושב שזה יכול להביא לתוצאות הרבה יותר טובות ממאורר ה-80 המצ'וקמק הזה. הצעות/רעיונות או כל דבר אחר שיכול לעזור?..

dscn5922800x6007dy.jpg

ואחרון חביב, 120 שמוציא אוויר לעולם הפתוח. אמ.. נראה לי שפה דווקא חתיכת הגריל יכולה די להועיל. זה יהיה משמעותי או סתם עבודה מיותרת?

קיצור אני מקווה שבסוף אני באמת אזכה לקצת שקט ושלווה :)

תודה על התגובות וחג שמייח!

פורסם

אני שמח שקראת :)

1. WD40 מתנדף משרשרת של אופנוע "טיפה" יותר מהר ממאוורר 80 מ"מ פשוט ;)

2. כל הורדת גרילים כזאת תורמת לזרימת האוויר ולשקט.

אז ברור שיש יותר אבק, אז תנקה פעם בכמה זמן - לא יקרה לך שום דבר :bash:

3. בקשר להרד דיסקים, אם תמכור כל אחד מההרד דיסקים ב 100-150 שקל - תוסיף עוד 100-200 שקל ותקבל הרד דיסק חדש ושקט....

וזה יהיה הבדל משמעותי מבחינת רעש.

4. בקשר לגומיות של ההרד דיסק - פשוט מאוד גומיות סטנדרטיות. ככה אני עשיתי:

http://img170.echo.cx/img170/6137/dscf62697vb.jpg

פורסם

מממ..ההארד-דיסק לא יכול ליפול ככה בכל תזוזה של קטנה של המארז?

פורסם

לא הוא לא.

פורסם
  • מחבר

אמ.. ננסה לראות מה אני יכול לעשות עם הארדיסקים.. אולי אני אמצא מישהו שאני אוכל למכור לו.

בקשר לגומיות, הייתי בטוח שאתם מדברים על מין גומיון קטנות כאלה שמלבשות על הברגים או משהו וככה מונעות ויברציות. לא נראה לי שאני יכול לעשות כמוך, כי יש לי עוד 2 הארדיסקים בתחתית המארז (אפשר לראות אחד מהם באחד הצילומים) ולא יהיה להם מקום להיות "תלויים" ככה.

אז גומיות לברגים שיפרידו את המאוררים/הארדיסקים מהמארז לא יעזרו?

ובקשר לחיתוך למאורר 120 מקדימה, זה יהיה אפקיבי או סתם ביזבוז זמן?..

WD40 מתנדף משרשרת של אופנוע "טיפה" יותר מהר ממאוורר 80 מ"מ פשוט

ובכל זאת, צריך מדי פעם לרענן את המאוררים או שעכשיו הם בסדר?..

מממ..ההארד-דיסק לא יכול ליפול ככה בכל תזוזה של קטנה של המארז?

חח.. זה לא סתם עומד שם, זה מוברג אל הצלעות האלה והצלעות מוברגות למארז. זה מאוד חזק..

תודה על התגובות (: (ד"א, מישהו הולך היום לחיפה להופעה של אורפנד לנד?)

פורסם

אם תתאמץ קצת תוכל לעשות את הפרוייקט עם הגומיות:

no-vibe-3.jpg

חיתוך למאוורר יהיה מאוד אפקיטיבי....

צריך לשים עוד שמן למאוורררים פעם בכמה שנים, לא יותר מזה...

ויאנושקה - אתה לא אמור להזיז את המארז כל כך הרבה :-X

בתנודות קטנות ההרד דיסק לא ייפול, אבל אל תנסה לשים את המחשב על גג של 4X4 ולקוות שההרד דיסק לא ייפול...

פורסם

הגומיות יציבות לגמרי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים